SİSTİT...

hiskolikk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2016
1.198
1.975
133
29
Kızlar bundan 5 sene önce falan olmuştu.. bütün tahliller USG falan temizdi. Bol su ile atlatmistim .
Şimdi yine aynı oluyor.
Daha doktora gitmedim ama benim gibi olan var mı merak ediyorum.
Herkes idrar yaparken yanma olduğunu söylüyor.
Fakat benim ki idrar Yaparken hiç Bir sıkıntı yok.
Bittikten sonra batma ağrı oluyor.
2 ayda bu 3. Kez oldu. Bı tanesinde sonunda az kanama da olmuştu.
İDRAR YAPARKEN HİÇ SIKINTI YOK.BİTTİKTEN SONRA AĞRI OLUYOR BAYA.
AYni durumu yaşayan var mı.
Bide bol bol bol suyla 24 saat içinde toparlanıyor????

Kızlar bundan 5 sene önce falan olmuştu.. bütün tahliller USG falan temizdi. Bol su ile atlatmistim .
Şimdi yine aynı oluyor.
Bende de yıllar önce enfeksiyon olmuştu. İdrar yaparken yanma hissediyordum bu yüzden tuvalete bile gitmek istemiyordum. Jinekolojiye gidip test verdim, ilaç kullandım, vajinal mantar olmuştu evliyken, krem kullandim geçti. Çok geçmiş olsun 🌸 Bol bol su içmeyi ihmal etmeyin.

Sık sık idrara çıkma isteği var mı? Sanki sürekli çişin geliyormuş gibi bir his ama tuvalete gidince de çişini yapamama. Sistitin en önemli belirtisi bu aslında. İdrardan sonra olan batmanın sistit olduğunu sanmıyorum, başka bir şey olabilir.

Buralar eskiden çok canlıydı ya bı yazardık 50 tane cevap gelirdi. Şimdi kimseler yok

Şimdi yine aynı oluyor.
Hemen hemen aynı belirtilerle ve temiz testlerle ağrılı mesane sendromu (interstisyel sistit) teşhisi aldım. Bir üniversite hastanesinde ürolojiye baktirmanız iyi olur. Sistoskopi vs yapmaları lazım.

Hemen hemen aynı belirtilerle ve temiz testlerle ağrılı mesane sendromu (interstisyel sistit) teşhisi aldım. Bir üniversite hastanesinde ürolojiye baktirmanız iyi olur. Sistoskopi vs yapmaları lazım.
Bende aylardır aynı durumdayım kasımdan beri 4 farklı antibiyotik kullandım bu yanma geçmeyince şuan interstisyel sistitten şüphelendi doktorlar sistoskopi olcam ay sonu Ege üniversitesinde ve kesin tedavisi de yokmuş sanırım ve uzun bi süreç üzülüyo insan ya hiç geçmezse diye ilaçlardan kesin fayda gördüm diyen ne kadar insan var bilemiyoruz tabi forumlarda çoğu insan olumsuz konuşuyo

Bende aylardır aynı durumdayım kasımdan beri 4 farklı antibiyotik kullandım bu yanma geçmeyince şuan interstisyel sistitten şüphelendi doktorlar sistoskopi olcam ay sonu Ege üniversitesinde ve kesin tedavisi de yokmuş sanırım ve uzun bi süreç üzülüyo insan ya hiç geçmezse diye ilaçlardan kesin fayda gördüm diyen ne kadar insan var bilemiyoruz tabi forumlarda çoğu insan olumsuz konuşuyo
Ben kahve, çay, alkol, sigara, limon gibi asitli meyveler, domates ve süt ürünlerini bırakarak şimdilik ağrıyı dindirdim. Bir de elmiron diye bir ilacı var ama yan etkilerinden dolayı kullanmıyorum henüz. Geçmiş olsun.

Bende de idrar yolu enfeksiyonuna yakalanmışsam kasıkta ağrı batma olur, yanma olmuyor. Doktora gittiğimden de biliyorum. Artık öyle hissettiğimde bol su ve sık idrara çıkarak atıyorum geçiyor şükür.

Ben kahve, çay, alkol, sigara, limon gibi asitli meyveler, domates ve süt ürünlerini bırakarak şimdilik ağrıyı dindirdim. Bir de elmiron diye bir ilacı var ama yan etkilerinden dolayı kullanmıyorum henüz. Geçmiş olsun.
Evet doktorda dedi elmiron diye ilacı varmış kullanıp fayda göremedim diyende var gözlere yan etkisi olabiliyo 6 ayda bir göz doktoruna yönlendiriyoruz dedi ben şuan net bi teşhisi koyulmadı diye çay kahve içiyorum bakalım sistoskopi de netleşecek diye düşünüyorum hunner ülseri damarlanma görülürse teşhis koyulacak idrar yolları tüberkülozu diye bi hastalık da var dedi enfeksiyon doktoru ama ona çok benzemiyosun daha çok interstisyel sistit gibi dedi

Hunner ülseri bulunması şart değil benim sistoskopide mesane temiz çıktı. Her şey temiz ama yanma olunca interstisyel sistit teşhisi konuyor. Hacettepede iyi bir ürolog gördü.
Evet doktorda dedi elmiron diye ilacı varmış kullanıp fayda göremedim diyende var gözlere yan etkisi olabiliyo 6 ayda bir göz doktoruna yönlendiriyoruz dedi ben şuan net bi teşhisi koyulmadı diye çay kahve içiyorum bakalım sistoskopi de netleşecek diye düşünüyorum hunner ülseri damarlanma görülürse teşhis koyulacak idrar yolları tüberkülozu diye bi hastalık da var dedi enfeksiyon doktoru ama ona çok benzemiyosun daha çok interstisyel sistit gibi dedi
nern

Hunner ülseri bulunması şart değil benim sistoskopide mesane temiz çıktı. Her şey temiz ama yanma olunca interstisyel sistit teşhisi konuyor. Hacettepede iyi bir ürolog gördü.

nern
Evet temiz de çıkabilirmiş şikayetler üzerine koyuluyor teşhis siz şuan ilaç kullanmıyorsunuz demi diyetle kontrol altına aldınız

Evet diyetteyim. Henüz ilaca başlamadım ama ağrı dindi.
Bende korkuyorum ilaçtan kullanmak istemiyorum bide gebelik düşünüyoruz ilaçla nasıl ne olacak bilmiyorum insanın sağlığı çok değerliymiş gerçekten insan kaybedince anlıyo malesef

Back
X