• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üroloji - İdrar Yolları Hastalıkları Sistoskopi yaptıran var mı?

mrb arkadaşlar.sistoskopi başlığını grce dün bu işkenceyi yaşayan biri olarak paylaşmak istedim.benim kültür sonucumda üreme yoktu.sistoskopi sonucu idrar kesesi kaslarında kasılmadan dolayı idrar boşaltamama oluyor dedi doktorum.sonrasında mesanem izotonikle doldurulup bidaha tetkik yapıldı.mahvoldum.ama kurtulmak için razıyım artık bu işkencelere.Allah hepimizin yardımcısı olsun:43:

arkadaşlar bişey sorcam.sistoskopi sonrası ağrı dışında idrarınız yaparken çok az geliyormu.o kadar su içiyorum çıktısı azıcık ve ağrılı oluyor.lütfen bilgisi olan varsa yanıtlasın:43:

benim sistoskopi sonrası hiç ağrım olmadı. ama doktorumun dediğine göre darlık olmadığı için aletler çok rahat girmiş içeri. belki bu yüzden ağrım olmamıştır sizinkinde sokmakta zorlandılarsa tabi tahriş olmuş olabilir Allak kolaylık versin. idrar yapma meseleside öncekinden daha iyi. artık daha rahat yapabiliyorum. tabi tam olarak iyleşemedim arada bir hatırlatıyo meret kendini. ama çok şükür eskiye nazaran çok iyiyim. 2 gün sonra kontrolüm var bakalım doktorum ne diyecek çok merak ediyorum.

benim rahatsızlığımın temelinde psikolojik gerginliğin oluğunu söyledi doktorum.antidepresan verdi çok düşük dozda ama müthiş bulantı yapıyor yani her anlamda hasta ve bunalımdayım çıkış yolu bulamıyorum artık.sağlıklı günlerimi özledim hemde çokkk
:43:

benim rahatsızlığımın temelinde psikolojik gerginliğin oluğunu söyledi doktorum.antidepresan verdi çok düşük dozda ama müthiş bulantı yapıyor yani her anlamda hasta ve bunalımdayım çıkış yolu bulamıyorum artık.sağlıklı günlerimi özledim hemde çokkk
:43:

çok geçmiş olsun, çok zor bi hastalık yaşayan bilir. Allah yardımcın olsun. inşallah en yakın zamanda şifa buluruz. Ama tek bi doktorda takılma, ben çok doktor gezdim çoğu antibiyotik ağrı kesici ve koruyucu verip gönderdi. Zaten bu yüzden hastalığım kronikleşti. Sağlık okadar önemli ki ama kaybedince anlıyoruz kıymetini. Moralini bozma Allah dermansız dert vermez, dermanı bulmak lazım. Mutlaka 3-4 doktora daha git çaresi bulunacaktır inşallah. Bende 2 sene aralıksız bu sıkıntıyı çektikten sonra 1 aydır iyi gibiyim doktorumun sayesinde. tabi hap kullandığım için. yarın kontrölüm var herşey yarın belli olacak. inşallah iyleşiyorumdur..

umarım kontrolün iyi geçer.vücudumda gezici ağrılarım var sürekli.bileklerime bile vuruyor.en son gittiğim ve sistoskopi yapan doktor kinzy diye bi hap verdi bu sefer hiç idrara çıkamaz oldum.ağrılarım daha büyük sancılar haline döndü özellikle karın çevresinde yoğunlaşan.haklısın başka doktor denemek lazım.ama o kadar zor durumdayım ki hem çalışıyorum hemde urfanın siverek ilçesinde yaşıyorum.sağlık problemleri için ya diyarbakır yada urfaya gitmek zorundayım üstelik 2 yaşında bi kızım var.onuda bırakacağım kimse yok.çok zordayım.rabbimden yardım bi çıkar yol istiyorum yoruldum 2 yıldır

