Şişman ve Mutlu Kadınlar Nişantaşı'nda

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
Şişman ve Mutlu Kadınlar Nişantaşı'nda


http://www.radikal.com.tr/kultur/sisman_ve_mutlu_kadinlar_nisantasinda-1403141
Çinli heykeltıraş Xu Hongfei’nin “Şişman ve Mutlu” kadınları, Nişantaşı Sanat Parkı’nda gerçekleşen lansmanda sanatseverlerin huzuruna çıktı. Şişli Belediyesi’nin öncülüğünde 5-12 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek serginin tanıtımına sanatçı Xu Hongfei’nin yanı sıra Çin’den gelen 40 kişilik resmi heyet, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve İstanbullu çok sayıda sanatsever katıldı.

Türk kültürel değerleri de dikkate alınarak seçkisi yapılan ve 20 heykelden oluşan İstanbul sergisinde alışılmışın dışında, heykellerle temas kurulması isteniliyor. Bu serginin daha önce Londra, Sydney ve Milano sergilerinde olduğu gibi, İstanbul’da da izleyiciler tarafından interaktif olması umulmakta.

Ülkesi Çin'de dünya turnesi ilgiyle takip edilen Xu Hongfei, heykellerinin sergilenme mekanlarıyla yabancı turistlere de rehberlik yapıyor. Bu bağlamda İstanbul'un Xu Hongfei heykelleriyle vereceği görüntülerin, turistler açısından İstanbul’u keşfetmelerine yardımcı olacağı umuluyor.

“Şişman ve Mutlu” sergisini 5-12 Ağustos 2015 tarihleri arasında Nişantaşı Sanat Parkı, Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi ve Cevahir AVM önünde görmek mümkün.



Xu Hongfei Kimdir?

1963’te Guangzhou’da doğan Xu Hongfei, Guangzhou Güzel Sanatlar Akademisi’nde heykeltıraşlık okudu. 1990’lardan bu yana Çin’in farklı bölgelerinde çok sayıda heykel projesi gerçekleştirdi. 1995’te 930 metrekarelik çalışma stüdyosunu kurdu. Halen, Guangzhou Heykel Enstitüsü rektör yardımcılığı yapmaktadır.

Xu Hongfei, 1997’de ilk “Tombul Kadınlar” heykel serisini yapmaya karar verdi. “Tombul Kadınlar”ın ilginç bir konu olduğuna ve geliştirilerek ileride bir sanat koleksiyonu haline getirilebileceğine, bunun da kendisinin sanat kariyerini daha yükseklere taşıyacağına inandı. Xu Hongfei, şimdiye kadar 100’ün üzerinde “Tombul Kadın” heykeli yaptı. Xu Hongfei, sanatın “eğlenceli ve zevkli olması gerektiğine” inanıyor. Günlük yaşamda güzelliği aramakta ve “Tombul Kadın” portresinde aradığı özgürlüğü ve cazibeyi bulduğunu söylüyor.





 
çok tatlı
 
  • http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/ayse-arman_12/sisman-ve-mutlu_29636987

    • Şişman ve mutlu
      25.07.2015 Cumartesi
      Hey, siz hâlâ evde mi oturuyorsunuz?




