Sinif grubu

Niye saka olayim,cocuklugumda kimseyi kucuk dusurup asagladigimi hatirlqmiyorum.Benim cocugum hosnut degil ve mutsuz oldugu icin kafaya takiyorum.Yanlis yonlendirmekte istemiyorum.Senle oynamiyorsa bosver ve baskasiyla oyna diyorum,o oyle onu bu sekilde kabullen ve uzulme diyorum surekli.
Çıkın o zaman gruptan. Siz de dışlanmaktan çekiniyorsunuz bence. Çok rahatsız olsanız çıkardınız. Bakın çocuğu o hale getiren anne babasının tutumu. Küçük çocuğu yaftalayarak bu işi çözemezsiniz. Siz o gruptan çıkacaksınız, çocuğunuz da illa oynamak istiyorsa yaşayarak görecek. Evet üzülecek ama bu dünya iyilik dünyası değil. Bugün değilse yarın üzülecek zaten. Onunla oynama, buna dikkat et diyerek iyilik yapmıyorsunuz. Sonra en ufak sorunda bile gelip size ağlar. Elinizden bir şey de gelmez artık. Çözğm de belli. Çok rahatsız olan, rahatsız olduğu yerden gider. O çocuğun huyunu siz değiştiremezsiniz. Annesine müdahale edemezsiniz. Başka seçenek var mı? Yok. Çocuğunuza onunla oynama, bununla konuşma demek sadece çocuğunuzun zihnini bulandırır. Başka işe yaramaz, hatta yasak olana daha çok çeker

Bu satirlari bir gurbetci olarak yaziyorum. Iki Lisansim var benimde, cocugum 3 dil konusuyor ve de dersleri cok iyi. Arkadaslari karma. Turk anneleriyle grup kurmadim. Her ulkeden arkadaslarim var. Cok on yargilisiniz ve bu sayede hem cocugunuza zarar veriyorsunuz hem kendinize. Bence yurt disinda buyuyen cocuklarin hem turk kulturune hem yasadiklari ulkenin kulturune ihtiyaclari var.

Bu satirlari bir gurbetci olarak yaziyorum. Iki Lisansim var benimde, cocugum 3 dil konusuyor ve de dersleri cok iyi. Arkadaslari karma. Turk anneleriyle grup kurmadim. Her ulkeden arkadaslarim var. Cok on yargilisiniz ve bu sayede hem cocugunuza zarar veriyorsunuz hem kendinize. Bence yurt disinda buyuyen cocuklarin hem turk kulturune hem yasadiklari ulkenin kulturune ihtiyaclari var.
Beni siz anlarsiniz sanki...Onyargili biriyim evet, insan ve dost hep sectim.Okul hayatimda hep en basariliydim, hep kendim gibi arkadaslarim oldu.Yurtdisinda en alttan basladik ,bulundugum ortamda kendime yakin kimse yok.Zaten psikolojimde cok etkilendi.

Beni siz anlarsiniz sanki...Onyargili biriyim evet, insan ve dost hep sectim.Okul hayatimda hep en basariliydim, hep kendim gibi arkadaslarim oldu.Yurtdisinda en alttan basladik ,bulundugum ortamda kendime yakin kimse yok.Zaten psikolojimde cok etkilendi.
Tabiki anlarim istenmedigim kafa yapisi farkli insanlarla cok gorusmek zorunda kaldim. Ama hic onyargili olmadim. Bu anneler okumamis olabilir Ama en azindan ana dilinizi konusma sansi verebilir size ve kiziniza. Tabi hic anlasmiyorsaniz gorusmeyin yada mesafeli bir sekilde arada sirada. Yanlizlik sizi biraz yipratmis. Kendinize bir hobi edinseniz? Dernekler var bir suru uye olsaniz? Gonullu olabilirsiniz bir yerlede. Cocugunuzu bu kadar kafaya takmanizda zaten kendinizi iyi hisetmediginizden

Kafa yapima uymayan insanlarin oldugu grupta kalmaZdim, gurbetci olsam da , o insanlar turkce konusan tek tanidiklarim da olsalar fark etmez..Tn grupta olmaniz cocuklarin iliski dinamigini etkilemiyor belli ki. Kiziniz kendisi yonetsin arkadaslik iliskilerini.

