Sırtından vurulmak, acı deneyim

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.856
10.536
408
Uzun tutmamaya çalışacağım, gecenin bu saatinde yazıyorum çünkü içimde tutamıyorum, çok üzgünüm, çok kızgınım.

Benim bi dostum(?) vardı, adı Ayşe. Baya 15 seneyi aşkındır hayatımdaydı ve çok samimiydik, iyiydik.
Bir de bizim ortak bir arkadaşımız vardı, Aslı.
Geçenlerde bu Aslı bana gelip dedi ki, "Sana bi şeyler söyleyeceğim, bil diye söylüyorum, Ayşe senin arkandan konuşuyor sürekli" dedi. Ve anlattığı şeylere başta inanmayacaktım ama kızın anlattığı şeyler, Ayşe bizdeyken evimizde yaşanan şeyler, evimizde konuşulan şeyler. Yani Ayşe bunları anlatmasa kızın bilmesine imkan yok.

Evimizde konuşulan ve yaşanan her şeyi yetiştirmesi dışında, bir de benim hakkımda kötü şeyler söylemiş. Gerek dış görünüşüme, gerek yaptığım ve yapmadığım şeylere bir ton laf edip eleştiri yapmış.

Ben bu Aslı'ya "peki o bunları anlatırken, söylerken sen ne yaptın?" dedim. "nasıl cesaret buldu ki senden?" dedim. Eveledi, geveledi, her seferinde susturmuşta falan, yemedim. Ayşe hakkında da sinirlenip ağır konuştum. Zaten son zamanlarda bana davranışları da garip ve soğuktu.

Neyse,bana "aramızda kalsın, şimdilik bi şey söylemeyelim" dedi. Yüzgöz olmak istemiyorum zaten öyle yaptık.

Bi kaç gün sonra Ayşe geldi. Ben belli etmemeye çalıştım ama yapamadım, yüzüne gülemedim.
Aslı'ya mesaj attım "söylemeyelim diye konuştuk ama şuan bizde ve hala yüzüme bakabiliyor, ben dayanamıyorum konuşacağım." dedim. Aslı bana "hayır, sus, tatsızlık çıkmasın, bilmem ne" mesaj yağdırmaya başladı. Onun bu kadar ısrar etmesi de garibime gitti.

Ben Ayşe'ye konuyu açtım, bir bir sordum. Tabii inkar etti, "peki o zaman bu kız nerden biliyor bizim evde yaşananı?" dedim. Açıklama yok. Ve şunu öğrendim, meğer bana susmamı söyleyip duran Aslı, kendisi zaten çoktan konuşmuş, kendisinin bana söylediklerinden bahsetmemiş, sadece benim sinirlendikten sonraki ağır konuşmalarımı anlatmış. Amacı ne çözemedim hala.

Ve ben bu Ayşe'ye de çok sinirlendim, inanmadığımı söyledim, baya konuştum saydım, Aslı'ya da mesaj attım "ne yapmaya çalışıyorsun...." minvalinde.

Ve ben Ayşe'nin böyle çirkefleşeceğini hiç düşünmemiştim, yüzüme neler neler söyledi, dediği lafları başta inkar etti, sonra saçma sapan kılıflar bulmaya başladı, sonra derken suçu öyle bir benim üzerime attı ki sanki tek suçlu benmişim, o mağdurmuş gibi bi şey oldu.

Üstelik beni "senin etrafında adam koymam kızım, ne nişanlın kalır ne başkası, bekle sen" diye tehdit etti.

Ve ben ikisiyle de ilişkimi bitirdim. Daha detayı çok ama özeti bu. Şaşkınlığım hala geçmedi.

Şuan bi çirkeflik yapmasından da korkmuyor değilim. Çok kötü hissediyorum.

Boşver kazdıkları kuyulara kendileri düşmüş birbirlerinin açıgını vermişler bence şanslısın böyle insanlardan kurtulmuşsun dost diye yanında geziyorlardır bide dost most kalmamış bu zamanda isterse 50 yıl olsun.
Nişanlın ne alaka o mu tanıştırdı ?
Sen anlat nişanlına olanları bilsin ne olduklarını..
Elinden geleni ardına koymasın ne korkuyosun etrafında böyle insanlar olcagına hiç olmasın.

