- 9 Nisan 2014
- 1.972
- 1.310
-
- Konu Sahibi boleynkizi
Benim çamur atma gibi bir niyetim yoktu ki burada. Sorun da bu zaten. Annem de ilkinde tepki vermiş, ikinci de tepki, 3.de tepki. Neye yarar? Ben bunu söylüyorum. Git boşan demiyorum ben arkadaşa. Tepkisini ağır koysun. Tak sepeti koluna herkes kendi yoluna, ben bunları çekemem anneme gidiyorum dediğinde erkek korkar. Kararlılığını görür ve bir daha yapmaz. Ben eşim suçsuz olduğu halde küstüm abuk sabuk bir şeyden, geldi konuşmaya çalıştı, barışmadım. Sonra vurdu kafayı yattı. Uyudu sandım uyumamış. Bavulumu topladım sabah 6 da boşanıyoruz bitti. Ben üzgünken sen uyuyamazsın dedim. Hadi şimdi sıkıyorsa bir daha uyusun ben ona küsünce... Bu kapıdan çıkarsan bir daha dönemezsin dedi. Hiiiiç de umrumda değil güle güle dedim baktı ciddi görünüyorum özür diledi yalvardı, ne yaptı etti gönlümü aldı. Ufacık bir mesele halbuki. Hadi bakalım şimdi yapsın aynını. Bu kadar ufacık şeyde bile bunu yaptığımı görünce gözü korktu. Saat 4. Sofra ortada duruyor. Doğru mu değil. Ama asla laf edemez. Keyfim isterse toplarım. İstemezse toplamam. Eşim de ses çıkaramaz. Çünkü kaybetme korkusunu bir kere yaşadı... Ben bunu anlatmaya çalışıyorum.Yaşadıklarınıza çok üzüldüm fakat nüansı kaçırıyorsunuz.
Burada, bugüne kadar hiçbir şekilde buna benzer bir olayın yaşanmadığının altı çizildiği gibi, ufacık bir tartışma olmadığı da belirtiliyor.
Diyorum ki kendi kendime, yaşanılan durum gibi olmasa da bir insan olarak ben hata yapabilirim.
Sizin gibi benim de damarım şiddettir, aklımın erdiği yaştan beri 'boy boy torunlarım olsun tek tokatla koyarım adamı kapınan önüne' diyen benim.
Değil kadına, yeryüzünde varolan hiçbir canlıya yakıştırmıyorum ve bu tip insanlar hayatımda 'canlı' kategorisinde bile değer görmüyorlar.
İzin vermek demek, tepki göstermemek demektir.
Bir durum karşısında, rahatsızlığınızı dile getirir, bunu keskin hatlarla çizdikten sonra hala tekrarlanır ise işte buna izin vermek denir.
Benim bu kadar sinirlenme sebebim, 'bir yorumcu' tarafından akıl dolu eleştirilere maruz bırakılıp canımın sıkılması bir kenara, burada oldukça üzgün ve her halinden ne kadar naif olduğu belli olan konu sahibine tek bir önerinin bile yapılmaması.
Biz milletçe destek olamıyorsak, destek olana da çamur atmaktan vazgeçemedik geçemiyoruz ya pes...
Sen orada ona karşılık versen iyi olurdu bence. Benim kocam kılıbığın tekidir. Evde kedi gibi iş güç yapar, he aşkım tamam aşkım der. Her lafı duyar ağzını açmaz. Bir kaç ay önce biz de bir arkadaş ortamında oyun oynuyorduk, ben sesimi yükseltmişim kızarken, farkında değildim. Kötü bişey de söylemedim. Anlatırken anlamadı diye yüksek sesle anlattım. Kızardı şakasına çarpacam ağzına iki tane ne bağırıyosun kısık sesle anlat dedi. Zannediyor ki susacağım. Noluyo sana be, milleti gördün sapıttın, gel de çak bakalım nasıl oluyormuş, ağzını yırtarım senin dedim. Essahtan çakacak tipmiş gibi milletin içinde erkeklik taslama, bir dene de gör bakalım neler oluyor dedim kapadı çenesini. Bu lafı şakasına çok söyler kızmam hatta çok gülerim ama millet gerçek zannedecek diye iyi bir payladım. O sizi eziyorsa siz de ezin. Ezilmekten iyidir.
