Bende zoretanin kullanıyorum 3 ayıma girmek üzereyım hatta hergecen gun daha ıyıye gıdıyo okadar sıvılcem yok sadece kırmızı cıkıp ız bırakıyodu bana doktorum onerdı eger doktorun verırse korkmadan kulln derım ama yan etkılerıne gelınce bende sadece dudak kurulugu yaptı ılk baslarda cıldım pul pul dokuldu şimdı bısey yok çok sukur bakalım ılaca devam...
kullanmanı tavsiye etmem canım ben yıllar öce kullanmıştım bende çok fazla yan etki yaptı böbreklerime zarar verdi tüylenme sorunu az yememe rağmen kilo almam gibi. ayrıca ayağım uyuşuyordu. zamanla sivilcelerin geçer risk almana gerek yok..
Onun için özellikle doktor kontrolünde kullanmak gerek diye belirttim.
Ama yukarıda da dediğim gibi ergenlik sivilceleri için değil, bana doktorumun dediği artık kiste çeviriyor mutlaka bunu kullanmalısındı. Kısacası ben rahatsız olduğumdan, yada güzellik için içmedim, ağrı bile yapıyordu artık sivilceler.
bundan 4 yıl önce roaccutane kullandm 7 ay. bıraktıktan bi süre sonra tekar çıkmaya başladı ama 1 -2 tane. şimdi 24 yaşındaym bugünlrede azmıştı yine. ben de gitti bi cildiyeciye. bana tetradoksla bi kaç krem verdi. kullanalı1 hafta olmasına rağmen ki kremleri kullanmıyorm şu aralar hiç sivilce çıkmıyor çok şükür
4 yıl önce bende Roaccutane isimli ilacı kullanmıştım 6 ay süre ile.Eskiden büyük büyük afedersin ama iltihaplı sivilcelerim çıkıyordu, kullandıgımdan beri tek 1 tane bile çıkmadı ( maaşallah :) kullandıgın süre boyunca cildi çok kurutuyor bendeki tek yan etkisi o oldu. tavsiye ederim, doktorun yazarsa gönül rahatlıgı ile kullanabilirsin bence
bazı arkadaşlar doğal yollarla tedavi etmeye çalış demişler ama ne kadar iyi baksam da cildime adet dönemlerinde filan mutlka 2-3 tane çıkar. :/
bunu sorun etmiyorum da geçtiğinde izleri kalıyo tabi bu yaşta çıkınca. 17-18 yaşında olsam hiç iz kalmazdı ama artık cilt kendini kolay yenileyemiyo.
sivilce çok nadir çıksa da izleri yüzümde çok sivilce varmış gibi gösteriyo. makyaj yapmak istemiyorum ama dışarı böyle çıkınca kendime güvenim kalmıyo. doktor ne derse onu yapcam artık. hap verin ya da vermeyn demicem. neyi önerirse onu denicem yapcak bişey yok.
merhaba kızlar öncelikle yeniyim siteyi nasıl kullanacağımı pek iyi bilmiyorum.bende zoretanin kullanmaya başladım benim akne sıkıntım yoktu halada yok fakat cildimde pütürtüler var yaklaşık 4 senedir her türlü kremi kullandım kısa süreli sonuçlar aldım en son uzman bir doktora göründüm ve 8 aylık bir tedavi uygulayacağımızı söyledi çok uzun bir süre ama cildim düzelecekse neden olmasın dedim ve tedaviye başladım bugun 6.günümdeyim ilaçla ilgili çok olumsuz şey okuyorum ve canım sıkılıyor henüz ben ciddi bir yan etkisini görmedim dudaklarımda çok hafif bir kuruma birde uyku hali mevcut yaşadığım olumlu olumsuz tecrübeleri yazmaya çalışacağım belki benim gibi tereddütle başlayanlara yardımcı olur herkese geçmiş olsun :)
Yaklaşık 1 ay oldu dudak kuruması ve hafif bel ağrısı hariç herhangi bir yan etkiyle karşılaşmadım cildimdeki pütürtülerin %80 i gitti burnum alın bölgem dümdüz oldu yanaklarımda hala var ama onlarda geçecek diye ümit ediyorum.arada bir sivilce çıkıyor ama hemen geçiyor o kadarda olsun :) kısacası memnunum bugun dışarı fondetensiz çıktım mutluyum :)