      Şehre çok eğlenceli bir sergi geldi, sakın kaçırmayın: 'Şişman ve Mutlu.'
      Serginin adı bile gülümsetiyor değil mi?
      O şişman kadın heykellerinin kendisi de öyle...
      İçlerinden enerji fışkırıyor, insana coşku veriyor...
      Çin devlet sanatçısı Xu Hongfei'ye ait bu şahane şişman kadınlar.
      Daha doğru deyişle, tombul kadınlar.
      Avrupa'nın önemli dünya şehirlerinde gezintiye çıkan bu tatlı tombullar şimdi İstanbul'da.
      Altı heykel 5 Ağustos'a kadar Ortaköy Meydanı'nda sergilenecek, o arada 15 heykel daha gelecek, 21 şişman kadın 5-12 Ağustos tarihleri arasında Nişantaşı ve Şişli bölgesinde olacak. Sergiye, Şişli Belediyesi ev sahipliği yapıyor.
      Serginin bir de sıkı bir amacı var.
      Kafamızda şekillenmiş ideal kadın ölçülerini tuzla buz etmek.
      Gerçekten de sürekli 'ideal kadın formu' diye bir şey dayatılıyor bize... Bizim de o standarta uyacağız diye anamız ağlıyor, diyet, detoks...
      Hep daha fit ve hep daha zayıf olmaya çalışıyoruz.
      O yüzden de Xu Hongfei'nin eserleri bu kadar dikkat çekiyor, bu kadar seviliyor.
      Ama ne heykeller!
      Neşeliler, hareketliler, özgürler, komplekssizler kendi bedenleriyle barışıklar.En önemlisi mutlular.
      Hayata güzel bakıyorlar.
      Üstelik hepsi seksi, dişi...
      Xu Hongfei'nin kendisiyle tanıştım.
      Mini minnacık bir adam.
      Hemen muziplik yaptım.
      "Sizi şişman bir kadına sarılırken hayal edemiyorum!" dedim.
      "Tam kapanmayabilir kollarım ama sarılırım!" dedi.
      Şişman kadınların yaydıkları enerjiden çok etkileniyor.
      Ve bu konuda ciddi. Onları çok seksi buluyor.
      Kahkahalar içinde yapıldı
      bu röportaj.Bir ara, gıcığım ya, "Şişman kadınlar belki de sizin zannettiğiniz kadar mutlu değildir" dedim, "Belki de yanılıyorsunuzdur belki de mutlu ve neşeli görünmek onların maskesidir. Belki de zayıf olmak istiyorlardır..." "Asıl siz yanılıyorsunuz!" dedi bana, "Onlar mutlular. Onların huzurunu bozan toplumun ideal kadın bedeni algısı."
      Arkadaş, şişman kadınlar mutsuzsa, mahalle baskısı yüzünden demeye getiriyor. Onu alkışlıyorum. Buyurun, yaptığım röportajı buradan okuyun






      Binlerce kez sorulmuştur, ama ben de soracağım. Böyle bir sergi hazırlama fikri nerede, ne zaman aklınıza geldi?
      -Önce anlaşalım, ben şişman kadın seviyorum. Ama obez değil. Sağlıklı şişman. Kilolu ama hatları olan... Kıvrımları olan... Coşkusu ve hayat enerjisi olan... Onları çok özel buluyorum. Parıldadıklarını düşünüyorum. Bulundukları yere neşe getiriyorlar. Ve tuhaf bir kendilerine güvenleri oluyor. Büyüleniyorum onlardan. Bir de işin sanat kısmı var, bir heykeltıraş olarak, sıska kadın bedeni benim için bir şey ifade etmiyor, çünkü belli standart ölçülere sadık kalmak zorundasın, oysa tombul kadın dediğin anda, ellerinle istediğin formu verebiliyorsun...

      Peki nereden çıktı bu tombul kadınlar?
      -1999 yılıydı, Guangzhou'da bir cafede otururken içeri şişman bir kadın girdi. 100 kilo filandı. Tam karşıma oturdu. Ben gözlerini dikip, kadınları taciz eden biri değilim. Ama o kadından gözlerimi alamadım. İnanılmaz çekiciydi. Ve mutluydu. Bir bahane uydurdum, tanıştık. Sohbete başladım. Odur yani benim ilham kaynağım. Zaten sonra onun heykelini de yaptım. Devamı da geldi... Sonra da bu heykellerden sergi yapmaya karar verdim.








      Eşim kilo alamıyor

      Peki vermek istediğiniz bir mesaj var mı?
      -Öyle bir çağda yaşıyoruz ki, bize, "Zayıf kadın moderndir"i dayatıyorlar. Açık açık söylemiyorlar ama tüm endüstri kadınlara, "Zayıfla zayıfla!" diyor. Amaç sağlıksa, karışamam. Ama onun dışında, gerçekten zayıf olmaları gerekiyor mu? Bunu sorguluyorum eserlerimde ben. "Tombul güzeldir" diyorum, "tombul mutludur" diyorum, "tombul neşelidir" diyorum. Tabii ki genellememek lazım ama şişmanlardan hayat enerjisi fışkırır... Ben şişman kadınlarımı bisiklete bindiriyorum, belki gerçek hayatta zor ama neşe veriyor insana bakınca, gülümsüyorsun. Aslında "Elalem ne derse dersin ben kafama göre takılıyorum" mesajı da veriyor benim kadınlarım.

