Sinir oluyorum..

Leblebayss

herşeч чeni başLıчor~
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2010
268
0
96
İstanbul
Merhaba kızlar..konu açıp açmamayı çok düşündüm ama birazda olsa rahatlarım umuduyla yazmaya karar verdim..

Annem bu zamana kadar hep teyzemlere maddi manevi yardım etti..durumları iyi değil diye..biz 3 kardeşiz..bize 1 aldıysa onlara 2 aldı..poşet poşet taşıdığımızı biliyorum..Babam teyzemlerle görüşmüyor iyikide görüşmüyor.
O kadar nankör insanlar ki,yapın edin ama bi yapmayın dünyanın en kötü insanı siz olursunuz.
Sanki onlara bakmak zorundaymışız gibi havaları var..Yapılanı konuşmayı sevmiyorum ama o kadar sıkıldım ki artık nankörlüklerinden bıktım usandım.
Bi örnek veriyim; teyzemin oğlu şuan 13-14 yaşında..bi iki yıl önce..benim anket defterime,hayaliniz bölümüne orjinal top falan yazmış..annemde kıyamadı..abime alırken onada aldı..bigün ananemlerde ben,abim,teyzemin oğlu ve kızı (19 yaşında şuan)oynarken komşunun balkonuna atmış,komşularıda yurtdışındalarmış..napıcaksın falan dedi teyzemin kızı..''Amaann boşver nasıl olsa enayi malı'' dedi. O kadar sinirlenmiştim ki..hani insana kal gelir ya o zaman bişey dedim mi tam hatırlamıyorum..geçen sene konusu açılıp anneme anlatmıştım,bu bigün teyzemlere gidince söylemiş '' aa e.. yapmaz öyle şey'' Zamanında babam hep yardım etti .. ama baktı ki çok nankörler,bazı olaylar olunca ilişkisini kesti..İyiliği yaparsın ama karşındaki seni enayi yerine koyunca insanın zoruna gidiyor.Anneme yapma etme dedikçe,teyzemler msjla liste yolluyolar..Teyze demeye bile dilim varmıyo ama anlatırken demek zorundayım..Büyük kızını(20 yaşında) evlendirdi 5-6 ay önce..Listeler yolluyolar.. yok çaydanlık takımı,sürahi takımı bunların bardaklarıda takım olucakmış..özellikle marka olucakmış..listeyi görseniz şok olurdunuz..sanki kendisi annemin kızı..anne bak almıcaksın bişey dedim yine almış bişeyler..sıkıştırıp duruyolar annemi..Ananemlere gittiğimizde; nişan için ayrı,söz için ayrı,düğün için ayrı kıyafetler almışlar..ayy napıcaz ne edicez diye anneme anlatıyolar..aa tabi annem öder..Allahtan o zaman ödemedi..ben 7-8 yaşlarındayken babama küfür bile ettiler..bu kadar iğrençler işte..2011 Şubat ayı...çok sevdiğimiz bi komşumuz uzakta oturuyo gelmişti..oturuyoduk anneme çağrı attı teyzem..o kadar karmaşıktı ki ev..herşey üst üste geliyo..ya arıyolar hiç aramayan kişiler,ya zil çalıyo..kalabalık falan..ne diye aramış biliyormusunuz? biricik oğlu atkısını okulda kaybetmiş,nasıl başlıyoduk atkıya diye..annem o kalabalıkta anlatmaya çalışıyo..baktı olmucak.. abla dedi..ben seni sonra arıyımmı misafir var karmaşık ev..' kapattılar telefonu..akşam annem aramış bunu tam yemek yicez.. hanfendi de bi tavır..ben sana soru soruyorum sen sonra arıyım diyosun falan filan..abla ev karışıktı arkadaş ağlıyodu falan..çok mu önemli sanki burda ben soruyorum..bende ağlıyorum demez mi bu..annemde sinirlendi ağlarsan ağla dedi kapattı telefonu..sonra 2-3 hafta geçti..telefon böyle kızını arattırıyo..sonra barışmışlar..ama o kadar sinir oluyorum ki..ben sana dedim anne dedim..bu kadar nankörler işte..Neyse bugün çağrı attı yine (başkalarıyla konuşmaya gelince ararlar ama bize gelince çağrı..biz zenginiz çünkü onlara göre bizden gitsin ne varki!!!) ay gel işte annemlere diyo tyzem..evde durmayız..çiğ köfte yeriz,çekirdek yeriz..resmen alırsın diyo işte..annemle bugün çay keyfi yapıcaktık dışarıda,bina mantoloma oluyor çok ses var diye..Nyse annemn aklına girdi..annem gidelim fln dedi..ben glmicem dedim..şimdi hazırlanıyolar gidicekler..annem diyo benim çocuklarım önde gelir ama görüşmek istediğimde görüşmek istiyorum..ama hiç öyle değil bi rahat bırakmıyolar,annemde ne mal olduklarının farkında.. bıktım artık yaa.. belki bişey yapamam ama sırf içimi boşaltmak için yazıyorum..uzak dursunlar bizden hayatımızdan..kardeşim 1,5 yaşında dokunmalarını istemiyorum..büyük kızı evlenmeden önce böyle tutamıyo da diyoki ay deneme yapıyım bilmem ne..dedim deneme tahtasımı o .. bu bi bozuldu..ama dayanamamıştım artık hareketlerine..boş mezar bulsalar anında girerler o derece..off yazdım rahatladım..uzun oldu ama okuyanlara teşekkür ederim..

