• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirle "boşanmak istediğini" söylediğini söyleyen bir koca affedilir mi?

bende diyorum bazen git boşan diye. Sinirlenince..Sen demiyor musun

Bu öyle bir şey değildi, ciddiyetle söyledi gibi geldi. Maddi sorunun da öyle abartılacak bir şey degil, sadece lüks şeyler yapamıyoruz. Ki hiç şikayetim yok... sadece sanki sevgisi bitmiş gibi, başka bir konu var gibi hissediyorum... Çok huzursuzum, ne yapsam olmuyormuş gibi geliyor..

ahaaaa akrep benim esimde öyle gereksiz anlam veremeden kavgalar ederdi hele ilk yıllar bence cok valiz toplama isine girisir sonra gelir ben seni cok seviyorum diye döndürürdü nasıl ki bi kere gitti 1 hafta gelmedin bidaha diyemedi bence sende eger simdi barısır bidaha yaparsa git ailenin yanına söyleme niye geldigini o zaman anlar hatasını

Daha önce de çocukça şeyleri olmuştu, ufacık bir sorunda annesini katıyordu olaya... Çok şeyine göz yumarak bugünlere geldik zaten... Sanırım onu çok şımarttım...

Zaten konu sahibinin özelinde durum anlattığınız gibi değilmiş.

Eşi memur olacakken işten çıkarmış, şimdi de çalışmasına müsaade etmiyormuş.

Adam çalışmayan bir eş istediğine göre ben ev işi yapmadığını düşünüyorum şahsen. Yapmayacağına da eminim.

Bu durumda maddi eksiklikler yaratsa da bu işbölümü oluyor. Bir kişi evde bir kişi dışarıda çalışıyor. Aksi durumda konudaki üyelerin sempatik sanarak yazdığı gibi adaletsizlik olur, bahar temizliği de konu sahibine bakar, eve geç gelse yemek yapması da.

Ev işinin patron kısmına vs katılıyorum. Gerisi göreceli ama. Ben ev işi yerine ameliyata girmeyi tercih ederim mesela. Zaten çoğu kişinin ortalama işlerde alamadığı bir günlük yevmiye karşılığı var.

Elbette herkes elini taşın altına koymalı. Yük kimseye binmemeli. Ama ne yazık ki bizim toplumumuzda genelde yük çalışan kadına biniyor. Kadınlar bununla övüneceğine düzeltme yoluna gitmeli bunu.

Ekleme: Sizin varsaydığınız durumda size tamamen katılıyorum.

Ev işini çalışırken de hep ben yaptım, çalışırken kartımı ona verdim ve hep onun maddi yörüngesine göre davrandık. Maddi zorluk derken, bi borcumuz yok aslında. Sadece lüks şeylere düşkünlüğü var, iyi bir araba istiyor her şeyin en iyisini alma takıntısı var fazlasıyla... Ben çalışırken mutluyduk desem zaten çıkmazdım, asıl bunalan benim... evle iş arasında tüm yük benimdi, maaşım vardı kart onda olduğu için nereye ne kadar gidiyor hiç ses çıkartmadım. evlenirken bile masraf çıkartmadım ona. şu anda bile masrafım yok, zaten hep söylüyor inkar etmiyor bunları... Ama gereksiz kaprisleri, yersiz çıkışları asıl beni bunalıma sürükledi... ailem de manevi olarak hiç destek olmuyor, bunu çok iyi biliyor kendisi... o yüzden sanırım istemeden onu şımarttım, konuda yazanlar beni suçlarken bunu gözardı ettiler... şimdi bunun yükü altında eziliyorum...

Ev işini çalışırken de hep ben yaptım, çalışırken kartımı ona verdim ve hep onun maddi yörüngesine göre davrandık. Maddi zorluk derken, bi borcumuz yok aslında. Sadece lüks şeylere düşkünlüğü var, iyi bir araba istiyor her şeyin en iyisini alma takıntısı var fazlasıyla... Ben çalışırken mutluyduk desem zaten çıkmazdım, asıl bunalan benim... evle iş arasında tüm yük benimdi, maaşım vardı kart onda olduğu için nereye ne kadar gidiyor hiç ses çıkartmadım. evlenirken bile masraf çıkartmadım ona. şu anda bile masrafım yok, zaten hep söylüyor inkar etmiyor bunları... Ama gereksiz kaprisleri, yersiz çıkışları asıl beni bunalıma sürükledi... ailem de manevi olarak hiç destek olmuyor, bunu çok iyi biliyor kendisi... o yüzden sanırım istemeden onu şımarttım, konuda yazanlar beni suçlarken bunu gözardı ettiler... şimdi bunun yükü altında eziliyorum...

Çalışırken kölesi olmuşsunuz, olmamalıydınız.

Onun lüks harcamaları varken sizin hiç masrafınız olmaması doğru değil. Bu iyi bir şey değil yani.

Bu konuları konuşun ve bunaldığınızı belirtin bence.

Ben de durup dururken boşanmaktan bahsedeceğine inanmıyorum bu arada. Düşünmüştür daha önce.

Suçlusun ama şımarıklıktan değil
Çok müsamaha göstermişsin
Bir şey istemeyen, sorun çıkarmayan, adamın suyuna giden kadın batıyor erkeklere
Arada bir bunaldığını düşünmeden çirkefleşmeni tavsiye ederim
Fedakarlık benim yapımda da var, bu yaşa kadar hiç bir faydasını görmedim
Lafla takdir edilir hep, o yüzden biraz huyunu değiştir bence

Çalışırken kölesi olmuşsunuz, olmamalıydınız.

