- 30 Kasım 2010
- 9.575
- 19.204
- 448
Sinifta 23 cocuk var,bizimkiler fanus gibi.Ayni dili konustuklari icin sadece birbirleriyle oynayacakmislar kafasindalar.Ve bir turk gruptan baska turku dislayinca dokunuyor.Cocuklar once gruplasti,sonra anneler.En kıl oldugum şey. Baska ulkeye gidip orada gruplaşmak, madem bu kadar istemiyorlar digerlerini, gruplaşacaklarsa ne işleri var yurtdisinda.
Sizin icin soylemiyorum bu arada. Yerinizde olsam o gruptan cikardim cocuguma da gruplaşma degil herkesle tanismasini soylerdim belki diger cocuklarla daha iyi anlaşacak?
Diğer annelerden size ne ki?diger anneler mesela hic umursamiyor bunu cocuklari goruntulu gorustuyor,okul disinda gorusme duzenliyor vs.Onlarin yaptigi mi normal yani?
Elinden geldiği kadar uzak tut, ergenlikte - sonrasında bir şekilde hep asiiri bencil- kıskanç insanlar hayatına girecek. Hatta belki öyle insanlarla dolu bir aileye gelin gidecek.Aşırı bencil ve kiskanç çocukla arkadaşlıgı tasvip edermisiniz?
Yazdiklariniz cok dogru,cogunu zaten uyguluyorum ama eksik yaptiklarimida kapatacagim.
Bu arada keske imkan olsaydida bizide buyuturken mesela anlasamadigimiz bir cevre oldugunda ailemiz farkli bir cevre icin imkan saglasaydi. Mesela benim gittigim dershane ozel okuldakilerin cikista gitrigi dershaneydi cok simariklardi ve ben anlasamiyodum dershanedekilerle. Orta okulda. Ama mesela bi gotar kursu bi havuza yuzmeye ne bileyim bi aktiviteye gitseydim hem arkadas edinirdim.hemde arkadas bile edinemesem bir hobim olur ilerde onu yapar yine asil koklu arkadaslarim olabilirdiAynen yazdiklarinizi yapiyorum.Kizim yasitlarina gore biraz daha olgun.Konuyu acarken uzun tutmak istemedim.Sormak istedigim aslinda suydu kizim bu dislanmayi dogru bulmuyor ve icten ice sevgisinin azaldigini biliyorum.Ama diger anneler mesela hic umursamiyor bunu cocuklari goruntulu gorustuyor,okul disinda gorusme duzenliyor vs.Onlarin yaptigi mi normal yani?
Kafam cok karisik bu konuda.Tum cocuklarla oynamasi gerekiyor yani?Tercihim disinda bir grup olustu ve bu cocuklarla iyi arkadasmi olmasi gerekiyor simdi?Ben bunu tesvik mi etmeliyim?Bu bahsettigim cocuk bence yetiskin oluncada aynisi olacak.Etrafinda kimse yokken biriyle dost olur,baska secenek cikinca onu satar hemen.Diğer anneler normal, anormal olan sizsiniz. İnsanlar çocukları sosyalleşsin, kaynaşsın, eğlensin diye bir araya getiriyorlar. Siz çocuğunuz dışlansın diye elinizden geleni yapıyorsunuz.
Evet dokuz yaş için bahsettiğiniz davranışlar çok normal. Normal gelişimlerinin bir parçası. Çocuğunuzu bundan mahrum bırakırsanız bu aşamayı sağlıklı bir şekilde atlatamayacak, orada hep bir düğüm kalacak bu da yetişkinliğinde farklı sorunlar olarak karşısına çıkacak.
Neden bunu yapıyorsunuz??Sinifta 23 cocuk var,bizimkiler fanus gibi.Ayni dili konustuklari icin sadece birbirleriyle oynayacakmislar kafasindalar.Ve bir turk gruptan baska turku dislayinca dokunuyor.Cocuklar once gruplasti,sonra anneler.
