- 21 Eylül 2021
- 3.626
- 10.578
- 29
- Konu Sahibi handegunerler
Ayri yatilan bir evlilik zaten bitmiştir benim gözümde. Bu arada 1 cocugum var 1 bucuk yasinda. Hatta çocuk olmadan once bile ev isleirnin bittigini hhic gormedim. Saçmalık
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Köydeki kadınlar hem çocuk yapıp, hem ev işlerine bakıp, hem de tarlaya giderlerdi ha? Bak bunu dediği zaman var ya böyle anında sıcak sıcak vereceksin bebeği kucağına, alacaksın ceketini (çünkü ceket önemli), "Aha da buyur hem çalış, hem evi çek çevir, hem de bebelere bak. Sen daha iyi bilirsin, ben bilemedim, yapamadım. En iyisi işini ehline bırakmak. Akşam döndüğümde sofrayı hazır isterim. Biliyorsun ki eskiden karılar adamın sofrayı hazır eder, yollarını gözlerdi. 3 çeşit yemek çok kolay çıkar. Akşama kadar işin ne? Yemek de pişeeer, temizlik de oluurr, bebeler de bakılırrr. Tabii, sen yaparsın canım benim. Bilemedim ben sendeki bu cevherleri. Hadi aslansın, kaplansın, yaparsın, hadi eyvallah" de çık bakalım ya. Hünerlerini göstersin bakayım. Oturduğu yerden işkembe-i kübrasından sallamak ne iyiymiş ya. Bıraksan 1 saatte benim psikolojim bozuldu der. 30 dk ya, ya bırak 15dk ilgilensin 2 çocukla ya. Baktı mı hiç şimdiye kadar tek başına 2 tane bebe? Bırak bakayım ilgilensin. Görsün Anya'yı Konya'yı. Gıcık şey (hadi eşin diye kibarcası). Allah yardımcın olsun. Bir de çocukların yanında kavga etmemeye gayret edin. Biliyorum insan bazen tutamıyor kendini. Diyeceksin bu adama devir değişti, eskiden kadınların bu kadar temizlenecek eşyası da yoktu, bu kadar telaşesi de yoktu. en basitinden senin bahsettiğin insanlar 1 kaptan yemek yerdi, yani az bulaşık olurdu, 3-5 çamaşırları vardı. Eskiden bir şeylerin bereketi vardı. Şimdi vakit hemen geçip gidiyor. Üstelik 2 tane küçük çocuğumuz var. Eskiden insanlar tek başına mı bakıyordu? Salıyordu çocuğu sokağa oynasın dursun. Şimdi salabiliyor muyuz? Hayır. E bebek zırlayıp morarırdı o kadınlar tarlada çalışırken, ne yapayım bebek katılırken ben süpürge mi yapayım? Ya paşa paşa hizmetçi tut, ya da baba olduğunun ve babalığın bir tek eve para getirmek olmadığının bilincine var da bir işin ucundan tut. Ve de bir şey söylemeden önce biraz düşün de söyle. Sorumluluksa ikimize de sorumluluk. Yalnız bana değil. Hayır bari moralimi bozacak şeyler söyleme. Buyur çok kolaysa haydi meydana, bekliyorum deyin. Resmen içimde yaşadım gibi oldu. Ben bile şaşkınım şu an. Roman yazdım galiba.Ya biraz önce tartistik 2 cocuk var.Yoruldum dedim mi adam dalga geçiyor.Cocuklar 4 bucuk yasinda ve 2 aylik.ve bugun yine konu actim büyük çocuğumun psikolojisi hic iyi degil.ya ben yoruldum dediğimde adam ne yaptın ki diyor 2 aylik ve 4 yasindaki cocukla ev isleri gayet de rahat yapılabilirdi ve aslında kendime de vakit kalırmış.ben beceremiyormusum.coxugun yaninda tartıştık iste cocuk daha kotu olacak.ya ben mi beceriksizim de yoruluyorum 2 cocuk ev isinde bisey yok mu? Köydeki kadinlar hem cocuk bakıp hem ev isi yapip bir de tarlada çalışıyorlar diyor hepten çıldırıyorum bosanmayi bile dusunuyorum cocuk kotu bir aileyi model almasın diye.ha şunu da sorayım kocayla odalarımız ayri onun yatma saatleri cok düzensiz sabah da geç kalkar rahatsiz edilmemek icin ayrı yatar.cocuk odası ona tahsis edildi ben de yatak odasında 2 cocukla birlikte kalirim.e cocugun kafasındaki aile modelinde anne ve baba ayri yatar cocuk anneyle yatar düşüncesi kalacak yairn karısıyla ayni yatakta yatmayacak.
