• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirle "boşanmak istediğini" söylediğini söyleyen bir koca affedilir mi?

Neden affetmeyesin? Sonucta ilk defa boyle birsey soyluyo ardindanda hemen ozur dilemis zaten. Bunalmis olabilir ama ondan once hic fark etmemis olman biraz garip.

Calismak istemiyosan calisma ben bunu bencillik olarak gormuyorum. Yinede fikrini degistirdiysen mutsuz olma yarim gunluk bi ise girebilirsin mesela

Huzursuz oldugunu dusunuyorum soylemis oldugu seyden dolayi ama zamana birak duzelecek merak etme

Sinirle söylememiş bence, sinir anında size normalde söylemedikleri ağzından dökülmüş. Bence kimse bunu bilmiyormuş gibi yapmasın, ististalar vardır ama çoğunlukla sinir anlarında söylemeyip bastırdığımız şeyler ağzımızdan dökülür. Çoğunlukla böyledir ama sizinki istisna ise bilemem elbette. Moralinizi bozmak için böyle bir yorum yapmıyorum ama sadece içimden geçeni söylemek istiyorum, yanlış anlamayın. Söylediği laf ağır ama sizin çalışmıyor oluşunuz yük üstüne yük bindirmiş. Tekrar çalışmayı deneseniz belki her şey daha güzel olur.

Herhalde ben olsam yerinizde çok kırılırdım ve ciddi ciddi evden uzaklaşırdım. Kendisinin gönlümü alıp beni geri döndürmesini beklerdim; aksi takdirde aynı şeyi tekrar yaşayabilirsiniz.

Hmm

aslında arkadaşlara katılıyorum yani en azından maddi anlamda düze çıkana kadar çalışsanız iyi olur gibi, bunalmış eşiniz bu konuda

çocuğumu bırakıp çalışıyorum. bu durumdan hiçte memnun değilim. elinizi biraz taşın altına koymalısınız.

sorun sadece eşinizin fazla stres altında olması.sizinde yardımcı olmamanız. bence affedilemeyecek bir durum değil.

Benimde sinirle eşime bosanicam senden,biktim artik dediğim çok oldu . O sinirle dayanamadim hic canini acitmak için söyledim hep.Tabi sonrasında gülüp iyi dalga geçti :KK48: evlilikte olur boyle seyler uzatmayin bence araniza daha fazla sogukluk girmesin o da pismandir dedigine:KK51:

Adam resmen bunalmis maddiyattan , siz de ehhh ben calisamam canim tatli yazmissiniz.

O adamin cani yok mu peki?? O size bakmak zorunda mi siz keyfinizden calismazken???? Bu ne simariklik? Kimin calisma hayati gullk gulistanlik ki zaten, hepimiz yoruluyoruz. Adam sizi sirtinda tasimak zorunda mi, sultan misiniz?? Diger kadinlarin cani yok mu, bu adamin cani yok mu?

Is bulun calisin, adam maddi yukun altinda ezilmekten kurtulsun. Once bir elinizden geleni yapin, evlilik 50-50 ortaklik demek. Ondan sonra gelir konu acarsiniz.

Ben de is yuzunden stres altindayim. Benim esim ben bunca yukun altindayken kosede sultan gibi kivrilsa , bosar atarim yeminle. Erkekler kendini prensescik sanan kadinlara iyi katlaniyor.

Maddi durumlar eşinizi zorluyor .. En azından kendi ihtiyaçlarınız için işe girip çalışmalısınız hemde eşinizin üzerinde ki yükü hafifletmiş olursunuz .. Şu zaman da gerçekten ne kadar iyi para kazanırsanız kazanın tek maaşla geçinmek çok zor .. Ne kadar gelir varsa o kadarda gider oluyor .. Mesela ben şu an çalıştıgım iş yerinde hiç mutlu değilim (bekarım) ama kimseden para istememek için işten çıkmıyorum .. En azından kimseye yük olmadan kendi hayatımı idame ettiriyorum ..

Adam resmen bunalmis maddiyattan , siz de ehhh ben calisamam canim tatli yazmissiniz.

O adamin cani yok mu peki?? O size bakmak zorunda mi siz keyfinizden calismazken???? Bu ne simariklik? Kimin calisma hayati gullk gulistanlik ki zaten, hepimiz yoruluyoruz. Adam sizi sirtinda tasimak zorunda mi, sultan misiniz?? Diger kadinlarin cani yok mu, bu adamin cani yok mu?

Is bulun calisin, adam maddi yukun altinda ezilmekten kurtulsun. Once bir elinizden geleni yapin, evlilik 50-50 ortaklik demek. Ondan sonra gelir konu acarsiniz.

