- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.080
- 47
-
- Konu Sahibi boleynkizi
yok tatlım ben yanısmayı sevmiyorum hoş değil..yoksa kimse kimseyi ezemez kadın pasif değilse..Biz yine çok sevimli bir çiftiz. Oyun söz konusu olunca mutlaka bir gerginlik çıkıyor çoğu çiftte. Neden cevap vermeyecekmişim? Ezik miyim ben? Çok da güzel veririm valla... Kimseyi eşim diye ya da başkalarının içindeyiz diye alttan almak zorunda değilim. Ezileceğime sevimsiz çift olarak anılmayı tercih ederim
Milletin içinde bir kadına bunları söylemek de ezmedir bence. Ben nerede ve kim olursa olsun karşılık veririm. Yapım böyle...yok tatlım ben yanısmayı sevmiyorum hoş değil..yoksa kimse kimseyi ezemez kadın pasif değilse..
işte eşinde söylememeyi öğrenecek canım sonuçta seninde bir onurun var değilmi..Milletin içinde bir kadına bunları söylemek de ezmedir bence. Ben nerede ve kim olursa olsun karşılık veririm. Yapım böyle...
İyi de bu bir defa olmuş bişey, normalde zaten söylemez. Bana söylediği şey her zaman şakasına söylediği, benim de kıkır kıkır güldüğüm bir laf. Başkalarının içinde de şaka olarak söyledi, ben azarladım. Benim eşimden de evliliğimden yana da bir sıkıntım yok zaten. Sadece şımarmasın diye biraz iplerini elimde tutuyorum, hepsi buişte eşinde söylememeyi öğrenecek canım sonuçta seninde bir onurun var değilmi..
Bana küfür edip şiddet uygulayan bir adamdan boşanmak o kadar kolaydır ki benim için anlatamam.okadar kolay değil bu işler..bekara hanım boşamak kolaydır demişler:))
eşi hep böyle biri değilmiş..ilk defa böyle bir durum yaşamışlar ve birbirlerine şiddet uygulamışlar..Bana küfür edip şiddet uygulayan bir adamdan boşanmak o kadar kolaydır ki benim için anlatamam.
evet aranızda yaptığınızda tepki vermediğinizden başkalarının yanındada yapmış..erkekler biraz çocuk gibi zaten..İyi de bu bir defa olmuş bişey, normalde zaten söylemez. Bana söylediği şey her zaman şakasına söylediği, benim de kıkır kıkır güldüğüm bir laf. Başkalarının içinde de şaka olarak söyledi, ben azarladım. Benim eşimden de evliliğimden yana da bir sıkıntım yok zaten. Sadece şımarmasın diye biraz iplerini elimde tutuyorum, hepsi bu
"Bana göre" şiddetin birincisi, ikincisi, ellincisi olmaz. O birin ikinin sonu gelmez, çok görüyoruz. Zaten hep sineye çekildiği için olaylar en sonda daha büyük bir şekilde patlak vermiyor mu..? Üzerine kağıt fırlatıp, küfredip daha sonra da yastıkla kafaya vurup yeniden küfreden birine teşekkür etmeyecekti herhalde. O yüzden "ben olsam" kesinlikle sindiremezdim bu davranış şeklini. İnsan bir kadına özellikle eşine önce saygı duymasını bilecek.eşi hep böyle biri değilmiş..ilk defa böyle bir durum yaşamışlar ve birbirlerine şiddet uygulamışlar..
bence arkadaşın eşinde öfke kontrol sorunu yok..bir olay sonrası kavga etmişler..daha önce hiç yaşamadıklarını yazmış zaten..isterlerse bunun üstesinden gelebilirler birlikte.."Bana göre" şiddetin birincisi, ikincisi, ellincisi olmaz. O birin ikinin sonu gelmez, çok görüyoruz. Zaten hep sine çekildiği için olaylar en sonda daha büyük bir şekilde patlak vermiyor mu..? Üzerine kağıt fırlatıp, küfredip daha sonra da yastıkla kafaya vurup yeniden küfreden birine teşekkür etmeyecekti herhalde. O yüzden "ben olsam" kesinlikle sindiremezdim bu davranış şeklini. İnsan bir kadına özellikle eşine önce saygı duymasını bilecek.
