- 8 Mart 2011
- 11.242
- 707
-
- Konu Sahibi speedy-gonzales
- #34.961
Bilimsel olarak kanıtlanmış bir yan etkisi yok vajinal ultrasonun, benim staj dönemlerimde erken dönem hamileliklerde hep vajinal ultrasonla bakılırdı. Hee düşük tehtidi olduğunda işler değişir tabi kiALttan bakmayı herkes istemez genelde riskli durumları da var ama bunu dr dan iyi bilemeyiz bende gönül rahatlığı ile baktırdım valla
iyi yapmışsın ne kadar büyürse o kadar iyi :
Bilimsel olarak kanıtlanmış bir yan etkisi yok vajinal ultrasonun, benim staj dönemlerimde erken dönem hamileliklerde hep vajinal ultrasonla bakılırdı. Hee düşük tehtidi olduğunda işler değişir tabi ki
İnşallah hiçbir tehdit unsuru herhangi bir risk yoktur bebişimde
inşallah sağlıklı bir gebeliktir folik asite başlamış mıydın sen ?
İnşallah canım inşallahben nerdeyse 3 aydır kullanıyorum folik asit ve ömrüm boyunca da kullanacağım zaten, sıkıntı yok o konuda folbiolum ve ben birbirimize çok alıştık, zaten alışmak da zorundayız talasemi yüzünden
Hematoloji doktorum bana hamileliğim boyunca ve bundan sonra sürekli folik asit içmem gerektiğini söyledi. Benin bildiğin gibi özel bir durumum var, Talasemi ve orak hücreli anemi taşıyıcısıyım, taşıyıcıların kanında ani düşüşler olabiliyor. Kaldı ki doğumda da kan kaybedileceği için depoları doldurmak lazım. Sadece bebek için değil yani.5. HAFTAYA Kadar bebek için yararlı sonrasında pek bir yararı olmuyormuş drlar kutu bitene kadar kullan diyor ben bıraktım artık zaten başka ilaçlarda içiyorum hapçı gibi oldum
talasemi için ne faydası varmış ki .?
Hematoloji doktorum bana hamileliğim boyunca ve bundan sonra sürekli folik asit içmem gerektiğini söyledi. Benin bildiğin gibi özel bir durumum var, Talasemi ve orak hücreli anemi taşıyıcısıyım, taşıyıcıların kanında ani düşüşler olabiliyor. Kaldı ki doğumda da kan kaybedileceği için depoları doldurmak lazım. Sadece bebek için değil yani.
Demir preparatı kullanmaya başladın mı ki sen? Normal insanlarda (yani benim gibi özel bi durumu olmayanlarda) Demir kullanmaya başlayana kadar folik aside devam ediliyor benim bildiğim.
yok ekstra kan ilacı kullanmayacağım, çünkü kan değerlerim şuanda normal. ben hamile kalmadan önce bütün gebelik tahlillerimi ve kan sayımımı yaptırdım. Bu hafta tekrara yaptırmayacağız yani. Sadece folik asit kullanacağım, bunun hamilelikle ilgisi yok, hamilelik olmadığında da kullanacağım ben. Demir preparatları talasemide faydasız çünkü, boşyere dalağı yoruyor. İşte dediğim gibi normal insanlar hamilelikten önce 3 ay ve hamileliğin de 3. ayına kadar folik asit, 3. ayından itibaren de demir preparatı kullanmaya başlıyor. Tabi senin de özel durumun olduğu için doğuma kadar kullanman gerekebilir:26:dr daha bilir ama extra kan ilacı da kullanmak gerekecek o zaman tahlilerde çıkar zaten dr isteyince
kullanıyorum bende malesef iğrenç ilacıhamilelik bitene kadar da kullanabilirim öyle dedi dr