Ben de is yuzunden stres altindayim. Benim esim ben bunca yukun altindayken kosede sultan gibi kivrilsa , bosar atarim yeminle. Erkekler kendini prensescik sanan kadinlara iyi katlaniyor.

Bu kadar kaba yazıp hayasızca eleştirmenize gerek yoktu, konu ne olursa olsun evli iki insanın tartışma esnasında konuyu direk boşanmaya bağlamasıydı. Şımarıklık ya da sultanlık benliğimden uzak sıfatlar, bu yakıştırmaları kabul etmemi gerektirecek bir şey yapmadığım için gönlüm rahat. O bana çalışmama baskısı yaparken çalışmış biriyim, o yüzden lütfen biraz daha ölçülü eleştirin... yine de sağ olun cevapladığınız için.

Herkes çalışmak zorunda değil, hele ki çalışmak istemediğini evlenmeden önce söyleyip bunu kabul etmiş bir eş varken, hele ki maddi sıkıntılardan oturup eşim bana bakmıyor diye yakınmıyorsa bir kadın "git çalış" deme hakkına sahip değil kimse.

hiçbirimiz çalışırken evle işi bir arada mükemmel idare edemiyoruz ki;
benmde hala yaz temizliğim bitmedi silinmeyen camlarım var e napayım işten mi çıkayım...
bence çalışıp destek olabilirsiniz.zor değil.eminim daha mutlu olursunuz.
Ay ben başlamadım bile, başlayamadım daha doğrusu yaz temizliğine kaldı bitmesi:D:D daha dolapların içini temizlemem lazım, ooo çok iş var:D:D

boşanma kelimesini ağzına yalama yapmaması için sağlam bir ders vermeden affetmezdim tekrar bir sebep bekleme topla tası tarağı git iyice burnu sürtmeden de dönme

aynı durumu yaşıyorum şimdi , 1 ay önce tartışma sırasında yeter artık boşanalım pazartesi avukata gidiyorum dedim eşim eşyalarını alıp annesine gitti :(( affedecek gibi de görünmüyor

ay yok hic kimse durduk yere böyle birsey demez ki? Acaba eksik mi anlattiniz?
Yada dediginiz gibi bir patlama yasadi o an.

Size dügün yapilmamis. Altinda istememissiniz. Esinizi peki bu kadar seviyorsunuzda, neden calismiyorsunuz?
Hayir yani NEDEN calismiyorsunuz????

ay yok hic kimse durduk yere böyle birsey demez ki? Acaba eksik mi anlattiniz?
Yada dediginiz gibi bir patlama yasadi o an.

Size dügün yapilmamis. Altinda istememissiniz. Esinizi peki bu kadar seviyorsunuzda, neden calismiyorsunuz?
Hayir yani NEDEN calismiyorsunuz????
İşimden yeni ayrıldım, çalışmadım değil. Hayır, konu başka bir yerde iken neden çalışıp çalışmamaya bağlanılıyor hemen konu? Çalışmayan kadın her şeyi hak mı ediyor? Kaldı ki çalışmayı isteyen hep benim, beni engelleyen de eşim zaten.. yukarıyı okumadınız sanırım...

Size bu konuda katılmıyorum.

Bu kadın evde çalışıyor zaten. Ev işi emek işidir, para karşılığı olan bir hizmettir.

Kendini prenses sanan kadın sürekli ev işi yapar mı?

Burada çalışan kadınlar da gelmiş çalışıyorum ev işini yetiştiremediğim halde diye ders veriyor. Yahu hem ev işini tamamen siz yapıyorsanız, hem de dışarıda çalışıyorsanız siz zaten yanlış yapıyorsunuz.

Dışarıda beraber çalışılıyorsa evde de beraber çalışılacak, bu kadar basit. O kadar alışmış ki insanlar ev işi ya ne olacak, zaten kadın yapar diye düşünmeye. Bunun da bir emek işi olduğunu unutuyor.

Size bu konuda katılmıyorum.

Bu kadın evde çalışıyor zaten. Ev işi emek işidir, para karşılığı olan bir hizmettir.

Kendini prenses sanan kadın sürekli ev işi yapar mı?

Burada çalışan kadınlar da gelmiş çalışıyorum ev işini yetiştiremediğim halde diye ders veriyor. Yahu hem ev işini tamamen siz yapıyorsanız, hem de dışarıda çalışıyorsanız siz zaten yanlış yapıyorsunuz.

Dışarıda beraber çalışılıyorsa evde de beraber çalışılacak, bu kadar basit. O kadar alışmış ki insanlar ev işi ya ne olacak, zaten kadın yapar diye düşünmeye. Bunun da bir emek işi olduğunu unutuyor.