Köydeki kadınlar hem çocuk yapıp, hem ev işlerine bakıp, hem de tarlaya giderlerdi ha? Bak bunu dediği zaman var ya böyle anında sıcak sıcak vereceksin bebeği kucağına, alacaksın ceketini (çünkü ceket önemli), "Aha da buyur hem çalış, hem evi çek çevir, hem de bebelere bak. Sen daha iyi bilirsin, ben bilemedim, yapamadım. En iyisi işini ehline bırakmak. Akşam döndüğümde sofrayı hazır isterim. Biliyorsun ki eskiden karılar adamın sofrayı hazır eder, yollarını gözlerdi. 3 çeşit yemek çok kolay çıkar. Akşama kadar işin ne? Yemek de pişeeer, temizlik de oluurr, bebeler de bakılırrr. Tabii, sen yaparsın canım benim. Bilemedim ben sendeki bu cevherleri. Hadi aslansın, kaplansın, yaparsın, hadi eyvallah" de çık bakalım ya. Hünerlerini göstersin bakayım. Oturduğu yerden işkembe-i kübrasından sallamak ne iyiymiş ya. Bıraksan 1 saatte benim psikolojim bozuldu der. 30 dk ya, ya bırak 15dk ilgilensin 2 çocukla ya. Baktı mı hiç şimdiye kadar tek başına 2 tane bebe? Bırak bakayım ilgilensin. Görsün Anya'yı Konya'yı. Gıcık şey (hadi eşin diye kibarcası). Allah yardımcın olsun. Bir de çocukların yanında kavga etmemeye gayret edin. Biliyorum insan bazen tutamıyor kendini. Diyeceksin bu adama devir değişti, eskiden kadınların bu kadar temizlenecek eşyası da yoktu, bu kadar telaşesi de yoktu. en basitinden senin bahsettiğin insanlar 1 kaptan yemek yerdi, yani az bulaşık olurdu, 3-5 çamaşırları vardı. Eskiden bir şeylerin bereketi vardı. Şimdi vakit hemen geçip gidiyor. Üstelik 2 tane küçük çocuğumuz var. Eskiden insanlar tek başına mı bakıyordu? Salıyordu çocuğu sokağa oynasın dursun. Şimdi salabiliyor muyuz? Hayır. E bebek zırlayıp morarırdı o kadınlar tarlada çalışırken, ne yapayım bebek katılırken ben süpürge mi yapayım? Ya paşa paşa hizmetçi tut, ya da baba olduğunun ve babalığın bir tek eve para getirmek olmadığının bilincine var da bir işin ucundan tut. Ve de bir şey söylemeden önce biraz düşün de söyle. Sorumluluksa ikimize de sorumluluk. Yalnız bana değil. Hayır bari moralimi bozacak şeyler söyleme. Buyur çok kolaysa haydi meydana, bekliyorum deyin. Resmen içimde yaşadım gibi oldu. Ben bile şaşkınım şu an. Roman yazdım galiba.
