Soslar Şipşak Mayonez

Anuska

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2007
6.212
77
358
57
Çok kolay bir tarif.

Tüm malzemeleri ve blenderin kabı ile kendisini buzlukta iyice soğutun.

1 yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

1 fiske tuz

1 limon suyu

Öncelikle bütün malzemeleri blendren kendisinide buzdolabına koyarak soğutun.
Daha sonra yumurtanın tamamını, bir fiske tuzu ve yağı blendren kabına boşaltın.
En önemli kısmı burası blendren çırpıcısını hiç hareket ettirmeden elinizle basılı tutarak yağ ve yumurtanın birbvirine karışmasını sağlayın.
Homojen bir karışım elde edene kadar elinizi blendre basılı tutun.
Son olarak çırpıcıyı çıkarıp arzu ettiğiniz kadar limon suyunu ilave edip karıştırarak mayonezi tamamlayın.

ellirinize sağlık aslında mayonez yapımı zordur derler (hiç denemedim)ama sizin anlatımınız o kaday kolay geldiki denicem inş..

merhaba anuşkacım iyi olucak hastanın ayağına doktoru gelirmiş yılbaşı günü tam iki kere mayonez yaptım ve tutmadı halbuki malzemeleri tam anlatıldığı gibi yapmıştım ama hep sulu oldu yağını azar azar koymuştum bunuda birazdan debicem merak ettim bakalım teşekkürler

Umarım bu kez başarılı olursun canım. Ben çok kez yaptım gayet güzel oldu. Arzu edersen içine limon suyu yerine sirke ve hardal da koyabilirsin. Kullanacağın zaman biraz da yoğurtla karıştırırsan enfes oluyor.

Son düzenleme:
hazır aldığımız mayonezlerden çok sağlıklı olacağı kesin..normalde çok fazla mayonez tüketmiyoruz ancak bazı salatalarda mesela rus salatası havuç salatası gibi... yakışıyor doğrusu..bu sebeple not ediyorum..emeğinize sağlık..

Back
X