• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şırnak demokratik özerklik ilan etti

Eskiden olsa idi o bildiriyi yapanlari polis veya jandarma aninda toplar OHAL ilan edilirdi. Boyle bir konuda taviz verilemezdi. Zaten o kararlilikla 30 yil PKKya basegilmemisti. Bugun ordu yok, iktidarin niyeti de belli degil, bakalim ne olacak memleketin hali.

Ülkenin doğu anadolu kısmı, komple ülkeden ayrılsa ben hayır demem. Kursunlar orda devletlerini, batıdaki ve diğer şehirlerimizdeki akrabaları da toplanıp gitsinler o topraklara, takılsınlar orda,devletçilik oynasınlar falan. Eğer susacaklarsa, bence sıkıntı yok.

Ülkenin doğu anadolu kısmı, komple ülkeden ayrılsa ben hayır demem. Kursunlar orda devletlerini, batıdaki ve diğer şehirlerimizdeki akrabaları da toplanıp gitsinler o topraklara, takılsınlar orda,devletçilik oynasınlar falan. Eğer susacaklarsa, bence sıkıntı yok.

doğu anadolu kısmı biraz fazla oldu sanki
doğu anadoluda vatansever iller de var

Son düzenleme:
doğu anadolu kısmı biraz fazla oldu sanki
doğu anadoluda vatansever insan iller de var
Her biri sekizon tane çocuk soğurarak bi şırnak'a sığacaklar mı sanki? Üç beş seneye kalmaz yanlara taşarlar,daha doğrusu taşkınlık yaparlar, daha fazla toprak için başlar bu sefer aynı teraneler.
Bende zaten öyle pek bi "aman topraam, canım topraam havası kalmadı,
üç beş şehiri gönüllü olarak verelim deseler okey derim yani.

Her biri sekizon tane çocuk soğurarak bi şırnak'a sığacaklar mı sanki? Üç beş seneye kalmaz yanlara taşarlar,daha doğrusu taşkınlık yaparlar, daha fazla toprak için başlar bu sefer aynı teraneler.
Bende zaten öyle pek bi "aman topraam, canım topraam havası kalmadı,
üç beş şehiri gönüllü olarak verelim deseler okey derim yani.
erzincan erzurum kars ığdır mesela bu iller çok farklıdır o yüzden dedim
taşarlar haklısın
ama emin ol 3 ile yetinmezler

Madem ilan ettiniz bütün devletin kurumları kapatışsın kendiniz inşaa edicekmişsiniz ya.
Bunlar nasıl böyle çıkıp biz izirklik ilin idiyiriz diyebiliyorlar :KK14: bende evimde özerklik istiyorum olur mu ki :KK47:

Allahım bu işin sonu nereye varacak...
Söyleyeyim bebem, yıllar yılı elden ele gezen, komutanlarımıza yurtdışındaki toplantıları terk ettiren haritanın gerçek olmasına kadar varacak.
Yani ben özerkliğin ilan edilmesine şaşırmıyorum, hatta ilerde federe devlet olunmasına da şaşırmayacağım, biraz çevre ülkelerin yakın geçmiş tarihine bakın, benzer şeylerin yaşandığını görürsünüz, örnek mi istiyorsunuz? Yugoslavya.

Madem ilan ettiniz bütün devletin kurumları kapatışsın kendiniz inşaa edicekmişsiniz ya.
Bunlar nasıl böyle çıkıp biz izirklik ilin idiyiriz diyebiliyorlar :KK14: bende evimde özerklik istiyorum olur mu ki :KK47:

Aaaa bibi, sen hala özerkliğini ilan edemedin mi, yakıştıramadım sana:KK14: ben Çoktan ilan ettim, hatta diktatörlüğe geçtim:KK70: ben evin anasıyım ben ne dersem o olur:KK70:

Söyleyeyim bebem, yıllar yılı elden ele gezen, komutanlarımıza yurtdışındaki toplantıları terk ettiren haritanın gerçek olmasına kadar varacak.
Yani ben özerkliğin ilan edilmesine şaşırmıyorum, hatta ilerde federe devlet olunmasına da şaşırmayacağım, biraz çevre ülkelerin yakın geçmiş tarihine bakın, benzer şeylerin yaşandığını görürsünüz, örnek mi istiyorsunuz? Yugoslavya.
allahım sen koru.. Hergune biraz umutla uyanıyorum korka korka telefonu elime alıyorum, hergun bir şehit haberi şimdide daha fazlası ozerklik haberi...
umutlarım başıma yıkılıyor..
biz kürtler bu ülkede gayet rahat yaşıyoruz çok şukur. Halkı kışkırtan da bu ozerkliği istiyenlerde sadece kendi menfaati doğrultusunda hareket eden aç gozluler..

allahım sen koru.. Hergune biraz umutla uyanıyorum korka korka telefonu elime alıyorum, hergun bir şehit haberi şimdide daha fazlası ozerklik haberi...
umutlarım başıma yıkılıyor..
biz kürtler bu ülkede gayet rahat yaşıyoruz çok şukur. Halkı kışkırtan da bu ozerkliği istiyenlerde sadece kendi menfaati doğrultusunda hareket eden aç gozluler..
Zaten Kürtlere birşey demiyorum, menfaatleri olan bazı çıkar gruplarının eylemleri bunlar, benim anne tarafından akrabalarım var Doğu'da, hiç böyle özerklik ıvır zıvırla işleri yok, çiftçi insanlar, kendi tarlaları, işleriyle uğraşan sıradan insanlar.

Komşularım var yine Doğu'lu onlarında derdi ekmek parası, çocuklarını okutabilmek vs.
Birtakım çıkarcılar var, artık onlara kim ne vaadde bulunduysa memleketi Bölme çabasındalar ama şunu göz ardı ediyorlar, eğer Allah korusun bölünmeyi görürsek Mune dediydi dersiniz, o çıkar grupları böldükleri topraklar onların olacak sanıyor, heee onların olacak, onların Ağzına bir parmak bal çalanlar bırakmaz o Bölgeyi onlara, Derin mevzu bu, göründüğü gibi öyle Kürtlük Türklük olayı da değil üstelik, etnik Köken üstünden bam teline basılarak amaçlanan başka şeyler var, hatta daha da ileri gideyim, mezhep çatışmaları da bu olayın içinde.

Amaç daha büyük, bizi bize kırdırarak siz kendiniz yaptınız diyecekler, bizde öyle kalakalacağız, o yüzden ne zaman siyaset topiklerinde yazsam bırakın siyasi partiler üzerinden birbirinize düşman Olmayı diyorum, inşallah birgün sesimi duyarsınız.
Neyse siyaset Topiklerine yazmayacaktım, çok yazdım.

Aaaa bibi, sen hala özerkliğini ilan edemedin mi, yakıştıramadım sana:KK14: ben Çoktan ilan ettim, hatta diktatörlüğe geçtim:KK70: ben evin anasıyım ben ne dersem o olur:KK70:
:KK12: çok geç kalmışım :eek: müdürüm hiç demiyosun ya akşam benimki gelsin bir darbe indireyim bibimle birlikte bundan sonra yaşasın diktatörlük :KK70::KK70:

Back
X