haklısın sağlık ne kadar önemli.insan kaybedince anlıyor kıymetini.ağrısız huzur içinde uyumayı özledim.önceleri doktor verirdi ilacı geçerdi.ama bu sefer 3 hafta oldu 10 iğne yedim geçmedi ilaçlardan mideme ağrılar giriyor.Yinede güçlü olmam gerekiyor işime eşime ve çocuğuma yetebilmek için fakat ağrılarım uyuşmalar epey zorluyor.çok karamsarım belki ama gerçekten çeken bilir.Allahım kimseye yaşatmasın bu sıkıntıyı

haklısın sağlık ne kadar önemli.insan kaybedince anlıyor kıymetini.ağrısız huzur içinde uyumayı özledim.önceleri doktor verirdi ilacı geçerdi.ama bu sefer 3 hafta oldu 10 iğne yedim geçmedi ilaçlardan mideme ağrılar giriyor.Yinede güçlü olmam gerekiyor işime eşime ve çocuğuma yetebilmek için fakat ağrılarım uyuşmalar epey zorluyor.çok karamsarım belki ama gerçekten çeken bilir.Allahım kimseye yaşatmasın bu sıkıntıyı

amin yaşayan bilir çok zor bi hastalık, bende yine kötü oldum üşüttüm sanırım. banada doktorum kinzy verdi, yaklaşık 40 gündür kinzy kullanıyorum bana iyi geldi gibi, sanırım mesanedeki yara için verdi doktorum onu bana. şu an iğne vuruluyorum canım çok yanıyo öncedende farklı iğnelerden çok vuruldum artık vuracakları yer kalmadı morarıklıktan :( artık bitsin istiyorum bakteriler ilaç kullandığım halde çok dirençli çıktılar, daha öncede doktorların ezberi tedavilerinden dolayı hep bakterilerin dirençli olduğu ilaçları kullanmışım, şimdiki doktorum sağolsun herşeyi detaylı inceleyip karar veriyo bakalım iğneler bitince düzelirim inşallah. Allah bağışlasın çocuğunda ilgi bekler senin işin daha zor, bende çalışıyorum izin almak zor oluyo.. sağlıklı insanlar hasta halinden hiç anlamıyolar zaten, ne yazıkki işimize de muhtacız...

tşk ederim.banada doktor kinzy verdi ama ters tepti idrara çıkamadım gece vakti gidip sonda taktırdım rezilliğim biri bin para anlayacağınız.sonra doktor değiştirdim.ilaçlar midemi ünsere kadar götürmüş.ama şimdi iyiyim kinzyde 3 günde bir alıyorum derkeeeeeeeeeennnn.o kadar antibiyotikten sonra sevgili mantar dostların ziyaretiyle uğraşıyorum.ama enfeksiyon ağrılarından daha iyidir.yine de şükür bugünümüze.umarım en kısa zamanda hepimiz sapasağlam oluruz.

tşk ederim.banada doktor kinzy verdi ama ters tepti idrara çıkamadım gece vakti gidip sonda taktırdım rezilliğim biri bin para anlayacağınız.sonra doktor değiştirdim.ilaçlar midemi ünsere kadar götürmüş.ama şimdi iyiyim kinzyde 3 günde bir alıyorum derkeeeeeeeeeennnn.o kadar antibiyotikten sonra sevgili mantar dostların ziyaretiyle uğraşıyorum.ama enfeksiyon ağrılarından daha iyidir.yine de şükür bugünümüze.umarım en kısa zamanda hepimiz sapasağlam oluruz.

Amin inşAllah. Ah bu doktorlar, kimisi çok iyi, anlayışlı, ilgili, kimide sanki düşman bi dövmedikleri kalıyo, verdikleri ilaçlarda bişeye yaramıyo bişe bilmediklerinden çatıyolar insanlara. Rabbim iyilerle karşılaştırsın sağlık bozuldu mu çok zor. Mantar için iç çamaşırını sabun tozuyla yıkamak gerekiyo ve birde ütülemek. Zaten kadınların sürekli böyle yapmaları gerekiyomuş ama bi zamandan sonra zor geliyo okadar ütünün içinde bide onları ütülemek. Ben elimden geldikçe ütülemeye gayret ediyorum. antibiyotikler bendede mantar yapıyodu çünkü kaşıntıdan duramıyodum ama artık yok çok şükür.

