• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şirkette Gebelik İzni Dolayısıyla Yerime Yeni Birinin Alınması

SerenityMamoru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2016
184
68
48
Merhaba, sevdiğim bir işim var. ve kaybetmek istemiyorum. hamile kaldım. gebelik iznimi kullanıp işime geri dönmek istiyorum. yaklaşık en az bir 6 ay kadar izin kullanmayı düşünüyorum. Bu süreçte müdürüm yerime başka birini alacağını söyledi. Moralim çok bozuk çünkü gelen kişi buraya geçici nasıl gelecek ya ben geldiğimde çıkmak istemezse? Ya ondan memnun kalıp beni çıkartırlarsa? Bu durumda olan çok kişi var. 9 yıldır bu şirketteyim ama şimdi bu durum beni korkutuyor. aslnda onlar çıkarırsa tazminatımı almış olurum. ama bu devirde rht bir iş bulabilmek çok zor. helede şimdi bebek gelmişken hem masraf bakımından hem rhtlık bakımından yeni bir işe başlamakta skntı. yeni başlayacağın yer sana asgari ücret verr en fazla. bn kaç senedir buraya emek vermişim. bilmiyorum kafam çok karıştı. elimden bir şey gelmez. beni çıkartmazlar diye çok güvendiğim bir şirkette değil. yerime birini bulup memnun kalırlarsa o kişi bnm yerime geçebilir. bu beni çok üzüyor. hem kim 6 aylık bir işe girer sonra çıkmayı kabul eder. ya o da kalmak isterse ve beni çıkartmayı seçerlerse. bu şirket rht işimi seviyorum ama çok kolay eleman çıkarabilirler. bu beni çok rhtsz etti. çalışanlarıyla da aile gbi olmuştuk onlarıda kaybetmek istemiyorum. internette örnek durumlara baktım benim gibi çok sayıda madur kalmş çalışan insan var. bu da beni daha çok korkuttu. kafam çok karışık. elimden bir şey gelmiyor :(

Yerine gelecek olan elemanın işe kendini alıştırmasi işi kavraması falan 2 ay falan bulur bu durumda 10 senelik elemanla yeni gelmiş elemanın hem güven olarak seni ise geri dönmeni beklerler yada sana yardımcı olarak kalabilir başka bir yere atayabilirler şirket büyükse bu tür ufak hesapları yapacaklarını sanmıyorum ayrıca kanunen sizi çıkarmaları durumda tazminat haricinde belli bi miktar para ödemeleri gerekir

kanunen sizi cikaramazlsr. cikarirlarsa dava acar ise iade kazanirsiniz ya da belli miktar tazminat kazanirsiniz. is ksnununa goz atin.

evet okudum hamile çalışan , gebelik izni dolayısıyla çıktığı şirketten çıkartılamaz yazıyor. çıkartılırsa haklı olan biz oldğmz için tazminat kazanıyoruz. tabi tam hakkımızı veriorlarmı yada iade süreci oluyormu inceleyeceğim. teşekkürler

Dava acmaya hazir olun. O kisinin sizin yerinize alindigina dair kanit mail/yazisma varsa hemen kopyalayin bir yere.

Bana oyle geliyor ki, siz donunce isiniz orda olmayacak. O yuzden dedigin gibi davaya hazir olun her sartta.

evet belgeleri kayıt altına almaya başlasam iyi olur. üüüffff işimi kaybetmek istemiyorummm :(

evet okudum hamile çalışan , gebelik izni dolayısıyla çıktığı şirketten çıkartılamaz yazıyor. çıkartılırsa haklı olan biz oldğmz için tazminat kazanıyoruz. tabi tam hakkımızı veriorlarmı yada iade süreci oluyormu inceleyeceğim. teşekkürler
is davalarinda %98 oraninda isci kazanir ve ise iade kazanirsiniz. hakkinizi aramaktan cekinmeyin. dogum izni sonrasi raporla bile izninizi uzatabilirsiniz bunu da hatirlatayim. is kanunu daha cok iscinin yanindadir. insan kaynaklari personeliyim. sigortalariniz duzgun yatiyorsa orda calistiginiza dair guclu kanitkariniz varsa, sizi gebe oldugunuz icin cikaramazlar veya gebelik sonrasi kolayca cikaramazlar

evet belgeleri kayıt altına almaya başlasam iyi olur. üüüffff işimi kaybetmek istemiyorummm :KK43:

Durun hemen uzulmeyin :) Belki sorunsuz doneceksinizz, bilemeyiz.

