• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sirdas ariyorum...

sukriyehoca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2014
39
51
38
46
umarım başlığı doğru yere açmışımdır...çağımızın ve teknolojinin bize yaşattığı yalnızlık , tatminsizlik, mutsuzluk ve yetersizlik duyguları aslında çoğu sıkıntımızın temel nedeni. bizden önceki kuşaklarda bunlar daha az rastlanan sorunlarmış çünkü eski mahalle,komşu,arkadaş ilişkileri daha sıcak ve samimi oluyormuş... bunu bu sitede hayata geçirecek bir uygulama önermek istiyorum. yeni üye sayılırım deneyimli değilim ama gönüllü arkadaslar varsa kendimizi ve aradığımız şeyleri anlatan bir not yazsak ve isteyen kişilerle özelden iletişime geçsek nasıl olur? ben şahsen karakterime, yaşıma, sosyal yaşantıma uygun,ara sıra dertleşebileceğim güvenilir bir sırdaşım olsun isterim sitede. ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Son düzenleme:
kayseri ... ingilizce öğretmeniyim... 36 yaşındayım... evliyim ve bir oğlum var... cvp verdiğin için teşekkürler fatoceren... başka kimsenin umrunda olmadı galiba :(

Güzell bir konu başlığı olmuş.. Maalesef bu teknoloji çağı insanları yalnızlığa itiyor.. Gittikçe yalnızlaşıyoruz, tahammülsüzleşiyoruz.. Nerede eski arkadaşlıklar, dostluklar, komşular.. Devir çıkar devri olmuş..

evet... insanlar boş zaman değerlendirme adına kafaları tabletlere, telefonlara bilgisayarlara gömüyor ve dış dünyadan kopuyorlar... bunların adına da SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ deniyor ne ilginç... insanı ASOSYAL yapan SOSYAL siteler :(

evet... insanlar boş zaman değerlendirme adına kafaları tabletlere, telefonlara bilgisayarlara gömüyor ve dış dünyadan kopuyorlar... bunların adına da SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ deniyor ne ilginç... insanı ASOSYAL yapan SOSYAL siteler :KK43:
Söylediklerine katılıyorum.. Bence sosyal paylaşım siteleri insanların ayarlarını da bozuyor.. Yediği köftenin fotosunu çekip siteye yüklüyor.. Ayıp yahu.. Yiyen var yiyemeyen var.. Altı üstü köfte neden siteye yüklüyorsun.. Düşünebiliyor musun? en yakınların, en sevdiklerin, değer verdiklerin bile siteye yüklediğin bir fotoya acımasızca eleştiri ve yorum yapabiliyorlar. Ben bunu kıskançlık olduğunu düşünüyorum.
Eskiler akşamları arkadaş, akraba ziyaretleri yaparlarmış, ama şimdilerde herkes evinde tv izliyor. Bir araya geliyoruz herkes dizilerden, magazinden konuşuyor.. Kapı komşusunun kim olduğunu bilmeyenler var.. Apartmanda karşılaşıyorlar Allahın selamını vermekten acizler..

evet... insanlar boş zaman değerlendirme adına kafaları tabletlere, telefonlara bilgisayarlara gömüyor ve dış dünyadan kopuyorlar... bunların adına da SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ deniyor ne ilginç... insanı ASOSYAL yapan SOSYAL siteler :KK43:
suan sizde aynı seyi yapmıyormusunuz sizde sosyal paylasım sitesindesiniz...

Güzel bir konu olmuş Şükriye hocam benimde siteye üye olma sebebim neredeyse bu beni meşgul edecek ilgi Alanları bulmak için geldim bende Kayseriliyim ama batmanda yasıyorum suanda Kayseri'de Olmayı çook isterdim tüm çevrem orada burda çok bunalıyorum:KK34::KK34:

Söylediklerine katılıyorum.. Bence sosyal paylaşım siteleri insanların ayarlarını da bozuyor.. Yediği köftenin fotosunu çekip siteye yüklüyor.. Ayıp yahu.. Yiyen var yiyemeyen var.. Altı üstü köfte neden siteye yüklüyorsun.. Düşünebiliyor musun? en yakınların, en sevdiklerin, değer verdiklerin bile siteye yüklediğin bir fotoya acımasızca eleştiri ve yorum yapabiliyorlar. Ben bunu kıskançlık olduğunu düşünüyorum.
Eskiler akşamları arkadaş, akraba ziyaretleri yaparlarmış, ama şimdilerde herkes evinde tv izliyor. Bir araya geliyoruz herkes dizilerden, magazinden konuşuyor.. Kapı komşusunun kim olduğunu bilmeyenler var.. Apartmanda karşılaşıyorlar Allahın selamını vermekten acizler..
Söylediklerinizin hepsine katılıyorum, çok haklısınız. İnsanlarda tuhaf bir gösteriş merakı var artık

suan sizde aynı seyi yapmıyormusunuz sizde sosyal paylasım sitesindesiniz...
ben insanlara sataşmak için niye öyle yapıyor demek için söylemedim bunu... kendim de dahil insanlığın geldiği durumu özetlemek istedim... ayrıca sosyal paylaşım sitesi kötü bişeydir diye de bir iddam yok... insanların hepsi bu sitelerde iletişim kurduğuna göre ben de bunu faydalı bir iletişime dönüştürme, belki de bu yöntemi kullanarak eski dostluklara benzer dostluklar kurabilme çabası için kullanalım diye düşünmüştüm... otobüsün içinde yolcu koltuğunda oturuyor olmanız, trafik kazasında sizi sorumlu kılmaz... evet hepimiz bu yeni iletişim tarzının parçalarıyız maalesef... hemen açık aramaya , eee sen de yapıyosun demeye gerek yok... işte kastettiğim tam da buydu... insan ilişkileri kalvye savaşlarına döndü... iyi niyetli bir çabam var, katılabilir ya da çekilebilirsiniz...

