Şiştim çatlamak üzereyim lütfen yardım

Quennhazel

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Mart 2008
1.485
2.068
Merhaba hanımlar
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama benim için dert oldu.2-3 gündür büyük wc çıkamıyorum.Şehir değiştirdim herşey normalken 3 gün içinde oldu.Activia kayısılı yedim kayısı çayı içtim az önce.Bi türlü olmuyor.wc gidiyorum zorluyorum ama yok acı çekiyorum artık.bi tane daha activia kayısılı yicem şimdi.Sezaryan doğum yaptım bi süre oldu emziriyorum ondan mı bilmem ama eskiden bu kadar kabız olmazdım.Lütfen önerisi olan varsa yazsın deneyeyim de inş rahatlayayım 😭

Bebeği pusetine koyup yürüyüş yapabilirsiniz çok iyi olur aslında ya da bebeği anneniz veya eşinize bir yarım saat bırakıp yürüyün.

Merhaba hanımlar
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama benim için dert oldu.2-3 gündür büyük wc çıkamıyorum.Şehir değiştirdim herşey normalken 3 gün içinde oldu.Activia kayısılı yedim kayısı çayı içtim az önce.Bi türlü olmuyor.wc gidiyorum zorluyorum ama yok acı çekiyorum artık.bi tane daha activia kayısılı yicem şimdi.Sezaryan doğum yaptım bi süre oldu emziriyorum ondan mı bilmem ama eskiden bu kadar kabız olmazdım.Lütfen önerisi olan varsa yazsın deneyeyim de inş rahatlayayım 😭

Yakında bi eczane varsa oraya danışsanız.
Arkadan böyle içinde ilaç oluyor şırınga gibi sıkıyosun. Sonra o getiriyor. Ama emziriyorsun uygunmu bilmiyorum.
  • Erik
  • Kayısı ve inciri kaynatıp tüketin
  • Sade kahve olabilir
  • Brokoli
Ama tabi lütfen doktorunuza danışın tüketmeden 🙏🏻

Yakında bi eczane varsa oraya danışsanız.
Arkadan böyle içinde ilaç oluyor şırınga gibi sıkıyosun. Sonra o getiriyor. Ama emziriyorsun uygunmu bilmiyorum.
  • Erik
  • Kayısı ve inciri kaynatıp tüketin
  • Sade kahve olabilir
  • Brokoli
Ama tabi lütfen doktorunuza danışın tüketmeden 🙏🏻
Lavman diyorsunuz sanırım doğum öncesi yapmışlardı bana çok zorlanmıştım yaparlarken.olmadı yarın sağlık ocağına gideceğim emzirirken içilebilecek ilaç filan varsa versinler diye

Activia kayısılı falan yardımcı olmaz.
Aslında kesin bir çözümüm var -lavman degil-ama emzirdiginiz için uygun olur mu bilemedim. Yarın aile hekimine sorsanız?
Yarına kadar kuru kayısı ve sirkeli su deneyebilirsiniz

Activia kapısını falan yardımcı olmaz.
Aslında kesin bir çözümüm var -lavman degil-ama emzirdiginiz için uygun olur mu bilemedim. Yarın aile hekimine sorsanız?
Yarına kadar kuru kayısı ve sirkeli su deneyebilirsiniz
Yarın gideceğim akşama düzelmezsem artık umarım düzelirim.Bende probiyotikli işe yarar diye aldım ama kuru kayısı aldırıp su içeceğim üstüne umarım o yarar😩

Aile hekimine gitseniz belki emzirenlere dokunmayan bir ilaç verir. Benim bildiğim bir kabızlık ilacı var ama ilaç önermek doğru olmaz. Doğal yöntemler bugün de işe yaramazsa yarın aile hekimine gidin o daha iyi önerilerde bulunabilir.

Aile hekimine gitseniz belki emzirenlere dokunmayan bir ilaç verir. Benim bildiğim bir kabızlık ilacı var ama ilaç önermek doğru olmaz. Doğal yöntemler bugün de işe yaramazsa yarın aile hekimine gidin o daha iyi önerilerde bulunabilir.
Evet lavman değil de ilaç vermesini isteyeceğim yarın geçmezse.Umarım işe yarar bugun yapacaklarım 😩

Kabızlığın sebeplerinden biri sebze yememek acaba yeterince sebze tuketiyor musunuz?
Mesela kabak gercekten laktasif etkisi olan bir besin. Zeytinyaginda kabak kavurun yanina yoğurt ve 1-2 dilim ekmekle hem saglikli bir öğün olur hem de bağırsakları çalıştırır
Pırasa da benzer etki gosteriyor

X