yok ekstra kan ilacı kullanmayacağım, çünkü kan değerlerim şuanda normal. ben hamile kalmadan önce bütün gebelik tahlillerimi ve kan sayımımı yaptırdım. Bu hafta tekrara yaptırmayacağız yani. Sadece folik asit kullanacağım, bunun hamilelikle ilgisi yok, hamilelik olmadığında da kullanacağım ben. Demir preparatları talasemide faydasız çünkü, boşyere dalağı yoruyor. İşte dediğim gibi normal insanlar hamilelikten önce 3 ay ve hamileliğin de 3. ayına kadar folik asit, 3. ayından itibaren de demir preparatı kullanmaya başlıyor. Tabi senin de özel durumun olduğu için doğuma kadar kullanman gerekebilir:26:
Hadi yaa, hangisini kullanıyorsun peki? Ben de eminim midemi bulandırıp ağrıtacağındanHİÇ kullanmasam bile olur sinir oluyorum o ilaca aklıma gelince bile midem bulanıyor
Hadi yaa, hangisini kullanıyorsun peki? Ben de eminim midemi bulandırıp ağrıtacağından
Selam kizlar
Özledim sizleri yaaa
3 haftadir raporluydum belimdeki siyatikten dolayi ve evde olunca pek pc açasida olmuyor insanin, hele hele son 1 hafta daha iyi oldugum için hergün disardaydim o yüzden yazamadim
Derya'yi duydummmmm çooooook sevindim Rabbim hayirlisiyla kucaginada almayi nasip etsin canim benim yaaa ne güzel bi haber bu masallah
Sipaydi ve Derya ikinizde darisi isteyen herkese icinde cigdeme de diyin lütfentesekkür ederim Amin simdiden
ben konuşmuyorum seninle ama arada derim
Amin.. seni de hızla bekliyoruz aramıza
Yaaa ben masumum kendi rüyalarin garip napimsen gel fransaya prenses gibi bakarim size ben
Amin canim insallah Allah razi olsun
(Bu arada alinti bildirimi gelmis yasasin yaa sükür)
Hoşgeldin tatlımmmmSelam kizlar
Özledim sizleri yaaa
3 haftadir raporluydum belimdeki siyatikten dolayi ve evde olunca pek pc açasida olmuyor insanin, hele hele son 1 hafta daha iyi oldugum için hergün disardaydim o yüzden yazamadim
Derya'yi duydummmmm çooooook sevindim Rabbim hayirlisiyla kucaginada almayi nasip etsin canim benim yaaa ne güzel bi haber bu masallah
Sipaydi ve Derya ikinizde darisi isteyen herkese icinde cigdeme de diyin lütfentesekkür ederim Amin simdiden
Hoşgeldin tatlımmmmve çok geçmiş olsun
Evet sıra sana geldi artık, darısı başınaen kısa zamanda inşallahhhh
Evet var maalesef kuzum :26:Tesekkür ederim canim benim hosbuldum
ayy Insallah insallah
Napiyosun nasil geciyor hamileligin? Zorluklari var mi simdilik
Evet var maalesef kuzum :26:
Bi kere sürekli bi telaş ve merak içindesin, acaba iyi mi herşey yolunda mı diye:26:
Bi de bende düşük riski var, o yüzden sürekli yatıyorum evdeZaten uykuya doyamıyorum, sürekli uyusam doymam yani
Çok çabuk yoruluyorum, önceden de böyleydim ama şimdi daha da arttı.
İştahsızlık var, mide bulantılarımın zamanı belli değil. Bi bakıyorsun bulanmıyo bir sürü şey istiyo canım, yiyorum. Bi bakıyorsun koca gün hiç bişi yiyemiyorum fln, dengesiz bi durumdayım
Saçlarım aşırı derecede dökülmeye başladı:26:
Bir de kasık ağrılarım var.
Onun haricinde pek bi sıkıntım yok, zaten geriye ne kaldı ki diyorsun sanırım
Ama hepsine herşeye değer, yeterki o iyi olsun
Yok canım evde değilim ama işim zaten masabaşı olduğu için şimdilik sıkıntı yok. Eve gittiğim gibi de yatıyorum zaten:26::26: Allah korusun küçük melegi insallah
Evdemisin yani tehlikenden dolayine zamana kadar tehlike kalkicakmis ortadan, insallah sorunsuzca geçer canim ya tabiki o iyi olsunda insan nelere dayanir dimi, Allah saglikla kucagina aldirsin insallah