Bir de adam acayip şımarmış. Ben uykusuz kalacağım gecelerce, beyefendi başka odalarda uyuyacak da keyfi, uykusu bozulmayacak. Yok daha neler? Eşimi öyle bir uyandırırdım ki, isterse kalkmasın. Sanki benim uykum hafif de bir kendisinin ki ağır olacak. Ben bölük pörçük uyuyacağım, bebe bakacağım, e yok bir de evin her şeyine yetişip de eşimin horlamasını mı dinleyeceğim? Yoook çok taviz vermişsiniz çok. Daha ilk çocukta paşa paşa her bir şeyleri yaptırmanız lâzımdı. Aman neyse ben hallederim,ben yaparım,yetişirim dememeliydiniz. Hala çok geç değil şu adamın bir aklını başına getirin yahu. Bu ne rahatlık, bu ne köftehorluk.Ya biraz önce tartistik 2 cocuk var.Yoruldum dedim mi adam dalga geçiyor.Cocuklar 4 bucuk yasinda ve 2 aylik.ve bugun yine konu actim büyük çocuğumun psikolojisi hic iyi degil.ya ben yoruldum dediğimde adam ne yaptın ki diyor 2 aylik ve 4 yasindaki cocukla ev isleri gayet de rahat yapılabilirdi ve aslında kendime de vakit kalırmış.ben beceremiyormusum.coxugun yaninda tartıştık iste cocuk daha kotu olacak.ya ben mi beceriksizim de yoruluyorum 2 cocuk ev isinde bisey yok mu? Köydeki kadinlar hem cocuk bakıp hem ev isi yapip bir de tarlada çalışıyorlar diyor hepten çıldırıyorum bosanmayi bile dusunuyorum cocuk kotu bir aileyi model almasın diye.ha şunu da sorayım kocayla odalarımız ayri onun yatma saatleri cok düzensiz sabah da geç kalkar rahatsiz edilmemek icin ayrı yatar.cocuk odası ona tahsis edildi ben de yatak odasında 2 cocukla birlikte kalirim.e cocugun kafasındaki aile modelinde anne ve baba ayri yatar cocuk anneyle yatar düşüncesi kalacak yairn karısıyla ayni yatakta yatmayacak.
o nefes alan canlının koca, baba olduğundan emin misin. evcil olsa cocuğun bezini oyuncağını getirir. Allah aşkına şöyle asalakları neden koca, yetmiyormuş gibi neden baba yapıyorsunuz. Bunlar asalak bunlar güncellemesi tamamlanmamış tek hücreli yaratıklar. Doğal ortamlarından alıp eve tıkıp evcilleşir sanıyorsunuz. Allah da boylelerinin belasını versin. Boşanın zaten yanlız yaşıyorsunuz hiç değilse üstünüzden bir kambur kalkar. Olmaz olsun böyle hayat arkadaşı...Ya biraz önce tartistik 2 cocuk var.Yoruldum dedim mi adam dalga geçiyor.Cocuklar 4 bucuk yasinda ve 2 aylik.ve bugun yine konu actim büyük çocuğumun psikolojisi hic iyi degil.ya ben yoruldum dediğimde adam ne yaptın ki diyor 2 aylik ve 4 yasindaki cocukla ev isleri gayet de rahat yapılabilirdi ve aslında kendime de vakit kalırmış.ben beceremiyormusum.coxugun yaninda tartıştık iste cocuk daha kotu olacak.ya ben mi beceriksizim de yoruluyorum 2 cocuk ev isinde bisey yok mu? Köydeki kadinlar hem cocuk bakıp hem ev isi yapip bir de tarlada çalışıyorlar diyor hepten çıldırıyorum bosanmayi bile dusunuyorum cocuk kotu bir aileyi model almasın diye.ha şunu da sorayım kocayla odalarımız ayri onun yatma saatleri cok düzensiz sabah da geç kalkar rahatsiz edilmemek icin ayrı yatar.cocuk odası ona tahsis edildi ben de yatak odasında 2 cocukla birlikte kalirim.e cocugun kafasındaki aile modelinde anne ve baba ayri yatar cocuk anneyle yatar düşüncesi kalacak yairn karısıyla ayni yatakta yatmayacak.
