• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şırnak demokratik özerklik ilan etti

Yıllardır söylediğimi burada da söylemek istiyorum.
Tamam ayrılalım, ama öyle özerklik falan değil. Tamamen ayrılık. Oradaki ne kadar memurumuz (öğretmen, doktor, hemşire, ebe, bankacı... vs vs), vatandaşımız varsa dönecek. Burada olup oraya gitmek isteyen varsa işleri kolaylaştıracak, yollanacaklar; gerekirse maddi yardım ile gitmeleri hızlandırılacak. Gitmem diyenlere zorla git demek yok, ama fark ettirmeden kontrol altında olacaklar.
Elektrik, su bunları para ile alacaklar; kontör gibi ne kadar para o kadar su, elektrik.
Giriş çıkış kesinlikle yasak.
Son olarak ellerindeki tüm Türk liraları alınacak, sonuçta başka ülke olacak onlar.
Yaşayan yaşasın gari. En azından ciddi anlamda toplum temizlenir.

Her biri sekizon tane çocuk soğurarak bi şırnak'a sığacaklar mı sanki? Üç beş seneye kalmaz yanlara taşarlar,daha doğrusu taşkınlık yaparlar, daha fazla toprak için başlar bu sefer aynı teraneler.
Bende zaten öyle pek bi "aman topraam, canım topraam havası kalmadı,
üç beş şehiri gönüllü olarak verelim deseler okey derim yani.
Sirnakla kalmaz ki bu.. Bu bastirilmazsa bir kac gune kadar obur iller de baskaldirir, corap sokugu gibi gider zaten. Turkiyeden toprak kopartip dibimize bir ulke kurarlarsa bu sinir guvenligi acisindan cok tehlikeli olur. Ayrica ulke icindeki diger Kurtler de zora girer.

Konuya gelince bence o bölgelerde ohal tekrar gelmeli eskisi gibi azıcık sıkıyönetim olmalı

Ve bu özerkliğini ilan edenler kimlermiş,vasıfları sıfatları neymiş hiç bi şey acaba özerkliği ilan ederken bunun ne anlama geldiğini biliyorlar mi

Arkadaşların dediği gibi devlet oradan elini bir ceksin de gorsunler özerkliği amaçları provokatör lük baş kaldırma baş tutma

O başı kesiverecen bitti işte ...söylemeyin diyorum duramiyorum.

Yıllardır söylediğimi burada da söylemek istiyorum.
Tamam ayrılalım, ama öyle özerklik falan değil. Tamamen ayrılık. Oradaki ne kadar memurumuz (öğretmen, doktor, hemşire, ebe, bankacı... vs vs), vatandaşımız varsa dönecek. Burada olup oraya gitmek isteyen varsa işleri kolaylaştıracak, yollanacaklar; gerekirse maddi yardım ile gitmeleri hızlandırılacak. Gitmem diyenlere zorla git demek yok, ama fark ettirmeden kontrol altında olacaklar.
Elektrik, su bunları para ile alacaklar; kontör gibi ne kadar para o kadar su, elektrik.
Giriş çıkış kesinlikle yasak.
Son olarak ellerindeki tüm Türk liraları alınacak, sonuçta başka ülke olacak onlar.
Yaşayan yaşasın gari. En azından ciddi anlamda toplum temizlenir.
Benzin zaten 5 TL civarindaydi, en az 7.5 TLye cikar artik. Butun petrol yataklarimiz o bolgede. Irak'in petrol kuyularini da kurduklari Kurdistan zaptetmis, bizimkileri de verelim, hic birsey olmaz onlara merak etme.. Bizim olan petrolu bize satar, o parayla da elektrik alir, hastane okul yaparlar kendilerine..

Saraylim Saraylim aynen eline bi kâğıt alıp kamera karşısına geçip ozerkiz diyecekler onun için buna fırsat vermeden önlem alınmalı ve bu derhal yapılmalı bu kışkırtmalar halkın ayaklanmasına sebeb okursa iç savaşta kapimizda demektir çünkü bu yapılanların asıl amacı bu herkesi birbirine katmak

devlet oradan elini çeksin diyeceğinize devlet bunlar kim de özerklik ilan ediyor desenize,kim ki bunlar benim toprağıma kendi kafalarına göre sahip çıkıyor özerklik kuruyor vs...

vay be büyüksün akp,bunlar hep senin zamanında yaşanıyor,bunları bu kadar cesaretlendiren sizsiniz!

Saraylim Saraylim aynen eline bi kâğıt alıp kamera karşısına geçip ozerkiz diyecekler onun için buna fırsat vermeden önlem alınmalı ve bu derhal yapılmalı bu kışkırtmalar halkın ayaklanmasına sebeb okursa iç savaşta kapimizda demektir çünkü bu yapılanların asıl amacı bu herkesi birbirine katmak
Firsat veriliyor iste, veriyorlar ki bunlarin biti kanlandi. Yillardir bunlarin derdi bu, ama yillardir ordu kuvvetli idi, firsat vermiyordu. O ordu PKKli teroristlerin sahitliginde 5 sene hucre hayati yedi. Artik ipler hukumetin elinde, varilan nokta da bu.

Firsat veriliyor iste, veriyorlar ki bunlarin biti kanlandi. Yillardir bunlarin derdi bu, ama yillardir ordu kuvvetli idi, firsat vermiyordu. O ordu PKKli teroristlerin sahitliginde 5 sene hucre hayati yedi. Artik ipler hukumetin elinde, varilan nokta da bu.
ben daha fazlasını diyeyim o zaman;benim için terör örgütü neyse akp de aynı benim gözümde,çünkü bunları bu kadar tepemize çıkaran akp.

