• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sitenin güzel kızları fikirlerinize ihtıyacım var!!

Benden tavsiye, tuay1086'nın dediği gibi, kendin kapaklarını sök ve bir mobilyacıya boyattır.
Eminim masraftan da kaçınmak istiyorsundur ama, her ne kadar internette kendisi boyadığında çok iyi sonuçlar alan insanların başarı hikayelerini görsekte, benim annem boyadı dolapları o şekilde.
O kadar kıyameti koparttım yapma diye ama :19:malesef dinlemedi beni. Sonuç = hüsran. :50:
Gitti güzelim dolap kapakları ve en önemlisi görüntü...
Ama olan oldu artık napalım, çok uzun süre yenileneceğini de düşünmüyorum.
Sen bari aynı duruma düşme derim... :34:

bencede kapakları söküp mobılyacıda hallettırmem lazım yoksa gerı dünüşüm olmaz üzülürüm .

yağlı boya mı :S sakın yapma bence çünkü soyulur ve mutfak dolabı ister istemez suyla temas edicek silicen vs.. kokar bence dolap kapakların bu yüzden....

sprey ahşap boyaları var...kullanmadım ama biraz araştırmayla çok kolay ve güzel bi sonuç elde edebilirsin...bide bunu araştır istersen..

sprey ahşap boyalarının kapak üzerındekı etkılerıne bakıp denerım belkı ama mobılyacılara sormam lazım.yağlı boyadan vazgectım..

canım ben senin evine daha öncede bakmış ve yorum yapmıştım çok hoş ayrıca benim mutfak dolaplarımda aynısı birebir yani bende değişiklik yapmak istiyorum fakat beyaz pek kullanuşlı olmaz temizlik açısından annemin evinden bliyorum su değse iz yapıyor arkadaşlardan çokta güzel değişiklik yapanlar var bende deniycem yapışkanlı kağıtlarla sende dene derim.

sprey ahşap boyalarının kapak üzerındekı etkılerıne bakıp denerım belkı ama mobılyacılara sormam lazım.yağlı boyadan vazgectım..

Canım..mutfağın güzel aslında ama düz renk istiyorum diyorsan eğer..sadece çerçevelerin renginde olabilme şansı var bence...aynı renk yapışkanlı folyayla

kaplayabilirsin....düz satıh olduğu için kolay olur...hemde, beğenmezsen sökebilirsin...önce bir kapakta deneyip bakabilirsin...Boya işi asla olmaz...o çerçeveler

ahşap malzeme değil...yani boya tutmaz.Boyatmaya da vermeye kalksan..oyacı söyliyecektir zaten.

Son çare de..sadece kapakları değiştirebilirsin...ne renk..ne model istersen...

..

Son düzenleme:
Canım..mutfağın güzel aslında ama düz renk istiyorum diyorsan eğer..sadece çerçevelerin renginde olabilme şansı var bence...aynı renk yapışkanlı folyayla

kaplayabilirsin....düz satıh olduğu için kolay olur...hemde, beğenmezsen sökebilirsin...önce bir kapakta deneyip bakabilirsin...Boya işi asla olmaz...o çerçeveler

ahşap malzeme değil...yani boya tutmaz.Boyatmaya da vermeye kalksan..oyacı söyliyecektir zaten.

Son çare de..sadece kapakları değiştirebilirsin...ne renk..ne model istersen...

..

yok vazgectım zaten canım ya boytamıycam hepınız kötü olur dedınız o yüzden bnde vazgectım :) kapakların ıcını belkı yapıskan kagıtla degıstrebılırım ..

page1.jpg

page2.jpg

benim verdiğim örnekteki arkadaş boyamış hiç de kötü olmamış ama tabi beceri işi kimi güzelleştiriyo kimi eline aldığını batırıyo ben de şahsen kendin al bıya desen batıranlardan olurum...ama el becerine güveniyorsan o örnekteki mutfak seninkiyle aynı malzeme gayette hoş olmuş..

bi arkadaş paylaşmıştı dolaplarını scitkerle kaplamıştı muhteşem görünüyordu bence boyadansa öyle bişey deneye bilirsin...

page1.jpg

page2.jpg

benim verdiğim örnekteki arkadaş boyamış hiç de kötü olmamış ama tabi beceri işi kimi güzelleştiriyo kimi eline aldığını batırıyo ben de şahsen kendin al bıya desen batıranlardan olurum...ama el becerine güveniyorsan o örnekteki mutfak seninkiyle aynı malzeme gayette hoş olmuş..

boyayıp batırmaktansa cnkü daha geri dönüsüde olmaz bakarsın.en iyisi yapıştırma bnce begenmesem söker atarım icabında :)

Yağlı boya sakın yapma. O çok zor. Bir profesyonelin yapması gerekiyor. Ancak bir markanın çok kaliteli ahşap boyaları var. Onları yapmak nispeten daha kolay. Eşin ve sen rahatlıkla yapabilirsin.

Arkadaşın dediği gibi ahşap boyama boyaları ile boyayabilirsin... Önce zımpara yapman daha iyi olabilir. Sonra bir kat astar boya 2 katta beyaz ahşap boyası ile boyarsın kuruyunca üzerine sprey vernik ile süper olurlar:52: Hatta vernikten önce desen yapıştırabilirsin. Ahşap boyama malzemeleri satan dükkanlarda bulabilirsin... Kolay gelsin:40:

Arkadaslar benim mutfagım resımde görüldüğü gıbı çokta eskı model olmasada eskıye kacmıs tarzda bışe.ve ben bu dolap kapaklarımı beyaz yağlı boyayla boyamak ıstoyorum sızce nasıl olur çırkınmı durur yada elde boyandıgı bellımi olur :( boyadıktan sonra gerıye dönüş olmaz çünkü ne yapsam??

mutfak dolapların güzel aslında .boyarsan elde boyadığın belli olur.renkli folyo kagıtlar var dolap süslemeleri için onlarla dolabına yeni bir görünüm verebilirsin .

Arkadaşın dediği gibi ahşap boyama boyaları ile boyayabilirsin... Önce zımpara yapman daha iyi olabilir. Sonra bir kat astar boya 2 katta beyaz ahşap boyası ile boyarsın kuruyunca üzerine sprey vernik ile süper olurlar:52: Hatta vernikten önce desen yapıştırabilirsin. Ahşap boyama malzemeleri satan dükkanlarda bulabilirsin... Kolay gelsin:40:

boyacıya vermek en dğrusu :)

Yağlı boya sakın yapma. O çok zor. Bir profesyonelin yapması gerekiyor. Ancak bir markanın çok kaliteli ahşap boyaları var. Onları yapmak nispeten daha kolay. Eşin ve sen rahatlıkla yapabilirsin.

yok canım vazgectım zaten ya.boyacıya verıcem ben batırabılırım çnkü :)

canım ya benim mutfak dolaplarımda eynı seninkinden..evet çok modern değil belki ama çok da eski tarz değil..ben memnunum açıkçası ve asla boyatmam senin yerinde olsam..çünkü o dolaplar sunta üzerine kaplama... ne kadar düzgün boyanırsa boyansın kabarır kesinlikle eminim buna.. hani kaplamasız olsa mesela eskitme mobilyalar tarzı olsa boyanır ve kabarmaz.. ama bu bizimkiler kabarır canım üstelik buharlı bi ortam mutfak kesinlikle kabarır ve geri dönüşü olmadığı için çirkin halinden kurtaramazsın..bence gayet güzel ben seviyorum dolaplarımı...

Back
X