- 7 Eylül 2012
- 1.378
- 698
- 323
Ben zaten gidiyorumpsikologa gitmesi gereken cocuk değil ama yine de siz bilirsiniz![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben zaten gidiyorumpsikologa gitmesi gereken cocuk değil ama yine de siz bilirsiniz![]()
Cok tesekkur ederimRica ederim ne demek. Size ve kızınıza huzurlu bir hayat dilerim
Onumuzdeki yil iki aktivitesi olacak,okul disinda da farkli cocuklarla bir araya getirmeye calisacagim.Okulda bazen birlikteler,bazen kizim dislaniyor bazen ise kendisi uzaklasiyor.Anneler park vs bulusma ayarliyor ve bir araya geliyor cocuklar.Ben ortada bir sorun oldugunu dusunuyorum , ama cozemiyorum.Peki çocuğunuz o çocukları seviyor, benimsiyor, onlarla olmak istiyor mu? Yoksa yaşadıklarından rahatsız oluyor da anneler görüşüyor diye mi ortama giriyor mecburiyetten? Bu çocuklarla okulda beraber mi? Ben böyle durumlarda çocuğumu başka etkinliklere götürür başka insanlarla ortamlara sokardım. İstemediğim yerden hem onu hem kendimi kurtarmış olurdum. Bu tercihlere müdahale değil seçenek sunmak olur. Böylelikle çocuğum da bir kere birileriyle tanıştık arkadaş olduk diye onlara demir atmanın gereksizliğini , memnun olmadığımız ortamlarda bulunmayabileceğimizi kavramış olur
Bence sadece bu insanlarla sınırlı kalmayın ve onların ayarladığı görüşmelere bazen gidin. Kızınızı da farklı aktivitelere yönlendirin. Her tarzda ortamı görmüş olur böylelikle.Onumuzdeki yil iki aktivitesi olacak,okul disinda da farkli cocuklarla bir araya getirmeye calisacagim.Okulda bazen birlikteler,bazen kizim dislaniyor bazen ise kendisi uzaklasiyor.Anneler park vs bulusma ayarliyor ve bir araya geliyor cocuklar.Ben ortada bir sorun oldugunu dusunuyorum , ama cozemiyorum.
Bence kiminle arkadaşlık kuracağına kızınız karar versin. Çok fazla müdahil olmayı ben doğru bulmuyorum. Ayrıca bu tarz arkadaşlıkların da çocuğa çok fazla şey kattığını düşünüyorum ben. Hani kötü örnek olma gibi bi durumu yoksa, sadece bi anlaşıp bi anlaşamıyolarsa bence çocuğunuz insan ilişkilerini daha gerçekçi haliyle öğrenir. Çok steril bi çocukluk geçirmesindense bence daha iyi. Belki ben de çocukken çok karışık çocuklarla oynadım diyedir. O zamanlar çok iyi arkadaşlarım da vardı, beni dışlayan da vardı, dalga geçen de vardı, dengesiz olan da vardı. Ama bana çok şey kattığını düşünüyorum bu durumun.Merhabalar,
Sinifimizdan 4 5 anne whatsapp grubu kurduk ve guya daha yakiniz.Daha 1yildir tanisiyoruz aslinda,ama opucukler canimli cicimli konusmalar vs vs.Ben nedense daha mesafeliyim herkese karsi, cunku insanlari cok iyi tanimadan sevemiyorum.Mesele cocuklarimiz aslinda,simdi iki tanesi biraz degisik ozellikle biri huyu suyunu sevmiyorum.Asiri bencil ve kiskanc bir cocuk,grup kuruyor ve mesela 3.yu almiyor.Benim kizim hassas bu konuda.Bu soyledigim cocuk bazi gunler kizimla en iyi arkadas gibi,ama ertesi gun onu dislayabiliyor.Digerlerinede bunu yapiyormus.Simdi bu grup anneleri bu meseleleri hic takmiyor,cocuklarda arkadas olsun istiyorlar.Okul disinda bir araya getiriyolar vs.Benim dusuncem ise kizimin boyle bir arkadasa ihtiyaci olmadigi.Cocuk deyip gecemiyorum 3.siniflar bence bu tip arkadasliklar katkidan cok, negatif etkisi olacak.Grupta bir tek ben boyle dusunuyorum galiba.Sizin fikriniz nedir?