      Sizin kültürünüzde şişmanlığın anlamı ne?
      -Çin kültüründe kilolu olmak, dişi enerjisi demek. Biraz sizdeki Kibele gibi. Bolluk. Bereket. Anaçlık. Merhamet. Biraz da soyluluk ifadesi. Çünkü eskiden soylu kadınlar çalışmazmış, hep evde oldukları için de şişman olurlarmış.







      Peki çalışmadan hayatını idame ettirmek neden tembellik değil de iyi bir şey oluyor?
      -Yok, tembellik demiyoruz. Çünkü tembel değiller. Benim heykellerimdeki gibi dans ediyorlar, gülüyorlar, zıplıyorlar, bisiklete biniyorlar, koşuyorlar, hatta uçuyorlar... Müthiş aktif ve mutlular. Onların mutluluğu, coşkusu bize de yansıyor. Ben umut da vermek istiyorum insanlara.

      Şu ana kadar kaç şişman kadın heykeli yaptınız?
      -100'ü geçti... Bu arada her gittiğim ülkede bir başka şeyden etkileniyor ve şişman kadınlarımı o ülkeden aldığım ilhamla yapıyorum. İtalya'da bisiklete binen kadınlar etkiledi beni, bisiklet üzerinde şişman kadınlar yaptım. İngiltere'de kol kola sokakta dolaşan kızlardan etkilendim, öyle heykeller yaptım. Pusetle bebek arabası iten kadınları Fransa'da gördüm, öyle eserlerim de var. İstanbul'da bir sürü güzel sokak kedisi ve köpeği gördüm. Ve onların başını okşayan şefkatli kadınlar. Döndüğümde bunlar da heykele dönüşecek.

      Eşiniz kilolu mu?
      -Hayır işte! Ne yese olmuyor. Çok denedi. Kilo almayan bir yapısı var.

      Arada demiyor musunuz "Ye!" diye...
      -Demez miyim? Ama kilo almaya çalışmak, vermeye çalışmaktan daha zor.





      Siz, Botero'dan etkilendiniz mi?
      -Elbette. Ama onun tuvale yansıyan şişman kadınları durağan ve sade... Benimkiler hayat dolu... Kıpır kıpır...

      Bir sanatçı için galeriler mi yoksa sokaklar, parklar mı daha enteresan eserlerini sergilemek için?
      -Tabii ki parklar, sokaklar... Hayatın içinde benim heykelerim. Ve konuşuyorlar. Onlara bakanlara bir şey söylüyorlar, bir duygu iletiyorlar. Bakıp da gülümsemeyen görmedim. Birlikte fotoğraf çektirmeyen de... Umarım İstanbullular da sever!







      Şişman ve Mutlu/Xu Hongfei/ 6 heykel 5 Ağustos'a kadar Ortaköy Meydanı'nda... 5 Ağustos'tan itibaren 15 heykel Nişantaşı ve Şişli'de...


      Xu Hongfei, Çin'de Müslümanlara yapılan baskılara misilleme olarak Uzakdoğululara yönelik saldırılardan çekinmiş, sergisini getirmekten vazgeçmişti. Ancak, sanatçı ikna edildi ve eserleri şimdi İstanbul'da.




 
şurda 6 kilo fazlam var ve mutsuzum asla inanmam şişman olupta mutlu olanlaraaa.. hele hele balık etli olmayıp aşırı şişman olanlara kendilerini kandırmak bence..
bencede..rejimi bitirdim geçenlerde.ama dikkat edeyim derken sanırım yine rejim gibi yiyorum
dün arkadaşım dur burada artık.dedi ki her gören aynını diyor. daha fazla verirsen çökeceksin diyorlar .şişman değildim başlamadan önce.. balık etiydim. şu an zayıfım. ama hala daha daha diyorum.
 