Teşvik de etmeyin engel de olmayın. Çocukların bir araya gelmesini sağlayın kendi ilişki dinamiklerini kendileri oluşturur onlar.Kafam cok karisik bu konuda.Tum cocuklarla oynamasi gerekiyor yani?Tercihim disinda bir grup olustu ve bu cocuklarla iyi arkadasmi olmasi gerekiyor simdi?Ben bunu tesvik mi etmeliyim?Bu bahsettigim cocuk bence yetiskin oluncada aynisi olacak.Etrafinda kimse yokken biriyle dost olur,baska secenek cikinca onu satar hemen.
Oyle hoşnut olmadigim bir durumunun icindeyimki tarif bile edemiyorum.Buradaki turklerin cogu egitim seviyesi dusuk ve kabile gibiler.Gerci yabancilarin cogu boyle...Sosyallesmek ve cevre edinmek okadar zor ki.Biz 4 yildir buradayiz dil seviyem isimi vs gorebilecek seviyede.Iyi dostuklar icin dilini,konustugunu anlamak lazim.Diğer annelerden size ne ki?
Onlar öyle çocuk yetiştirmeyi uygun görmüş, siz de kendi bildiğiniz gibi yetiştirin çocuğunuzu. Yani Yüz tanesi bir hareketi yapıyor diye o hareket doğru mu olacak?
Çoğu anne çocuk yetiştirmekten bihaber. Anne olma vasfına bile sahip değil, arkasından 'cocugu olmuyor' demesinler diye, herkes doğuruyor diye, korunmadan seks yaptılar diye anne oluyor insanlar.
Mesela benim etrafımda on anneden yedisi çocuğuna TV izletiyor, sekizi 'ay benim çocuğum çok akıllı,telefonda kendi kendine video açıyor' diye çocuğunun bilinçsiz internet kullandığını gururla anlatıyor. Bir o kadarı paketli gida veriyor. Pek çok anne çocuğunu 'nolacak canim' diye, cekinmeden,korkmadan konuya komşuya bırakıyor,yanında o olmadan akrabasinda falan kalmasını doğal karşılıyor, çocuğunun sözünü kesiyor, hayatına çok müdahil oluyor,ona buna kızıp hıncını çocuğundan çıkartıyor, çok zorda kalınca küçücük çocuğa bas bas bağırıyor, 'biktim senden' diyor.
Yani etrafındaki annelerin tamamı böyleyse mesela sen farkliysan 'ay hata bende mi' diye mi düşüneceksin?
Başkalarıyla kendini kiyaslayacaksan da gerçekten çocuğuyla çiçek gibi ilgilenen annelerle kıyasla. Avrupa'ya gidip hala komşuculuk peşinde sadece Türklerle arkadaş olan, gruplaşan kadınlarla değil.
Elinden geldiği kadar uzak tut, ergenlikte - sonrasında bir şekilde hep asiiri bencil- kıskanç insanlar hayatına girecek. Hatta belki öyle insanlarla dolu bir aileye gelin gidecek.
Önemli olan çocuğu onlardan korumak değil çocuğunun onların davranışının kötü olduğunu öğretmek bence, çocuğun kendisini korumasını sağlamak.
Biz çocukken tüm mahalle küfürbaz çocuklarla doluydu. Ablamla ben de küfür öğrenmek , kufredip kendini güçlü hissetmek yerine onlar adına utanirdik, "mal diyor arkadaşına,ne kötü kelime" diye. Siz de çocuğunuza kendini bencil insanalrdan korumayı, kıskanç insanların davranışının kizinizdan değil tamamen kendilerinden kaynaklı olduğunu, karşısına hep böyle insanlar çıkacağını ama bu tür davranışta bulunan arkadaşlarına yakın olmaktansa mesafeli olmanın onun yararına olacagini öğretin..bence çocuğun buna ihtiyaci var.
