• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şişmanım çirkinim ve herkes bana bakıyor

Bence herkesin sana bakması ve arkandan gülmeleri senin kendini sevmeyişin nedeni ile yaydığın negatif enerjinin dışa vurumu.
Biz kendimizi nasıl hissediyorsak oyuz, bunu unutma.
Kilo vermen şart ama abartılı bir şişmanlık söz konusu değil.
Bence böyle sızlanmayı bırakıp özgüven kazanabilmenin yollarını ara.

Benim 2 tane akrabam var örnek verebileceğim. Çirkin değiller ama güzel de değiller kesinlikle.
Üstelik epeyce de kilolu insanlar. Ama bir erkek onlara baktı diyelim, tek düşündükleri şey "bakarlar tabi, güzele bakmak sevaptır."
Tabi ben şok oluyorum bu tavırlarına. Çünkü dediğim gibi kesinlikle güzellik yok ikisinde de.
Bakanlar da güzel bulduğundan bakmıyorlardır. Fakat öyle güçlü ve kendine güvenlerini ortaya çıkaran enerjileri var ki kilolarını yadırgayana, onlara bakıp da arkalarından gülüşmeye cesaret edene rastlamadım.
Önce sen kendini sevip sayacaksın. Yoksa insanlar ezip geçiyor valla.
Bu düşük frekanstan çıkman şart senin. Çıkmazsan kilolu olmasan da aynı tarz şeyleri yaşarsın.

Son düzenleme:
merhaba buraya yeni üye oldum ve yasım 16 öncelikle ben size şişmanlıktan çirkinlikten yakınıp egosunu rahatlatmaya calısanlardan degilim ve sişmanlıkla ilgili çok konu okudum aslında bu derdimi kimseye anlatamıyorum hatta en yakın arkadsıma bile beni sorunum yolda yürürken herkes bana bakıyo olması gercekten mesela yolda yürüyorum araba geciyo ve camı acık oluyo adam camdan bana bakıyo yemin ederim bunları kesinlikle uydurmuyorum yolda yürüyorum yanımdan birileri geçiyo ve bana bakıyolar tamam gözünü yumacak degiller ama hatta arkasını dönüp bakıolar yaratıkmısım gibi sanki..
dün alışverise gitmiştik ablamla magazaya girdik orda bi kadın duruyordu ve inanmıyorum agzıma gircekti nasıl baktı anlatamm yanında durduk kadın yanındaki kadını işart etti ve oda bana baktı anlamıyorum ya sinirden utançtan yerin dibine girdim yine bi magazaya girdik bi kadınla küçük kızı var ben etrafa bkıyordum kadın beni göstererek su kız dedi bunu duydum oda bildi sinirle ona baktım hemen yürüdü arkamdan tekrar baktı sonra magazada calısan kızlar olurya onların yanından gectik arkamdan güldüler allahım çıldırcam ya inanamadım bu nasıl bi şey neler oluyo..:14:
yaklasık 2 saat öncesine kadarda yürüyüse çıktık ee şişmanım dedimya malum sıkı diyet ve spor yapıyorum insallah basarcam neyse yanından gectiğim herkes bana baktı herkes hatta kendi yasıtım 2 kız vardı arkamdan güldüler ya su kıza bak dediler nerdeyse aglıcaktım psikolojim bozuldu zaten asırı derecede asosyal biriyim evden hiç dısarı çıkmak istemiyorum evde hep güvendeyim sanki..
hatta annem dedi seni psikologa götürcem diye ama gitmem dedim biliyorum uzman yardımı kesinlikle gerekiyo ama ben bunu asla birine anlatamam demiştim arkadasıma anneme bile çok çekingenim çoookk ama çok özgüven eksikliğim var okuldada boyleyim simdi niye herkes sana bakıp gülsün sana ole geliyo diyosunuzdur ama valla ole degil anlamıyorum allaha bin şükür elim ayagım düzgün ama niye boleler evet şişmanım ama çok değil biraz topluyum.. sonra saç seklim kötü aslında yok gibi yüzüm kocaman karpuz gibi yanaklarım çok tombul zaten hergün sacımı iyice sıkı baglayıp topuz yapıyorum kocaman kalın gözlüklerim var ... :( bu yüzden inanır mısınız bi tane bile fotografım yok daha doğrusu ben çektirmiyorum her gün aglıyorum hiç bi yere gidemiyorum napıcam sadece dua bütün bunlar gecsin die hatta gercekten bazen öliyimde kurtulsam diyorum edebiliyorum..
okuduguz için şimdiden tesekkurler

