Çıkın o zaman gruptan. Siz de dışlanmaktan çekiniyorsunuz bence. Çok rahatsız olsanız çıkardınız. Bakın çocuğu o hale getiren anne babasının tutumu. Küçük çocuğu yaftalayarak bu işi çözemezsiniz. Siz o gruptan çıkacaksınız, çocuğunuz da illa oynamak istiyorsa yaşayarak görecek. Evet üzülecek ama bu dünya iyilik dünyası değil. Bugün değilse yarın üzülecek zaten. Onunla oynama, buna dikkat et diyerek iyilik yapmıyorsunuz. Sonra en ufak sorunda bile gelip size ağlar. Elinizden bir şey de gelmez artık. Çözğm de belli. Çok rahatsız olan, rahatsız olduğu yerden gider. O çocuğun huyunu siz değiştiremezsiniz. Annesine müdahale edemezsiniz. Başka seçenek var mı? Yok. Çocuğunuza onunla oynama, bununla konuşma demek sadece çocuğunuzun zihnini bulandırır. Başka işe yaramaz, hatta yasak olana daha çok çekerNiye saka olayim,cocuklugumda kimseyi kucuk dusurup asagladigimi hatirlqmiyorum.Benim cocugum hosnut degil ve mutsuz oldugu icin kafaya takiyorum.Yanlis yonlendirmekte istemiyorum.Senle oynamiyorsa bosver ve baskasiyla oyna diyorum,o oyle onu bu sekilde kabullen ve uzulme diyorum surekli.
Beni siz anlarsiniz sanki...Onyargili biriyim evet, insan ve dost hep sectim.Okul hayatimda hep en basariliydim, hep kendim gibi arkadaslarim oldu.Yurtdisinda en alttan basladik ,bulundugum ortamda kendime yakin kimse yok.Zaten psikolojimde cok etkilendi.Bu satirlari bir gurbetci olarak yaziyorum. Iki Lisansim var benimde, cocugum 3 dil konusuyor ve de dersleri cok iyi. Arkadaslari karma. Turk anneleriyle grup kurmadim. Her ulkeden arkadaslarim var. Cok on yargilisiniz ve bu sayede hem cocugunuza zarar veriyorsunuz hem kendinize. Bence yurt disinda buyuyen cocuklarin hem turk kulturune hem yasadiklari ulkenin kulturune ihtiyaclari var.
Beni siz anlarsiniz sanki...Onyargili biriyim evet, insan ve dost hep sectim.Okul hayatimda hep en basariliydim, hep kendim gibi arkadaslarim oldu.Yurtdisinda en alttan basladik ,bulundugum ortamda kendime yakin kimse yok.Zaten psikolojimde cok etkilendi.
Tabiki anlarim istenmedigim kafa yapisi farkli insanlarla cok gorusmek zorunda kaldim. Ama hic onyargili olmadim. Bu anneler okumamis olabilir Ama en azindan ana dilinizi konusma sansi verebilir size ve kiziniza. Tabi hic anlasmiyorsaniz gorusmeyin yada mesafeli bir sekilde arada sirada. Yanlizlik sizi biraz yipratmis. Kendinize bir hobi edinseniz? Dernekler var bir suru uye olsaniz? Gonullu olabilirsiniz bir yerlede. Cocugunuzu bu kadar kafaya takmanizda zaten kendinizi iyi hisetmediginizdenBeni siz anlarsiniz sanki...Onyargili biriyim evet, insan ve dost hep sectim.Okul hayatimda hep en basariliydim, hep kendim gibi arkadaslarim oldu.Yurtdisinda en alttan basladik ,bulundugum ortamda kendime yakin kimse yok.Zaten psikolojimde cok etkilendi.
Tamam işte bu bahsettiğiniz akran zorbalığıBen burda derdimi ve hissettiklerimi tam anlatamadim.Bu kastettigim cocuk mesela sabah kizimla selamlasip , sarilip oper vs vs.Ogle molasinda kiz baska birini bulur ve benim kizin yanlarina gidince git burdan der pis bir sew tonuyla veya hic birsey demez ama gozlerini kacirir asagi yukari bakar asaglayici yuz ifadesi yapar.Bu surekli boyledir ve kizim hatta neden bunu yapiyorsun sebep nedir suan diye soruyormus cevap vermiyormus.Dier cocuklarada yapiyor bunu.Anneler cocuktur deyip geciyor ve arkadas olsunlar,kaynassinlar kafasinda ben ise istemiyorum ve bu grubun icindeyim.
Çıkın o zaman gruptan. Siz de dışlanmaktan çekiniyorsunuz bence. Çok rahatsız olsanız çıkardınız. Bakın çocuğu o hale getiren anne babasının tutumu. Küçük çocuğu yaftalayarak bu işi çözemezsiniz. Siz o gruptan çıkacaksınız, çocuğunuz da illa oynamak istiyorsa yaşayarak görecek. Evet üzülecek ama bu dünya iyilik dünyası değil. Bugün değilse yarın üzülecek zaten. Onunla oynama, buna dikkat et diyerek iyilik yapmıyorsunuz. Sonra en ufak sorunda bile gelip size ağlar. Elinizden bir şey de gelmez artık. Çözğm de belli. Çok rahatsız olan, rahatsız olduğu yerden gider. O çocuğun huyunu siz değiştiremezsiniz. Annesine müdahale edemezsiniz. Başka seçenek var mı? Yok. Çocuğunuza onunla oynama, bununla konuşma demek sadece çocuğunuzun zihnini bulandırır. Başka işe yaramaz, hatta yasak olana daha çok çeker
Aynen yazdiklarinizi yapiyorum.Kizim yasitlarina gore biraz daha olgun.Konuyu acarken uzun tutmak istemedim.Sormak istedigim aslinda suydu kizim bu dislanmayi dogru bulmuyor ve icten ice sevgisinin azaldigini biliyorum.Ama diger anneler mesela hic umursamiyor bunu cocuklari goruntulu gorustuyor,okul disinda gorusme duzenliyor vs.Onlarin yaptigi mi normal yani?
Gruptan cikmam cok ters olurdaha mesafeli duruyorum ozamanda goze batiyor.Digerleri kanki ,biz daha disarda kaliyoruz.
Bende bu ,amannnn çocuktur mantığını sevmiyorum.her olayı ve davranışı bu kalıba sokmak saçma...boşuna dememişler insan 7 sinde ne ise 70 inde de odur diye..görüşmezseniz birşey kaybedeceğinizi düşünmüyorumBende boyle dusunuyorum aslinda,digerleri bir birlerine yalakalik yapiyor.Cocuktur bugun oynar,yarin kuser diyerek bosveriyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?