Çocuklar arkadaşlarını kendi seçmeli anneler bir araya geliyor diye zorunlu arkadaşlıklar yapmamalı.Yerinizde olsam hem çocuğum için hem de böyle sahte samimiyetten hoşlanmadığımdan gruptan çıkarım.Çocugumla da nedenini paylasmazdim.Onun sorun çözme becerisi yada arkadaslarini seçebilme yeteneği kazanmasını olumsuz etkilenmemek içinMerhabalar,
Sinifimizdan 4 5 anne whatsapp grubu kurduk ve guya daha yakiniz.Daha 1yildir tanisiyoruz aslinda,ama opucukler canimli cicimli konusmalar vs vs.Ben nedense daha mesafeliyim herkese karsi, cunku insanlari cok iyi tanimadan sevemiyorum.Mesele cocuklarimiz aslinda,simdi iki tanesi biraz degisik ozellikle biri huyu suyunu sevmiyorum.Asiri bencil ve kiskanc bir cocuk,grup kuruyor ve mesela 3.yu almiyor.Benim kizim hassas bu konuda.Bu soyledigim cocuk bazi gunler kizimla en iyi arkadas gibi,ama ertesi gun onu dislayabiliyor.Digerlerinede bunu yapiyormus.Simdi bu grup anneleri bu meseleleri hic takmiyor,cocuklarda arkadas olsun istiyorlar.Okul disinda bir araya getiriyolar vs.Benim dusuncem ise kizimin boyle bir arkadasa ihtiyaci olmadigi.Cocuk deyip gecemiyorum 3.siniflar bence bu tip arkadasliklar katkidan cok, negatif etkisi olacak.Grupta bir tek ben boyle dusunuyorum galiba.Sizin fikriniz nedir?
Anlattıklarından belli zaten sosyoekonomik düzeyi düşük oldukları. Yoksa normal yollarla Avrupa'ya giden,eğitimli kesim kabile gibi dolaşmaktansa çocukları Avrupalı yaşamına adapte olsun derdinde olurlar .Oyle hoşnut olmadigim bir durumunun icindeyimki tarif bile edemiyorum.Buradaki turklerin cogu egitim seviyesi dusuk ve kabile gibiler.Gerci yabancilarin cogu boyle...Sosyallesmek ve cevre edinmek okadar zor ki.Biz 4 yildir buradayiz dil seviyem isimi vs gorebilecek seviyede.Iyi dostuklar icin dilini,konustugunu anlamak lazim.
Ben sahsen yuksek lisans mezunuyum ,fakat Bulgaristan pasaportu ile free geldik buraya.Sifirdan en alttan basladik , gayette iyi gidiyor hersey. Kizimin karnesi 10 uzerinden 9, cok basarili bir ogrenci.Bahsettigim gruptakiler burada dogup buyumus(anneler dahil) ve puanlari cok dusuk.Sinifta kalma riski olan cocuklar vardi.Kufur, kotu kelimeler vs var ayricada dini bilgileri yanlis ve cocuklar bu konuda bir birine mudahale ediyor.Parkta bu gruptan bir cocuk kizima ekmegi cope atti diye kizdi ve bagirdi mesela.Bence kizimda benim hissettiklerimi hissediyor.Kendini bu ortama ait hissetmiyor.Yada ben ona bu hissi veriyorum?Anlattıklarından belli zaten sosyoekonomik düzeyi düşük oldukları. Yoksa normal yollarla Avrupa'ya giden,eğitimli kesim kabile gibi dolaşmaktansa çocukları Avrupalı yaşamına adapte olsun derdinde olurlar .