ütü en nefret ettiğim ev işi,ama gerekirse genital bölgemi bile ütüleyecek hale geldim.bide dün çiğ köfte yedim hemde 2 porsiyon akşam çıldırdım resmen fitilde kar etmedi.baharat olyıda sakat.ama şimdi daha iyiyim şükür.paylaşımlarınız için tşk ederim.bi sorum olacaktı.ria kullanıyorum 1 yıldır acaba enfeksiyona eğilimi arttırıyor mu.bu konuda herkes farklı bişi diyor.ne yapacağımı şaşırdım açıkçası:44:

merhaba

Malesef bende tekrar bakteri üredi, 2o gün temiz kalabildim, 2 haftadır antibiyotik kullanıyorum.

Galiba mecburen mesane içine ilaç verme olayını uygulatmam gerekiyor...

mesane içine ilacı ben uygulattım ondan sonra doktor kinzy vermişti.sorun idrar kesesinin tam boşalmamasıymış.enfeksiyon bu nedenle tekraralamış.ben geçtim artık ilaçlardan ender saraçın karnıbahar kürünü denicem.bide belimi sarıyorum kendimi sıcak tutuyorum.bol su artı ısırgan suyu.bunları yaşayınca keşke evlenmeseydim diyorum bazen bekarken hiç böle sorunlarım yoktu yahu.eşimde anlamıyor beni hep hastasın bunların tek nedeni psikolojik diyip duruyor.insan beyin gücüyle nasıl enfeksiyon üretebilir ki:2:

benimki biraz daha farklı bir durum sanırım, bende sürekli enfeksiyon tekrarlıyor, bazen e-coli, bazen klebsiella, bazen başka bir mikrop....

İdrar tam boşalamaması teşhisini nasıl kondu???

Enfeksiyona bu kadar sık yakalanmamak için mesaneye koruyucu bir tabaka oluşturucak bir ilaç verelim dedi.....

bende de yine bakteri üredi, aynen e.coli, pnl hücreleri, basiller 7 tane daha iğne yedim artık oturma engelli gibi hissediyorum kendimi. dün tekrar kontrole giitim tahlilde 0-1 lökasit ve 2-3 epitel hücresi çıktı bu çok iyi ama bakalım kültür daha önemli tabi inşallah üreme olmaz. kültür sonucum pazartesi çıkacak. zaten hep böyle temizlenmiş gibi oluyo 1 ay sonra sar baştan tekrarlıyo.. mesaneyi tam boşaltamamak bendede söz konusu, önceki doktorum idrara çık gel dedi giitim lavaboya ve hemen doktor tekrar aldı odasına ultrasonla baktı ve 200ml kadar idrarın duruyo tam boşaltamıyosun dedi. bende bu şekilde bakıldı. ve o aşırı aktif mesane tanısı koymuştu. Bide ben artık kızılcık suyu içiyorum sistit için çok iyiymiş, bakterilerin tutunmasını engelliyomuş. bence faydasıda oluyo.

ria sanırım korunmak için kullanılan T şeklindeki araç rahim girişine takılan. ben kullanmadım hiç umarım korunmak istediğim zamanlar olur :(. belki yan etki olarak yapabilir. çünki rahime bakır maddesi salgıladığını biliyorum spermleride o bakır maddesi bozuyomuş zaten. Doktoruna danış bence bu hastalığı çekmektense çaıkarttırırsın, o tetikliyo olabilir, eğer o zarar veriyosa başka şekilde korunabilirsin. kadın olmak gerçekten çok zor ve erkeklerin bizi anlamasıda. bende arada aynı lafları duyuyorum ve çok sinir bozucu oluyo. ama kendileri bi grip olunca hemen bi seferberlik başlasın istiyolar. Allah yardımcımız olsun inşallah en yakın zamanda bizde şifamızı buluruz.:14:

