• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sistit sorunu yaşayan kızlarr yardım lütfenn :(

pasasinin_hatunu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2011
38
0
36
Ankara
Kızlar merhabalar.ben uzun süredir sistit şikayeti çekiyorum.Böyle afedersiniz ama tuvaletim varmış gibi oluyor lavaboya gidiyorum iki damla bişey çıkıyor,2 dk ya gçeiyo ya geçmiyo aynı şekilde tuvaletim varmş gibi oluyo.bununla ilgili şikayeti olanlar ne gibi yöntemlerle bunu giderdiniz yada ne yapmam gerekiyor.Şuan adetimin ilk günü ve uzun zamandır yoktu yeniden dün etkilerini göstermeye başladı sistit.yardımcı olursanız çok sevinirim :(

sistiti 2 sene once bende yasadim kullanmadigim antibiyotik kalmamisti,,e.coli zamanla tum antibiyotiklere duyarli hale gelmeye baslamisti...bi gun bi aktara girdim bitkisel bi urun varmi diye,,bana gumus suyunu onerdi..bunu dene dedi.. hergun kullanmaya basladim...2-3 ay sonra tekrardan labaratuar testi yaptirdirdim..e coli mikrobu kalmamisti..o zamandir hic sistit sorunu cekmedim..ve arada bi hala gumus suyu icerim.

Sistit ciddiye alınması gereken bir rahatsızlık, mutlaka bir doktora görünüp onun vereceği antibiyotiği kullanmanızı tavsiye ederim.

O zamana kadar size kendinizi iyi hissettirebilecek en etkili şey ise şahsi tecrübelerime göre süt buharı. Sütü kaynatın, varsa içine maydanoz da atın, gözden çıkardığınız temiz bir kaba koyun ve buharına oturun. Nasıl iyi geliyor anlatamam. Kaynar su ile de elbette oluyor ama süt daha iyi.

Bunun yanında, içebileceğiniz kadar su içip sık sık idrara çıkmanız gerek. Başlarda zorlanırsınız ama gittikçe daha az acı verir. Maydanoz suyu, yeşil çay falan da daha etkili tabi idrar miktarını artıracağı için.

Ama bunlar geçici olarak rahatlamanızı sağlayacak şeyler, sizi iyileştirecek tavsiyeler değil. Doktora gitmeyi ihmal etmeyin. İleride daha çetrefilli ürolojik ve hatta jinekolojik sorunlar yaşatabilir size.

Geçmiş olsun.

suyun buharına oturduğumda evet bi nebze iyi geliyor ancak geçici.bir süre sonra tekrarlıyor.süt buharını hiç denememiştim bunuda denemek istiyorum.teşekkür ederim kızlar

Evlendikten 2 ay sonra ben de bu rahatsızlığa yakalandım.Önce çok önemsemeyip doktorun verdiği antibiyotiği bitirmeden tedaviyi yarıda kestim. Ancak aradan süre geçince sabah saat 6 da kendimi Alman Hastanesi'nin acilinde buldum.İnanılmaz derecede acı çekiyordum.Doktorum Tansel Kaplancan'dı ve tahlillerle antibiyotik tedavisi verdi.Ancak burada dikkat edilecek nokta o süreçte çok fazla farklı markalarda antibiyotik içtiğim için vücudum tepki vermeyecek diye antibiyotik bulmakta zorlandık.Sıkı bir takip ve tedaviyle rahatsız son buldu.1,5 sene oldu hala tekrarlamadı çok şükür.Size önerim iyi bir doktor bulup, tedaviyi sonuna kadar devam ettirmeniz.Tabi bir de benim gibi çeşitli antibiyotikleri denememeniz :40:

Çok geçmiş olsun.

ayy, ben de yeni evlendiğim zamanlarda yaşamıştım, inanılmaz acıyodu tuvaletimi yaparken. sızı gibi, acayip birşeydi.
doktora gittim, tek kullanımlık bir toz vermişti. suya katıp içmiştim, ve o içişimin ertesi günkü idrarımı asla unutamam.
iğrenç bir koku olmuştu idrarımda. ama çok şükür bir daha da olmadı, o şekilde geçti.
bence hiç vakit kaybetme ve doktora git hemen.

Back