Benim çamur atma gibi bir niyetim yoktu ki burada. Sorun da bu zaten. Annem de ilkinde tepki vermiş, ikinci de tepki, 3.de tepki. Neye yarar? Ben bunu söylüyorum. Git boşan demiyorum ben arkadaşa. Tepkisini ağır koysun. Tak sepeti koluna herkes kendi yoluna, ben bunları çekemem anneme gidiyorum dediğinde erkek korkar. Kararlılığını görür ve bir daha yapmaz. Ben eşim suçsuz olduğu halde küstüm abuk sabuk bir şeyden, geldi konuşmaya çalıştı, barışmadım. Sonra vurdu kafayı yattı. Uyudu sandım uyumamış. Bavulumu topladım sabah 6 da boşanıyoruz bitti. Ben üzgünken sen uyuyamazsın dedim. Hadi şimdi sıkıyorsa bir daha uyusun ben ona küsünce... Bu kapıdan çıkarsan bir daha dönemezsin dedi. Hiiiiç de umrumda değil güle güle dedim baktı ciddi görünüyorum özür diledi yalvardı, ne yaptı etti gönlümü aldı. Ufacık bir mesele halbuki. Hadi bakalım şimdi yapsın aynını. Bu kadar ufacık şeyde bile bunu yaptığımı görünce gözü korktu. Saat 4. Sofra ortada duruyor. Doğru mu değil. Ama asla laf edemez. Keyfim isterse toplarım. İstemezse toplamam. Eşim de ses çıkaramaz. Çünkü kaybetme korkusunu bir kere yaşadı... Ben bunu anlatmaya çalışıyorum.
Benim çamur atma gibi bir niyetim yoktu ki burada. Sorun da bu zaten. Annem de ilkinde tepki vermiş, ikinci de tepki, 3.de tepki. Neye yarar? Ben bunu söylüyorum. Git boşan demiyorum ben arkadaşa. Tepkisini ağır koysun. Tak sepeti koluna herkes kendi yoluna, ben bunları çekemem anneme gidiyorum dediğinde erkek korkar. Kararlılığını görür ve bir daha yapmaz. Ben eşim suçsuz olduğu halde küstüm abuk sabuk bir şeyden, geldi konuşmaya çalıştı, barışmadım. Sonra vurdu kafayı yattı. Uyudu sandım uyumamış. Bavulumu topladım sabah 6 da boşanıyoruz bitti. Ben üzgünken sen uyuyamazsın dedim. Hadi şimdi sıkıyorsa bir daha uyusun ben ona küsünce... Bu kapıdan çıkarsan bir daha dönemezsin dedi. Hiiiiç de umrumda değil güle güle dedim baktı ciddi görünüyorum özür diledi yalvardı, ne yaptı etti gönlümü aldı. Ufacık bir mesele halbuki. Hadi bakalım şimdi yapsın aynını. Bu kadar ufacık şeyde bile bunu yaptığımı görünce gözü korktu. Saat 4. Sofra ortada duruyor. Doğru mu değil. Ama asla laf edemez. Keyfim isterse toplarım. İstemezse toplamam. Eşim de ses çıkaramaz. Çünkü kaybetme korkusunu bir kere yaşadı... Ben bunu anlatmaya çalışıyorum.
Ben size söylemedim, yanlış anlamayın lütfen.
Verdiğimiz akılları çağ dışı bulan hanımefendi, lafını söyleyi çekip gitti ama konu başlığı gibi sinirli bir halde bırakarak.
Gecenin bir vakti mükemmel ironik cümlelerle fikir yoksunu olduğum yüzüme çarpıldı, tepkim onaydı.
