• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üroloji - İdrar Yolları Hastalıkları Sistit .....Paylaşım alanı...

gökçek iksir çayı ve toniğini sipariş verdim ve geldi ama bunları içebilenleri tebrik etmek lazım o kadar iğrenççç kiiiii!!!! öyle bi tadı kokusu olduğunu bilsem evime bile sokmazdım...1 kere içtim içtiğimle çıkarttığım bir oldu ve hepsini çöpe attım.

canim nasil kokusu adacayi bitki caylarinami benziodu

canim nasil kokusu adacayi bitki caylarinami benziodu

ne adaçayı canım adaçayı yanında miss gibi kalır...bunun kokusu evin içine bile siniyo, içtinmi içinden çıkmıyo sanki helee o iksirin rengini görünce miden bulanıyor ben dolu dolu kaç şişeyi direk çöpe attım içebilen varsa tebrikk ederim

Kızlar, ben de sistten çok çekiyorum. Ama sürekli antibiyotik kullanmak da istemiyorum. Artık kaç yıldır deneye deneye bir takım yöntemler buldum. Oluşur gibi olacağı zaman hem uyguluyorum daha acısı başlamadan kurtuluyorum. Çok rahatladım.
Madde madde yazayım. Önce korunmak için:
1. Kesinlikle ayaklar sıcak tutulmalı.
2. Temizlik önden arkaya yapılmalı.
3. Cinsel ilişkiden sonra dünya da yıkılsa kalkıp birkaç damla bile olsa idrar atılmalı ve vajina ılık su ya da o bölge için olan özel jellerle yıkanmalı.
4. ıç çamaşırlar mutlaka ütülenmeli.
5. Bol bol sıvı tüketilmeli.
6. Vücut direncini artırmak için, meyve sebze ve diğer C vitamini içeren besinlerden, lifli gıdalardan bol bol alınmalı. (Bu zaten
Ama bütün bunlara rağmen gene de gelebiliyor bu davetsiz misafir, bu durumda:
1. Hemen maydanoz kaynatıp birkaç bardak içilmeli. (Tedavi edici değil ama drar söktürücü etkisi var ve sık idrara çıktıkça enfeksiyonun atılması kolaylaşıyor.)
2. Mutlaka bol bol bol bol bol çok soğuk olmayan su içilmeli.
3. Ben ilaç kullanacaksam antibiyotik değil antiseptik olan bir ilaç var, onu tercih ediyorum. 2 Liralık bir ilaç, onca zaman bir sürü antibiyotik kullandıktan sonra bir doktor bana vermişti. Antibiyatiğe göre avantajı bakteri direncine neden olmaması. Çünkü antibiyotik kullanınca ikinci seferden sonra ilaç türünü değiştirmek gerekiyor, yoksa direnç kazanıyor bakteriler.
4. En büyük ve en önemli şifam bu benim. KESıNLıKLE DENEYıN. Bir büyük soğanı eski bir tavada ya da direk ocakta patlıcan közler gibi közleyin, soyun ve boş boş şifa niyetine yiyin. Hani kebapçılarda filan olur ya pişmiş soğan, o şekilde. Bizim yörede bu normalde sabah kahvaltısında filan yenir, sobada közlerdi hemen anneannem. Ama soğanın antibiyotik etkisi biliniyor zaten. Pişmiş olunca yemek kolay oluyor hem de daha bir açığa çıkıyor sanki etkisi. Doğal olduğu için direnç kazanma durumu filan da olmuyor. ıki gün günde iki kere yiyiverin. ıyileştikten sonra da aklınıza geldikçe. Bu alternatif tıp ya da bitkilerle tedavi filan değil. Dediğim gibi normalde yediğimiz birşey zaten. ılaç gibi sürekli alın demiyorum. Ama bir deneyin. Kesinlikle iyi gelmese yazmam buraya. LEzzeti de fena değil, biraz zeytiyağı biraz nar eşkisi veya limonla salata gibi yiyorum ben, aynı anneannemin kahvaltıya hazırladığı gibi.
Umarım tez zamanda herkes rahatlar benim gibi.

