İlköğretim Yorum ve Soruları Sınif annesi olmak

Bizde de biri gönüllü oldu onun dışında herkes bi oh çekti :KK70:

Valla zor iş hiç benlik değildi. Bizde de para mevzusu oldu. Sınıf içine ıslak mendil kağıt havlu bazen tuvalette bitiyor falan diye sıvı sabun falan almak için. O gün kimse itiraz etmedi ama bazılarının gözünden anladım sonradan sıkıntı çıkaracaklar.

Direk grup kuruldu yönetici dışındakilerin mesajlarına kapatıldı.

İstemiyorsanız toplantıda dile getirin. Burada söylediklerinizi onların yüzüne de söyleyin. Bend bırakıyorum özellikle beni eleştirenler buyursun gelsin diyin. Emin olun kimse çıkmaz. Biz yapanı eleştirmeyi çok severiz ama daha iyisini biz yapalım demeyiz.

Böyle minnoş insanlara göre değil sınıf anneliği, hep arada kalırsınız.

İktidar hırsınızın olması lazım. Yoksa çekilecek şey değil, siz bir de gönülü olmuşsunuz.

Hassas bir insansanız daha fazla ilerlemeden bırakın derim.
iktidar hırsı mı?valla doğru.naif insanlara göre değil bu iş.

Sonuçta bahsettiğimiz ortam bir sınıf bile olsa gene de az buçuk gücü elinizde tutuyorsunuz, karar alma yetkiniz falan var. Bu da bir iktidar sayılmaz mı o kişiye göre diğer kadınlar üzerinde :KK53:

Yani bence en azından güç sevmeniz lazım yoksa kimse istemedi, öğretmene yardım olsun falan gibi amaçlarınız varsa konu sahibi gibi 'yok kalsın istemem, neyime gerek" durumu oluşur. :KK48:

dur diyeyimmm.öğretmenin grubundan ayrı grup kuruldu sadece velilerin olduğu.bu sınıf annesi orda dersle ilgili bir yorumuma beni özelden uyardı.sen de velisin ben de sen beni uyaramazsın dersle ilgili yazdım dedim.gene anlamadı.uyarılır uyarırım diye resmi bir dille yazdı özelden.ben de kayış koptu.netten buldum genelgeyi.al bu sınıf annelerini yasaklayan genelge.haddini bil seni de tanımıyorum analığını da.benim en azından öğretmenlik formasyonum var çalışmasam da beni eleştireceğine kendine ortaokul diploması al yazdım.ha biraz ağırca yazdım ama haketmişti. :rolleyes:

dur diyeyimmm.öğretmenin grubundan ayrı grup kuruldu sadece velilerin olduğu.bu sınıf annesi orda dersle ilgili bir yorumuma beni özelden uyardı.sen de velisin ben de sen beni uyaramazsın dersle ilgili yazdım dedim.gene anlamadı.uyarılır uyarırım diye resmi bir dille yazdı özelden.ben de kayış koptu.netten buldum genelgeyi.al bu sınıf annelerini yasaklayan genelge.haddini bil seni de tanımıyorum analığını da.benim en azından öğretmenlik formasyonum var çalışmasam da beni eleştireceğine kendine ortaokul diploması al yazdım.ha biraz ağırca yazdım ama haketmişti. :rolleyes:
Hee işte bende buna tutuluyorum, okulda toplu bir şey olur ücretini topla öğretmene ver geç ama kişisel yorum vs nedir?

Konuşmanızı tam bilemiyorum ama iyi yapmışsın en azından insanları tanımadan bir daha yazmaz. 🤭

Hahaha sizin hikayeleri gorunce ,daha oğlum 2 ye geçti. Çok minnoş bir sınıf annemiz vardı başta , kadın sonradan veli grubunda öğretmenin dedikodusunu yapan biri haline geldi. En sonunda da öğretmenin çocuklarla yaptığı bir calisma hakkında ,öğretmene akıl vermeye başlayıp öğretmeni kucumsemeye başlayınca ,önce gruptan ayrıldı . Bu sene de çocuğunu okuldan almış 😂😂

Bizim sınıf annesi de enteresan çıktı bu sene, sınıfın ortasına çıkıp velilere ültimatom veriyor. öğretmen konuya girmeye çalışsa sesini yükseltip konuşmaya devam ediyor. Velilere çocuğa eğitim nasıl verilir onun dersini veriyor. Sınıfta iki öğretmenle birlikteyiz gibi sanki. Bu neyin hevesi hiç anlayamadım. Öğretmenlikte gönlü kalan bu yoldan tatmin sağlamaya çalışıyor sanırım.
Birde anlamadığım sınıf anneleri öğretmenlerden bilgili.bunlar bence içinde uhde kalan insanlar

