Sinir blou...

Patricia

sil baştan başlamak gerek
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2008
2.892
13
43
Arkadaşlar kısaca şöyle anlatayım. annem kanser hastası, ağrının kanserdenmı kaynaklandığını yoksa bir amilyat komplikasyonundanmı kaynaklandığını bilemiyorum.
kulak diş ve boyun bölgelerinde, narkotik bantların bile geçiremediği ağrılar var. aklıma ağrı bloğu geldi. ama sankı bana çok riskliymiş gibi geldi. beyne giden siniri direk bloke ediyorlar. hiç yaptıran yada tanıdığı yaptıran varmı acaba?
kesin çözüm olduğuna eminim ama tabi birde çok iyi bi dr bulmak lazım. acaba çok maliyetli bir işlemmidir? bilgisi olanlar yazarsa çok sevinirim.

Ben de sinirsel ağrılar yşıyorum..Ama bahsettiğiniz şeyi tam anlayamadım..Biraz daha detaydan bahsetseniz?

asınaz kusura bakma konuyu actıktan sonra gıremedım pek. özel mesajını sımdı okudum hemen cevap yazayım dedım.
kartal eğitim arastırma hastanesınde ağrı klınığıne goturuyorum annemı . orda bır brosur aldım sinir blogu yazıyordu dr sordum ama cok genc ve tecrubesızdı kem kum ettı ne ben ne o hıc bırşey anlamadık. oncelıkle annem kkanser hastası. ağrısı bundan sebep. ama internetten arastırdığım kadarıyla her turlu ağrıya yapılabılıyormus bu block işlemı. sanırım ana sinir üzerınde , beyne ağrı dalgalarını yayan sinir dalına elektrık verıp onu blok luyorlarmıs. yanı kısacası o sınır felç oluyor. aman dıyım arastırmadan yaptırma bilmiyorum ama maalesef ülkemızde pek gelısmıs bır yontem olmayabılır bu.
sağlıkla kal canım. tekrar yazacak olursan eğer burdan goremezsem özele hemen hemen her gun bakıyorum tekrar ordan ıleı gonderebılırsın.
hoşçakall

Hımm.
Sinir bloğu deyince ben sinirlerle alakalı bir hastalık zannetmiştim.
Ben de ameliyat sonrası ameliyat olduğum bölgede ağrılar yaşıyorum.
Onun gibi bir şey zannetmiştim.
Haklısınız, siz de çok iyi araştırın.
Rabbim acil şifalar versin..

benimde omurgama yaptılar..skolyoz ameliyatı oldum ve sonrasında omurgamın bi kısmında geçmeyen bir ağrı oluştu.bgn doktoruma kontrole gttiğimde beni ağrı merkezine gönderdi Interkostal blok yapılacak dedi.o nedir dedim iğne dediler.kuzu kuzu peki dedim yaptılar :) ağrımda azaldı şuan için
5 kez yapacaklarmış
riskli olduğunu sanmıyorum öyle olsa bi imza bişey isterlerdi öyle kolay yapmazlardı
ama sizin boyun bilemiyorm farklı yerler

Arkadaşlar kısaca şöyle anlatayım. annem kanser hastası, ağrının kanserdenmı kaynaklandığını yoksa bir amilyat komplikasyonundanmı kaynaklandığını bilemiyorum.
kulak diş ve boyun bölgelerinde, narkotik bantların bile geçiremediği ağrılar var. aklıma ağrı bloğu geldi. ama sankı bana çok riskliymiş gibi geldi. beyne giden siniri direk bloke ediyorlar. hiç yaptıran yada tanıdığı yaptıran varmı acaba?
kesin çözüm olduğuna eminim ama tabi birde çok iyi bi dr bulmak lazım. acaba çok maliyetli bir işlemmidir? bilgisi olanlar yazarsa çok sevinirim.

maliyetini bilemiyorum ama eli iyi olan bir doktor biliyorum hem benim hem babamın birçok kronik ağrısını geçirmiştir.. Dr Kamer Dere size bence çare olabilir diye düşünüyorum sevgili dostum...

Merhaba,

nerdeyse 3 yıl olmuş.

bu topikte yazışmıştık. Tesadüfen topiğe bakarken aklıma geldiniz, merak ettim. Anneniz nasıl oldu? İyileşti mi?

sanırım oda noropatik ağrı bu ağrıyı o bantların gecırmeyecegını veya herhangı bır ağrı kesıcı weya opoit denen uyusturucu ıcerıklı kırmızı recetelı ılacların gecırmeesı zordur uzun bır zaman olmus konu acılalı fakat bende aynı agrılardan muzdarıbım kafam dahıl belımın ustterafı yanma batma uyusma acıma sızlama bole degısık bır agrı bu ağrıya blok uygulanması lazımdır sara ve depresyon tedavısınde kullanılan ılaclarda faydalıdır kendımden bılıyorum fakat bu ılacların hıc bırı agrıyı tam olarak gecırmezler sımdı kanada ıspanya ve bazı ulkelerde lısans almıs bır ılac var fakat buda ulkemızde henuz yok acıl sıfalar.

X