Şiştim çatlamak üzereyim lütfen yardım

Kabızlığın sebeplerinden biri sebze yememek acaba yeterince sebze tuketiyor musunuz?
Mesela kabak gercekten laktasif etkisi olan bir besin. Zeytinyaginda kabak kavurun yanina yoğurt ve 1-2 dilim ekmekle hem saglikli bir öğün olur hem de bağırsakları çalıştırır
Pırasa da benzer etki gosteriyor
Yo aksine sebze çok severim ve yerim.ben sezaryan doğum ve emzirme dönemine bağlıyorum eskiden böyle kabızlık çekmezdim çünkü😢

Merhaba hanımlar
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama benim için dert oldu.2-3 gündür büyük wc çıkamıyorum.Şehir değiştirdim herşey normalken 3 gün içinde oldu.Activia kayısılı yedim kayısı çayı içtim az önce.Bi türlü olmuyor.wc gidiyorum zorluyorum ama yok acı çekiyorum artık.bi tane daha activia kayısılı yicem şimdi.Sezaryan doğum yaptım bi süre oldu emziriyorum ondan mı bilmem ama eskiden bu kadar kabız olmazdım.Lütfen önerisi olan varsa yazsın deneyeyim de inş rahatlayayım 😭

Şu an tam mevsimindeyken pırasa ve karalahana tüketin, ikisi de çok güzel çalıştırıyor barsakları ve de yürümeye gayret edin

Şehir değiştirince bana da aynısı oluyor.
Wc çıkamıyorum, 4 5 güne halloluyor ama ben de 🤣
Ya o şöyle oldu bulunduğum şehirden ayrılırken zaten kabızlık çekiyordum.Annemlere misafirliğe gidince orada düzeldim.Dönünce evine tekrardan kabızlık başladı.

Yarın gideceğim akşama düzelmezsem artık umarım düzelirim.Bende probiyotikli işe yarar diye aldım ama kuru kayısı aldırıp su içeceğim üstüne umarım o yarar😩
Kuru kayısıyı 2-3 adet akşamdan suya koyun ( oda sıcaklığında) sabah uyanınca aç karnına suyunu için, kayısıyı da yiyin. Etkili olur

Merhaba hanımlar
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama benim için dert oldu.2-3 gündür büyük wc çıkamıyorum.Şehir değiştirdim herşey normalken 3 gün içinde oldu.Activia kayısılı yedim kayısı çayı içtim az önce.Bi türlü olmuyor.wc gidiyorum zorluyorum ama yok acı çekiyorum artık.bi tane daha activia kayısılı yicem şimdi.Sezaryan doğum yaptım bi süre oldu emziriyorum ondan mı bilmem ama eskiden bu kadar kabız olmazdım.Lütfen önerisi olan varsa yazsın deneyeyim de inş rahatlayayım 😭
Yeni dogan annelere doktor bagirsak fitili veriyor.Ben kullandım doğumdan sonra bir tane koyuyorsun bir sure sonra ne va ne yok çıkıyor.😁
Zararsiz ve kisa surede.

X