Sizin taktiğiniz de doğrudur fakat her zaman ya da her kişiye göre değil.
Sizin uyguladığınız taktiği ben de uyguladım, ve evet işe yaradı.
Gerçi böyle şeyler taktik olarak değil, savunma mekanizması olarak insan doğasında var olsa da aksi sonucu düşünemiyorum.
Bana yapılmış olsa 'reste rest gider' boşanmış olurdum.
Ama kendi bahsettiğim 'gözmezden gelme' durumunda bir insanın psikolojisinde derin izler bıraktığı ispatlanmıştır.
Sonuç olarak, o ya da bu şekilde 'vicdanlı ve karakterli bir adamın' hatasını anlayıp, bundan sonra yaşanmayacağı konusuna olumlu bakıyorum.
Hangi yol izlenirse izlensin, umarım hayatı boyunca bir daha olmayacak, düşündüçe utandığı kötü bir olay kalır konu sahibinin eşinin zihninde.
İkinciye tekrarlandığı anda zannetmiyorum ki konu sahibi alttan alsın ya da bu duruma tamam desin.
O zaman ben de sizin gibi olumsuz düşünmeye başlarım ancak.
Yok tatlım ne demek. Siz de haklısınız. Ben çocukken annem öyle dayaklar yiyordu ki anlatsam oturur burada herkes ağlar. Annemin de babamın da aileleri varlıklı insanlar. Annem aman tadımız kaçmasın diye küsmekle yetinmiş hep. Ezilmiş...arkadaşım özür dilerim karışmayayım dedim ama tutamadım kendimi
öyle bir yazıyorsunuz ki
sanki karşınızdaki bir insan değil, eğitilmesi gereken, sindirilmesi gereken bir varlık
bu kadar tehdit, bu kadar "gününü gösterme", bu kadar "hadi sıkarsa", bu kadar "yapamaz, edemez, söyleyemez"
yorulmuyor musunuz böyle yaşamaktan?
ayrıca, her erkeğin şu yazdıklarınıza katlanabileceğini zannetmiyorum ben...
Ben size söylemedim, yanlış anlamayın lütfen.
Verdiğimiz akılları çağ dışı bulan hanımefendi, lafını söyleyi çekip gitti ama konu başlığı gibi sinirli bir halde bırakarak.
Gecenin bir vakti mükemmel ironik cümlelerle fikir yoksunu olduğum yüzüme çarpıldı, tepkim onaydı.
Sizin taktiğiniz de doğrudur fakat her zaman ya da her kişiye göre değil.
Sizin uyguladığınız taktiği ben de uyguladım, ve evet işe yaradı.
Gerçi böyle şeyler taktik olarak değil, savunma mekanizması olarak insan doğasında var olsa da aksi sonucu düşünemiyorum.
Bana yapılmış olsa 'reste rest gider' boşanmış olurdum.
Ama kendi bahsettiğim 'gözmezden gelme' durumunda bir insanın psikolojisinde derin izler bıraktığı ispatlanmıştır.
Sonuç olarak, o ya da bu şekilde 'vicdanlı ve karakterli bir adamın' hatasını anlayıp, bundan sonra yaşanmayacağı konusuna olumlu bakıyorum.
Hangi yol izlenirse izlensin, umarım hayatı boyunca bir daha olmayacak, düşündükçe utandığı kötü bir olay kalır konu sahibinin eşinin zihninde.
İkinciye tekrarlandığı anda zannetmiyorum ki konu sahibi alttan alsın ya da bu duruma tamam desin.
O zaman ben de sizin gibi olumsuz düşünmeye başlarım ancak.
Demek ki aynı düşünüyoruzBana da yapılsa reste rest giderim valla ne yalan söyleyeyim. Size anlattığım olay da öyle işte, ben gidiyorum dedim ya, eşim de reste rest dedi, gidersen bir daha dönemezsin dedi. Ben de umurumda değil, hoşçakal dedim kapıyı açtım çıktım. Hemen içeri çekti, özür falan diledi. Gözleri doldu, elleri falan titremeye başladı. Çünkü giderim, biliyor.