Boşver kazdıkları kuyulara kendileri düşmüş birbirlerinin açıgını vermişler bence şanslısın böyle insanlardan kurtulmuşsun dost diye yanında geziyorlardır bide dost most kalmamış bu zamanda isterse 50 yıl olsun.
Nişanlın ne alaka o mu tanıştırdı ?
Sen anlat nişanlına olanları bilsin ne olduklarını..
Elinden geleni ardına koymasın ne korkuyosun etrafında böyle insanlar olcagına hiç olmasın.
kesinlikle zaten bittiler bende. ama onların gözünden bakınca da suçlu ben oldum, nasıl beni suçlu çıkarmayı başardılar şaşkınlıkla izliyorum. nişanlıma az çok bahsettim, o tanıştırmadı ama tanıyor yani. demek istediği "etrafımda kimseyi bırakmayacakmış" ben nasıl birine bunca sene dost demişim ya.

kesinlikle zaten bittiler bende. ama onların gözünden bakınca da suçlu ben oldum, nasıl beni suçlu çıkarmayı başardılar şaşkınlıkla izliyorum. nişanlıma az çok bahsettim, o tanıştırmadı ama tanıyor yani. demek istediği "etrafımda kimseyi bırakmayacakmış" ben nasıl birine bunca sene dost demişim ya.
Öyle olur zaten nasıl suc bastırcaklar yoksa :deli:
Aman insanlar senide onu da tanıyordur onun lafıyla senden uzaklaşacaklarda hiç olmasınlar..
Bence hiç canını sıkma kaale bile alma :halay:

Biri dedikoducu biri laf taşıyıcı ikisindende uzak dur!ve korkma yılan saracak olsa cingiragini sallama!
Sen doğru olduktan sonra Allah'a havale et O'nlari.Anne'min bi sözü vardır doğru duvar yıkılmaz diye.
Birsey yapmaya kalkarsa işte bu yazdıklarımız delil olur sevdiklerine,e fiili bir şey yapcak kadarda psikopat değildir diye düşünüyorum canim

Gerçek yüzlerini açığa çıkarmışlar, yapacak tek şey tehditlerine boyun eğmeyip uzaklaşman en güzeli kafan rahat olur.Nişanlın da başka kimselerin laflarına itimat ediyorsa zaten hiç aile kurulmaz, saklama gerekirse azcık çıtlat kapıları kötü düşüncelere kapatmış olursun en azından...

Sen yine iyiymişsin ben olsam bir temiz döver sonra da defol ne yapiosan yapda görelim diye kovardim. Ötekine iyi söz söylerdim bir daha karşıma bile cikamazlardi

Nişanlının duymasindan çekindiğin bir durum var mı bunların bildiği ? Anlat nisanlina ikisiyle de arkadasliginin bittigiini şöyle. Ve bu ikisini asla affetme. Arkadaş değil bunlar kuyu kazıci çürük elmalar. At gitsin

Atalarımız boşuna söylememiş anlatma dostuna oda söyler dostuna!!!!
Dost dediğin dusman mis senin onların..
Çok güvendiği dost yarın bı gün düşman olur... Ben o yüzden güvenemiyorum çok kazık yedim en mutlu günümde yanımda olmadılar hiç biri.. en zor günüm olduğunda da olmazsinlar. Olmadı zaten. Hee dedim geçtim takmadim kimseyle arkadaşlık kuramiyom artık kolay kolay. Zaten arkadaşım da yok varsa onlar boş arkadaşlık. Yalnızım yapacak bişey yok. Geçmiş olsun

Uzun tutmamaya çalışacağım, gecenin bu saatinde yazıyorum çünkü içimde tutamıyorum, çok üzgünüm, çok kızgınım.

Benim bi dostum(?) vardı, adı Ayşe. Baya 15 seneyi aşkındır hayatımdaydı ve çok samimiydik, iyiydik.
Bir de bizim ortak bir arkadaşımız vardı, Aslı.
Geçenlerde bu Aslı bana gelip dedi ki, "Sana bi şeyler söyleyeceğim, bil diye söylüyorum, Ayşe senin arkandan konuşuyor sürekli" dedi. Ve anlattığı şeylere başta inanmayacaktım ama kızın anlattığı şeyler, Ayşe bizdeyken evimizde yaşanan şeyler, evimizde konuşulan şeyler. Yani Ayşe bunları anlatmasa kızın bilmesine imkan yok.

Evimizde konuşulan ve yaşanan her şeyi yetiştirmesi dışında, bir de benim hakkımda kötü şeyler söylemiş. Gerek dış görünüşüme, gerek yaptığım ve yapmadığım şeylere bir ton laf edip eleştiri yapmış.