Son düzenleme:
Allaha şükür durumumuz iyi ama abartılıcak bi zenginliğimiz yok.
onlara göre zenginiz...bi saat alsak işte bana ver sen alırsın zenginsin..muhabbetine başlıyolar hemen..

yazdıklarında kendimi gördüm biliyomusun. benim teyzemde aynıı bu karakterde bi insan. kullanmayı çok sever bu tipler. en mantıklısı uzak durup görüşmemek. annemi de beni de senelerdir kullandılar artık yetti dedik görüşmüyoruz. inan bana kafamız da rahat yüreğimiz de. sadece akrabam diye bana zararı dokunan insanları hayatımda tutmalıyım gibi bi kural yok buna kesinlikle katılmıyorum. şöyle ki yarın birgün senin ailenin başına kötü bir durum gelse emin ol arkasına bakmadan ilk kaçan onlar olur. yok yani böyle bişey. kimse kimseyi çekmek zorunda değil.

Sana taş atana sen ekmek at görüşürünü savunmuşumdur ama bu biraz fazlaca sanırım.. İnsanoğlu nankör işte bir verirsin beş ister. Derler ya 40 yıl sırtında taşı iyisin, 1 gün bırak senden kötüsü olmaz diye..
Ailenizi yıpratma, rahatsız etme derecesine gelmiş geçiyor bile bence ya uygun bir dille konuşun ya da elinizi eteğinizi çekin derim.. Çektiğinizde arkanızdan çok şey söylerler belki ama kurtulmaktan başka çare yok gibi görünüyor. Allah sabır versin

demek tek ben değilmişim..ben görüşmüyorum zaten canım kaç aydır ..annemi arıyolar işte daha doğrusu çağrı atıyolar! o zaman annem gidiyo..abim,kardeşimle..zaten kendi malları o kadar kıymetliki..
görüşmediğim için kafam rahat ama anneminde görüşmesine dayanamıyorum..yapıyolar ediyolar yine affediyo.. evet ilk kaçan onlar olur.. herşeyden önemli kendileri ama başkaları umurlarında bile değil..

teyzenin kızı doğru sölemiş e. malı die.nie kendinizi bu kadar kullandırıosunuz.onlara yedirdiğiniz parayı bi kenara koyun kendi keyfinize harcayın.kimseye iyilik yaramaz.yaranamazsınız.

