Sinema Günleri 5.Hafta Anketi / Liv

Sinema Günleri 5.Hafta Anketi / Liv

• The Reader

OY: 7 53,8%
  • Philadelphia

OY: 2 15,4%
  • Matchstick Men

• Catch Me If You Can

• Ankete Katılan
    13

BeyazPerim

Vay anası ya =)
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2008
11.895
18

*** LUTFEN LISTEDE ADI OLMAYANLAR OY KULLANMASIN !
*** LUTFEN LISTEDE ADI OLMAYANLAR OY KULLANMASIN !

**************************************************************************************************************************

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------The Reader -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oyuncular : Kate Winslet, Ralph Fiennes, David Kross, Jeanette Hain, Lena Olin

IMDB Puanı:7.7/10
Yapım:2008 ~ ABD, Almanya
Tür:KK70:ram, Erotik, Romantik
Yönetmen:Stephen Daldry Senaryo:KK70:avid Hare
Senaryo (Kitap):Bernhard Schlink Yapımcı:Sydney Pollack, Anthony Minghella
Görüntü Yönetmeni:Roger Deakins Müzik:Alberto Iglesias Dağıtım:TiglonFilmin
Süre:2 saat 4 dk
Gösterim Tarihi:10 Nisan 2009 (Türkiye)

the-reader.jpg

Filmin Özeti

2.Dünya Savaşı bitmiştir. Yaralarını sarmaya çalışan Almanya’da Michael adlı genç çocuk tesadüfen tanıştığı, kendisinden yaşça büyük Hanna Schmitz’e aşık olmuştur. Michael’ın bu isteği karşılıksız kalmaz. Gizlilik çerçevesinde yürütülen bu ilişki, Schmitz’in bir anda, ortadan kaybolmasıyla biter. Aradan 8 yıl geçmiştir. Michael çalışkan bir avukat olmuştur. Nazi suçlularının yargılandığı mahkemelerde gözlemcilik yapmaktadır ve bir gün Hanna’yı sanıklar arasında görür.

**************************************************************************************************************************

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------Philadelphia --------------------------------------------------------------------------------------------------

Oyuncular : Tom Hanks, Denzel Washington, Antonio Banderas

IMDB Puanı:7.6/10
Yapım:1993 ~ ABD
Tür:KK70:ram Yönetmen:Jonathan Demme Senaryo:Ron Nyswaner
Yapımcı:Jonathan Demme, Kenneth Utt, Ronald M. Bozman, Kristi Zea, Gary Goetzman, Edward Saxon
Görüntü Yönetmeni:Tak Fujimoto Müzik:Howard Shore, Bruce Springsteen
Süre:2 saat 8 dk
Gösterim Tarihi:23 Aralık 1993 (Türkiye)

philadelphia.jpg

Filmin Özeti

Eşcinsel ve işinde başarılı bir avukatın (Tom Hanks) birgün AIDS virüsü taşıdığını fark edilip, çok geçmeden çalıştığı hukuk bürosundaki işine de sudan bir sebepten dolayı son verilir. Şirketin patronu ile arasının çok iyi olmasından dolayı buna çok şaşıran avukat, şirketi ve patronu aleyhine mahkemeye dava açmaya karar verir. Böylece AIDS kurbanın bir insanın toplum içindeki yerini sorgulayan bir dava da başlamış olur. Ve ona bu hukuk mücadelesinde arkadaşı (Denzel Washington) yardımcı olur.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Matchstick Men ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Oyuncular: Nicolas Cage, Alison Lohman , Sam Rockwell , Bruce Altman

IMDB Puanı:7.4/10
Yapım:2003 ~ ABD
Tür:KK70:ram, Komedi Yönetmen:Ridley Scott Senaryo:Nicholas Griffin, Ted Griffin Yapımcı:Ridley Scott, Jack Rapke, Ted Griffin, Steve Starkey
Görüntü Yönetmeni:John Mathieson
Süre:1 saat 54 dk
Gösterim Tarihi:28 Kasım 2003 (Türkiye)

matchstick-men.jpg

Filmin Özeti

Roy ((Nicolas Cage)) ve Frank ((Sam Rockwell)) çok büyük paranın peşinde koşan soygunculardır...Artık onların bir ortağı vardır artık Roy hiç ortalıkda görülmeyen kızı ((Alison Lohman)) ve oda üç kağıtçılığı öğrenmeye çok isteklidir....