4 yıl sizin için az bir zaman belki ama okul öncesi oraya taşınmis ve 3 yıldır orada yaşayan bir çocuk için çok uzun bir zaman. Ömrünün yarısını o ülkede geçirmiş,artık kendisiNi Cook rahat ifade edebilmesi ,anadili gibi konuşabilmesi lazımdı
Bence çocuğunuzun iyiliği icin onu yabancilarin olduğu parklara, kurslara ,oyun grupalrina götürün. Başka millet ile arkadaşlık kurmak sizin için zor olabilir ama çocuklar için o kadar da zor değil ki,onlar konuşmadan da koştura koştura, kaydırak tepesinde pekala dostluk kurabilirler
Gruptan cikmam cok ters olurÇocuklar arkadaşlarını kendi seçmeli anneler bir araya geliyor diye zorunlu arkadaşlıklar yapmamalı.Yerinizde olsam hem çocuğum için hem de böyle sahte samimiyetten hoşlanmadığımdan gruptan çıkarım.Çocugumla da nedenini paylasmazdim.Onun sorun çözme becerisi yada arkadaslarini seçebilme yeteneği kazanmasını olumsuz etkilenmemek için
Size göre iyi huylu bunu özellikle belirteyim size göreMerhabalar,
Sinifimizdan 4 5 anne whatsapp grubu kurduk ve guya daha yakiniz.Daha 1yildir tanisiyoruz aslinda,ama opucukler canimli cicimli konusmalar vs vs.Ben nedense daha mesafeliyim herkese karsi, cunku insanlari cok iyi tanimadan sevemiyorum.Mesele cocuklarimiz aslinda,simdi iki tanesi biraz degisik ozellikle biri huyu suyunu sevmiyorum.Asiri bencil ve kiskanc bir cocuk,grup kuruyor ve mesela 3.yu almiyor.Benim kizim hassas bu konuda.Bu soyledigim cocuk bazi gunler kizimla en iyi arkadas gibi,ama ertesi gun onu dislayabiliyor.Digerlerinede bunu yapiyormus.Simdi bu grup anneleri bu meseleleri hic takmiyor,cocuklarda arkadas olsun istiyorlar.Okul disinda bir araya getiriyolar vs.Benim dusuncem ise kizimin boyle bir arkadasa ihtiyaci olmadigi.Cocuk deyip gecemiyorum 3.siniflar bence bu tip arkadasliklar katkidan cok, negatif etkisi olacak.Grupta bir tek ben boyle dusunuyorum galiba.Sizin fikriniz nedir?
Bilemiyroum. Ama kızınızın da o kadinlar gibi orada büyüdüğü,okuduğu halde hala (hiç yaşamadığı) Türkiye kafasindan Çıkamayan ,sadece Türklerle arkadaşlık kuran briisi olmasını istemiyorsanız bu çevre haricinde yeni bir çevre edinmesine bakın. Sizin icin zor olabilir ama eminim onun için çok daha kolaydır yeni sosyal çevrelere alışmak.Ben sahsen yuksek lisans mezunuyum ,fakat Bulgaristan pasaportu ile free geldik buraya.Sifirdan en alttan basladik , gayette iyi gidiyor hersey. Kizimin karnesi 10 uzerinden 9, cok basarili bir ogrenci.Bahsettigim gruptakiler burada dogum buyumus(anneler dahil) ve puanlari cok dusuk.Sinifta kalma riski olan cocuklar vardi.Kufur, kotu kelimeler vs var ayricada dini bilgileri yanlis ve cocuklar bu konuda bir birine mudahale ediyor.Parkta bu gruptan bir cocuk kizima ekmegi cope atti diye kizdi ve bagirdi mesela.Bence kizimda benim hissettiklerimi hissediyor.Kendini bu ortama ait hissetmiyor.Yada ben ona bu hissi veriyorum?