Ama isverenler cok serefsiz o yuzden her turlu belgenizi toplayin, ne olur ne olmaz en kotusune hazirlikli olun. Cikartilsaniz bile , iade davasini %100 kazanir donersiniz. Uzulmeyin yani :)

Yerine gelecek olan elemanın işe kendini alıştırmasi işi kavraması falan 2 ay falan bulur bu durumda 10 senelik elemanla yeni gelmiş elemanın hem güven olarak seni ise geri dönmeni beklerler yada sana yardımcı olarak kalabilir başka bir yere atayabilirler şirket büyükse bu tür ufak hesapları yapacaklarını sanmıyorum ayrıca kanunen sizi çıkarmaları durumda tazminat haricinde belli bi miktar para ödemeleri gerekir

bnm bulunduğum bölümde iki kişiyiz. müdürüm ve ben. ama tüm iş bendeydi. o bakımdan ben gittiğimde çok sıkıntı yaşayacak. hemen eleman arayışına girdiler. bana da açıkca söyledi. zaten sen çıkıyorsun ben tek yapamam yerine birini bakıyorum diye. ama geri geleceğimle ilgili ya da geçici eleman nasıl bulacağını demedi. şimdiye kdr diğer bölümlerdede bazen elemanlar izne ayrıldı 4 - 5 ay kadar ama yerlerine kimse alınmamıştı. nasıl bir yol izlerler bilemiyorum şimdi :/

Durun hemen uzulmeyin :) Belki sorunsuz doneceksinizz, bilemeyiz.

Ama isverenler cok serefsiz o yuzden her turlu belgenizi toplayin, ne olur ne olmaz en kotusune hazirlikli olun. Cikartilsaniz bile , iade davasini %100 kazanir donersiniz. Uzulmeyin yani :)

inşallah sıkıntı olmadan bu süreci atlatırım. çok teşekkür ederim :( bu iade davası vs ne tam bilmiyorum ama dava felan uğraşmak istemiyorum ne çirkin şeyler. inş sorunsuz olur herşey. ama dediğiniz gibi işverenler işlerine geldikleri gibi davranırlar genelde. bu durumda beni korkuttu :(

evet belgeleri kayıt altına almaya başlasam iyi olur. üüüffff işimi kaybetmek istemiyorummm :KK43:
belge toplamaniza gerek yok durun bir sakin olun. sizi isten cikartirlarsa yerinize birini almak zorunda degillerki ya da aldiklari kisiyi yerinizde gostermek zorunda bile degiller. siz gebelik izni esnasinda haksiz yere isten cikartildiniz bukadar. izinde oldugunuz dogum yaptiginiz yasal hakkiniz olan 16 haftalik izinde oldugunuz vs hepsi ortada. sizin calistiginiz bolumu kapatsalar dahi siz gebelik iznindeyken sizi cikaramazlar. sakin olun lutfen. bebeginize odaklanin.

is davalarinda %98 oraninda isci kazanir ve ise iade kazanirsiniz. hakkinizi aramaktan cekinmeyin. dogum izni sonrasi raporla bile izninizi uzatabilirsiniz bunu da hatirlatayim. is kanunu daha cok iscinin yanindadir. insan kaynaklari personeliyim. sigortalariniz duzgun yatiyorsa orda calistiginiza dair guclu kanitkariniz varsa, sizi gebe oldugunuz icin cikaramazlar veya gebelik sonrasi kolayca cikaramazlar

4 ay ücretli - 6 ay ücretsiz iznim - 21 gün de yıllık iznim var olduğunu biliyorum.
4 ay süresince sigortam yatacak 4 ayın sonnda maaşım hesabıma yatacak. ne kdrlık bir kızmı yatacak bilmiyrm tam.
21 gün yıllık iznimde de maaşımla ilgili sıkıntı olmaz zaten kendi iznim.
6 aylık süreçte de sigortam yatıyormu bilmiyorum. ama çıkartmadıkları sürece yatıyordur sanırım. ama maaş vermiyorlar diyebiliyorum. bu iznimden de bakıcı ayarlayana kdr bir kaç ayından faydalanmayı düşünüyorum. 6 ayın hepsini kullanmasamda
işe geri dönerkende eğer çıkartılırsam tazminat hakkımın olacağını biliyorum onlar çıkartmış oluyor neticede.
tabi ben çıkmak istemedğim için bu iade hakkmıda araştıracağım.
sigortam maaşım düzgün yatıyor bu arada.