Sizi çok iyi anlıyorum ama bende şu var, eşim benim ne ilk ne ikinci sevgilim.4. mü 3. mü hatırlamıyorum şu an ama ondan saçma sapan bir sebepten ayrılıp kaç sene barışmadım ve bir çok kişiyle görüştüm. Erkekler bir kere kestirip atma blöfünü yapmayınca akıllanmıyor. Sanki ben dayak yemedim mi? Eşimden olmasa da sevgilimden dayak yedim ayrılmak istediğim için. Sadece baba evinde görmedim kadına şiddeti. O yüzden böyle şeylere karşı çok tahammülsüzüm. Arkadaşınki benim yediğim dayağın yanında hafif kalmış. Ben hastanelik edildim.
Arkadaşın eşi hatasını anlar ve inşallah bunlar yaşanmaz ama yaşanmayacağına da inanasım gelmiyor. İnşallah ben yanılırım.
Sen çok ılımlı ve yüce gönüllü bir insansın bence. Merhamet çok güzel bir şeydir. Merhamet edene Allah da merhamet eder. Ama bazı odunlar merhametten anlamıyor ne yaparsınız... Biz de hayat tecrübesinden midir nedir, merhametsiz rolü yapıyoruz.
Bakmayın eşime çok kızınca katı davrandığıma. Bir kaç gün önce fark etmeden kalbini kırmışım, bana alınmış. KK'da takılıyordum, o da konuşurken dinlememişim. Yattı uyudu, bir baktım bana soğuk davranıyor. Küstün mü dedim kırıldım dedi. Böyle böyle yaptın özür bile dilemedin. Ne yapacağımı şaşırdım, oturup çocuk gibi ağladım. Eşim bana karşı çok hassas. İlgi görmediğinde kırılıyor. Ben de onun gönlünü nasıl alacağımı bilemedim birden kırılınca. Oturup onun haline ağladım. Kedi yavrusu gibi, çok tuhaf bir adam. Aslında ben onsuz yapamam ama bunu pek hissettirmemeye çalışıyorum. Hemen şımarıyor
AhahahahahaGüzel düşünceleriniz için çok teşekür ederim, samimi duygularınızdan, anlattıklarınızdan çok etilendim...
Kötü günleri geride bırakıp, güzel bir hayata başlamışsınız ve temennim ömür boyu böyle devam etmesi.
Bu kadar ılımlı olmamın sebebi, geçmişte çok saçma bulduğum ve hala nasıl yaptığımı bilemediğim bir 'yakışıksız' harekette bulunmam.
Sevgilimin (şuanki eşimin), arkadaşları yanında verdiği bir tepki yüzünden hemde...
Dışarı çıkmak için onca erkeğin arasında onu bekliyordum, 'hadi çıkalım' dediğimde 'sen git ya şuan burada keyfim yerinde' diyip hep beraber güldüler.
Soluğu evin kapısında aldım, elimde anahtarlığım.
Sokak ortasında bağırmaya başladım 'geliyor musun' diye.
'Sen ne yaptığını sanıyorsun' diye bağırmaya başladı.
Ama çoktan arabasının kapısına kocaman bir baş harfimi çizmeye başlamıştım.
O gelmedikçe daha da derin kazıdım ve 30 metre öteden bile fark edilecek bir hale getirdim, hakaretler eşliğinde.
Bu hareketim ayrılmamıza sebep oldu, çünkü sevgilim artık benden korkuyordu.
'Sen ortada sorun yokken böyle yapıyorsan, kavga etsek evimi yakarsın, öldürürsün beni' diye kendini savunuyordu.
İnanır mısınız, özür bile dilemedim, 4 ay ayrı kaldık.
Sonra, o geldi ve barıştık.
Ama şuan yaptığım hareketin inanılmaz pişmanlığını yaşıyorum.
Böyle bir şiddet olayını nasıl gerçekleştirdiğime anlam vermeye çalışıyorum, olmuyor.