Uzun uzun yazmissiniz cok sagolun.Soylediklerinizde cok haklisiniz ve dikkate alacagim,kizim durumun farkindaki uzaklasiyor.Size göre iyi huylu bunu özellikle belirteyim size göre
Şimdi siz çocuğunuza paylaşmayı çoklu oyunlar oynamayı vs aşılayabilirsiniz. Ama çocuğun karakteri bundan farklı olabilir. Nasıl ki tüm insanlar aynı değilse tüm çocuklar da aynı değil. Yetiştirme bir yere kadar etkili. O çocuğun davranışlarını tasvip etmiyor olabilirsiniz ama çocuğunuzu ondan uzaklaştırmak yada o çocuğu sizin çocuğunuz gibi davranmaya zorlamak çok yanlış. Belki sizin çocuğunuzdan çok daha sağlam adımlarla büyüyordur bilemeyiz….
Çocuğunuz büyüyecek ve hayat bizim onlara sunduğumuz gibi birşey değil, her türlü insanla her türlü zorlukla karşılaşacak, siz her an onun yanında olmayacaksınız, her zorlandığında yanında olmamalısınız. İnsanları tanımayı, zorluklarla başetmeyi öğrenmeye bugünlerde başladı.
Kıskanılsın, oyuna dahil edilmesin, gruba alınmasın, elinden oyuncağı alınsın….böyle böyle birey olacak güçlenecek hayatı kendi tecrübeleriyle öğrenecek. Yalnızca kızınızın yapısında arkadaşları olursa ona ne gibi bir katkısı olacak? Kendini bulmak için farklı karakterlerde davranışlarda arkadaşlara ihtiyacı var.
akışı kızınıza bırakırsanız bir zaman sonra o bu arkadaştan uzaklaşacak, doğru olan da bu, sizin müdahale etmeniz değil
Rica ederim ne demek. Size ve kızınıza huzurlu bir hayat dilerimUzun uzun yazmissiniz cok sagolun.Soylediklerinizde cok haklisiniz ve dikkate alacagim,kizim durumun farkindaki uzaklasiyor.
Izin donusu psikologa goturecegim kizimi,ben yanlis yonlendirmekten korkuyorum.Cocuk zaten kafasi karisti buraya gelince.Ilk geldigimizde mutli bir okula gitti 20 cocugun her biri baska milletten.Sokakta turkce konusan gorunce yakinlik kurmak istiyordu.Anne burda turklerde varmis diyordu.Dili olmasi gereken seviyede,okumasida da ayni sekilde.Burada avi ile olculuyor sene sonu puanlandiriliyor.Bilemiyroum. Ama kızınızın da o kadinlar gibi orada büyüdüğü,okuduğu halde hala (hiç yaşamadığı) Türkiye kafasindan Çıkamayan ,sadece Türklerle arkadaşlık kuran briisi olmasını istemiyorsanız bu çevre haricinde yeni bir çevre edinmesine bakın. Sizin icin zor olabilir ama eminim onun için çok daha kolaydır yeni sosyal çevrelere alışmak.
Yerel cocuklarin olduğu yüzme havuzuna falan gönderin, o arkadaş edinir zaten .
Ben olsam çok üzülürdüm yaa, ne umutlarla - çocuğunun eğitimi için, iyi geleceği için Avrupa'ya göç, cocugu koca sınıfta Türklerle gruplassin, kendini oralı insanlardan dışlasın...
Ayrıca cocgunuzu ortalamsi 9/10 ise demek ki dili var. Neden sadece anadili Türkçe olan çocuklarla sosyallessin ki?
Öncelikli olarak buna bir çare bulun bence ...
psikologa gitmesi gereken cocuk değil ama yine de siz bilirsinizIzin donusu psikologa goturecegim kizimi,ben yanlis yonlendirmekten korkuyorum.Cocuk zaten kafasi karisti buraya gelince.Ilk geldigimizde mutli bir okula gitti 20 cocugun her biri baska milletten.Sokakta turkce konusan gorunce yakinlik kurmak istiyordu.Anne burda turklerde varmis diyordu.Dili olmasi gereken seviyede,okumasida da ayni sekilde.Burada avi ile olculuyor sene sonu puanlandiriliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?