Köydeki kadınla evlenseymiş o zaman eşiniz. Birgün o yapsın tüm bunları, kendine de zaman ayırsın paşam da sizde öğrenmiş olun nasıl olduğunu. Rahatsız edilmek istemediği için ayrı odada yatıp gece bile çocuk bakımını size atıp mutlu mesut ev işi yapmamanıza mı takılıyor zaar.Ya biraz önce tartistik 2 cocuk var.Yoruldum dedim mi adam dalga geçiyor.Cocuklar 4 bucuk yasinda ve 2 aylik.ve bugun yine konu actim büyük çocuğumun psikolojisi hic iyi degil.ya ben yoruldum dediğimde adam ne yaptın ki diyor 2 aylik ve 4 yasindaki cocukla ev isleri gayet de rahat yapılabilirdi ve aslında kendime de vakit kalırmış.ben beceremiyormusum.coxugun yaninda tartıştık iste cocuk daha kotu olacak.ya ben mi beceriksizim de yoruluyorum 2 cocuk ev isinde bisey yok mu? Köydeki kadinlar hem cocuk bakıp hem ev isi yapip bir de tarlada çalışıyorlar diyor hepten çıldırıyorum bosanmayi bile dusunuyorum cocuk kotu bir aileyi model almasın diye.ha şunu da sorayım kocayla odalarımız ayri onun yatma saatleri cok düzensiz sabah da geç kalkar rahatsiz edilmemek icin ayrı yatar.cocuk odası ona tahsis edildi ben de yatak odasında 2 cocukla birlikte kalirim.e cocugun kafasındaki aile modelinde anne ve baba ayri yatar cocuk anneyle yatar düşüncesi kalacak yairn karısıyla ayni yatakta yatmayacak.
Benim de iki çocuğum var küçük 3 aylık ben bakıcı tuttum sabah geliyor akşama kadar yoksa diğeri kıskanmasın diye ya küçüğü ihmal etmek lazım ya da büyüğüne televizyon açmak. Yine de kesinlikle ev işi yapamıyorum, yemek mecbur yapıyorum.Ya biraz önce tartistik 2 cocuk var.Yoruldum dedim mi adam dalga geçiyor.Cocuklar 4 bucuk yasinda ve 2 aylik.ve bugun yine konu actim büyük çocuğumun psikolojisi hic iyi degil.ya ben yoruldum dediğimde adam ne yaptın ki diyor 2 aylik ve 4 yasindaki cocukla ev isleri gayet de rahat yapılabilirdi ve aslında kendime de vakit kalırmış.ben beceremiyormusum.coxugun yaninda tartıştık iste cocuk daha kotu olacak.ya ben mi beceriksizim de yoruluyorum 2 cocuk ev isinde bisey yok mu? Köydeki kadinlar hem cocuk bakıp hem ev isi yapip bir de tarlada çalışıyorlar diyor hepten çıldırıyorum bosanmayi bile dusunuyorum cocuk kotu bir aileyi model almasın diye.ha şunu da sorayım kocayla odalarımız ayri onun yatma saatleri cok düzensiz sabah da geç kalkar rahatsiz edilmemek icin ayrı yatar.cocuk odası ona tahsis edildi ben de yatak odasında 2 cocukla birlikte kalirim.e cocugun kafasındaki aile modelinde anne ve baba ayri yatar cocuk anneyle yatar düşüncesi kalacak yairn karısıyla ayni yatakta yatmayacak.