Bence zorbalik yapmadiklari surece arkadaslar arasinda boyle seyler oluyor. Artilarini eksilerini dusunun. Arkadassiz kalirsa daha zor olabilir kiziniz icin. Ayrica o kizlar daha cok gorusurse daha samimi olurlar bu sefer de kizinizi okulda dislarlarAynen yazdiklarinizi yapiyorum.Kizim yasitlarina gore biraz daha olgun.Konuyu acarken uzun tutmak istemedim.Sormak istedigim aslinda suydu kizim bu dislanmayi dogru bulmuyor ve icten ice sevgisinin azaldigini biliyorum.Ama diger anneler mesela hic umursamiyor bunu cocuklari goruntulu gorustuyor,okul disinda gorusme duzenliyor vs.Onlarin yaptigi mi normal yani?
Bu tip bir simarik çocuk ve yaptigi Mobbing yüzünden okul degistirdim düşünün artık. Bunlara biz çocuk diyoruz ama cocuklar çok acimasiz olabiliyor ve bu mobbinler ciddi derecede hasar birakiyor.Merhabalar,
Sinifimizdan 4 5 anne whatsapp grubu kurduk ve guya daha yakiniz.Daha 1yildir tanisiyoruz aslinda,ama opucukler canimli cicimli konusmalar vs vs.Ben nedense daha mesafeliyim herkese karsi, cunku insanlari cok iyi tanimadan sevemiyorum.Mesele cocuklarimiz aslinda,simdi iki tanesi biraz degisik ozellikle biri huyu suyunu sevmiyorum.Asiri bencil ve kiskanc bir cocuk,grup kuruyor ve mesela 3.yu almiyor.Benim kizim hassas bu konuda.Bu soyledigim cocuk bazi gunler kizimla en iyi arkadas gibi,ama ertesi gun onu dislayabiliyor.Digerlerinede bunu yapiyormus.Simdi bu grup anneleri bu meseleleri hic takmiyor,cocuklarda arkadas olsun istiyorlar.Okul disinda bir araya getiriyolar vs.Benim dusuncem ise kizimin boyle bir arkadasa ihtiyaci olmadigi.Cocuk deyip gecemiyorum 3.siniflar bence bu tip arkadasliklar katkidan cok, negatif etkisi olacak.Grupta bir tek ben boyle dusunuyorum galiba.Sizin fikriniz nedir?
İlkokulda akran zorbalığını sonuna kadar yaşamış biri olarak size katılıyorum. Bu tarz ilişkiler zarar getirir sadece. Olmaması daha iyiMerhabalar,
Aşırı bencil ve kiskanç çocukla arkadaşlıgı tasvip edermisiniz?
Yazdiklariniz cok dogru,cogunu zaten uyguluyorum ama eksik yaptiklarimida kapatacagim.
Şakasınız siz demi? Onlar ÇOCUK. 8-9 yaş.... hadi karşınıza alın o beğenmediğiniz BENCİL çocuğu. Ona böyle yapamamasını 30 kere anlatın. 40 yaşındaki insnalar bile böyle davranış sergilerken o bir çocuk diyemiyor musunuz? Büyümüşsünüz, anne olmuşsunuz ama çocuk ruhunu anlayamamışsınız.Merhabalar,
İlkokulda akran zorbalığını sonuna kadar yaşamış biri olarak size katılıyorum. Bu tarz ilişkiler zarar getirir sadece. Olmaması daha iyi
Ben burda derdimi ve hissettiklerimi tam anlatamadim.Bu kastettigim cocuk mesela sabah kizimla selamlasip , sarilip oper vs vs.Ogle molasinda kiz baska birini bulur ve benim kizin yanlarina gidince git burdan der pis bir sew tonuyla veya hic birsey demez ama gozlerini kacirir asagi yukari bakar asaglayici yuz ifadesi yapar.Bu surekli boyledir ve kizim hatta neden bunu yapiyorsun sebep nedir suan diye soruyormus cevap vermiyormus.Dier cocuklarada yapiyor bunu.Anneler cocuktur deyip geciyor ve arkadas olsunlar,kaynassinlar kafasinda ben ise istemiyorum ve bu grubun icindeyim.Tabi benim kast ettigim baya baya zorbalik yapan bir cocuktu .
