• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları sınıf değiştirmek için fikirlerinize ihtiyacım var...

firtinatt

Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2013
22
0
16
Ankara
slm bayanlar. 7 yaşında bir kızım var. okulun başından beri öğretmenimizle ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. sınıf geneline kaba davranışları,öğrencilere akla sığmayacak cezalar vermesi, fikirlerine karşı çıkan velilerine (birisi de benim )cephe alıp bunu öğrencilere yansıtması ile ünlü bir öğretmenle uğraşıyoruz. iş iyice çığırından çıkınca idare ile görüştüm ama yazıklar olsunki ilgilenmediler bile. sınıf değişikliği yaptırmak istiyorum ama idarenin umrunda değil. sizce nasıl bir yol izlersem etkili olur. yardımlarınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var.

naparsanız yapın ama değiştirin bence yazıklar olsun böyle öğretmenlere:19:idareye her gün gidin,önce kibar sonra sert uyarılarda bulunun,gerekirse meb i sokun devreye..

daha çok küçük çocuğunuz geç olmadan böyle bir öğretmenin yaratıcağı etkilerden çocuğunuzu kurtarın,ama tabiki ona da bir sorun derim en azından fikirlerinin değerli olduğunu hissetsin size kızmasın sınıfını değiştiriyor diye.özellikle öğretmeniyle ilgili memnun olmadığı bir anda konuyu açarsanız daha kolay gönlünü fethedebilirsiniz :21:

ne yazıkki öğretmenle konuşamıyoruz kadıncağızın ciddi anlamda psikolojik problemleri var. son konuşmamızda beni yalancılıkla suçladı üstüne üstlük sınıftan kovdu. 147 yü devreye soktum soruşturma açtılar üzücü olanda aramızdaki tatsızlığa şahit olan yan şubenin öğretmeni inkar etti ve yalancı şahitlik yaparak hiç bir şey yaşanmadı dedi. ikinci adım olarak okula mail attım ve dilekçe gönderdim ilçe milli eğitimi devreye sokacağımı bildirdim. bakalım ses soluk çıkmadı biraz beklemeye karar verdim.sonuca göre hareket etmeyi düşünüyorum

ilçe olmadı il milli eğitim...sonuç alıcağınıza inanıyorum çözülür bu iş..

hangi ildesiniz bu arada?

Kolay gelsin ve geçmiş olsun. Öğretmen olmamadan dolayı bilirim ki sorunlu olduğumuzdabizimle uğraşmak zordur. özellikle küçük yaş gruplarında daha da zor. meslektaşımın tavrından üzüntü duydum ama bazen olabiliyor böyle şeyler. Çocuğunuzun sınıf değiştirme durumuna gelince aynı okul içerisinde sınıf değiştirmenin bazı zorlukları vardır. Bu konuda başarılı olup sınıf değiştirseniz bile öğretmenler odasında sizin ve çocuğunuz hakkında şu anki öğretmeninizin verdiği bilgiler yeni öğretmende ön yargı oluşturabilir ki bu dönemin sonuna yaklaşırken hem çocuğunuzu hem sizi zorlar,alıştığı arkadaşlarından ayrılmak yeni sınıfa adapte olmak sorunların içinde olacaktır. milli eğitim hangi ildesiniz bilmiyorum ama veli şikaayetlerini ciddiye alır. benim naçizane tavsiyem sınıf değişiklşiğini yapacaksanızda tatil dönemi içinde yapmanız hem çocuğunuz hem sizin için ara verilmiş bir dönem olur belki yeni sınıfında yeni gelenlerle daha kolay anlaşabilir... eğer hemen yapacaksanızda öğretmeninizle sizin gibi sorunlar yaşayan velilerle birlikte idareye gitmeniz müdürün dikkatini çekebilir ve en azından diğer öğrenciler içinde iyileştirme adına adım atılmış olur. öğretmeninizle yaşadığınız sounlar adına üzüldüm ama yine de dialoğunuzu kopartmayınçocuğunuzun başarısı adına sakin bir ruh haliyle tekrar konuşmanızı tavsiye edebilirim... kolay gelsin...