Ben burda derdimi ve hissettiklerimi tam anlatamadim.Bu kastettigim cocuk mesela sabah kizimla selamlasip , sarilip oper vs vs.Ogle molasinda kiz baska birini bulur ve benim kizin yanlarina gidince git burdan der pis bir sew tonuyla veya hic birsey demez ama gozlerini kacirir asagi yukari bakar asaglayici yuz ifadesi yapar.Bu surekli boyledir ve kizim hatta neden bunu yapiyorsun sebep nedir suan diye soruyormus cevap vermiyormus.Dier cocuklarada yapiyor bunu.Anneler cocuktur deyip geciyor ve arkadas olsunlar,kaynassinlar kafasinda ben ise istemiyorum ve bu grubun icindeyim.
Tamam işte bu bahsettiğiniz akran zorbalığı

Buradaki tek sıkıntı türkler olarak gruplaşmak çocuğun da çevresinin böyle şekillenmesi. Böyle yapıp yapıp sonra dışlanmaktan sosyal hayata tam entegre olamamaktan şikayet ediyor bu gurbetçiler çok garip..

onun dışında bence arkadaşlığına karışmamalısınız ama kızınız arkadaş diye siz görüşmek zorunda değilsiniz boş zamanlarında başka çocuklarla sosyalleştirin ileride problem yaşamasın. Siz böyle türklerle takıldığınız için yabancı olduğunu daha çok hissediyor muhtemelen

Çıkın o zaman gruptan. Siz de dışlanmaktan çekiniyorsunuz bence. Çok rahatsız olsanız çıkardınız. Bakın çocuğu o hale getiren anne babasının tutumu. Küçük çocuğu yaftalayarak bu işi çözemezsiniz. Siz o gruptan çıkacaksınız, çocuğunuz da illa oynamak istiyorsa yaşayarak görecek. Evet üzülecek ama bu dünya iyilik dünyası değil. Bugün değilse yarın üzülecek zaten. Onunla oynama, buna dikkat et diyerek iyilik yapmıyorsunuz. Sonra en ufak sorunda bile gelip size ağlar. Elinizden bir şey de gelmez artık. Çözğm de belli. Çok rahatsız olan, rahatsız olduğu yerden gider. O çocuğun huyunu siz değiştiremezsiniz. Annesine müdahale edemezsiniz. Başka seçenek var mı? Yok. Çocuğunuza onunla oynama, bununla konuşma demek sadece çocuğunuzun zihnini bulandırır. Başka işe yaramaz, hatta yasak olana daha çok çeker

çocuğun öyle olması bence illa anne babasının öyle yetiştirmesi ile alakalı değil. her çocuk kendi karakteri ile doğuyor. anne-baba son derece insancıl ve uyumluyken kendi karakteri çok ukala olan bir sürü çocuk/genç de var.

bu tip insanlar her zaman hayatımızda olacak. bugün okulda, yarın stajda, öbür gün iş yerinde. bence bu durumda o çocuk ve aileleri ile iletişimi kesmek değil mesafeyi nasıl koruyacağını öğrenmek ve öğretmek önemli.
kimseyi biz terbiye edemeyiz sonuçta.

Watsapp veli gruplarında olmak mı! Rabbim korusun. Öğretmenin actiginin harici watsap grupları açıyorlar asla ama asla girmiyorum. Eklerlerse anında cikiyorum. Orası berbat bir yer.

