Başka bir sınıf annesi olsa belli ki veliler yine sorun çıkartacak.
Öğretmen de en azından bir açıklama yaparsa belki bu kadar sınıf annesinin üstüne gitmezler diye düşündüm.
Doğrudur ama inanın amaç bu.
Öğretmene ulaşılmasının önünde engel olarak durması,bir nevi aracı olması.
Hiç olmadım sınıf annesi ,özel okullarda olmadığı icin bu sistem zaten birebir şahit olmadım ama kızımın okulunda da whatsapp grubu kurup,şuna hediye alalım,bunun icin para toplayalım ,şöyle olsun,böyle olsun,öğretmenimizle konuştum şunu size söylememi rica etti(!öğretmenin numarası kayıtlı,her bilgiyi whatsapptan velilerine atıyor zaten kendisi birebir)diye kendince kendini fahri sınıf annesi ilan edip saçmalayan veli arkadaşlar oldu,arkadaşlarimdan ,ilk senesi bu,çocuğuma yakın olayım,gözüm üzerine olsun,öğretmene yakın olayım gibi sebeplerle severek sınıf annesi olan kim varsa pişman oldu. İlk fırsatta da bıraktılar zaten. Hepsi aynı şeyi söyledi,öğretmen birşey istiyor,biz duyurup para topluyoruz veliler bizimle kavga ediyor,vermemek için binbir bahane sunuyor,istenen şeye muadil söyleniyor bir öğretmene gidiyorum,bir veliye sanki ulak misali. Anlaşmazlık cıkiyor. İnsanlarla uğraşmaktan laf anlatmaya çalışmaktan bıktım dediler.
Öte yandan düşünsenize sınıf annesi yok ve öğretmen bu konuda velilerle mücadele veriyor. Belki çekinip para veren olur ama sorun çıkaranda olur muhakkak uğraşmak zorunda kalırlar yani bu da olmaz. Öğretmen cocuklarla,eğitimle ilgili konularla mı uğraşsin,velilerden para toplamakla mi?
Sınıf annesi biraz cevval olmalı. Bunu yapmak istemeli,sevmeli ki uğraşsin yani. Çok kolay birşey olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Severek yapanlar da zaten biraz ben sınıf annesiyim diye böbürlenecek kafada olan insanlar olur ancak.