Ben bu Aslı'ya "peki o bunları anlatırken, söylerken sen ne yaptın?" dedim. "nasıl cesaret buldu ki senden?" dedim. Eveledi, geveledi, her seferinde susturmuşta falan, yemedim. Ayşe hakkında da sinirlenip ağır konuştum. Zaten son zamanlarda bana davranışları da garip ve soğuktu.

Neyse,bana "aramızda kalsın, şimdilik bi şey söylemeyelim" dedi. Yüzgöz olmak istemiyorum zaten öyle yaptık.

Bi kaç gün sonra Ayşe geldi. Ben belli etmemeye çalıştım ama yapamadım, yüzüne gülemedim.
Aslı'ya mesaj attım "söylemeyelim diye konuştuk ama şuan bizde ve hala yüzüme bakabiliyor, ben dayanamıyorum konuşacağım." dedim. Aslı bana "hayır, sus, tatsızlık çıkmasın, bilmem ne" mesaj yağdırmaya başladı. Onun bu kadar ısrar etmesi de garibime gitti.

Ben Ayşe'ye konuyu açtım, bir bir sordum. Tabii inkar etti, "peki o zaman bu kız nerden biliyor bizim evde yaşananı?" dedim. Açıklama yok. Ve şunu öğrendim, meğer bana susmamı söyleyip duran Aslı, kendisi zaten çoktan konuşmuş, kendisinin bana söylediklerinden bahsetmemiş, sadece benim sinirlendikten sonraki ağır konuşmalarımı anlatmış. Amacı ne çözemedim hala.

Ve ben bu Ayşe'ye de çok sinirlendim, inanmadığımı söyledim, baya konuştum saydım, Aslı'ya da mesaj attım "ne yapmaya çalışıyorsun...." minvalinde.

Ve ben Ayşe'nin böyle çirkefleşeceğini hiç düşünmemiştim, yüzüme neler neler söyledi, dediği lafları başta inkar etti, sonra saçma sapan kılıflar bulmaya başladı, sonra derken suçu öyle bir benim üzerime attı ki sanki tek suçlu benmişim, o mağdurmuş gibi bi şey oldu.

Üstelik beni "senin etrafında adam koymam kızım, ne nişanlın kalır ne başkası, bekle sen" diye tehdit etti.

Ve ben ikisiyle de ilişkimi bitirdim. Daha detayı çok ama özeti bu. Şaşkınlığım hala geçmedi.

Şuan bi çirkeflik yapmasından da korkmuyor değilim. Çok kötü hissediyorum.

Çirkeflik yaparsa tehditten dolayı polise şikayet edeceğini falan söyle, havlayan köpek ısırmaz derler, o da korkar bir şey yapmaz belki. İnsanlar hep böyle ama, benim de üniversitede çok çok çok yakın olduğum, ailemden biri yerine koyduğum arkadaşım neler demiş, son senemde öğrendim, kıskançlığından demediğini bırakmamış bana. Ama gidip de sen neden böyle dedin demedim bile, ne gerek var? O kadar senede beni tanıyamamış ben ona bunları demişsin desem ne değişecekti? Direkt iletişimi kestim, iyi ki de öyle yapmışım. Sonrasında benle iletişime geçmek istedi ama ben müsade etmedim, aynı masada oturduk, yokmuş gibi davrandım. :) tavsiye ederim, çok zorluyor karşı tarafı.

Gul gec yahu. Simdi o dedikoducu ve laf tasiyicisi kanka olmustur:KK70:
Tabi birbirlerine yinede guvenmeyecekler..ne mok olduklarini bildikleri icin. Basit insanciklar iste.
Herkes kimin ne oldugunu iyi bilir, bilmeyen de ogrenir elbet birgun. Kuyu kazan kendine kazar ancak. Baktin havlamaya ve ugrasmaya devam ediyor ozaman bir caresini dusunursun.

bırakın şöyle insanları ne halleri varsa görsünler
nişanlınıza da anlatmanız iyi olmuş
biri ikiyüzlü ve kıskanç diğeri de laf taşıyıcıymış
bir daha yaklaştırmayın

En büyük darbeyi nedense hep en yakınlarımızdan yiyoruz. 15 senedir yanında tuttuģun, kardeş bildigin insanlar bunu yapabiliyorsa daha neler göreceģiz Allah bilir.

Ben bu yaşananlarda art niyet ve kıskançlık sezdim. Ama gör bak o iki arkadaşinın da yakındır aralarının aćılması.

Tehtidlere aldırış etme. Az ćok sen de onun sırlarını biliyorsundur. Azcık aklı varsa buna cesaret etmemeli.

Back
X