Sirnakla kalmaz ki bu.. Bu bastirilmazsa bir kac gune kadar obur iller de baskaldirir, corap sokugu gibi gider zaten. Turkiyeden toprak kopartip dibimize bir ulke kurarlarsa bu sinir guvenligi acisindan cok tehlikeli olur. Ayrica ulke icindeki diger Kurtler de zora girer.

Yani, şu anda da sınırlarımızın bi kısmı öyle çok secure sayılmaz. eğer susacaklarını, duracaklarını öngörmek mümkün olsaydı okey derdim ben rahat rahat. Yani tek bedeli sınır güvenliği tehlikesi olsaydı. Olmaz ama tabi, züğürt hayali benim dediğim.
Diğer illerde de benzeri çıkar evet bastırılmazsa, çıkması halinde komple verelim gitsin derdim ben duracaklarını öngörülebilse işte.

Saraylim Saraylim telle yazıyorum alıntı yapmıyorum...

Bende onu diyorum bu verilen fırsatlar PKK nin büyümesine ve başımıza iyiden ve sahada güçlenerek bela oldu.

Burada bizler bir şeyler için didinirken eline kayıt alan basın açıklaması yapıp özgür olduğu ülke de özerklik isteme çağrısı yapıyorsa sen kimsin bakalım demeli hükümet

Buyur bi mapusa demeli böyle rahat olmamalı ülkeye meydan okumaktir bunun adı.

Bunu yapan ve yaptiranlarda cezasını çekmeli

Başbakan diyor ya bu ülke sahipsiz değil öyleyse nerde bu ülkenin başları bunlara fırsat veriliyor.bugün 6 şehit var işte bu fırsatlar 6 ocağın sönmesine ve acılara sebeb oluyor.

Gidip uçaklarla vurup geliyorsunuz iyi hosta dağdaki PKK kadar bunlarında ceza görmesi gerekir...

Bunun adı nedir inan bilemiyorum dagdakini vur ama şehirdeki ili bölsün desin ki bundan sonra burası bizim... Vay be ne terör mücadelesi be pehhh

ben daha fazlasını diyeyim o zaman;benim için terör örgütü neyse akp de aynı benim gözümde,çünkü bunları bu kadar tepemize çıkaran akp.
Aynen.. Bugun n'oluyoruz diye bagirinanlar AKP dagdaki teroristi indirip yillarca bu ulke icin daglarda savasmis ordu mensuplarini suclamak icin mahkemelerde sahit olarak dinlettiginde kimsenin sesi cikmadi.. Terorist itlerin sahitligi sayesinde kendi ordusunu hucrelere tikarken kimse n'ooluyoruz demedi. Guneydoguda yillardir PKK yol kesip kimlik soruyor, adamlara zaten gizli ozerklik verilmis, Turk topraginda PKK bayraklari ileTurkun onunu kesmesine goz yumulmus yillarca, kimse nedir bu demedi. Simdi hic kimse bu olanlara sasirmamali.

Aynen.. Bugun n'oluyoruz diye bagirinanlar AKP dagdaki teroristi indirip yillarca bu ulke icin daglarda savasmis ordu mensuplarini suclamak icin mahkemelerde sahit olarak dinlettiginde kimsenin sesi cikmadi.. Terorist itlerin sahitligi sayesinde kendi ordusunu hucrelere tikarken kimse n'ooluyoruz demedi. Guneydoguda yillardir PKK yol kesip kimlik soruyor, adamlara zaten gizli ozerklik verilmis, Turk topraginda PKK bayraklari ileTurkun onunu kesmesine goz yumulmus yillarca, kimse nedir bu demedi. Simdi hic kimse bu olanlara sasirmamali.
işte anlayamadıkları şu,hiçbirşey pat diye olmaz,alttan alttan hissettirmeden yavaş yavaş önünü açtılar,sonuç bu,ama şimdi çıkıp birileri hala suçu chp yada mhp ye falan atar alıştık artık.

Benim bu konuda üzüldüğüm bi nokta var kürt olupta Türkiye yı seven yurttaş milliyetçi adına ne derseniz bu ülke insanı olmayı isteyen ve arada kalanlara üzülüyorum...

Çünkü kurt halkını kullanıp sözüm ona halkının refahı için uğraştığını söyleyip te bu ülkeyi birbirine katmaya çalışan bölmek isteyen eskiyayla bir tutulan o kadar masum o var ki gerçekten üzülüyorum. Bunun içinde cahili de var okumuş yazmisida batıya göç edip perişan olanı kadar işleri süper gidenleri de

Hanı bi laf var ya kurunun yyanında yaşta yanar diye,nasıl Batili biri doğuda türk kimliğinden çekinir durumuna geldiyse batıda da kürtler çekinir oldu.komşularımız var kadın ağlıyor bizi bunlarla bir tutmayon diye

Ne diyebilir ki insan bu hale getirenler utansın diyecem utanma duygusu yok ki allah sonumuzu hayr etsin

devletin tüm kurumları meşruluğunu kaybettiyse mümkünse bütün memurları, doktorları filan çekin ordan.
ne halleri varsa görsünler.
kaç gün "özerk" dayanabiliyorlar acaba?
bencede dr hemsireyi ögretmeni alın elinden de görsünler

simdi dusundum dr hic sirnakli arkadasim yok, hatta tanidigim da yok, sirnakli gormuslugum de yok sanirim . diledigim gibi sovebilirim o vakit.

Back
X