Saç Rengi ve Saç Boyama Sıvı peroksit ve oksidan aynı şeyler mi?

naniq09

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2011
193
3
66
Şimdi kızlar saçımı palette altın parılıtılı bal rengine boyamak için markete gittim ve genelde boyadığım renk koyu tutuyo diye bide yanına peroksit aldım. (ne olduğunu çokda iyi bilmeyerek) internetten baktım biraz peroksit çok değişik hallerde mevcutmuş. sıvı,krem vce hap şeklinde. benim aldığım wellanın %9luk olanından. şimdi gelelim soruma : bu sıvı peroksit diye aldığım şey oksijenli su givi şeffaf renkte birşey değil. böyle kıvamlı beyaz bişey. bu sıvı olanamaı krem olanamı giriyo önce onu anlamam lazım. çünkü sıvı olanı direk saça uygulanabiliyormuş , krem olansa boyaya karıştırılabilyormuş. ben tabi bu çıkmazın içinde debelenirken fenalık geldi ve saçımı boyadım sıvı peroksiti boyaya karıştırmadan. sonuç? palettenin hiçbir boyası saç rengimi bu kadar açmamıştı! sonradan iyiki karıştırmamışım dedim ama bi ara karamele dönmek istiyorum. oyüzden şimdiden şu sıvı peroksit ve oksidan arasındaki farkı öğrenmek istiyorum. kullanan arkadaşlar lütfen ne şekilde saçlarına uyguladıklarını yazsınlar. suyla seyreltip mi direk saça uyglayarak mı yoksa boyanın içine katarakmı? bence bu gerçekten önemli bi konu orielle saçlarımızı mahvetmektense bunu dener saçımıza minimum zarar vermiş olurum.
şimdiden vakit ayırıp konuya göz attığınız için teşekkür ederim :) $100_1006.webp

bu arada saç rengimide ekledim merak edenlere yardımı dokunur belki.

boyadıktan sonra mı bu renk oldu? ben de bayadır taktım bu renge benim saçım da gizemli kahverengi acaba açıcı kullanıp sonra mı boyasam yoksa direk mi boyasam kararsızım bu konuda. sence açmaya gerek var mı?

boyadıktan sonra mı bu renk oldu? ben de bayadır taktım bu renge benim saçım da gizemli kahverengi acaba açıcı kullanıp sonra mı boyasam yoksa direk mi boyasam kararsızım bu konuda. sence açmaya gerek var mı?

evet boyadıktan sonra bu renk oldu. palettenin nerdeyse bütün renklerini denedim en çok açan bu oldu. bu boyadan önce altın parılıtılı toffee kullandım oda baya koyu bi renkti. bence direk boyaman daha iyi olur. çünkü dipleri uçlarına göre daha fazla açılıyo bide açıcı kullanırsan diplerin daha çok açılır (saç diplerin ne kadar açık renk olursa okadar seyrek görünüyo) oyüzden bence direk boya boyadıktan sonra resim ekle ama merak ederiz :)

Ya simdi sacimi sadece krem boyayla boyasam sıvı peroksit i kullanmasam bir sorun olur mu

krem ve sıvı olan arasında etkinlik olarak hiç bir fark yok. her ikisi de hidrojen peroksit içerir ve bu renk açıcı bir maddedir. oksijenli su dediğimiz şey de aslında hidrojen peroksittir. bu maddenin krem boyayla karıştırılıp kullanılmasının sebebi, kimyasal bir reaksiyonla boyanın pigmentlerini aktive etmek.

krem oksidanın farkı, içinde nemlendirici bazı maddelerin de bulunması... her ikisi de aslında aynı şeydir.

saçınızı sadece oksidan kullanarak açabilirsiniz evet ama az bir miktar açılır ve turunculuklar oluşur.

Back
X