- 4 Mayıs 2018
- 880
- 493
-
- Konu Sahibi piramses1982
Florence nightinghale hemsirelik mezunuAile ve ilişki danışmanı diye bir meslek yada bölüm yoktur. Bir çok kişi sertifikalarla bu işi yapmaya koyuluyor. Dili ve cevapları da psikolog olmadığını gösteriyor. diplomasını sorun. ozaman bak nasıl cevap veriyor
Bunu okuyunca aklıma ne geldi..
Aile içi bir mevzuyu danışmak için bir kurumu aradım. Kadının sözü şu oldu: sesini kes otur.
Ben Allah'a havale ettim
Benimkinden beteri varmis. Belki de ayni kisidir!!Bu doğru mu
Evet, ancak görüştüğüm kişi psikolog değildi, sorumun cevabını alabileceğim bir kişi olmasına rağmen o soruma cevap vermek yerine kendi lüzumsuz fikrini söylediBu doğru mu
Aslinda yogunbakin hemsireligi yapmis, yani psikolojiden biraz anliyor olmasi gerekmez mi? Insanlarin hassasiyetine dikkat etmesi gerekmez mi? Su andaki danisanina bunlari soyleyen kisi, vefat hastanin yakinlarina "bosverin ya, kurtuldunuz, zaten hepimiz bi gunolucez" filan der heralde!Bu işi yapan herkesin önce kendi terapisinden geçmesi lazım, yurtdışında bu bi zorunluluktur ama burada böyle bir şey yok tabi. Lisansı psikoloji olan ve terapist olma yeterliliğini almış kişilere gidin. Gittiğiniz kişilere eğitimlerini sormaktan çekinmeyin. Hangi terapi yöntemini kullandığına dair bütün detayları sormak, öğrenmek en doğal hakkınız. Bu eğitimlerin yurtdışı bağlantılı bir dernekten alınmış olması uygundur. Burada gidilen 3-5 günlük eğitim sertifikalarının hiçbir değeri yoktur. Bu işler ciddi bir zaman, emek ve para gerektiriyor. Gerçekten çok zor ve yıpratıcı yollardan geçiyoruz bazılarımız bu işi hakkıyla yapabilmek için. Sonra bu tip kendini bilmez insanların para kazandığını görünce gerçekten sinirlerim yıpranıyor. Lütfen böyle insanlara prim vermeyin çünkü bi yerlerde bazıları bu iş için ciddi emekler ve paralar döküyor. Böyle insanlara gidin, hem terapiye olan inancınız bitmez hem de işini hakkıyla yapan kişilerin yolu açılmış olur.
Benim jimnastik hocam (kadin), kasa ustunde takla atamayinca, minderde ters takla atamayinca, amuda kalkamayinca "kalas misin sen" derdi.Banada jimnastik hocam o sakiz midene yapisir insallah demisti:)) hahaha simdiki aklim olsa o kadinin sacindan tutar asil ben duvara yapistirirdim:)