O sırada babam, beyin kanaması geçirip felç kalmıştı.
Tek bulabildiğim sebep, psikolojik açıdan çok yaralı olduğum bir dönemde hayata 'ben buradayım' diyerek intikam almak duygusu oldu.
Çok utanıyorum bu sebepten.
Benim de hayatımda asla tekrarlanmasını istemeyeceğim pişmanlıklarım var, bunun gibi...
İnsanlar yaptıklarıyla karakterlerini ortaya koysalar da, bazı anlar 'öfkemiz, ruh halimiz ve benliğimiz' kendimize ait olmayan tepkileri ortaya koymamıza neden oluyor.
Konu sahibinin eşini kendi yaptığımla özdeşleştirdim aslında.
Boleynkızının sinirlenmesini, yaşadığı durumu sanki ben yapmışcasına üzülüyorum, vicdan azabı çekiyorum bu yüzden.
Aldığım ders, bana çok şey katmıştı, eşi de benim gibi derin bir pişmanlık yaşayabilir olgusuyla 'burnunu sürtün' diyebiliyorum.
Yok tatlım ne demek. Siz de haklısınız. Ben çocukken annem öyle dayaklar yiyordu ki anlatsam oturur burada herkes ağlar. Annemin de babamın da aileleri varlıklı insanlar. Annem aman tadımız kaçmasın diye küsmekle yetinmiş hep. Ezilmiş...
Benim eşim gerçekten aksi adamdır, bakmayın bana kılıbıklık ettiğine... Annesine neler yapıyor, oturup ağlıyorum, o derece.
Babam anneme çok şiddet gösterdi. Ağzı burnu kan, morluk içinde kalırdı. Ve hiç bir suçu yoktu. Ben çocukluğumda bunların yüzünden çok ağır travmalar, sinir krizleri geçirdim ve çok yıprandım. 6 Yaşımdaydım, annemle babam boşansın diye dua eder gizlice ağlardım. Babam annemi çok ezdiği ve haksız yere kırdığı için hep evlenmeyeceğim kafasında büyüdüm. Öyle tekmeli tokatlı bir şiddet değildi bu. Cidden anlatmaya dahi utanıyorum, kimse üzülsün istemiyorum çünkü.
Evet karşımdaki insan, benim sevdiğim adam. Her şey güzel, yolunda giderken ufak yanlışları gözüme battı.
Eşim hep dört dörtlük eş isterdi. Yemeğiymiş, ütüsüymüş bilmem nesiymiş. Bir akşam bana yemek meselesinden dolayı kızdı ama suç kimde, bende... Ben onu iyiye güzele alıştırdım, her gün yap yap, bir gün akşama tost yesek olur mu dedim diye bana laf söyledi. Ben o gün bu gündür ne temizliğe ne yemeğe özeniyorum. Şimdi gelip kahvaltısını kendi hazırlıyor beyefendi.
Biz hep bu şekilde yaşamıyoruz zaten. Hep olursa bu şekilde kim olursa olsun defol git be seni mi çekecem der.
Bu bir kere keskin bir şekilde oldu mu, bütün sorunlar halloluyor. 4 ay geçti bu olayın üzerinden. Ortada hiç sorun yok.
Yani ortada bizi yoran bir şey de yok. Eşimin gözü bir kere korktu. Bir daha da hiç bir şeye karışıp laf etmedi.
Bizim ilişkimiz zaten arım balım peteğim modunda hep. 8 ayda 2 kere tartıştık. Hatta ona tartışma bile denemez. Ben kendi kendime yazdım çizdim söyledim o sustu.
Her erkeği bırakın, sürekli olsun kimse katlanamaz buna. Ben sadece spesifik bir konu üzerine söyledim bunu. Yoksa bizim evimizde şunu getir bunu götür onu yapma bunu etme lafı asla dönmez. Hep aşkım canım cicimler. 8 ayda bir kaç kavga da olur yani. Olmaması anormaldir.