Ben de aksine sorunu olduğunu düşünüyorum. İnsan böyle ufak bir şey için o kadar insanın içinde kendini ve eşini küçük düşürmez, düşürmemeli. Tabii ki sizin düşünceniz böyle değilse diyecek bir şey bulamıyorum, insanların fikirleri birbirlerinden çok daha farklı olabiliyor. Umarım gelecek daha iyi olur konu sahibi için, hayat onun. Benim yapabileceğim tek şey onun yerinde ben olsam ne yapacağımı söylemek.bence arkadaşın eşinde öfke kontrol sorunu yok..bir olay sonrası kavga etmişler..daha önce hiç yaşamadıklarını yazmış zaten..isterlerse bunun üstesinden gelebilirler birlikte..
evlendiğiniz zaman herşey dört dörtlük gidecek diye bir şey yok bazen iniş çıkışlar olabilir..önemli olan çözüm üretebilmek..Ben de aksine sorunu olduğunu düşünüyorum. İnsan böyle ufak bir şey için o kadar insanın içinde kendini ve eşini küçük düşürmez, düşürmemeli. Tabii ki sizin düşünceniz böyle değilse diyecek bir şey bulamıyorum, insanların fikirleri birbirlerinden çok daha farklı olabiliyor. Umarım gelecek daha iyi olur konu sahibi için, hayat onun. Benim yapabileceğim tek şey onun yerinde ben olsam ne yapacağımı söylemek.
Evlilikte tartışmalar, küslükler tabii ki olur. Anlaşmazlık olmazsa da bir sıkıntı olabileceğinin işaretidir bu. Fakat, adamın nikahlı kocam olması onun bana bir defa da olsa şiddet gösterme şansını vermez ona, asla. İş şiddete geldiği zaman töleransım sıfır. Dediğim gibi, bunlar benim düşüncem. Bu sorunları yaşayan kişi konu sahibi ve ilerde yaşama ihtimali olan kişi yine o ki umarım yaşamaz.evlendiğiniz zaman herşey dört dörtlük gidecek diye bir şey yok bazen iniş çıkışlar olabilir..önemli olan çözüm üretebilmek..
bende sizin gibi düşünüyorum yoksa hiçbir kadının şiddet görmesini istemem
arkadaşım özür dilerim karışmayayım dedim ama tutamadım kendimi
öyle bir yazıyorsunuz ki
sanki karşınızdaki bir insan değil, eğitilmesi gereken, sindirilmesi gereken bir varlık
bu kadar tehdit, bu kadar "gününü gösterme", bu kadar "hadi sıkarsa", bu kadar "yapamaz, edemez, söyleyemez"
yorulmuyor musunuz böyle yaşamaktan?
ayrıca, her erkeğin şu yazdıklarınıza katlanabileceğini zannetmiyorum ben...
Bir kere hapşurduğunuz için doktora gidiyor musunuz?
Ya da bir kere arabayı sürttünüz diye 'ben kötü şoförüm' deyip, ehliyetinizi bir kenara atıyor musunuz?
Çok sinirli belki de psikolojik olarak 'yorgun' olduğunuz bir günde, en sevdiğinizin kalbini haketmediği şekilde kırdıktan sonra, hatanızı anlamayıp direkt onun hayatından asilce çıkıyor musunuz?
Her şeyden öte, siz hiç bir insana karşı hata yapmıyor musunuz?
Burada bir sevgili ilişkisinden değiş, 'eş'lerden bahsediyoruz.
Ve konu sahibi, ilk defa böyle bir şey yaşadığını, neredeyse hiç tartışmadıklarını bile dile getirmiş.
Yaşanılan durumun ne kadar ağır olduğu konusunda hepimiz hemfikir olmamıza rağmen, bir insanın hatasını anlaması ve bunu tekrarlamaması adına aklımızın yettiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Gerçekten yaptığının ne kadar ağır ve hiçbir insana yakışmayan bir davranış olduğunu vicdanen anlayabilen bir eş, bunu bir daha tekrarlamaz.
Bizlere laf söylemektense, bu kadar güzel mantığınızla bir çözüm önerisi üretmenizi size daha yakışır buldum açıkçası.