• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sistit miyim Neyim Anlamadım

revindell

SatanistKesenPsikopatCat
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.428
20
358
kızlar slmlar benim şöyle bir şikayetim var sizce ne olabilir?.. :26:

kesinlikle doktora gidicem ama şu an gitmek istediğim doktor eylülün 17 sinden sonra hastaneye gelicek..

genelde ayın 24 ü gibi adet görüyorum ve her ayın 14-15 i gibi bazende adet olacağıma yakın sancılarım oluyor.. vajina girişinde tatlı bir kaşıntı ile başlıyor ve içeri doğru yani yumurtalıklarıma doğru bir sancı çekiyorum çok sık tuvalete çıkıyorum ve her tuvalete çıktığımda birkaç damla yada birkaç saniye idrar geliyor ve bitiminde zaman zaman canımı yakıyor.. en on ürolojiye gittiğimde sistit dedi ilaç kullandım ama geçmedi.. günde 9 tane hap alıyordum yani düşünün :25: mide ağrılarım yüzünden devam etmedim ilaçlara.. d.kontrolü olarak yasmin kullanıyorum..

Sizce sistitmiyim yoksa kist felan olabilirmi?... sizinde bilgilerinizi almak istedim

şimdiden y:31:rumlarınız için teşekkür ederim :71:

doğum kontrol hapı kullandığın için mantar olabilir,üriner enfeksiyonuda olabilir ama byük ihtimal mantarsın

doğum kontrol hapı kullandığın için mantar olabilir,üriner enfeksiyonuda olabilir ama byük ihtimal mantarsın

mantar da kaşıntı sürekli olmazmı? bende her zaman değil çok nadir oluyor.. hem eşime bulaşmazmı? :26:

ayrıca hapı kullandığımdan beri aşırı kuruluk var yani kayganlaştırıcı kullanmada

ilişki imkansız hale geliyor

Sistit çok acılı bişeydir.İdrarınız yokken idrar varmış gibi bir hisle wc ye gidersiniz ve o bikaç damla akana kadar canınızdan can gider resmen.İdrar varken gittiğinizde ise onu yapana kadar oturur ağlarsınız acıdan.
Ayrıca peçeteyle sildiğinizde hafif kanlı olabilir.

Mantar ise çok rahatsız edici br olaydır.Kaşıntı gece gündüz huzursuzluk verir.İdrar esnasında hafif yanma ve tedavi edilmezse ilişkide acı ve genital bölgede şişlikler yapar.

Senin dediğine göre bu olay her ay tekrarlıyor.
Acaba idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor olmayasın ?

Bence bi an önce dr.a görünmelisin.

Mantarr olsun sistit olsun tedavi edilmezse kronikleşiyor ve sürekli tekrarlıyor. 1 sene çektim sistit illetinden. Ama sistitde kaşıntı olmaz daha çok mantar gibi geldi bana senin sorunun. Ayrıca sistit de hafif değil ciddi sancılar oluyor. Geçmiş olsun canım

mantar da kaşıntı sürekli olmazmı? bende her zaman değil çok nadir oluyor.. hem eşime bulaşmazmı? :26:

ayrıca hapı kullandığımdan beri aşırı kuruluk var yani kayganlaştırıcı kullanmada

ilişki imkansız hale geliyor

hayır sürekli olmuyo bazen aşırı dercede olursa sürekli oluyo bazende mantar kendini hafif kaşıntı ve beyaz akıntı ve idrar yaparken yanmayla belli ediyo eğer akıntın süt gibiyse külotuna gelen mantarsın tatlım çünkü doğum kontrol hapı mantar yapıyo kaçınılmaz yani eşime bulaşmaz mı demişsinde erkeklerde mantar bulgu vermiyo yani eşin mantar olsa bile anlayamaz doktor bakmadan bilmem anlatabildim mi?
bu arada o kurulukta kullandığın haptan doğum kontrol hapı aşırı kuruluk yapıyo aynı zamanda

Evet canım sistitsin,şimdiden geçmiş olsun..