Ridley Scott'un yönettiği bu komedi filminde olaylarhiçde beklenmedik şekilde gelişecektir...Eğlenmek ve süprizlerle karşılaşmak için Üç Kağıtçılar'dan daha güzel film bulamazsınız...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Catch Me If You Can ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Wal-ken, Martin Sheen
IMDB Puanı:7.7/10
Yapım:2002 ~ ABD
Tür:Aksiyon, Biyografi, Dram, Komedi, Polisiye
Yönetmen:Steven Spielberg
Senaryo:Jeff Nathanson
Senaryo (Kitap):Frank Abagnale Jr., Stan Redding Yapımcı:Steven Spielberg, Walter F. Parkes Görüntü Yönetmeni:Janusz Kaminski
Süre:2 saat 21 dkGösterim Tarihi:31 Ocak 2003 (Türkiye)

Sikiysa-Yakala_3.jpg

Filmin Özeti

FBI’ın ünlü “En Çok Arananlar” listesinde yer alan en genç dolandırıcısının gerçek yaşam öyküsü... Frank Abagnale Jr henüz 18 yaşına gelmeden doktorluk, avukatlık ve büyük bir hava yolu şirketinde pilot yardımcılığı yapmtı. Kılık değiştirme ustası olan Abagnale, aynı zamanda son derece zeki bir dolandırıcıydı. 16 yaşındayken başladığı çek sahtekarlığını 26 ülkede sürdürerek 2,5 milyon dolar çapında dolandırıcılık yaptı. ABD tarihinin en başarılı banka soygununu gerçekleştirdi.

Son düzenleme:
kızlar filmleri seçerken çok zorladım hangilerini izleyip izlemediğinizi bilemediğim için böyle bir anket ortaya çıktı umarım begenirsiniz =)

Son düzenleme:
hicbirini izlememistim the reader i sectim.. ikinci dunya savasi filmlerini cok severim..

gercekten mi tatlım ohhhh çok sevdim buna film şecme işi gayet zormus ...tom hanks hayranı olarak 2 filmide tom hanks dan seçme calıstım

Livim filmler çok güzel ben sadece Matchstick Men i izlememiştim bu yüzden oyumu ona verdim. diğer filmlerde seçilirse zevkle tekrar izlerim.

bende Matchstick Men izlemedim oyumu ona vereceğim..
bence güzel seçimler olmuş..
bende şimdi my sisters keeper ı izledim başından sonuna kadar ağladım..gözlerim şişti artık..offf yaaa

kızlar cok tesekkur ederim =)

prensesim ben o olayları pek bilmiyorum duzeltebilme sansım varsa duzelteyim cnm =)

canim benim yeni anket hayirli ugurlu olsun:)) guzel filmler secmissin bende secmekte zorlaniorum kuzum izlemedigimize oy vercegimize gore iclerinde izlemedigim reader var guzelim ona oy veriorumm

the readerı izlemiş pek beğenmemiştim, (içinde yahudi soykırımı geçen filmlerden böö geldi de) diğerlerini izlemedim "philadelphia" çok merak ettim, seçilmese de izlicem bunu.

Bir de şans eseri arayıp buldum topici, livcim 4. hafta topicinin altına link ekle yoksa diğerleri de farketmeyecekler benim gibi. :hulya:

Son düzenleyen: Moderatör:
bende Matchstick Men izlemedim oyumu ona vereceğim..
bence güzel seçimler olmuş..
bende şimdi my sisters keeper ı izledim başından sonuna kadar ağladım..gözlerim şişti artık..offf yaaa

Ay o filmi önermiştim ben 1 ay önce falan. benim de bittiğim filmlerden o, içim parçalandı ağlamaktan şişmiştim resmen :gitme:

ben ilk üçü seyrettim. 4. filmi işaretlemek durumunda kaldım.en iyisi philadelphia bence...the reader çıkarsa tekrar seyredesim hiç yok :KK43:((
güzel tercihler tatlım.. teşekkürler...

yaa komedi sevmiyormusunuz..sürekli dram gerilimde sıkar adamı arada komedi haftaları da yapılsın..
bu arada readerı bende beğenmedim hiç

ya bakmayin takildim kizlar ben :))
sahsen komedi filmi hic sevmem ama komedi cikarsa izlicez el mahkum tabi :)

X