bilmiyorum inanmıyorum okyy şişman olupta mutlu olanlara sen çok güzel kilo vermişsin maşallahh.. aman aşırı zayıflamada.. ama sen seni bilirsin balık etliykenmi daha mutluydun yoksa şimdimii ...????insanın giydiği kıyafetin kendine yakışması aynada gördüğü görüntüden mutlu olması.. bu hisler her şeye değerrr..
 
valla biraz takıntı oldu bu bende. uyardılar dün hatta. anoroksiyaya gideceksin diye. uyaranda doktor arkadaşım. o yüzden kendime gelmem lazım sanırım.
şu an aynada zayıfım ama hala daha daha diyorumki zayıfım.
işte bu yüzden uyarıldım sanırım. eski halimden daha iyiyimde sadece gözlerimin altı morardı. 4 ay diyet yaptım nerdeyse. kapatıcı sürüyorum. benim hiç mor değildi gözlerimin altı..
şu an bile öğle yemeğim olarak light yoğurta kivi doğrayıp yemeyi düşünüyorum. buda hoş değil. kendimi durduramıyorum
 
ooooo lütfen dikkatt anoroksiya başlangıcı gibi oluyorsun sanki canımm..lütfen biliyorsun okyy o kadar zayıflarlarki ..aynada hala şişman olarak görürlermiş kendilerinii.. dikkat et canım sen öğlenleyin kendine zeytinyağlı biber dolması ve yoğurtla besleee...
 
evet. durdurmam lazım kendimi canım.. gidişat kötü çünkü.
 
Son yıllarda modanın daha çok gay tasarımcıların beğenileri üzerine şekillenmesinden mütevellit maskülen yapılı, zayıf, erkeksi kadın vücudu revaçtaydı. Geniş omuzlar, çıkık kemikler, dar kalça, ince ve kaslı bacaklar, uzun boy kadınların güzellik standardı haline dönüştü. Bu Latin akımı ile biraz yıkılmaya başlasa da tam anlamıyla bitmedi.

Genel olarak yuvarlak hatlara sahip, feminen, orta boylu Türk kadınları da parlayan bu güzellik algısına kapılarak asla ulaşamayacakları vücutlara kavuşmanın hayaliyle ölümcül diyetlere başvurdu, belki kilo verdi belki veremedi ama o hayalindeki sıkı - dar kalçaya o incecik ama şekilli bacaklara sahip olamadı çünkü vücut yapısı çok ağır spor yapmadıkça buna müsait değil.

Şimdi yavaş yavaş kıvrımlar tekrar moda olmaya, geniş kalça, ince bel ve dolgun meme ile elde edilen kum saati görüntüsü popüler olmaya başladı. Ölümcül diyetler yerine hafif egzersizlerle ulaşılacak vücutlar beğeni skalasında üstlerde yer alıyor. Ama bu şişmanlık mutluluktur, güzelliktir demek değil, obezite estetik kaygıların da ötesinde bir hastalıktır ve normalleştirilmemelidir.
 
ha şunuda belirteyim. tipik türk kadını yapım hiç olmadı. bacaklarım hep inceydi. şimdi zayıflayınca çita oldu. kalçam yoktu keza popomda. :) kiloyu belden karından ve göğüsten yüzden almıştım. şimdi onlar gitti. tek şanssızlığım bacaklarım oldu. ince olan dahada inceldi.:)
 
Kaderdaşım benim
 
Şöyle koca popolu, ince belli, minnak memeli, geniş omuzlu, aşağıya doğru incelen bacaklı kimse yok mu ya? Kaderdaşım?
 
duyduk duymadık demeyin dukaya kaderdaş Aranıyor

Ya benim vücut yapım bir garip, kaderdaş bulmam zor. Popom büyük armut tipliyim diyeceğim ama göbeğim hiç yok, düz. Bacaklarım da orta çok kalın değil. Hani omuzlarım falan geniş ama elma da hiç değilim üst taraftan kilo almıyorum. Hani ince bel, kıvrımlar, kum saati kategorisine girmeye çalışsam onda da memişler küçük, büyüklere özenerek bakıyorum.

Varsa böyle biri daha sarılacağım ona :)
 

Power plate düşündün mü hiç?
Bölgesel Zayıflama için en iyisi o.
Büyük göğüse de özenme ancak dert
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…