arkadaslar merhaba,
evlenmeden önce böyle bir problemim yoktu,yeni evlendigimde (5 ay önce)kanamali sistit oldum, dr gittim, antibiyotik ve antiseptik verdi, birkaç gün içinde geçti.sonraki ay gene hafif de olsa da yanmayla bir tuvaletimi yapiyordum,gene dr a gittim, yine antibiyotik ve antiseptik verdi ve bundan sonraki aylar da idrarimda yanma yok , agrim yok,sadece gün içersinde birkaç defa çok hafif kendini hatirlatir bir sizi oluyor.birde mesaneye bastirinca böyle mesanem doluymus gibi bir his var.bende eczaneye gidip, kendi basima, ilk dr un verdigi antibiyotikten aldim, 1 hft kullandim, bitirdim, geçti gibi oldu, 1 hft sonra bu hafif sizi gene oldu...ve hala devam ediyor..ne yapsam ne etsem sasirdim.antibiyotik almak istemiyorum.yalniz bugün biri, bir beze vicks sürmemi ve oraya sicak havluyla birlikte koymami önerdi...denemek lazim da mikrop falan almaktan korkuyorum:S..cok hassas bir bölge çünkü....hayat boyu kurtulusumuz yok mu bu sistitten acaba??

Valla bende ılk evlendıĞım 1.5 ay Çektım sonra Şunları yaptım ıÇ Çamasırları pamuklu olacak altınızı nemlı tutmayın. Cınsel ılıŞkıden sonra bebek yapma derdınız yoksa ıdrarınızı mutlaka yapın. Bol bol ılık su ıÇın. Cınsellık organınızı da yıkarken Önden arkaya doĞru yıkayın. Mutlaka yapın ıyı gelıyor geÇenlerde yıne oldu 1 hafta ıÇınde kurtuldum canlarım bılgınız olsun bunu dıkkat etmedıĞımız sÜrece Çekerız unutmayın ben bunu bılır bunu sÖylerım.

merhabalar
ben de bi süredir bu tür sorunla uğraşıyorum fakat teshis konamadı henüz. Eylül ve ekim ayında idrar yolları enfeksiyonu nedeniyle antibiyotik kullandım. öncesinde de şimdi de bazen idrara çıkıyorum birden müthiş bir ağrı duramıyorum yerimde. taş falan diye endişelendim doktora gittim taş yokmuş. idrar kiltürü yaptı sonucu çıkmadı daha bir ay önce de aynı şikayetle gitmiştim kültür yapıldı bişey çıkmadı. anlamadım ben ağrı ve yanma da devam ediyo doktor da şaşırdı. bayram sonunda şu kültür sonuçlarına göre davranıcaz artık
allah herkese şifa versin.

ıdrar dışkılanırken, yakıcı ağrılar hissedilir. Ayrıca, idrar kesesi boş olduğu halde, yoğun biçimde idrara çıkma ihtiyacı duyulur. Bu durumda, civanperçemi, ısırgan otu, altın başak, ayrıkotu kökü, kuşburnu, mayıs papatyası, sinirliot, atkuyruğu bitkileri kullanılabilir.
Soğutulmadan bolca içilen civanperçemi çayı bu tür rahatsızlıkları genellikle ortadan kaldırabilir ama aşağıdaki karışım da etkilidir:

Malzemeler:
2 ölçü civanperçemi,
1 ölçü ısırgan otu,
1 ölçü mayıs papatyası,
1 ölçü kuşburnu.

Hazırlanışı ve kullanımı:
Malzemeler çok ince kıyılarak ölçülür ve iyice karıştırılır. 1 tatlı kaşığı dolusu bitki, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 10 dakika demlendikten sonra süzülür. 2 saatte 1 bardak sıcak çay, tamamen iyileşene kadar içilir.