Kesinlikle vazgeçin. O vakti çocuğunuza ayırsanız daha hayırlı bir iş yapmış olursunuz. Sınıf anneleri okullarda bedavadan gönüllü olarak çalışan, hatta saatlerini okulda harcayan insanlar. Nereden bulaştınız. Part time işe girin daha iyi. Vazgeçtiğinizi, yapmayacağınızı söyleyin. En kötü bir bahane bulun. Annem hasta , ben hastayım vs. Sizde anladığım kadarı ile sınıf annelerindeki boş ego, kendini öğretmen sayma ve birçok hakkı olduğunu iddia edip milleti fırçalama özelliği yok. Birde böyle çok anlıyorlarmış gibi resmi konuşmaları yok mu! Bu kadar boş vakti nereden buluyorlar anlamıyorum.

Merhaba nihayet 1.Sınıf uyum haftamız tamamlandı okulun ilk günü gönüllü sınıf annesi oldum(tecrubesizlikten) amacım öğretmenin çocuklara odaklanabilmesi icin elimden geldiğince destek olmak çocuguma yakın olmak gibi şeylerdi..pilot devlet okullarından birinde çocuğum öğretmenimiz benim için biçilmiş kaftan 20 yıllık tecrübesi tatlı sert uslübü otoritesi ..Ama gelin görün ki para tura isleri beni strese soktu
Geçen yıllardan kalma pc yazıcı gibi demirbaslar bozulmuş bunun için para toplanması lazim ama veliler sanki bu parayı ben istiyorum yahut öğretmen daha uygunu seçebilir ama ben izin vermiyormuşum gibi malupile ediyor diger velileri buna sebeb de tek cocuk olması "öğretmen sizi mimlemesin diye tek cocuk olduğu için ,herşeyin en pahalısina evet diyorsunuz" dediler anlatıyorum bunun seçimini ben yapmıyorum toplanacak tutarı da ben belirlemedim en sonunda öğretmene özür dileyerek bırakmak istediğimi söyledim kabul etmedi .Ilk gun yapılan toplantıda sesi çıkmayan herkes beni şamar oğlanı sandı ve bu p.tesi yeniden toplantı yapılacak ben bu sınıf anneliğini nasil bırakabilirim?
Yapmak istemiyorum diyip çıkacaksın işin içinden. Kim ne düşünüyor bilemem ama bu işe kalkışan herkes ayak işi gibi diyip bırakti. Dediğiniz gibi bu gibi şeylerle öğretmenler genelde muhatap olmak istemez. Para ile özellikle. Kimseye verdin verecektin gibi tartışmalara girmezler

Sen benim görümceyi gör Allah aşkına çocukların uyum (kılık kıyafet) içerisinde olması adına taktıkları tokaya bile laf ediyor 😂 sebep ise sürekli sosyal medyada sınıfı övgüler adına paylaşım yapmak...

Sanırım okulda sınıf anneleri de yarışıyor bilemiyorum ama onu gördükçe durumuna gülüyoruz artık kabullendik.
Anlamıyorum cidden? Ben de mi tuhaflık var acaba? Nefret ediyorum toplantı dısında gitmekten..kadınlar okul cıkısı ya da öncesi toplanıp kahve cay partisi yapiyorlar🙈

Sınıf annesi sevmiyorum. Direkt öğretmenle iletişim daha iyi. Şimdi lisede sınıf temsilcisi çıktı neyseki öğretmenmiş kendisi biraz kabullenebildim.
kolejde yok valla.kurtuldummm kendilerinden yaşasınnnn.bana çocuğunun derslerdeki durumunu soran oldu ayol.ne bileyim sınıfın bir köşesinde oturmuyordum ya sınıf annesiyim diye tüm derslerde. :KK45:

kolejde yok valla.kurtuldummm kendilerinden yaşasınnnn.bana çocuğunun derslerdeki durumunu soran oldu ayol.ne bileyim sınıfın bir köşesinde oturmuyordum ya sınıf annesiyim diye tüm derslerde. :KK45:

Ooo benim kızım özel okulda. İki veli arkadaş benim kızımın okula alışıp alışamadığını merak etmiş. Küçük gösteriyormuş 😄 öğretmen de "sizin çocuklardan daha iyi, hiç sıkıntımız yok" bazı insanlar nerede duracağını bilmiyor.

Bu soruyu soranlardan birinin kızı benim kızımdan daha zayıf. Ama nedense benimki dikkat çekti

X