Canım konunu okuyamadım ama sunu soyleyeyım senı cok ıyı anlıyorum kardeşim 15 yasında senınle hemen aynı boy belkı 70 kılo falan.Ona da uzuluyorum.Çunku paylaşmıyor içine atıyor.Çok sessız bır kız.Ama sunu sana soyleyebılırım.Doktor kontrolune gıttın mı ve kışısel gelışımını tamamladın mı bılmıyorum.Yasın daha kucuk ergenlık donemınde genelde kızlar toplu olur.Bır de troidlerin yavas calışıyorsa da kılo alabılırsın.Doktorlar birkac tahlıl yapıyorlar.Oyle kafana gore dıyet yapma sakın.Yasın da kucuk olduğu için gecıcı kılolar dıye düşünüyorum.Ve bir abla tavsıyesı ınan bana okuluna asıl ve iyi bir meslek sahibi ol.Bıraz buyuyunce bedenınde oturacak.Bİraz gıyım bırz kusam bıraz da kendıne guwen.Hepsi sırayla;)

Canımm beniiiiiiim. Yerim seni ben. Hiç de aşırı bi kilon yok. Sen bundan sonra almamaya bak, fast food yeme, çok ekmek yeme zaten bikaç seneye süzülürsün.
Önünde çoook güzel günler var. Daha yaşın kaç ağzından ölmek filan lafları çıkıyo. Sakın duymiyim bunları bi daha:20:
Bence saçlarını uzat önünü kahkül ya da perçem filan kestir hava katsın sana, hem tombikliğine katkısı olur. ben öyle yapıyorum tombik yanaklar küçülüyor biraz :9:
Kahkül çok şirin duruyo mesela sana da yakışır :)

Asosyal olma konusuna gelince,
benim kuzenim de asosyal o da seninle aynı yaşta.
Bence hemen bir arkadaş edin. Biliyorum söylemesi kolay ama sana taş atanlara sen çiçek ver. Anladın? :34:
işte o zaman yanlış yaptıklarını anlarlar, seni tanıdıkça.

keşke seninle uzun uzun konuşup dertleşme imkanımız olsaydı.
Öpüyorum seni, üzme kendini sakın:21:

boyum 162 cm kilo 64

1,62 boya 64 kilo çok mu Allah aşkına? Ben 1.60 ım. 60 kilo iken fıstık gibi oluyorum. sen de hepi topu 9 kilo versen mis gibi olursun. Yani o kadar abartmışsın ki ben de 100 kilonun baya üstünde sandım seni. Bence sana öyle geliyor. Kendi kendine takıntı yapmışsın insanların sana baktıklarını, senden bahsettiklerini sanıyorsun. Ben de 10 kiloya vermeye çalışıyorum. Ton balıklı salatalar yap ye, semiz otunu yoğurtla karıştır ye. Çok kilo fazlamız yok.

boyum 162 cm kilo 64

aynı boydayız we ben senden daha kıloluyum kendımı sısman hıssetmıyorum sende boyle dusunme daha yasın kackı uzatırsın sacını hem yuzu toöbıs olanlar daha guzel tatlım yap makyajını suslen puslen gez ne takıyorsun bırı bırsey dersede wer agzının payını ınsanları takmaya degermı boswer :ssz:

Cnm ben seninle aynı yaştayken 70 küsur kilolara kadar çıkmıştım.O yaşlarda bazen kilo alma durumları oluyor.Banada arkamdan kenara çekilin ağır vasıta geliyor gibi bir laf etmişlerdi ama hiç umursamadım hatta dahada hırslandım.Sağlıklı beslenip abır cuburu kesip kilo verdim.Senin yaşında zaten kilo vermek çok kolay tatlım yeterki abartı diyetlere girip hızlı kilo verme.Yavaş yavaş ver yani haftada bir kilo gibi ver ama sağlam olsun.Hızlı verirsen hızlı geri alırsın sakın moralini bozma,insanlar bakarsa baksın kafana hiiç takma bu onların ayıbı.Kaldıki senin kilon öyle abartıda değil yani.

canım dukan dıyetı yap ama saglam ıradenın olması lazım..dıyete sadık kaldıgın surece cok guzel kılo verıyosun..bunun yanında 1-2 saat yurursen cok guzel kılo verırsın
bende 1,75boyundayım ve 73 kıloydum...15-20 gun ıcınde 67 ye dustum ama dıyete sadık kaldım arada bir iki gofret yedım kucuk ve ınce olanlardan cunku seker , yağ, tuz, ekmek hepsını kestım arada vucut ısteyıncede
cok az olmak kaydıyla 2-4 ınce olan hoşbeş tarzı gofret yada 1 top dondurma yıyorum ama ıkı haftada bır.
yanı dukanı oku ve ıradene guvenıyosan yap derım.

Son düzenleme:
Kilonda bence hiçbir problem yok birkaç kilo verirsen kendini daha iyi hissetmene sebep olabilir.Ben evlendikten sonra 30 kilo aldım ve bu dönem içinde senin yaşadığın sıkıntıları yaşadım dışarı çıkmak istemedim sanki herkes kilomla dalga geçecekmiş gibi geliyordu.Sonra 16 kilo verdim halaada devam ediyorum dietime 40 bedene indim bu benim için öyle moral olduki içinde olduğum o psikoloji tamamen değişti artık eskisi gibi dışarı çıkmaktan zevk alıyorum biri şişman olduğumu düşünürmü diye aklımın ucundan bile geçmiyor.O yüzden vereceğin 5 kilo bile senin psikolojini normale çevirecektir buna eminim.Ayrıca biri sana şişmansın falan mı dedi ? çokmu üzerine geldiler ? bu tip insanlarda vardır çünkü sırf gıcıklık olsun diye insanı bunalıma sokarlar.Eğer öyleyse hiç umursama zaten şişman kategorisinde değilsin canım.Zayıflama hedefli değilde kendini iyi hissetme hedefli olarak diet ve spor yapabilirsin daha kolay olur hedefin bu olursa.Başka bir alternatif olarak psikoloğa değilde annenle bi diyetisyene gidin psikoloğa ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum diyetisyen var olan birkaç kilo fazlandan kurtulman için hem yardımcı olacaktır hemde zaten abartı bir kilon olmadığını sana söylediğinde kendini iyi hissetmeye başlayacaksın.
Ayrıca emin ol kimse kilolarına bakmıyor :) En fazla güzelliğine tazeliğine bakıyorlardır çünkü bakılacak bir kilon yok.Dışarı çıktığındada şöyle dimdik dur kendinden emin ol bırak bakan baksın.