sirketlerin en buyuk pisligi de bu kanunen maasinizi aylik yatirmalilar ama iste ama devlet ona toplu oduyor oda sana toplu odeme yapiyor. uzulme ve endiselenme hicbirsey yapamazlar. dogurmayacak misin onlar cikaracak diye... ya biz de 8 adami bi sebeple isten cikardilar. 8 i de iade aldi tekrar basladi. sen haydi haydi alirsin oyke bisey olsa.

belge toplamaniza gerek yok durun bir sakin olun. sizi isten cikartirlarsa yerinize birini almak zorunda degillerki ya da aldiklari kisiyi yerinizde gostermek zorunda bile degiller. siz gebelik izni esnasinda haksiz yere isten cikartildiniz bukadar. izinde oldugunuz dogum yaptiginiz yasal hakkiniz olan 16 haftalik izinde oldugunuz vs hepsi ortada. sizin calistiginiz bolumu kapatsalar dahi siz gebelik iznindeyken sizi cikaramazlar. sakin olun lutfen. bebeginize odaklanin.

bnm bölümüme benim yerime birini alacaklar. memnun kalırlar da benimle devam etmek istemezlerse, biliyorum gebelik iznindeyken eleman çıkartamazlar ama. yinede korktum. ne yapacakları hiç belli olmaz. çıkıp bana biz yeni elemanımızdan memnunuz. sende tazminatını al çık muamelesi yaparlarsa. her ne kadar haklı da olsam. bu çok kötü bir durum. böyle bir sürece girmek istemiyorum. bebek var masraf var alıştığım ve rahat oldgm bi işim var şimdiye kdr maaşıma zar zor aldgm iileştrmeler var. hiç birini kaybetmek istemiyorum. dava vs gbi çirkinliklere bulaşmak istemiyorum. ama çok mutsuz oldum :(

bnm bölümüme benim yerime birini alacaklar. memnun kalırlar da benimle devam etmek istemezlerse, biliyorum gebelik iznindeyken eleman çıkartamazlar ama. yinede korktum. ne yapacakları hiç belli olmaz. çıkıp bana biz yeni elemanımızdan memnunuz. sende tazminatını al çık muamelesi yaparlarsa. her ne kadar haklı da olsam. bu çok kötü bir durum. böyle bir sürece girmek istemiyorum. bebek var masraf var alıştığım ve rahat oldgm bi işim var şimdiye kdr maaşıma zar zor aldgm iileştrmeler var. hiç birini kaybetmek istemiyorum. dava vs gbi çirkinliklere bulaşmak istemiyorum. ama çok mutsuz oldum :KK43:
ben size olasi durumlari soyledim. care olarak yapilabilecekleri. daha fazlasi icin birsey diyemem. ayrica kisisel tecrubemdir is icin uzulmeye degmez. bir kapi kapanirsa digeri acilir. hakkinizda iyi olan olsun ne diyelim.

Sizi bu surecte cikaramazlar. Cikarirlarsa dava acarsiniz. Ama ise yeni birinin alinmasi bence gercekten cok cok normal. Ne yapsinlar siz dogum yapacaksiniz diye is mi aksasin? Aile gibi olduk calisanlarla diyorsunuz. O kardes gibi gordugunuz kisilere fazla is yuku binmesini mi istiyorsunuz?
Ayrica 9 yillik deneyimliyseniz nasil baska bir is olsa asgari ucretle baslamayi dusunuyorsunuz?
9 yilda hic mi gelistirmediniz kendinizi?

Bosuna dert etmeyin. Canınızı sıkmaya değecek bir konu degil. Hamilelikten ince dusunuyorsunuz.

sirketlerin en buyuk pisligi de bu kanunen maasinizi aylik yatirmalilar ama iste ama devlet ona toplu oduyor oda sana toplu odeme yapiyor. uzulme ve endiselenme hicbirsey yapamazlar. dogurmayacak misin onlar cikaracak diye... ya biz de 8 adami bi sebeple isten cikardilar. 8 i de iade aldi tekrar basladi. sen haydi haydi alirsin oyke bisey olsa.

aynen toplu vereceklermiş. zaten bir ton masraf oluyor. birde onn skntısı olacak bakalım hayrlısı olsn inşallah. işte bebeğim geliyor az bir zamanım kaldı :) elimden bir şey de gelmeyecek. eleman alacaklarsa geçici adı altında alacaklarda ona da bir şey yapamam. ama inş geçici olurda şirkete dönerken bir de bunlarla uğraşmak mecburiyetinde kalmam.
eğer böyle bir muamaleye maruz kalırsam bu iade istemek için nereye başvurmam gerekiyor napıcam biliyor musunuz? tazminatımı alıp çıkadabilirim beni istemiyorlarsa bilemiyorum ama Allah inş yaşatmaz o zorlukları :(

