İyi günler. Bir yıl önceye kadar sürekli bu gibi sitelerde sivilceli ciltler için önerilere, ürünlere baktığım için belki benim işime yarayan yöntemleri paylaşmak iyi olur diye düşündüm.
Cildim çok yağlıydı, yani yüzümü yıkadım diyelim, 1 saat sonra elimi geçirsem yapış yapış hissederdim. Cidden kötü bir his. Özellikle t bölgem yağlıydı ve en çok ağzımın etrafında sivilce vardı, yani çoğu zaman konuşmak bile acıtıyordu.
Öncelikle ciddi sizi rahatsız edecek derecedeyse lütfen önce cildiyeye gidin gidebiliyorsanız önceliğiniz bu olsun. Roaccutane gibi ilaçlar kullanmadım, onlar hakkında tavsiye veremem.
Kozmetik çözüm sağladığını söyleyen markaların çoğunun yüz yıkama jeli, nemlendirici, tonik vs. birsürü ürününü denedim ve hiçbirinden kalıcı sonuç alamadım. Bu ürünlerin amacı ağır sorunları tedavi etmek değil, kesin çözüm de sağlamıyorlar. O yüzden etken madde ağırlıklı çalışan ürünler sizin için daha kullanışlı olur.
Eğer cildiyeye gidemeyecek bir durumdaysanız, ve cildiniz benim gibiyse yazdığım ürünleri denemeyi düşünebilirsiniz.
Öncelikle güzel bir yüz temizleyici lazım, sabah ve akşam için. Bunun cildinizi tamamen yağdan arındırmak yerine, yağ dengesini normal bir seviyeye getirmesi lazım. Çünkü cildinizin neme ihtiyacı var, tamamen kurutmak (örneğin benim için kozmetik tonikleri kullanmak çok kurutucuydu) daha çok sivilceye yol açabilir.
Benim kullandığım ve beğendiğim Bioderma Sebium yüz yıkama jeli
http://www.beautezine.com/wp-content/uploads/2014/09/Gel-Cleansers-256.jpg bu arkadaş. Bir şişesinin altı ay götürdüğü doğrudur. O yüzden pahalı olsa da değer diye düşünüyorum. Yüzü kurutmadan temizleyen cidden güzel bir ürün. Ondan sonra, varolan sivilceleri kurutacak ve diğerlerinin çıkmasını önleyecek kremler.
Ben clindoxyl ve differin kullandım. Lütfen bunları ağır bir şekilde kullanmaya başlamayın, sizin için acılı sonuçlanabilir. Dozunda çok etkili kremler. Özellikle benim için clindoxyl iyi oldu, ama bu cilt tipinize vs bağlı. Clindoxyl hatırladığım kadarıyla 25tl, yani işe yarayan bir krem için iyi bir fiyat bence.
Ama 2-3 gün kullanmayla bir sonuç elde edemezsiniz. Şahsen 2-3 ay rutin götürdükten sonra yüzüm normal haline ulaştı. Ve bir yıl sonra, iyi ki cildiyeye gitmişim diyorum, psikolojiniz üzerinde çok büyük bir etkisi var.
Yazdıklarımın çoğunu eminim buradaki insanların çoğu biliyordur, ama ben bir zamanlar duyup da dinlemiyorduysam belki başkalarının da duymaya ihtiyacı vardır diye yazdım. Cildinize düzenli olarak kullanacağınız ürünlere yatırım yapmak kötü bir seçim değil. Bir kişiye bile yardımı dokunursa bu yazının ne mutlu bana.
İyi günler