Üroloji - İdrar Yolları Hastalıkları Sistit .....Paylaşım alanı...

slm arkadaşlar ben yeni bir üyeyim 1.5 yıldır evliyim benımde basımda o dert evlendıgım gunden beri bitmedi ikş defa sistit oldum ikisinde de acillik oldum ama araştırdım bilinçlendım çok şükür 4 ay geçti olmadım yapacagınız ilk ve en etkilisi günde en az 2.5 litre su içmek ilişki sonrası hemen idrara cıkmak acı tuzlu vs çok yememek kahve cola gibi ürünleri az tuketmek tuvaletını yaptıktan sonra önden arkaya silmek ve bol bol mandalın portakal gibi asitli şeyler yemek çünkü bu bakterilerin üremesini engeller asiti sayesınde ve bir şey daha bitki çayı tuket adacayı yesıl cay papatya eminim iyi olcaksın inş.işe yarar bende yaradı benımde bır turlu sarı sarı akıntım geçmiyor allah yardımcımız olsun diyelim
 

Pelin banada doktor tam tersi şeyler söyledi portakal mandalina gibi şeyler sistiti dahada azdırır dedi.Offf kafam iyice karıştı
 
tekrarlayan sistit ataklarının pek çok kadın için önemli bir sorun olduğuna dikkat çekerek, yetersiz ya da uygun olmayan tedavinin, bakterinin zaman içerisinde tekrar güçlenerek enfeksiyon tablosunu yaratabileceğini vurguladı. Erdem, enfeksiyonun, uygun ilaçla tedavisinin çok önemli olduğunu işaret ederek, hastada var olan ve enfeksiyon oluşmasına neden olan doğumsal bozuklukların, idrar yollarındaki taş hastalığı ya da kötü temizlik ve yanlış işeme alışkanlığı gibi faktörlerin de enfeksiyonun tekrarlamasına yol açtığını bildirdi.
 
Kadınların tuvalet sonrası temizliğe çok dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Erdem, temizliğin arkadan öne değil, önden arkaya doğru yapılması, sistit sıklığını arttıran durumlarda da özgün tedavilerin yapılması, örneğin, menopoz sonrası kadınların bir kadın doğum uzmanına başvurarak gerekli hormonal düzenlemeleri yaptırması, idrar yollarında varolan taş hastalığı ya da doğumsal bozuklukların tedavi edilmesi, mesanedeki idrarın tam boşaltılamaması durumunda gerekli girişimler yapılması uyarılarında bulundu.

Sistitin hastayı çok rahatsız eden, hem ağrı ve yanması, hem de idrar kaçırma hissi zaman zaman da kaçırma durumu ile yaşam kalitesini bozan bir hastalık olduğunu da söyleyen Doç. Dr. Erim Erdem, bu olumsuz tablonun cinsel hayatı olumsuz etkilediğini de sözlerine ekledi.
 
. Bol su için. Bol sıvı almak itihaba neden olan mikroorganizmalardan idrar kesesinin yıkanmasına, temizlenmesine yardım eder, idrarın yoğunluğunu azaltır ve yanma, sızıyı hafifletir. Şikayetleriniz gece başlamış olsa dahi ilk 4 saat, her saat başı yaklaşık 1/2 litre, bunu izleyen 8 saat ise 2 saatte bir yaklaşık 250 ml sıvı alın.
Su içmeniz tercih edilir ancak su içemiyorsanız süt, açık çay gibi yumuşak sıvılar içebilirsiniz. Portakal suyu gibi içecekler içmeyiniz.

2. ıdrarın asiditesini azaltma, şikayetlerinizi hafifletecek ve bakterilerin çoğalmasını durduracaktır. Bu nedenle bir çay kaşığı bikarbonat (soda), bir su bardağı suya konularak eritilir ve içilir. Eczaneden sitrik asit tuzu içeren ürünler de alabilirsiniz. Fakat yüksek tansiyonu ya da kalp hastalığı olan kadınlar doktorlarına danışmadan bikarbonat ya da sitrik asit tuzu içmemelidir.

3. ıhtiyaç hissettikçe tuvalete gidin, idrarınızı tutmaya çalışmayın.

4. Kendinizi sıcak tutun, karnınıza ya da bacaklarınızın arasına sıcak su şişesi koyabilirsiniz. ıkinci bir sıcak su torbasını belinize de yerleştirebilirsiniz.

5. Mümkün olduğunca dinlenin.

6. Ağrı için aspirin ya da parasetamol içeren ilaç alabilirsiniz.

7. ıyileşinceye kadar alkol içmemeli, cinsel ilişkide bulunmamalısınız.
 