4 ay ücretli - 6 ay ücretsiz iznim - 21 gün de yıllık iznim var olduğunu biliyorum.
4 ay süresince sigortam yatacak 4 ayın sonnda maaşım hesabıma yatacak. ne kdrlık bir kızmı yatacak bilmiyrm tam.
21 gün yıllık iznimde de maaşımla ilgili sıkıntı olmaz zaten kendi iznim.
6 aylık süreçte de sigortam yatıyormu bilmiyorum. ama çıkartmadıkları sürece yatıyordur sanırım. ama maaş vermiyorlar diyebiliyorum. bu iznimden de bakıcı ayarlayana kdr bir kaç ayından faydalanmayı düşünüyorum. 6 ayın hepsini kullanmasamda
işe geri dönerkende eğer çıkartılırsam tazminat hakkımın olacağını biliyorum onlar çıkartmış oluyor neticede.
tabi ben çıkmak istemedğim için bu iade hakkmıda araştıracağım.
sigortam maaşım düzgün yatıyor bu arada.

4 ay ucretli izin dediginiz nedir? Dogumdan once 8 sonra 8 haftalik olan izin mi?

Sizi bu surecte cikaramazlar. Cikarirlarsa dava acarsiniz. Ama ise yeni birinin alinmasi bence gercekten cok cok normal. Ne yapsinlar siz dogum yapacaksiniz diye is mi aksasin? Aile gibi olduk calisanlarla diyorsunuz. O kardes gibi gordugunuz kisilere fazla is yuku binmesini mi istiyorsunuz?
Ayrica 9 yillik deneyimliyseniz nasil baska bir is olsa asgari ucretle baslamayi dusunuyorsunuz?
9 yilda hic mi gelistirmediniz kendinizi?

Bosuna dert etmeyin. Canınızı sıkmaya değecek bir konu degil. Hamilelikten ince dusunuyorsunuz.

yani illaki işleri aksamasın illaki alabilirler yerime birini. bunlar gayet normal şeyler.
dediğim gibi bölümde iki kişiyiz ben çıkınca müdürüme kalacak işler. şuan zaten bütün işler bende. kendisi hiç bir şey yapmadğı için sağolsun bn gidince hemen birini düşünmeye başladı.
kardeş gibi olduk dediklerimde diğer bölümdeler ben çıksamda onlara bir şey olmaz iş bakımından. ayrıca o bölümlerden iki kişi izne çıkmıştı daha çok iş yükü binmişti ama müdür yerlerine geçicide olsa kimseyi almadı. kimse geçici gelmez dedi buna göz yumdu. şimdi kendisi olduğu ve yapmak istemedği için hemen birini düşündü. snrada işine gelip biz memnunuz sende bebeğinle kal diip tazminat verebilir. bu adam işine geldiği gbi davranan biri zaten bütün işi üzerime yıkan biri. o bakmdan yerime getrdiği elemanı çıkartmak istemezse mecburen beni çıkartmanın yoluna bakacak. bende böyle bir çirkinliğin ortasnda kalmaktan korkuyrm :/
9 yıllık deneyimliyim. ama iş bulmak gerçekten zor. helede yeni bir bebeğiniz varsa rht bir işiniz varsa o rhtlığı brakıp bilmediğiniz belki daha çok yorulacağınız bir iş sahibi olmakta kötü. bu rhtlığı alıştgm ortamı işi kaybetmek istemiyorum. evimede yakın zaten. ayrıca çou iş yeri yeni bir iş bulunsada asgari ücretin en fazla biraz üzerinde eleman alıyor ilk girişte. ben 9 senedir ii kötü zamlarımı aldım. iyileştrmelerimi aldım. bu şirkette çabalayarak bişeyler elde ettm. başka bir iş yerinin bulunması, rht olması, eve yakn olması ve maaşının ii olması. biraz bir araya gelmesi zor olasılıklar gbi gözüktü gözüme.
hamilelikten dolayıda ince düşünüyorum evet. müdürüm bana bunu diince hemen aklma olabilecekler geldi ister istemez zaten ayrıntılı gelecek odaklı düşünen biriyim. bir de bebek sorumluluğu ve masrafı gelince iki kat düşünüyorum. bu da beni rhtsz etmeye yetti. snçta işverenler işlerine geldikleri gibi davranıyorlar. her ne kdr hakkmz olsada kötü düşmek bu durumlara gelmek istemem.
yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim inş dert edecek bir şey olmaz :/

Back