Kolay gelsin ve geçmiş olsun. Öğretmen olmamadan dolayı bilirim ki sorunlu olduğumuzdabizimle uğraşmak zordur. özellikle küçük yaş gruplarında daha da zor. meslektaşımın tavrından üzüntü duydum ama bazen olabiliyor böyle şeyler. Çocuğunuzun sınıf değiştirme durumuna gelince aynı okul içerisinde sınıf değiştirmenin bazı zorlukları vardır. Bu konuda başarılı olup sınıf değiştirseniz bile öğretmenler odasında sizin ve çocuğunuz hakkında şu anki öğretmeninizin verdiği bilgiler yeni öğretmende ön yargı oluşturabilir ki bu dönemin sonuna yaklaşırken hem çocuğunuzu hem sizi zorlar,alıştığı arkadaşlarından ayrılmak yeni sınıfa adapte olmak sorunların içinde olacaktır. milli eğitim hangi ildesiniz bilmiyorum ama veli şikaayetlerini ciddiye alır. benim naçizane tavsiyem sınıf değişiklşiğini yapacaksanızda tatil dönemi içinde yapmanız hem çocuğunuz hem sizin için ara verilmiş bir dönem olur belki yeni sınıfında yeni gelenlerle daha kolay anlaşabilir... eğer hemen yapacaksanızda öğretmeninizle sizin gibi sorunlar yaşayan velilerle birlikte idareye gitmeniz müdürün dikkatini çekebilir ve en azından diğer öğrenciler içinde iyileştirme adına adım atılmış olur. öğretmeninizle yaşadığınız sounlar adına üzüldüm ama yine de dialoğunuzu kopartmayınçocuğunuzun başarısı adına sakin bir ruh haliyle tekrar konuşmanızı tavsiye edebilirim... kolay gelsin...

İnanın ben 27 yıllık eğitim hayatı olan bir eğitimci ile bu duruma düştüğümüz için çok rahatsızlık duyuyorum. Veli toplantısı ne yazılı yapılmıyor. Müdür beyin uyarısına rağmen yinele velilere toplu olarak yüzünüze gelmek istemiyor öğretmenimiz. Dediğiniz gibi yaptık sınıf annemize öğretmene iletmesi için bilgi verdik Veli toplantısı istediğimize dair. Yine kabul etmezse idareye dilekçe göndereceğiz. Düşünebiliyormusunuz sınıfta erkek çocuklarını tek tek kokluyormuş ve ne kötü kokuyorsunuz anneniz sizi yıkamıyor mu diye rencide ediyormuş. Umarım çocuklarımız daha fazla yara almadan bu durumdan bir an önce kurtuluruz

Canim.konunu okudum ve sonucu gercekten cok merak ettim
Benim.kizimda bu yil.okula basladi
Ogretemn 6o yaslarinda
25.gununde kizimin sacini cekerek saclarini yolarim demis sordigumda sabrim.tukendi dedi sabri 25 gunde tukenmis
Sorunda kizimin arkadasi.ile konusup dersini yavas yapmasi
Asla yaomadi demem ama birinci sinif onlarada alisma sureci tanimak.lazim
Iki gun sonra kizim aglayaral okula gitmek istemedigini soyledi az birsey slklstirinca ogretmen bacaklarimizdan tavana asicakmis dedi
Kitaplarla ogrencilerin kafalarina vuruyor kulaklarini cekiyormus
Kizimin okuldan sogumasindan endise ediyorum

Elimizden ne gelirse yapacağız Ankara'da oturuyorum umarım çözeriz aksi taktirden kızımın psikolojisini düzeltemeyeceğiz

Arkadasım Ankarada hangi ilçe hangı okul? bu nasıl bırseydır koklamak rencıde etmek.. Hem sanane.. Müdür idareciler canak tutuyordur bırbırlerıne..
En kötü kameraya falan ceksen olmazmı..

Lutfen yardim sinif nasil degistirebilirim.idare kabul etmiyor.ilce milli egitim mudurlugune gitsem sizce sonuc alirmiyim.

Merhaba,

sonucu merak ediyorum, ne yaptınız acaba?

Çünkü benzer bir durum içindeyiz biz de.

Back