Sınıf öğretmeni olup yüksek lisans yapan ya da 2.üniversite okuyan var mı ?

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.412
13.746
Hep besyo okumak istemisimdir ama ailem müsade etmediği icin sınıf öğretmenliği okudum cocuklarla bir sorunum yok ama sürekli sürekli ayni seyleri tekrarlamak beni bunaltıyor. Bu sene atanma durumum var. 2. Üniversite olarak besyo okumak istiyorum. Ama 2.öğretim yokmuş besyo da acaba antrenörlük okuyup formasyon alabilir miyim ? Formasyon da kalktı gerçi ama nasıl olur bilmiyorum. Üniversite hocaları müsama gösterir mi derslere gelmeme durumunda ? Ya da okul idaresi derslerimi ayarlamam da anlayış gösterir mi ?

sınıf öğretmeni değilim ama ben de haftalık 30 saat çalışıyorum, ders prg açısından branşlar gibi ayarlama şansımız yok yani. meb de çalışırken lisansüstü eğitim aldım. yönetmelikteki md. ye dayanarak 1 gün izin kullandım, ancak bu izni 2. üni için vermiyorlar diye biliyorum.
uzlaşmacı davranın, ilk yılınız olduğu için stajer olacaksınız zaten, idareyi tanıyın, çalışma disiplininizi gösterin. ilişkinizi iyi kurun, şimdiden pazarlığa girmeyin. bu arada da sınava hazırlanırsınız.
sizin okul belki 4 yılda bitmez biraz uzar ama orta yol bulunur. okul biraz ders prog. için yardım eder. üni genelde devam istiyor ama bazı derslerin hocaları bi tık daha tolerans gösterir, üst sınıflardan kim daha toleranslı öğrenir onlarla konuşursunuz, daha az ders verirsiniz vs. benim ders dönemim de uzadı, ama bitti :)

bir de siz zaten öğretmenlik mezunusunuz ayrıca formasyon almanız gerekmiyor. besyonun programını bilmiyorum ama formasyon derslerini ve genel kültür ortak derslerini (inkılap türk dili gibi) öğrenci işlerinden saydırırsanız 1. sınıfta ders yükünüz azalır bir nebze.

işiniz de okulunuz da hayırlı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…