Sivas Hakkında Yardım

vhs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2009
98
1
45
sivasa yeni tayin olduk dısarda oturuyoruz apartman cok büyük ama bir allahın kulu yok kapıyı calan ben yapamam insansızlıktan cok üzülüyorum halime otur otur evde nereye kadar bilmiyorum

Sivaslının bir huyu vardır sen bir adım atıcan onlara,onlar daha bırakmıcak yakanı çekingendir hemşolar biraz yerimseniben neresinde oturuyosun sivasın

aynı haldeyim canım sanki beni anlatmışsın koskoca site bir insan yok senin gibi tayinimizde yeni çıktı sıkıntıdan patlıyorum çocukta olmasa bittim yani buranın insanıda bir tuhaf komşuluk bilmezlermiş sorma ne yapacagım allahtan seneye lojmandayım şükürler olsun allah kolaylık versin

:lepi:
Sivaslının bir huyu vardır sen bir adım atıcan onlara,onlar daha bırakmıcak yakanı çekingendir hemşolar biraz yerimseniben neresinde oturuyosun sivasın

arkadaşın dediği doğru valla :lepi:

aslında komşuluk ilişkileri güzeldir bizim oralarda.misafiri severiz ama şehir sışından geliyorsanız biraz sizden adım beklerler.temkinliyizdir yani.özümüzde insanın hertürlüsünü severiz:KK70:

Sivas ın insanları soğuk olmaz amaa : ) Gayet sıcak kanlı insanlardır.Demek ki sizin komşular çekingen diyelim: )

sivaslılar sıcak kanlıdır aslında orada olduğumuz dönemde gelenimiz gidenimiz eksik olmuyordu.

aslında bu konu sıvasla alakalı degıl bende sıvaslıyım ve sıvasta yasıyorum kapımı calan yok :KK43: neysekı annemler falan burdalar bırteek ust komsum var bırde alt kattakıler meraba meraba bu kadar ınsanların yapısıyla alakalı sanırım ...bu arada suan lojmandasınız sanırım bende askerı lojmanların bıraz ılerısınde oturuyorum....

sivas insanları çok sıcak kanlı ben aslen gaziantepliyim evlenip sivasa yerleştim sivasın soğuk olmasına rağmen insanları sıcak ....

sivas insanları çok sıcak kanlı ben aslen gaziantepliyim evlenip sivasa yerleştim sivasın soğuk olmasına rağmen insanları sıcak ....

bende sivaslıyım kızlar sivaslılara soğuk falan denmiş ama sivaslı muşlu vs ayrım yapması yanlış bence her kesimde farklı farklı insanlar var kardeşler arasında bile uyumsuzluk vardır. en azından merabanız varmış başka şehirlerde özellikle büyük merabanı bile almıyo insanlar

sivas insanı gerçektende çok sıcak kanlıdır misafir severiz gelip gitmeyi komşulukları çok severizz

sivaslılar öyle birşey yapmaz ama neden olmuş yalnız bırakmışlar sizi bilemedim

sivaslılar öyle birşey yapmaz ama neden olmuş yalnız bırakmışlar sizi bilemedim

bende sivaslıyım arkadaşlar ama komşuluk artık her yerde aynı bende konyanın bir ilçesindeyim belki de karşı komşumu görmeyeli 1 ayı geçti.onlar beni soğuk buluyor ben onlara ayak uyduramıyorum hergün gezmek hergün toplanmak istiyorlar muhabbetin fazlasıda beni sıkıyor.çünkü nerde kadınlar çok orda gıybet çok rahatsız oluyorum hem başkalarını kes hemde ona oturmaya git bana göre değil.artık komşuluk samimiyet diye bir şey yok herkes anını yaşıyor sen umurlarında değilsin.insanlar için komşuluk önemli olsa hergün gezmeye giderken bir kapımı çalıp nasılsın komşu görünmüyosun derler ama onlar için sadece kime gitsek nerde laf çok oraya gitsek o önemli.ayrıca sivaslılar bir bağlandımı canını verir.ben sevdiğim insana asla hiç bir konuda yok demem.kendimi üzerim onu üzmem öyle yani biz sivaslılar:))

canım memleketim benım ya severim sivası çok.gezilcek çok yeri olmasada bir istasyon caddesini turlamak bile buyuk keyif her mevsiminde.asker eşiyim mecburen tayin yerleri görüyoruz ama insanın doğduğu yer gibisi yok

Arkadaşlar kızım orta okula sivasta başlayacak.Huzur mahallesı kılavuz dıye bir yerden evimizi ayarladık şimdiden.Sakin bir yer.Ama kızımın eğitimi benım için dünyadakı en onemlı şey.Özel okul araştırdık sadece sultan murat dıye bır yer var.En ıyı okul hangısı?Eğitim için (orta)bize yardım edecek yol gösterece sivaslı bir arkadaş varmı..?Çok sıkıntıdayım bu konuda acil yardım hangı okula yazdırayım ben kuzumu :KK43:

Memleketim de güzeldir insanı da güzeldir :) Hiç gitmedim, sen benden çok daha sivaslı sayılırsın tatlım :) Ama sülalemden biliyorum, gayet yardımsever, hoşsohbetli sıcakkanlı insanlardır .. Bir adım at gerisi gelir :)

sivasta bulunmuştum erkek arkadasım orda calışırken beni gezdirmişti ,nuri usta doyum kebap var kesin oraya gidip karışık et tabagından yemelisiniz bide bi park vardı içinden ırmak gecen oradaki bir kafede kahvaltı yaptık çok uygun bir fiyata masada aklınıza gelebilecek kahvaltıda yenecek içecek hersey fazlasıyla vardı .valla sivas deneyimim bu kadar tavsiye edecegim iki güzel doyuran yer:)

Sultan Murat Koleji'ni iyi olarak bilirim. Dışardan Sivas a gelenlerin bi sözü vardır. Sivas a bi gelirken bi de giderken ağladık derler. Ilk gelen korkuyo bazen kötü gösterirler ama giderken yanıldıklarını anlarlar çok polis asker ailesi vardır böyle. :) yemek için kirli Ahmet i bulun:) müthiştir herkes de bilir ahh memleketimm

X