Onun lüks harcamaları varken sizin hiç masrafınız olmaması doğru değil. Bu iyi bir şey değil yani.

Bu konuları konuşun ve bunaldığınızı belirtin bence.

Ben de durup dururken boşanmaktan bahsedeceğine inanmıyorum bu arada. Düşünmüştür daha önce.

Bi kaç defa şakayla karışık "evlenmeseydim şu arabadan almak istiyordum" gibi sözleri olmuştu... Lüks harcaması şu anda yok, ama lüks harcamalar yapamamak onu diplere çekiyor resmen onda gördüğüm bu... Yoksa kimse yok yere böyle şeyler yapmaz... Dün oturup konuştum, durduk yere bunu söylemezdin gerçek sebebi nedir diye... bahane olarak maddiyatı öne sürdü sadece... elimde olan tek bilgi o olduğu için maddiyata ağırlık verdim... bilmiyorum, evlilik ve sorumluluk fikri ağır geliyor belki de, maddiyat bahane... hevesini alınca sıkıldı belki de...

Suçlusun ama şımarıklıktan değil
Çok müsamaha göstermişsin
Bir şey istemeyen, sorun çıkarmayan, adamın suyuna giden kadın batıyor erkeklere
Arada bir bunaldığını düşünmeden çirkefleşmeni tavsiye ederim
Fedakarlık benim yapımda da var, bu yaşa kadar hiç bir faydasını görmedim
Lafla takdir edilir hep, o yüzden biraz huyunu değiştir bence[/Q

Etrafındaki bazı arkadaşlarına özeniyor maddiyatları bakımından. Kimbilir, içinden o olmasaydı belki ben de onlar gibi olurdum diye paylaşmaya gocunuyor... Çünkü ben gecemi gündüzüme katıp çalışırken bile mutsuzdu. Seni mutlu edemiyorum hak ettiğini veremiyorum deyip duruyor, sanki ondan bir şey istiyormuşum gibi... kafam öyle karışık ki, bilmiyorum belki de beni sevmiyordur soğutmak için de olabilir... bırakıp gitmekle gitmemek arasındayım inan ki... keşke tek sorun maddiyat olsa başlıkta yazanlar gibi, ama adamın derdini anlamıyorum ben sorunumuz bu :(

Akrep burcu... sürekli mi böyle eşiniz, yoksa arada mı sizin de?
valla bıraz musrıftır sag olsun kendısı ;) parasal konularda ustune gıttımı hemen asabıyete baglıyor ;) ıcıne atar cogu derdını bırde, bana pek anlatmaz ne zamankı yumurta kapıya dayanır,iş işten geçer o zaman haberım olur cogu seyden. kapana kısıldıgını hıssettıgı an bende ona tepkı verıyorsam hemen asabı tavırlar takınır, bosanalıma gelmedı ıs ama bekarken cok ayrıldık barıstık bu nedenlerden habıre s... cekıyoduk bırde oyle gelıp ozurde dılemez , sadece gelır yanınıza ama agzından hatasını kabul ettıgıne daır bır kelıme duyamazsınız o kadar kıbırlıdır..

Bu türkiyede ki kadinlarin calisma konusunda ne bitmek bilmeyen yaralari varmis.
Calismayan kadin görünce cümbür cemaat yükleniyorlar :KK70:
Cok ilginc..
Neyse. Bence esiniz bu bosanma konusunu önceden aklindan gecirmis..

Bunun cevabı bence onun affedip affetmeyeceğinde yatıyor. Bir sorun bakalım kendini sizin yerinize koyabiliyor mu

sinir ani bu ,insan bazen agzindan cikani duymayabiliyor. hangimiz bunu yapmiyoruz ki.hos gorun , sonradan aglamasi v.s pismanliginin en guzel gostergesi. insh en kisa zamanda maddi skintilari atlatirsiniz. huzurunuz daim olsun ;)

Ben senin yerinde olsam işten çıkmazdım ya da yeni iş bakardım
Bunu da sadece eve katkı için değil önce kendim için yapardım ve asla maaş kartım eşimde kalmazdı ( yani arada lazımsa alınır verilir de sürekli değil )

Geçim sıkıntısı ise sende çekiyorsun
Sen niye gidip ona çatmıyorsun
Üzgünüm ama sebepler bana geçersiz geldi
Ve boşanalım o zaman denmemiş açıkça bıktım vs. zaten anlaşamıyoruz ne istiyosan al denmiş ki bu bana 'düşünülmüş' gibi geldi
Sinirle bir anda çıkan küçük bi sözcüğe benzemiyor

Ve bişey daha, hep kendinden verme kıymet bilinmez.

Ciddi bir sorun görmedim hemen pişman olmuş zaten. Kendi haline bırakın bence daha az saklabanlik yapın onun size geldigini göreceksiniz.

Bir kutuphaneye gidip kadinlar venusten erkekler marstan kitabini okumanizi siddetle tavsiye ederim. Resmen erkeklere bakis acinizi genisletecek.

Yasadiginiz olayin tamamin bakinca abarti gormuyorum ben. esiniz sadece fazla fevri davranmis. Kitabi okursaniz sizin gereksiz uzuldugunuzu anlarsiniz. Sonra da esinize dersini verirsiniz zaten

Back
X