Yok ismi ile alakası yok. İki arkadaş birbirini çok seviyor. Benim adım eğer o arkadaşımın adı olsaydı beni çok severdi diyor. Yani çocuk aklıyla ismi öyle diye sevildiğini düşünüyor. Aslında demek istediği keşke ben o arkadaşım olsaydım o zaman beni çok severdi. Düşüncesi beni çok üzüyor.İsmi ile alakası nedir ki olayın?
İsmi ile dalga mı geçiliyor acaba?
Başka cocuklarla iletişim kurabilir.Yok ismi ile alakası yok. İki arkadaş birbirini çok seviyor. Benim adım eğer o arkadaşımın adı olsaydı beni çok severdi diyor. Yani çocuk aklıyla ismi öyle diye sevildiğini düşünüyor. Aslında demek istediği keşke ben o arkadaşım olsaydım o zaman beni çok severdi. Düşüncesi beni çok üzüyor.
Bu konuda ben öğretmenle konuştum. Oyunlara dahil olması adına yardımcı olmasını rica ettim. KeşkeO cocuklarin anneleriyle denk gelince konussabilirsiniz sikayet etmeden tatli tatli. Ben bir veliyle sinif ogretmenimizin konusmasina kulak misafiri olmustum. “Oglumla oynamak istemiyorlarmis” diyordu anne. O gunden sonra oglumu “bak aliyle de oyna, cantana fazaldan oyuncak koyuyorum aliyle de paylas, o da sizinle oynamak istiyormus” vs diye telkinledim. Simdi aralari guzel.
Oyuncak günlerimiz oluyor. Gönderiyoruz , paylaşması yönünde uyarımı yapıyorum. Paylaşıyorda. Hatta arkadaşı arabasını kırmış. Anne ben paylaşıyorum herkesle ama bana vermiyorlar o zamanda vermek istemeyince öğretmenime söylüyorlar öğretmen bana ver diyor o zaman vermek zorunda kalıyorum dedi.Evden birseyler hazırlayın verin çocuğunuza arkadaşlari ile paylaşsın.
Oyuncak vs götürüp onlarla oynayabilir.
Bazen biz annelerin uğraşması gerekir..
Çok güzel öğütlemişsiniz çocuğunuzu . Her veli böyle değil maalesefO cocuklarin anneleriyle denk gelince konussabilirsiniz sikayet etmeden tatli tatli. Ben bir veliyle sinif ogretmenimizin konusmasina kulak misafiri olmustum. “Oglumla oynamak istemiyorlarmis” diyordu anne. O gunden sonra oglumu “bak aliyle de oyna, cantana fazaldan oyuncak koyuyorum aliyle de paylas, o da sizinle oynamak istiyormus” vs diye telkinledim. Simdi aralari guzel.
Üstteki arkadaşın da dediği gibi ogretmenle veya denk geldiginizde direkt o cocugun velisiyle bu konuyu tatlı bir dille konuşabilirsiniz.Yok ismi ile alakası yok. İki arkadaş birbirini çok seviyor. Benim adım eğer o arkadaşımın adı olsaydı beni çok severdi diyor. Yani çocuk aklıyla ismi öyle diye sevildiğini düşünüyor. Aslında demek istediği keşke ben o arkadaşım olsaydım o zaman beni çok severdi. Düşüncesi beni çok üzüyor.
Öğretmeniyle konuştum sanırım pek değişen birşey yok. Bu oynamak istediği arkadaşları oğluma zararda veriyor bazen itiyorlar, vuruyorlar baskın geliyorlar. Ben onlardan uzak durması gerektiğini senin onlardan hiçbir farkın yok kendi oyununu kur annecim muhakkak gelen olur diyorum. Veliler malesef çok üstten bakan tipler. Konuşsamda ertesi güne kendi aralarında malzeme ederler konuyu. O yüzden öğretmen vasıtasıyla çoğu şeyi halletmeye çalışıyorum ama malesef. Oğlum mesafe kurmayı ona zarar veren biriyle konuşmaması gerektiğini öğrenmesi lazım o konuda başarısızım ne dersem olmuyorÜstteki arkadaşın da dediği gibi ogretmenle veya denk geldiginizde direkt o cocugun velisiyle bu konuyu tatlı bir dille konuşabilirsiniz.
Ayyy içimi ferahlattınız belkide öyledir. Dilerim öyledirBiraz çocuğunuz da dram yaratıyor olabilir. Çok üzülmeyin o yaş çocuklarda olan bir şey. Kızımda ara ara yaşadığım bir şey. Ama okula gidiyorum bakıyorum gayet arkadaşları onu da seviyorArada dışlanabilir normal sosyal ilişkilerde böyle böyle güçlü olmayı öğrenecek. Verebileceğim taktik o çocukların annesi ile tanışıp okul dışı görüşmeye çalışın. Çocuklar kaynaşsın Bir de havalı kıyafetler, aksesuarlar giydirip gözde çocuk olmasını sağlayabilirsiniz. Bu yaş grubu metaryaldir.