Ben de kışın 2 kere oldum,sonra antibyotik içtim ve hemen geçmişti..

malesef sistitin kesin bir çözümü yok ..

nasıl yok gayette var kesin çözümü üriner enfeksiyon haplarıyla geçiyo ve sistit olmanın ana sebebi idrarını tutmak mesanede idrar durmıcak çünkü idrarda milyonlarca bakteri var idrarı dışarı atamayınca mesanede bakteriler ürüyor ve sistit oluyo bu yani olay

malesef sistitin kesin bir çözümü yok ..

Nasıl çözümü yok ?
Ben sadece hayatımda 1 kere sistit oldum.
İlaç kullanımı sonrasında hiç bişeyim kalmadı.
Ayrıca sistit acılı bişeydir.Arkadaşın anlattığına göre kaşıntı falan var.
Sistitte kaşıntı olmaz ki..

kızlar anlattıklarınıza göre mantar değilde sistit olmuşum ben.. çünkü akıntım sarı ve kokulu geliyor..
+ bankada çalışıyorum sürekli tutuyorum malum gişede çalışan birisi olarak yerimizden kalkmanın imkanı yok :19:

En kısa zamanda doktora gidicem..

sistit değil enfeksiyon olmuşsun canım çünkü sistitde akıntı olmaz sarı ve kokulu akıntı enfeksiyondru doktora gidiceksin çözümü bu

sistit + kullandığın ilaç nedeniyle mantar olmuşsun. ilaçları bırakmadan kullan bol bol su iç. mantar için de bu probiyotik bakterili sütlerden tavsiye ederim. sistit genelde yoğun cinsel ilişki sonrası tekrarlar. o yüzden geçse bile her acılı ilişkinden sonra 1 ilaç almaya devam et. bana doktorun söylediği bu. idrar tahlilinde çıkan bakteriye göre bi antibiyotik çok onemli.

imza: yılda 30dan fazla sistit ve mantar olan son 3 aydır hiç olmayan (maşallah :37: ) bayan :9:

bendede aynı şikayet vardı ve 3 hafta önce doktora gittiğimde sistitten düşünüyordum ve bana yumurtalıklarımın sağlıklı olduğunu söylediler ağrılarım geçmedi ve bende dün özel bir hastaneye gittim ultrosona bakıldı ve yumurtalığımda 10 cm büyüklüğünde kist çıktı lütfen geçiktirmeden git doktora öğnemli olabilir

nasıl yok gayette var kesin çözümü üriner enfeksiyon haplarıyla geçiyo ve sistit olmanın ana sebebi idrarını tutmak mesanede idrar durmıcak çünkü idrarda milyonlarca bakteri var idrarı dışarı atamayınca mesanede bakteriler ürüyor ve sistit oluyo bu yani olay

normal insanların idrarı sterildir
sadece enfeksiyon durumunda bakteri olur idrarda

kızlar valla nolucak bakalım eylülün 17 sinde geliyor doktorum hastaneye Allah korusun kist felan çıkmasın :( şimdilik prunol granül aldım bide idrar yolları enfeksiyonu için bir hap aldım piyeloseptyl diye bir hap gerçekten rahatladım kızlar 2 gündür ne ağrı ne kaşıntı ne yanma ne acı..

kızlar valla nolucak bakalım eylülün 17 sinde geliyor doktorum hastaneye Allah korusun kist felan çıkmasın :( şimdilik prunol granül aldım bide idrar yolları enfeksiyonu için bir hap aldım piyeloseptyl diye bir hap gerçekten rahatladım kızlar 2 gündür ne ağrı ne kaşıntı ne yanma ne acı..

Geçmiş olsun canım.Demek ki enfeksiyonun varmış

Zaten sistit olsan değil 17 eylül,1 gün sonrasını bile zor beklersin acıdan.:34:

Geçmiş olsun canım.Demek ki enfeksiyonun varmış

Zaten sistit olsan değil 17 eylül,1 gün sonrasını bile zor beklersin acıdan.:34:

canım valla işin komik tarafı bir kaç ay önce aynı şikayetlerle gittiğimde üroloji bölümü bana sistit teşhisi koymuştu.. 3 kutu hap vermişti günde 9 adet hap içiyordum artık mide ağrılarımdan dayanamadım hapları çöpe attım..

Bu aldığım ucuz ilaçlar oldukça başarılı çok rahatlattı beni.. :32:

Back