evet... insanlar boş zaman değerlendirme adına kafaları tabletlere, telefonlara bilgisayarlara gömüyor ve dış dünyadan kopuyorlar... bunların adına da SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ deniyor ne ilginç... insanı ASOSYAL yapan SOSYAL siteler
bunu diyorsunuz ve bende size sizde aynısını yapmıyormusunuz diyorum hayır diyorsunuz kendinizle çelişiyorsunuz farkındamısınız

Eklentiler

• upload_2014-12-25_17-20-45.png
    upload_2014-12-25_17-20-45.png
    285,3 KB · Görüntüleme: 173
ben insanlara sataşmak için niye öyle yapıyor demek için söylemedim bunu... kendim de dahil insanlığın geldiği durumu özetlemek istedim... ayrıca sosyal paylaşım sitesi kötü bişeydir diye de bir iddam yok... insanların hepsi bu sitelerde iletişim kurduğuna göre ben de bunu faydalı bir iletişime dönüştürme, belki de bu yöntemi kullanarak eski dostluklara benzer dostluklar kurabilme çabası için kullanalım diye düşünmüştüm... otobüsün içinde yolcu koltuğunda oturuyor olmanız, trafik kazasında sizi sorumlu kılmaz... evet hepimiz bu yeni iletişim tarzının parçalarıyız maalesef... hemen açık aramaya , eee sen de yapıyosun demeye gerek yok... işte kastettiğim tam da buydu... insan ilişkileri kalvye savaşlarına döndü... iyi niyetli bir çabam var, katılabilir ya da çekilebilirsiniz...
bu arada sataşmak için dediniz demedim ben şikayet edip konu açıyorsunuz ama üyesiniz sonucta sizce şikayet ettiğiniz şeyi yapıyorsunuz çelişki

Ç
çok doğru söylüyorsunuz açık açık sohbet etmek yerine herkes klavye savası Peşinde keske dediğiniz gibi arkadaşlık ilerletilebilse sanırım doğru insan doğru zaman kavramı burada da karşımıza çıkıyor Şükriye hanım .. Ben de bu arayıştayım ama nedense zor biraz insanlar Zorlaştırıyor fikir ayrılıkları ile ..

Şükriye hocam cok dogru soylemissiniz. Bende size katiliyorum büyük kalabalik sehirlerde yapayalniz insanlar olduk. Herkes kendi derdinde hicbirsey eskisi gibi degil:KK34:

benim dediğimi beğenmeniz beni onayladığınız anlamına gelir..
sen neyi kanıtlama derdindesin..çelişsin ya da çelişmesin amacı arkadaş dost olmak..paylaşım yapmak..
bu siteler yüzünden hepimiz yalnızlaştık.etrafta kımse kalmadı ..zaten etrafta birileri kalsa burdan sırdaş arkadaş olalım" demez.".bari bu sosyal siteyi ,bu amacla değerlendirelim" demıs

Yalnızlık sonrası internete çok vermemek gerekiyor kendini... elbette güzel dostluklar kurulabilir ama internette sırdaşlık kavramı yanlış bence. Neden mi? yazdığınız herşey siber dünya tarafından gözlem altında kimi zaman güvenliğiniz için kimi zaman kötü amaçlı kişiler tarafından. Yanlış anlaşılma olmasın bunu bu ortam için demiyorum yalnızca. Genel anlamda. Siber polislerin vermiş olduğu bir seminere katılmıştım ve öğrendiklerim karşısında çok şaşırmıştım... :KK66:

sen neyi kanıtlama derdindesin..çelişsin ya da çelişmesin amacı arkadaş dost olmak..paylaşım yapmak..
bu siteler yüzünden hepimiz yalnızlaştık.etrafta kımse kalmadı ..zaten etrafta birileri kalsa burdan sırdaş arkadaş olalım" demez.".bari bu sosyal siteyi ,bu amacla değerlendirelim" demıs
sende aynı düşüncedesin işte bu siteler yüzünden yanlızlaştık diyorsun o zaman demeyin kötülemeyin siteleri çünkü sizde giriyorsunuz artık :KK19:

sende aynı düşüncedesin işte bu siteler yüzünden yanlızlaştık diyorsun o zaman demeyin kötülemeyin siteleri çünkü sizde giriyorsunuz artık :KK19:
Ne demek istediğini anladım sanırım;
sosyal paylaşım sitesinde sırdaş arayacağınıza yan komşunla iletişime geç akrabalarınla iletişime geç sanal olmayan dostların sırdaşların olsun diyorsun ve sana çok hak veriyorum.

Back