Yakıcı ağrı aşırı düzeyde olduğunda veya idrarda kan görüldüğünde, mısır püskülü gibi mukoza koruyucu bitkiler de karışıma eklenebilir.

herkese geçmiş olsun bendede oluyor araara dayanabildiğim kadar dayanıyorum antibiyotik kullanmamak için...sistit olunca kendimi çok sıcak tutuyorum ve çok su içiyorum...genital bölge temizliginede çok dikkat edin

ayyyyy resmen kabusum ya daha dün gittim kurum doktoruma,idrar tahlili istedi doğal olarak:( yaptık dedi ne olmuş böyle ,dedim çok mu fena dedi değerlrin çok yüksek (ne değeriyse) böbeklere sıçrama ihtimali falan var dedi:( bu arada en son 9. ayda olmuşum , hastaneye gidip idrarkültürüne baktırmamı söyledi, gittim doktorda antibiyotik verdi :(orda da tahlil yaptık sonuçları cuma alıcam bakalım hayırlısı:)

ayyyyy resmen kabusum ya daha dün gittim kurum doktoruma,idrar tahlili istedi doğal olarak:( yaptık dedi ne olmuş böyle ,dedim çok mu fena dedi değerlrin çok yüksek (ne değeriyse) böbeklere sıçrama ihtimali falan var dedi:( bu arada en son 9. ayda olmuşum , hastaneye gidip idrarkültürüne baktırmamı söyledi, gittim doktorda antibiyotik verdi :(orda da tahlil yaptık sonuçları cuma alıcam bakalım hayırlısı:)

gecmis olsun canim uc dort sene once benim kuvvetli olmustu kultur sonucuna gore iki antibiyotik aarka arkaya vermisti o zaman gecmisti canim

Bende bu sistit illetiyle 4 senedir uğraşıyorum.ılkinde resmen kan işiyordum.20 gün falan antibiyotik kullandım ancak geçti çünkü sadece iki tane maddeye karşı direnci yoktu.4 seneden beri 5 kere oldu bende.Şimdi yine sistitim.ıdrar tahlili yaptırdım onda bişey çıkmadı.Kültür sonucumu daha almadım.Cinsel ilişkiyle bağlantısıda varmış bunun.Benim en son olan sistitim cinsel ilişkiden sonra hortladı.Bıktım artık antibiyotik kullanmaktan.Birde bende spastik kolon(iritabl bağırsak sendromu)diye bir bağırsak hastalığı var.Buda sistiti tetikliyormuş.Napıcam bilmiyorum.Her geçirilen sistit böbrek fonksiyonlarında azalma yapıyormuş.Korkuyorum.Birde bende sızı şeklinde idrar kaçırma oluyor böyle zamanlarda.Halbuki mesanem dolu değil hiç idrarım yok ama sızı şeklinde geliyor bu neyse.Resmen idrar sızıyor.Karnım oluyor davul.Belkide mesanenin kaslarını yıpratıyor bu enfeksiyonlar o yüzden ozamanlar sızıntı geliyor.Pedle gezmek zorunda kalıyorum.Offffff....Sizdede kaçırma oluyormu

Uff kızlar bende yanma falan yok ama :(( idrarı tutmada zorluk oluyor hemen koşuyorum :(eskiden olmazdı 2 aydır böyle budamı ıltahapki

Ayrıca benim doktorum yıkama jellerini hiç önermedi.Yani genital bölge temizleyicilerini.Çünkü onlar yararlı bakterileride öldürdüğü için savaşamıyormuş vucud

genital temizlikte alttan yukarıya dogru silmeyin tam tersini yapın..hava aldırmayan camasırları tercih etmeyin,ic camasırınız ıslaklık oldugu an mutlaka degistirin,evde rahat seyler giyin..ben bi ara olmustum bobreklerime vurmustu agrı sonunda ogrendim artık ne yapmak gerekiyor

Back