merhaba buraya yeni üye oldum ve yasım 16 öncelikle ben size şişmanlıktan çirkinlikten yakınıp egosunu rahatlatmaya calısanlardan degilim ve sişmanlıkla ilgili çok konu okudum aslında bu derdimi kimseye anlatamıyorum hatta en yakın arkadsıma bile beni sorunum yolda yürürken herkes bana bakıyo olması gercekten mesela yolda yürüyorum araba geciyo ve camı acık oluyo adam camdan bana bakıyo yemin ederim bunları kesinlikle uydurmuyorum yolda yürüyorum yanımdan birileri geçiyo ve bana bakıyolar tamam gözünü yumacak degiller ama hatta arkasını dönüp bakıolar yaratıkmısım gibi sanki..
dün alışverise gitmiştik ablamla magazaya girdik orda bi kadın duruyordu ve inanmıyorum agzıma gircekti nasıl baktı anlatamm yanında durduk kadın yanındaki kadını işart etti ve oda bana baktı anlamıyorum ya sinirden utançtan yerin dibine girdim yine bi magazaya girdik bi kadınla küçük kızı var ben etrafa bkıyordum kadın beni göstererek su kız dedi bunu duydum oda bildi sinirle ona baktım hemen yürüdü arkamdan tekrar baktı sonra magazada calısan kızlar olurya onların yanından gectik arkamdan güldüler allahım çıldırcam ya inanamadım bu nasıl bi şey neler oluyo..:14:
yaklasık 2 saat öncesine kadarda yürüyüse çıktık ee şişmanım dedimya malum sıkı diyet ve spor yapıyorum insallah basarcam neyse yanından gectiğim herkes bana baktı herkes hatta kendi yasıtım 2 kız vardı arkamdan güldüler ya su kıza bak dediler nerdeyse aglıcaktım psikolojim bozuldu zaten asırı derecede asosyal biriyim evden hiç dısarı çıkmak istemiyorum evde hep güvendeyim sanki..
hatta annem dedi seni psikologa götürcem diye ama gitmem dedim biliyorum uzman yardımı kesinlikle gerekiyo ama ben bunu asla birine anlatamam demiştim arkadasıma anneme bile çok çekingenim çoookk ama çok özgüven eksikliğim var okuldada boyleyim simdi niye herkes sana bakıp gülsün sana ole geliyo diyosunuzdur ama valla ole degil anlamıyorum allaha bin şükür elim ayagım düzgün ama niye boleler evet şişmanım ama çok değil biraz topluyum.. sonra saç seklim kötü aslında yok gibi yüzüm kocaman karpuz gibi yanaklarım çok tombul zaten hergün sacımı iyice sıkı baglayıp topuz yapıyorum kocaman kalın gözlüklerim var ... :( bu yüzden inanır mısınız bi tane bile fotografım yok daha doğrusu ben çektirmiyorum her gün aglıyorum hiç bi yere gidemiyorum napıcam sadece dua bütün bunlar gecsin die hatta gercekten bazen öliyimde kurtulsam diyorum edebiliyorum..
okuduguz için şimdiden tesekkurler

canım benim. ya sorun yapma böyle. nasıl düşünürsen öyle olduğuna inanaırsın. kg normal bile sayılır maşallah. ben bile senden hem kısa hemde kg luyum. okul hayatınla ilgilen yaşının tadını çıkar

boyum 162 cm kilo 64

canım senin kendine gvenin yok aklına başka bişey takıyosun kilolarını bahane ediyosun.
ben 1.59 um 64 kiloyum yeni tartıldım bayram günü :1:
işimde başarılıyım okulumu bitirdim erkek arkadaşım var giyinmesini biliyiorum kimsede dönüp bana bakmıyo.belkide bakıyolar ben fark etmiyorum :9:
ama normal bi kilo bu aşırı değil canım sakın üzülme.16 yaşında olduğun için hassassın fark ettim.ben lisede 52 kiloydum 1.55 boyla kilolu hissediyodum kendimi şimdi idüşünüyorumda gayet idealmişim hep etrafın baskısı varmış.hayat sana güzel düşünme kimseleri :54:
bayramın kutlu olsun bu arada :29:

canım senin kendine gvenin yok aklına başka bişey takıyosun kilolarını bahane ediyosun.
işimde başarılıyım okulumu bitirdim erkek arkadaşım var giyinmesini biliyiorum kimsede dönüp bana bakmıyo.belkide bakıyolar ben fark etmiyorum :9:
ama normal bi kilo bu aşırı değil canım sakın üzülme.16 yaşında olduğun için hassassın fark ettim.ben lisede 52 kiloydum 1.55 boyla kilolu hissediyodum kendimi şimdi idüşünüyorumda gayet idealmişim hep etrafın baskısı varmış.hayat sana güzel düşünme kimseleri :54:

tesekkur edrim sizinde bayramınız kutlu olsun :1:

aslında ben kendimin toplu oldugunu düşünüyorum cevremede ole diyorum ama anlamıyorlar artık yoruldum bunaldım ben.. yasıtlarım hayatın tadını çıkarıyolar.. istedikleri kıyafeti alıyorlar ama ben bunu bile yapamıyorum çünkü kendime giysi bulamıyorum :14: yinede saolun desteginiz için birazda olsun kendimi daha iyi hissettim :124:

aslında ben kendimin toplu oldugunu düşünüyorum cevremede ole diyorum ama anlamıyorlar artık yoruldum bunaldım ben.. yasıtlarım hayatın tadını çıkarıyolar.. istedikleri kıyafeti alıyorlar ama ben bunu bile yapamıyorum çünkü kendime giysi bulamıyorum :14: yinede saolun desteginiz için birazda olsun kendimi daha iyi hissettim :124:

canım ben sizin nesli anlamıyorum zaten (yaşlı hissettim kendimi :1:) herkes bi podyuma çıkıcakmış edasında.yaşlarından fazlasıyla büyük gösteriyolar.sen 25 inde geldiğinde onklar 30 unda gibi göstericek :34:
bunları sölerkende okuyanlar alınmasın.ben 16 yaşında bi kilo makyajla sokak defilesine çıkmış kızlardan bahsediyorum.sanırım seninde moralinin bozulmasına neden olan bunlar.
sadece sen değil ben 25 teyim ben bile kendime kıyafet bulamıyorum.bu bize giysiler olmadığnadn değil artık firmalar m beden diyo ama xs beden çıkarıyolar kalıplar tuhaflaştı o yüzden moralini sakın bozma.unutma dış görünüş geçicidir.senin hayattaki konumunu zekan gösterir :34:

cnm ergenlik pisikolojisindendir. Profesyonel bir destek almanı, psikoloğa gitmeni tavsiye ediyorum. Böyle küçük şeylere kafanı takmamalısın. Allah öncelikle sağlık versin.
Sevgiler.

Çok zayıfım, küçücük boyum var, burnum büyük kendime okadar aşığım ki anlatamam.
Ben kilo almaya çalışıyorum keşke senin kilonda olabilsem, hafif balık etlisin okadar.
Bence sorun yapılıcak hiç bişi yok. Ayrıca boyunda benden uzun :)

Kilo almak ve boyumun uzamasını istiyorum ama bu kendimle barışık olduğumu değiştirmez.
Hatta birazda egom var herkesin bana güzelsin dediğine alıştığım için yanımda başka birine güzelsin dendiğinde kızıyorum :)
Artı bi kardeşim var boyu senin kadar ve kilosu senin kilonun kat kat fazlası.
Hergün süslenir, makyajını yapar, kilolarıyla dalga geçer, en önemlisi kendini seviyo.
Kendinle barışık olmalısın çünkü sen hafif balık etli, tatlı, güzel bi kızsın :)

canım ya bu anlattığın olayların hepsi aynı günde olduysa kesinlikle kilona değil başka bir şeye bakmışlardır...ne bileyim o gün giydiğin kıyafet olabilir..yoksa 64 fazla bir kilo değil, senden önce bakılacak o kadar kilolu insan var ki sana sıra gelmez.. ben de lisede çok takıntılı biriydim. öz güvenim neredeyse hiç yoktu, her daim mutsuz bunalımdaydım. psikolojik destekte almadım, kimseye hissettiklerimi anlatamazdım...hepsi geçiyor merak etme. hele birde üniversiteye girince hayatın çok değişiyor..3-5 kilodan rahatsızsan vermen de 3 ayını alır...mutlu ol her zaman

tam vücudun şekillenme yaşı.sakın diyet filan yapayım deme.kilon fazla değil kilolu değilsin.
o kilo bile kalmaz sende,vücut yapın tam oturunca aynı kiloda kalsan da kalmasanda daha güzel bir fiziğin olur.
şu anda da kötü olduğunu sanmıyorum ben obezsin sandım ilk okuyunca,öyle bir anlatmışsın ki.
insanlar bakmasının nedeni giydiğin bişey olabilir,yani kiloyla ilgisi olduğunu sanmıyorum.
daha çok küçüksün bikaç sene sonra kendini çok beğeneceksin diye düşünüyorum.

Back