Benim en ufak şeyde bu kadar keskin davranmamın sebebi bu. Annem gibi olmamak. Çok küçükken asla böyle olmayacağım diye söz vermiştim kendime.
Eşim de bir kavgada alıp bavulumu gidiyorum dediğimde nazımı çekemeyecekse hiç çekmesin valla. Öyle adamla yapamam ben.
degişikmiş yaaa bi oyun için denecek bişey yokŞu anda oturma odasında ki koltukta yazıyorum bunları kızlar
Esimle arkadaşının evine gittik bu aksam.Hersey iyiydi hostu oyun oynayalım dedik. Eşim hile yaptı bende senin yüzünden yeniliyorz bak yapma dedim diye elinde ki kartı bana fırlattı üzerine küfür etti herkesin içinde o kadar zoruma gitti ki.. Bütün arkadaşları şok oldu bende öyle elim ayağım Birbirine girdi.
Eve geldik ben yastigimi alıp oturma odasına geçtim arkamdan gelip yastıkla kafama vurup hakaret etti o esnada bende elimde ki kitapları mumu ona fırlattım kollarını boynunu filan tirmaladim. Saçma sapan bir hal aldı durum kaçtı gitti zaten hemen
Hayatımda ilk defa böyle bi durumla karşılaştım. Üzgünüm ve hincliyim çok öyle içimi Dokeyim istedim.
telefondan yazıyorum yazım hatam varsa affola.
huuuu çok sert kaç yıllık evlisin,z..Sen orada ona karşılık versen iyi olurdu bence. Benim kocam kılıbığın tekidir. Evde kedi gibi iş güç yapar, he aşkım tamam aşkım der. Her lafı duyar ağzını açmaz. Bir kaç ay önce biz de bir arkadaş ortamında oyun oynuyorduk, ben sesimi yükseltmişim kızarken, farkında değildim. Kötü bişey de söylemedim. Anlatırken anlamadı diye yüksek sesle anlattım. Kızardı şakasına çarpacam ağzına iki tane ne bağırıyosun kısık sesle anlat dedi. Zannediyor ki susacağım. Noluyo sana be, milleti gördün sapıttın, gel de çak bakalım nasıl oluyormuş, ağzını yırtarım senin dedim. Essahtan çakacak tipmiş gibi milletin içinde erkeklik taslama, bir dene de gör bakalım neler oluyor dedim kapadı çenesini. Bu lafı şakasına çok söyler kızmam hatta çok gülerim ama millet gerçek zannedecek diye iyi bir payladım. O sizi eziyorsa siz de ezin. Ezilmekten iyidir.
okadar kolay değil bu işler..bekara hanım boşamak kolaydır demişler:))Bu benim için bir boşanma sebebidir.
Resmen 11, fiilen 8 aydır evliyizhuuuu çok sert kaç yıllık evlisin,z..
hıımm çok yenisiniz..arkadaşta yeni evli sanırım..ilk senelerde olur böyle şeyler..millet film seyretmeye yer arar..zamanla herşey rayına oturur..eşiniz milletin yanında yapmaz siz cevap vermezsiniz gayet sevimli bir çift olursunuz 5..10 sene sonra..Resmen 11, fiilen 8 aydır evliyiz
Biz yine çok sevimli bir çiftiz. Oyun söz konusu olunca mutlaka bir gerginlik çıkıyor çoğu çiftte. Neden cevap vermeyecekmişim? Ezik miyim ben? Çok da güzel veririm valla... Kimseyi eşim diye ya da başkalarının içindeyiz diye alttan almak zorunda değilim. Ezileceğime sevimsiz çift olarak anılmayı tercih ederimhıımm çok yenisiniz..arkadaşta yeni evli sanırım..ilk senelerde olur böyle şeyler..millet film seyretmeye yer arar..zamanla herşey rayına oturur..eşiniz milletin yanında yapmaz siz cevap vermezsiniz gayet sevimli bir çift olursunuz 5..10 sene sonra..