Sivilce için gittim, yumurtalıklarımda kist varmış!

• Konu Sahibi Konu Sahibi id27
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

id27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
36
Yer
Gaziantep
Merhaba.Ben İpek.2 hafta önce çok sivilcem var diye doktora gittim.Cildiye uzmanı beni kadın doğum uzmanına yönlendirdi.O da ultrason aleti ile yumurtalıklarma baktı ve 2 yumurtalığımda da kis varmış.Tedavi için de 4 aylık doğum kontrol hapı verdi.On sekiz yaşındayım diye çevremdekilerin çoğu kullanma diyor.4 ay çok uzun bir süre o yüzden yumurtalıkların zarar görebilir diyorlar.Bir de Seda Sayan zamanında programında söylemiş.Doğum kontrol hapı içtiği için neredeyse felç kalıyormuş.Ne yapacağımı şaşırdım anlayacağınız.Bilgisi olan varsa lütfen beni aydınlatsın.(Doktorun verdiği doğum kontrol ilacının markası Yasmin.)

Bende de 2,5 cm kist var ve malesef sivilceliyim
Daha önce pko için gitmiştim kadın doğum uzmanına bana ilaç vermemişti yaşın daha küçük diye o zamanlar 16-17 yaşında falandım
Doktor verdiğine göre vardır bi bildiği
Bi süre kullan istersen yan etkileri olursa tekrar danış doktoruna
Geçmiş olsun

oncelıkle gecmıs olsun canım benım arkadasımda da kıst vardı evlendı cocuk sahıbı olmak ıstıyodu fakat kıstler engel oluyodu 4,5ay dogum kontrol hapı kullandı ve sımdı saglıklı bı gebelık yasıyo doktorun onerdıyse bence kullanmalısın eger yan etkısı olursa doktoruna danısırsın ılacı degıstırırsın hem dogum kontrol hapı kullanan kadınların rahım kanserıne yakalanma olasılıgı daha az bu bılımsel bısey korkacak bısey yok yanı tıp cooook ılerledı artık:37::37::37:

seda sayana doktorundan daha mı çok güveniyosun yaaa
o yumurtalıklara zarar verir dediğiniz haplar sizi yumurtalık kanserinden koruyo haberin var mı

ben Seda Sayan'a inanmıyorum da çevremdekiler inanıyor :D inşallah dediğiniz gibidir ilk kutuyu bitirdim ve çok fazla kilo almaya başladım bu da beni korkutuyor biraz ama kasıklarımda çok fazla ağrı olurdu artık olmuyor galiba hap etkisini gösterdi :)

geçmiş olsun evt kistler tüylenme ve sivilce yapıyor hormondn ama ben kullanmam evlenicm zatn çocuk olmz ise kullnırdım yani en azındn sivilce yapsın aman soğan kürü filn dene senn kist küçükmüş yok olablr .benm 5 cm filn gidicm adetliyken henüz gidemedm bi dahaki aya artık.

Merhaba.Ben İpek.2 hafta önce çok sivilcem var diye doktora gittim.Cildiye uzmanı beni kadın doğum uzmanına yönlendirdi.O da ultrason aleti ile yumurtalıklarma baktı ve 2 yumurtalığımda da kis varmış.Tedavi için de 4 aylık doğum kontrol hapı verdi.On sekiz yaşındayım diye çevremdekilerin çoğu kullanma diyor.4 ay çok uzun bir süre o yüzden yumurtalıkların zarar görebilir diyorlar.Bir de Seda Sayan zamanında programında söylemiş.Doğum kontrol hapı içtiği için neredeyse felç kalıyormuş.Ne yapacağımı şaşırdım anlayacağınız.Bilgisi olan varsa lütfen beni aydınlatsın.(Doktorun verdiği doğum kontrol ilacının markası Yasmin.)

alaakası yok bu lisedeyken her kızın konuştugu birşey..evlenince neyn ne oldugunu anlıyosunuz. birçok kızda var kadında var ve senelerce kullanan arkadaşlarım oldu doktorlar tam tersine faydalı buluyorlar bende hiçbir zararını görmedim kullandıgımda ama verdiği stres cabası..))

bende de kist çıktı ya yeni öğrendim doktora gittim 6 cm miş benimki işte adetliyken gidicem bakalım o zaman görücez ne olacak

bende de kist çıktı ya yeni öğrendim doktora gittim 6 cm miş benimki işte adetliyken gidicem bakalım o zaman görücez ne olacak

Benimde sol yumurtalığımda 5 cm kist vardı.Dr adet döneminde atabilirsin demişti ama çok fazla ağrı çekiyordum. Sonra kuzenimden onunda aynı sorunu daha önce yaşadığını ve soğan suyu kürü ile kistlerini geçirip hatta onun üzerine hemen hamile kaldığını öğrendim. Bende uygulamaya karar verdim 15 gün boyunca günde 2 defa aç karnına hiç atlamadan içtim ve 1 hafta sonra dr a gittiğimde kistimin geçtiğini öğrendim.Bazen doğal yollarlada şifa bulunabiliyor.Ama yanısıra dr un verdikleride uygulanabilir. Allah herkese şifa versin.

Back