Tatlim bende kullandim Roaccutan veya baska isimleride var, ama sonucta yüksek dozda Vitamin A. Her iki ayda bir kan aldilar bendende kontrol icin, hicbir sorun cikmadi. Baslangicta vücud alismasi gerekiyormus, ozaman yuttugumda hafif kasinma oluyor cildimde, ama yarim saat icinde geciyordu. Bir kerede cok feci kafam agrimisti, böyle hayatta hic agrimadigi kadar ve kusmustum, sonra rahatladim ve yatip uyuduktan sonra gecmisti. Oda ama ilk aldigim siralar, yani ilk 3 hafta icinde oldu, sonra hic bir problem yasamadim, 8 ay kullandim ve tek dikkat etmen gereken KESINLIKLE hamile kalmaman, yoksa cocugu aldirman gerekiyor, sakat doguyormus cünki.
Ama bence mantikli, sonucta hangi ilaci alirsan al hamile kalinca problem olabiliyor. Hic korkma, cok mucizevi birsey, eger yanilmiyorsam Catherine Zeta-Jones Hollywood Oyuncusuda sivilcelerinden öyle kurtulmusmus zamaninda.
Benimkilerde cok kötüydü, öyle tek tük degil, bogazimdada cikiyordu, kocaman oluyorlardi ve sIkamiyordun bile, bir cikinca bir ay gitmiyordu, gidince lekesi kaliyordu, ama simdi görsen cildim masallah porselen gibi oldu, herkesden iltifat aliyorum. Korkarak hic bir yere varamazsin, doktorun kontrolünde yaparsin hicbirsey olmaz. Kendini rahatsiz hissedersen hemen almayi birakirsin.
Ayrica dozunu yüksek almamani tavsiye ederim, benim doktorum bana 10 mglik hap vermisti ama sadece her iki günde bir tane yutacaksin demisti. Bir akrabamda kullandi, onada doktor 10 mg vermis ama hergün yutacaksin demis, onunda cok kafasi agriyordu, dudaklari patlayip kanadi, bende ozaman her iki günde almasini söyledim ve ondan beri öyle kullaniyor ve cok memnun.
Benim doktorum her iki günde bir kullaninca yan etkileri olmuyor ama yinede sivilceleri gideriyor demisti ve benimki gercekten cok iyi bir doktor.
Dudak kurumasina karsida bepanthen yara kremi kullan, bir tek o ise yariyor, aksam yatmadan önce güzelce dudaklarina sür ve ayrica hap cok cabuk belli ediyor kendini, üc hafta icinde bayagi düzelmis olacak cildin ve iki ay icinde bir tane daha sivilce kalmiyor, sonradan kücük bir sivilce ciksa bile- adet oldugun zamanlar mesela- hemen iki günde geri sönüyor, süper birsey, simdiden gecmis olsun : )