Demekki eşler her zaman haksız değil,baban annene iyi bile katlanıyor

Ortada bir suçlu varsa oda annen!

teyzenin kızı doğru sölemiş e. malı die.nie kendinizi bu kadar kullandırıosunuz.onlara yedirdiğiniz parayı bi kenara koyun kendi keyfinize harcayın.kimseye iyilik yaramaz.yaranamazsınız.

size göre doğru söylemiş olabilir her ne kdr terbiyesizce olsada ama ne söylerse söylesin size iyilik yapmış birine enayi diyemezsiniz.
kendimizi kullandırdığımız falan yok,isteyenin bi yüzü vermeyenin iki yüzü demişler.sizinde bigün böyle bi tanıdığınız yada akrabanız olursa anlarsınız.Kimseye iyilik yaramazmı bilemem ama onlara yaramıyor,yaranmak gibi bi derdimizde yok zaten.

kadın bana aldığı 2 liralık şeyin parasını istemişti benden hiç unutmam. evlerine gittiğim bi gün cebimde 50 lira var bana ne dese beğenirsin? sen o parayı bana ver sen zaten eve gidince annenden alırsın. çirkinliği düşünebiliyormusun? ve bunu yaptığında küçük de değilim hani yaşım 20. her zaman evlerine giderken çerezini içeceğini herşeyini alır giderdim bi de ben salak gibi. bunları göre göre niye o kadar zaman çektik şimdi kendimize kızıyorum. annen biraz yufka yürekli sanırım. sömürülmeye müsait onlarda bunu kullanıyolar işte.

benim dayımın oğlu da ona ev almadığımız için anneme hakaret etti ve ağlattı.....hasbinallah...bizim katlarımız yatlarımız varmış...onlar türkiye turlarına giderken biz gece gündüz çalışırdık...22 yaşıma geldim daha kendi memleketimde bile ailecek biyere gidemedik bırak şehir dışını....bu hallere kolay gelinmiyo..

nie sinirleniosun ki yanlış bişey mi söyledim.

Demekki eşler her zaman haksız değil,baban annene iyi bile katlanıyor

Ortada bir suçlu varsa oda annen!

Babamla annem gayet iyi anlaşıyor.Babam anneme iyi bile katlanıyor durumu söz konusu değil,yanlış anlamışsınız.
Babamda kendi ailesine karşı bu kadar verici.
Ayrıca annemin bi suçu yok,ben onu suçlamıyorum,Kardeşim diyo ama ne mal olduklarının farkında..Ben iyiliğimi yaparım,kötü düşünüyosa Allah bilir..ben Allah için yapıyorum diyo..

demekki yanlız değilmişiz....

evet.. :/

yardım etmek güzel tabiki.peygamber efendimizin bile bir sürü hadisi var bununla ilgili ama.iyiliik yap kazık ye arkandan konuşsunlar enayi malı desinler.insan iyilik ettiğine pişman oluyor.

ya kusura bakma ama babanın yerinde ben olsam müsade etmem bu kadarına...neden bu kadar iyimsersiniz....

Annen de artık teyzenle arasına bir sınır çizmesi gerekecek, durum onu gösteriyor, değilse isteklerin sonu gelmeyecek, böyle giderse de annen çok yıpranacağa benziyor

yardım etmek güzel tabiki.peygamber efendimizin bile bir sürü hadisi var bununla ilgili ama.iyiliik yap kazık ye arkandan konuşsunlar enayi malı desinler.insan iyilik ettiğine pişman oluyor.

o kadar fakir muhtaç kimsesiz yetim varken nankörlere edilmemeli bence de...

Allahım yaa.. ne kadar yüzsüz insan dolu .. :S ne geliyosa çoğunlukla akrabadan geliyo zaten..
evet canım annem yufka yürekli..sömürülmeye müsait değil ama gözyaşına dayanamıyor..
Allah bildiği gibi yapsın böylelerini..insanların iyi niyetini kullanıyolar..
yok artık yaa..tabi millet çalışsın,onlar sömürsün! Allah bildiği gibi yapsın..!
nie sinirleniosun ki yanlış bişey mi söyledim.

ben sinirlenmedim merak etmeyin.
söylediklerinize bakarsanız doğrumu yanlışmı anlarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…