Sistit mi bu nedir?

BettyRuble

iyi düşün iyi olsun!
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
9.249
25.558
548
Kızlar selam. Moderatör lütfen konum taşınmasın en azından bir yarım saat.

Açık konuşucam afedersiniz..
Sabahtan beri üretra denen idrar çıkış bölgesinde bir ağrı sızı gibi bir şey vardı.
Şimdi tuvalette fark ettim peçete ile silerken daha çok ağrı hissedildi. Ama vajina girişinde değil bu ağrı.
Sonra ayna ile bakim dedim idrar çıkan yerde bir beyazlık...

İdrar yolu enfeksiyonu yani sistit diyor internette ama bende alt karında ağrı yok böbrek ağrısı yok sadece hafif bir ağrı ve hafif bir kaşıntı var.

İki gün iş için şehir dışında olucam korkuyorum napsam bu bir enfeksiyon başlangıcı ise acile gidip antibiyotik mi alsam.
Şehir dışında ilerlerse eyvah eyvah...

Mantar da olabilir ve antibiyotik kullanirsaniz mantarı daha da tetikleyebilir.

Surekli tuvalete cikma ihtiyaci hissediyor musun? Sistitin en buyuk gostergesi odur
Bu aralar çok az su içiyorsum. Sabah sızıyı fark edince korkup sıvı alımımı epey artırdım. Haliyle tuvalete sık çıktım bugün.

Mantar da olabilir ve antibiyotik kullanirsaniz mantarı daha da tetikleyebilir.
Vajinal mantar tecrübem var bu ona benzemiyor. Ay benzemesin lütfen. En iyisi maydonoz çayı yapıp içeyim napıcamı şaşırdım yarın da sabahtan şehir dışına çıkıcam..

Sistitte ağrıdan çok yanma oluyor. Sanki çişin gelmiş ama yapamıyorsun hissi. Bir damla bile olsa tuvalete koşturma.

Kaşıntı diyince vajinal mantar aklıma geldi. Peynir kesiği deniyor beyaz parçacıklar olur.

Biraz tiksinc yanıt oldu ama kusura bakmayin aynen durum böyle oluyor

Manurol al tek şase antibiyotik. Gece yatmadan bir bardak suda çözdürüp içiyorsun ve sabaha kadar idrarını yapmıyorsun.

sürekli tuvalete çıkma ihtiyacı oluyor mu?
ayrıca idrarı yapamiyorsaniz (acıdan dolayı) o zaman sistittir genelde benim antiniyotiksiz geçmiyor. Eskiden eczaneden alır suya karıştırıp icerdim hemen geçerdi artik doktorların yazması gerekiyor gidip alamiyorsunuz. çok kotuyse acile gidin yazarlar.

Vajinal mantar tecrübem var bu ona benzemiyor. Ay benzemesin lütfen. En iyisi maydonoz çayı yapıp içeyim napıcamı şaşırdım yarın da sabahtan şehir dışına çıkıcam..
Belki başlangıcıdır. Trosyd tarzı bir krem alıp bikac kere kullanıp hafifleme var mi diye bakabilirsiniz madem yarin doktora gitme imkaniniz yok. Bir de bol su icin lutfen ( hangi sebepten gidersem gidiyim doktorlar bunu hep der, sıra bende! :) )

Çiş yapamama durumu yok çok şükür. Yanma çok hafif var ve hafif de kaşıntı var.

Vajinal mantar bir zamanlr bir iki kez yaşadım, bu ona benzemiyor yani kaşıyasım gelmiyor çünkü acıyor bu kez.

Travazol var evde onu sürim bari, bol su içerim maydonoz da kaynatırım iyi gelir derler.

Bu aralar çok az su içiyorsum. Sabah sızıyı fark edince korkup sıvı alımımı epey artırdım. Haliyle tuvalete sık çıktım bugün.
Sistit oyle olmaz , surekli cisiniz varmis gibi hissedersiniz ve yanma esliginde yaparsiniz , su ictiginiz icin tuvalete gitmekle farkli seyler , benc3 sistit diilsiniz

Her halukarda bi eczane bulun nobetci , cranberrys alip baslayin bu gece

Konunuzu kurallar gereği taşımak zorundayım ve tabii yine kurallar gereği konu dışı uyarısı vereceğim lakin hem geçmiş olsun demek istedim hem de anlattığınız sistite benzemiyor mantar gibi duruyor demeye geldim, sistitte tuvaletiniz olmasa bile sanki varmış gibi bir baskı hissedersiniz mesanede, tuvaletinizi yaparken kesik kesik yapmanıza sebep olacak kadar sancı ve yanma hissi olur, sistit şiddetliyse tuvalete yetişemeden altına kaçırma da yaşanabiliyor, kış mevsiminde sıkça sistit olduğum için belirtiler bana pek sistit gibi gelmedi ama en iyi çözüm bir an önce doktora gitmek, sistitse de mantarsa da ilaç tedavisiz geçmiyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…