Böyle bi adama bunu yapabileceğine inandınız mı? Adamın zihniyeti belli, bu işler kadın işi hayır şunu merak ettim bu adam ne iş yapıyor da istediği saatte yatıp kalkıyorBir hafyasonu iki çocuğu da ona bırak çık evden. Sabah çık akşam 7 de gel ve yemek hazır mı de. Yap bunu gerçektrn bir görsün yorulunuyormuymuş yorulunmuyormuymui.
köydeki kadınlar lafından nefret ediyorum. kaynanam bana en ufak bi şeyde biz yemekte yaptık her işimizi de yaptık çocuklarımızı da büyüttük derdi. sonra bir gün laf arasında sonunun nereye varacağını düşünmeden anlatınca anladım işin aslını. bir gün laf açıldı dediki biz aşağıda çalışırdık yukarda bebeğimiz açlıktan ağlaya ağlaya uyur kalırdı açlıktan parmaklarını emerlerdi dedi. biz hayvanlarla uğraşırdık çocuklar bağda bahçede oynar köşelerde uyur kalırlardı dedi. yahu sen çocuk bakmamışsın ki kadın. bakmış mı oluyosun yani. çocuğu ihmal edip işini ihmal etmemeyi tercih etmişsin. kendi kendilerine allaha emanet büyümüşler yarı aç yarı tok. ve şuan çocuklarının hepsine bakınca da ruhsal olarak ihmal edildikleri çok belli oluyor hadi fiziksel olarak bi şekilde büyümüşler.Köydeki kadınlar hem çocuk yapıp, hem ev işlerine bakıp, hem de tarlaya giderlerdi ha? Bak bunu dediği zaman var ya böyle anında sıcak sıcak vereceksin bebeği kucağına, alacaksın ceketini (çünkü ceket önemli), "Aha da buyur hem çalış, hem evi çek çevir, hem de bebelere bak. Sen daha iyi bilirsin, ben bilemedim, yapamadım. En iyisi işini ehline bırakmak. Akşam döndüğümde sofrayı hazır isterim. Biliyorsun ki eskiden karılar adamın sofrayı hazır eder, yollarını gözlerdi. 3 çeşit yemek çok kolay çıkar. Akşama kadar işin ne? Yemek de pişeeer, temizlik de oluurr, bebeler de bakılırrr. Tabii, sen yaparsın canım benim. Bilemedim ben sendeki bu cevherleri. Hadi aslansın, kaplansın, yaparsın, hadi eyvallah" de çık bakalım ya. Hünerlerini göstersin bakayım. Oturduğu yerden işkembe-i kübrasından sallamak ne iyiymiş ya. Bıraksan 1 saatte benim psikolojim bozuldu der. 30 dk ya, ya bırak 15dk ilgilensin 2 çocukla ya. Baktı mı hiç şimdiye kadar tek başına 2 tane bebe? Bırak bakayım ilgilensin. Görsün Anya'yı Konya'yı. Gıcık şey (hadi eşin diye kibarcası). Allah yardımcın olsun. Bir de çocukların yanında kavga etmemeye gayret edin. Biliyorum insan bazen tutamıyor kendini. Diyeceksin bu adama devir değişti, eskiden kadınların bu kadar temizlenecek eşyası da yoktu, bu kadar telaşesi de yoktu. en basitinden senin bahsettiğin insanlar 1 kaptan yemek yerdi, yani az bulaşık olurdu, 3-5 çamaşırları vardı. Eskiden bir şeylerin bereketi vardı. Şimdi vakit hemen geçip gidiyor. Üstelik 2 tane küçük çocuğumuz var. Eskiden insanlar tek başına mı bakıyordu? Salıyordu çocuğu sokağa oynasın dursun. Şimdi salabiliyor muyuz? Hayır. E bebek zırlayıp morarırdı o kadınlar tarlada çalışırken, ne yapayım bebek katılırken ben süpürge mi yapayım? Ya paşa paşa hizmetçi tut, ya da baba olduğunun ve babalığın bir tek eve para getirmek olmadığının bilincine var da bir işin ucundan tut. Ve de bir şey söylemeden önce biraz düşün de söyle. Sorumluluksa ikimize de sorumluluk. Yalnız bana değil. Hayır bari moralimi bozacak şeyler söyleme. Buyur çok kolaysa haydi meydana, bekliyorum deyin. Resmen içimde yaşadım gibi oldu. Ben bile şaşkınım şu an. Roman yazdım galiba.