Niye saka olayim,cocuklugumda kimseyi kucuk dusurup asagladigimi hatirlqmiyorum.Benim cocugum hosnut degil ve mutsuz oldugu icin kafaya takiyorum.Yanlis yonlendirmekte istemiyorum.Senle oynamiyorsa bosver ve baskasiyla oyna diyorum,o oyle onu bu sekilde kabullen ve uzulme diyorum surekli.Şakasınız siz demi? Onlar ÇOCUK. 8-9 yaş.... hadi karşınıza alın o beğenmediğiniz BENCİL çocuğu. Ona böyle yapamamasını 30 kere anlatın. 40 yaşındaki insnalar bile böyle davranış sergilerken o bir çocuk diyemiyor musunuz? Büyümüşsünüz, anne olmuşsunuz ama çocuk ruhunu anlayamamışsınız.
Sizin çocuğunuz hakkında neler yazıldığını bilmiyoruz. Tek taraflı her şey. Belki başkaları da ona aynı cümleleri kuruyor. Hoş mu sizce burda 8 yaşında bir ÇOCUĞU şikayet etmek.
Evet aslinda ortak arkadasiz ben cektim kendimi diger 3u daha kanki.Bir yerlere gidilirken bende varim ama onlar daha yakinlar cocuklari bksveriyolar analsirlar cocuktur diyorlar.Beni de böyle her şeye müdahale eden anneler darlıyor valla
Çocuğunuz da kendine zarar verdiğini, bu arkadaşlıktan hoşlanmadığını düşündüğünde zaten o çocukla arkadaşlığına devam etmez
Arkadaş seçimini çocuğunuza mı bıraksanız acaba?
Sanki 4 anne 4 çocuk hepiniz ortak arkadaşmışsınız gibi anlatmışsınız olayı
Buraya genç kadınlar bazen konu açıyorlar ya “arkadaşım bana söylemeden ortak arkadaşlarımızla buluşmuş arkadaşlığımı kestim”, “arkadaşımı aradım açmadı geri de dönmedi arkadaşlığımı bitirmek istiyorum” gibi gibi. İşte konu sahibinin kızı 10-15 sene sonra böyle bir genç kadın olacak muhtemelen.Beni de böyle her şeye müdahale eden anneler darlıyor valla
Çocuğunuz da kendine zarar verdiğini, bu arkadaşlıktan hoşlanmadığını düşündüğünde zaten o çocukla arkadaşlığına devam etmez
Arkadaş seçimini çocuğunuza mı bıraksanız acaba?
Sanki 4 anne 4 çocuk hepiniz ortak arkadaşmışsınız gibi anlatmışsınız olayı
Annelerle ortak arkadaş olmaktan bahsetmiyorumEvet aslinda ortak arkadasiz ben cektim kendimi diger 3u daha kanki.Bir yerlere gidilirken bende varim ama onlar daha yakinlar cocuklari bksveriyolar analsirlar cocuktur diyorlar.
Bu konuda da o tarz insanlara hiç katlanamıyorumBuraya genç kadınlar bazen konu açıyorlar ya “arkadaşım bana söylemeden ortak arkadaşlarımızla buluşmuş arkadaşlığımı kestim”, “arkadaşımı aradım açmadı geri de dönmedi arkadaşlığımı bitirmek istiyorum” gibi gibi. İşte konu sahibinin kızı 10-15 sene sonra böyle bir genç kadın olacak muhtemelen.