1. Her gün en az 1.5-2 lt sıvı alınması halinde, bakterilerin mesanenizden temizlenmesini sağlarsınız.
2. Tuvaletiniz geldiğinde tuvalete gidin, idrarınızı tutmaya çalışmayın.
3. Tuvalet temizliğinizi önden arkaya doğru yapın. Böylelikle bakterilerin anüsten üretraya doğru taşınmasını engellemiş olursunuz.
4. Vaginal deodorantlar veya duş, parfümlü sabun, pudra kullanımı üretrayı tahriş edebileceğindin böyle ürünleri kullanmayın.
5. Ayakta duş şeklinde banyo yapmayı tercih edin.
6. Sıkı, dar pantolonlar ve sentetik iç çamaşırları giymeyin. Pamuklu iç çamaşır ve etek giyme, perinenin nemli ve sıcak olmasını engelleyerek, bakterilerin yayılmasını önler.
7. Alkollü içecekler, meyva suları, koyu çay veya kahve içmeyin ve baharatlı yiyecekler yemeyin.
8. ılişki sonrası sistit şikayetiniz artıyorsa;
- Cinsel ilişki öncesi genital bölgenizi ve ellerinizi mutlaka yıkayın. Eşinizin de yıkamasını isteyin.
- ılişki sonrası hemen idrarınızı yapmaya çalışın.
- Eğer ilişki sırasında veginanızı kuru hissediyorsanız, jel gibi kayganlaştırıcı ürünler kullanın.
9. Menopozdan sonra, doktorunuzun reçete edeceği östrojen hormonu içeren kremler yararlı olabilir.

Şu Durumlarda Doktorunuza Başvurmalısınız:
1. ıdrarınızda kan varsa (idrarın rengi et suyu görünümünde ve kanlı ise),
2. Yukarıda bahsedilen sistiti düzeltici girişimleri yapmanıza karşın 24 saat sonra şikayetlerinizde bir düzelme olmuyorsa,
3. Gebelik olasılığı varsa,
4. Ateş yükselmesi, belinizde ve alt karın bölgenizde ağrı şikayetiniz varsa doktorunuza başvurmalısınız.

Doktorunuz idrar tahlili yaptırarak, sistite neden olan durumun mikroorganizmalar olup olmadığını belirleyecektir. Bakterilere bağlı iltihaplanma söz konusu ise antibiotik kullanımı ile; vaginal akıntı veya kaşıntı varsa uygun ilaçlarla tedavi yapılacaktır. Bazen tedaviye rağmen, şikayetlerde tekrarlama olabilir.
ıdrar kültürü sonucuna göre antibiotik değiştirilecektir. Üriner sisteme ilişkin bir takım sorunlar da (taş, anomali) sistitin tekrarlanmasına yol açabileceğinden, doktorunuz daha ileri tetkik ve tedavi için hastaneye yatmanızı gerekli görebilir
 
Sistite iyi gelen bitkisel formülleri veriyoruz şimdi

Gelincik çiçeği, Kiraz sapı, Andız otu, Yaban mersini, Mısır püskülü, Ayva pekmezi
Hazırlanış Şekli:
* Kiraz sapları, gelincik çiçekleri ile birlikte yarım saat süreyle suda kaynatıldıktan sonra süzülür. Süzülerek elde edilen sıvı, bir kaba boşaltılarak gün boyu dinlendirilir. Dinlendirilen bu karışımdan bir fincan içme suyuna karıştırılarak yemekten sonra bir bardak ısıtılarak içilir.
* Andız otu, kökleri ile birlikte yarım saat süre ile bir­likte suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvı, şurup kı­vamına gelinceye kadar ayva pekmezi ile tatlandırılarak karıştırılır. Hazırlanan bu şuruptan tedavi süresince gün­de üç fincan içilir.
* Yaban mersini meyveleri mısır püskülleri ile birlikte yirmi dakika süreyle suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvı, şurup kıvamına gelinceye kadar ayva pekmezi ile tat­landırılarak karıştırılır. Hazırlanan şuruptan tedavi süre­since günde üç-beş tane yutulur.
 
bende aşırı yanma ve ağrı olmuyo ama idrarımda tahammül edemediğim bi koku oluyo çok canımı sıkıyo bu durumda olan varmı acaba bi çzüm yokmu
 
hayır yaptırmadım benimki balayı sistiti imiş ilaç kullandım 3 kez doktora gittim tahlil istemedi yanmam ağrım falan çok şükür geçti ama koku geçmiyo
 
canim bazen ictigin ilacta idrarda koku yapabilir ama iltihab hala gecmediyse oda yapabilir sonra yine yaptirdinmi tahlil
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…