bende bazen evlenmeseydim diye düşünüyorum, çünkü evlendikten 3 ay sonra başladı bendede bu pis hastalık ve 2 senedir çekiyorum. evlilik öncesi hiç böyle bişey yoktu. ama alakayıda çok kuramıyorum sonuçta evlilikle ilgili olan şey rahim yolunu etkiler ama bizim idrar yolunda mesanede şikayetlerimiz. bide biz evlendiğimizden beri ağustos- eylül aylarında antalyaya tatile gidiyoruz, ilk balayı olarak gittik sonra hersene tekrarladık. orda denizdi havuzdu acaba üşüyomuyum anlamadan yada ordanmı bakteri oluşuyo diye düşünüyorum. ama bizle beraber kardeşim ve ablamlarda geldi bu yaz. onlara hiç bişey olmadı.

bana özelden mesaj atan arkadaş size çok teşekkür ederim. ama özel olarak cevap yazamıyorum henüz 100e ulaşmadı yazdıklarım bende buraya yazmaya karar verdim. çok geçmiş olsun, inşallah bi daha yaşamazsın o sıkıntıları. senin adına çok sevindim. bende artık havuza girmeyi düşünmüyorum onun etkisi olduğuna inanıyorum artık haklısın deniz varken havuza girmek çok mantıklı değil. bende vajinaya pamuklu kumaş koyuyorum, senin gibi eski atletlerimden ısıtarak, yaklaşık 1 haftadır. çevremde hastalığımı bilenler öneri sunuyolar böyle yardımcı olmaya çalışıyolar sağolsunlar onlardan biri söylemişti ben yapıyorum sende yap diye. ama senden duymak daha bi iyi geldi yaşayıp atlatmış biri olarak. aksatmadan yapmaya devam edicem inşallah. eşimin spermi için tahlil yaptırdık ondan bana bulaşan bişey varmı diye ama temiz çıktı. şu an hastayım diye korunuyoruz kondom kullanıyoruz ama eşimdede sorun var sperm sayısı ve hareketlisi az. zaman alyhimize işliyo:(. birazda o beni üzüyo. biran önce iyleşmek ve anne olmak istiyorum. ilginiz için tekrar çok teşekkür ederim. mesajını okumak çok iyi geldi bana. ümitliyim :) umarım buraya bakıp farkedersin bunu sana yazdığımı...

Fatma pamuklu kumaş ısıtıp koyma nedir??

Sana özelden mesaj atan arkadaş böyle mi atlatmış idrar yolu enfeksiyonu hastalığını?

Bak gör fatma şu idrar yolu hastalığın geçsin kendini daha iyi ve zinde hissedeceksin bebekte kendiliğinden gelmiş olucak:)

Bu arada çok komik bizde idrar yolu hastalıkları DESTEK GRUBU gibi olduk:)

Fatma pamuklu kumaş ısıtıp koyma nedir??

Sana özelden mesaj atan arkadaş böyle mi atlatmış idrar yolu enfeksiyonu hastalığını?

Bak gör fatma şu idrar yolu hastalığın geçsin kendini daha iyi ve zinde hissedeceksin bebekte kendiliğinden gelmiş olucak:)

Bu arada çok komik bizde idrar yolu hastalıkları DESTEK GRUBU gibi olduk:)

sistoskopinin ardından yapılan mesane boşaltıp ilaçlı suyla doldurma operasyonundan sonra doktor sinirlerle ilgili teşhis koydu.stres ve sıkıntı idrar kesesi kaslarını kastığı için idrar boşaltımı olmuyormuş tam olarak.bakterinin sık tekrarlama sebebi bu deyir kinzy ve antibiyotik verdi.sonrasında mide ağrıları idrara çıkamama sorunlarım oldu mantarda çabası.arkadaşlar ben marazlımıyım bilemedim:52:biri bitmeden biri başlıyor.sonuca geleyim.antibiyotiği bıraktım kinzy 2 günde bir alıyorum.vücut ağrılarım içinde fizik tedavi ve egzersize başlıcam.

Back