Aptalasikcan, ev isi ayri bir hikaye. O konuda size katiliyorum, eve para getirmek gibi ev isi de 50-0 olmali. Insan hem ev hem is paralaniyor yoksa.

Ev isi disarda calismayla karsilastirilamaz bence, ev isi yipratici degil ve kosullari cok daha rahat. Ister oturur tv izler sonra kalkip yaparsin , keyfin gelince yaparsin. Patron yok, stres yok, cok yorucu da sayilmaz.

Ote yandan maddiyat apayri bir konu. Ev isi bir noktaya kadar olmasa da olur ama gecim derdi buyuk depresyon kaynagi.
Adam orda basi ellerinin arasinda kara kara borc dusunurken "ben disarda calisamam yipraniyorum" gibi bir sey olamaz..
Adamin cok super geliri varsa, kadin istedigini yapsin. Ama konu sahibesinin durumunda calismama luksu yok bence, adam bunalmis.

Evi gecindirmek gibi bir yukumlulugu tek kisi tasimamali, evlilik hayatin yukunu azaltmali bence. Burda adam kendi yetmezmis gibi hanima da bakmak zorunda kaliyor, yuku katlanarak artiyor, bu bence paylasmak degil.

Akrep burcu... sürekli mi böyle eşiniz, yoksa arada mı sizin de?
ahaaaa akrep benim esimde öyle gereksiz anlam veremeden kavgalar ederdi hele ilk yıllar bence cok valiz toplama isine girisir sonra gelir ben seni cok seviyorum diye döndürürdü nasıl ki bi kere gitti 1 hafta gelmedin bidaha diyemedi bence sende eger simdi barısır bidaha yaparsa git ailenin yanına söyleme niye geldigini o zaman anlar hatasını

Aptalasikcan, ev isi ayri bir hikaye. O konuda size katiliyorum, eve para getirmek gibi ev isi de 50-0 olmali. Insan hem ev hem is paralaniyor yoksa.

Ev isi disarda calismayla karsilastirilamaz bence, ev isi yipratici degil ve kosullari cok daha rahat. Ister oturur tv izler sonra kalkip yaparsin , keyfin gelince yaparsin. Patron yok, stres yok, cok yorucu da sayilmaz.

Ote yandan maddiyat apayri bir konu. Ev isi bir noktaya kadar olmasa da olur ama gecim derdi buyuk depresyon kaynagi.
Adam orda basi ellerinin arasinda kara kara borc dusunurken "ben disarda calisamam yipraniyorum" gibi bir sey olamaz..

Evi gecindirmek gibi bir yukumlulugu tek kisi tasimamali, evlilik hayatin yukunu azaltmali bence. Burda adam kendi yetmezmis gibi hanima da bakmak zorunda kaliyor, yuku katlanarak artiyor, bu bence paylasmak degil.

Zaten konu sahibinin özelinde durum anlattığınız gibi değilmiş.

Eşi memur olacakken işten çıkarmış, şimdi de çalışmasına müsaade etmiyormuş.

Adam çalışmayan bir eş istediğine göre ben ev işi yapmadığını düşünüyorum şahsen. Yapmayacağına da eminim.

Bu durumda maddi eksiklikler yaratsa da bu işbölümü oluyor. Bir kişi evde bir kişi dışarıda çalışıyor. Aksi durumda konudaki üyelerin sempatik sanarak yazdığı gibi adaletsizlik olur, bahar temizliği de konu sahibine bakar, eve geç gelse yemek yapması da.

Ev işinin patron kısmına vs katılıyorum. Gerisi göreceli ama. Ben ev işi yerine ameliyata girmeyi tercih ederim mesela. Zaten çoğu kişinin ortalama işlerde alamadığı bir günlük yevmiye karşılığı var.

Elbette herkes elini taşın altına koymalı. Yük kimseye binmemeli. Ama ne yazık ki bizim toplumumuzda genelde yük çalışan kadına biniyor. Kadınlar bununla övüneceğine düzeltme yoluna gitmeli bunu.

Ekleme: Sizin varsaydığınız durumda size tamamen katılıyorum.

İşimden yeni ayrıldım, çalışmadım değil. Hayır, konu başka bir yerde iken neden çalışıp çalışmamaya bağlanılıyor hemen konu? Çalışmayan kadın her şeyi hak mı ediyor? Kaldı ki çalışmayı isteyen hep benim, beni engelleyen de eşim zaten.. yukarıyı okumadınız sanırım...
eh okudum. Evlenmeden önce zaten calismak istemediginizi demissiniz. Belliki esinizde sözünde durmaya calisiyor ama maddi durum malesef izin vermiyor.
Kocaniz bunalmis sanirim.

Back
X