Aynen yazdiklarinizi yapiyorum.Kizim yasitlarina gore biraz daha olgun.Konuyu acarken uzun tutmak istemedim.Sormak istedigim aslinda suydu kizim bu dislanmayi dogru bulmuyor ve icten ice sevgisinin azaldigini biliyorum.Ama diger anneler mesela hic umursamiyor bunu cocuklari goruntulu gorustuyor,okul disinda gorusme duzenliyor vs.Onlarin yaptigi mi normal yani?

Bu yasta olgun olmasi aslinda arti birsey degil. Yurtdisinda o annelerin nasil oldugunu, Türklerin gruplasmasini az çok tahmin ediyorum. Bence en iyisi çocugun çesitli sosyal ortamlarda bulunmasidir. Yani kizi yüzme derslerine yazdir, enstrüman ögrensin, yada tennis, jimnastik gibi kurslarda var ona gitsin.

Yani okuldan artan zamanini iyi harcasin. Cesitli ortamlari, çesitli arkadaslari görsün. Onlarin evinede gitsin. Sadece Türkler ile yani beraber olmasin. O sekilde ilerde daha iyi adapte olur hersey.

Gruptan cikmam cok ters olur🙄daha mesafeli duruyorum ozamanda goze batiyor.Digerleri kanki ,biz daha disarda kaliyoruz.

Izlenim niye bu kadar önemli olsun? Göze batarsa batsin. Yani bu "el ne düsünür" olayindan herkes bir çikabilse keske. Yani tek grup tek arkadaslik çesidi onlar degil. Kendine yeni arkadas grubunu yarat. Sende çesitli kurslara yazil. Sadecde dil degil ama mesela atiyorum yemek kursu, oranin yemeklerini daha iyi ögrenirsin yada dans kursu ne bilim. Birsürü kurs var. Birsürü sosyallesmek için yerler.

Begenmedigin gruptan kalacagina, üstelik kizina deger katmayan bir grupta, gerekirse yanliz kal daha iyi. Ki yanlizda kalmazsin iste. Kendine yeni yeni hobiler buldugunda.

kendini anlasın, bilsin ,insan ilişkilerini öğrensin.
benim kızda 3 yaşında ilk günden bi kızla sınıf grubundan ayrı takılıyor. uzun sürünce öğretmen çocukla konuşun dedi. işte benim kız gelmeden böyle şeyler yaşanamıyormuş ,diğer çocuklar üzülüyormuş .
kızıma sordum neden böyle bir şeye ihtiyaç duydun diye.
işte oynamak istıyorum sürekli küsüyorlar, paylaşım yapmıyorlar, vuruyorlar, böyle olunca en yakın gördüğüne bağlanıyoır.
ama uyarılan taraf biz oluyoruz. çocuklar ne yapacaklarını büyüklerden iyi bilir. onların akılları farklı çalışıyor. gözle görülür zarar verilecek bir durum yoksa aralarında halletsinler. diğer sizin arkadaşlık ilişkinizde size kalmış

Bit kadar çocuğu sevmiyorum nedir Allah aşkına?
Dünya üzerindeki bir çocuğa karşı olumsuz duygularınız varsa, kendinizi sorgulayın sadece.

Bence bu konuda belirleyici olan çocuğunuzun ne istediği, arkadaşlarıyla mı olmak istiyor o zaman olacak veya bu bahsettiğiniz arkadaş kızınızı mutsuz mu ediyor o zaman kendisi geri çekilecek.

Benim şu an çoçuğum yok ama benimki de yurtdışında büyüyüp okula gidecek muhtemelen. Açıkçası birileri sırf Türk diye extra bir dostluk veya grup kurma çabasında olmayı hiç düşünmüyorum

Bende boyle dusunuyorum aslinda,digerleri bir birlerine yalakalik yapiyor.Cocuktur bugun oynar,yarin kuser diyerek bosveriyorlar.
Bende bu ,amannnn çocuktur mantığını sevmiyorum.her olayı ve davranışı bu kalıba sokmak saçma...boşuna dememişler insan 7 sinde ne ise 70 inde de odur diye..görüşmezseniz birşey kaybedeceğinizi düşünmüyorum

Back