Sinekler

Angelsa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
412
429
53
Sanırım çıldırıcam. Yıllardır evde çiçek, minik havuçtur biberdir saksıda yetiştiririm hiç böcek sinek sorunu yaşamadım. Bu yazdan beri toprağın içinden çıkan bir sinek türevi ürüyorda ürüyor. Tüm toprakları attım yeni aldım başta sorun yoktu bir hafta sonra yine çıktı. Bir iki derken 30-35 tane oldu resmen. Kahve tortusu döktüm, sigara külü döktüm, kurutma makinesiyle kaçıştırayım dedim o da olmadı, en sonunda dayanamadım böcek ilacı sıktım yok arkadaş iki gün geçti yine çıktılar. Camın orada bırakıyorum camı kapadığım an içeri dolaşıyorlar. Nasıl kurtulucam bunlardan ne denediysem olmadı...

Sirkeli su yapıpspreyli şişeye koyun, her gün sıkın üzerlerine. Muhtemelen işe yarar. Böcek ilacı sıktıklarınızı tüketmeyin.

Sirkeli su yapıpspreyli şişeye koyun, her gün sıkın üzerlerine. Muhtemelen işe yarar. Böcek ilacı sıktıklarınızı tüketmeyin.

Evet bende hiç sıkmak istemedim o yüzden ama bir görseniz sürü halinde toprağın içinden cıkıyorlar..
Üstteki toprağı atayım birde dediğiniz sirkeli suyu deneyim inşallah çıkmazlar artık, teşekkür ederim :/

Okurken her yerim kaşındı resmen..
Valla ben olsam toptan atarım o çiçekleri.
Çok sabırlısınız
İlk sefer attım topraktan kaynaklı diye düşünüp yeni aldığım toprakta da aynı sorunu yaşadım başta hatta o sinek böcek olmasın diye köpüklerden koymuştum, neden çıktıklarınıda anlayamıyorum hiç olmamıştı bugüne kadar.
Tekrar atmaya kıyamıyorum valla aloeverayı özenle büyüttüm kıymetli benim için :anne:

Hiç anlamıyorum ben Çiçek’ten bitkiden ama aklıma direkt bitkinin hastalanmış olacağı aklıma geldi . Var mı böyle birşey ? Yani sonuçta toprak kaynaklı olsaydı , toprağı değiştirdikten sonra neden yine çıksın ? Şimdiye kadar yoksa ? Acaba bitki mi hastalandı ¿ :/

Bencede tek cozum toptan atmak yada ev dısında bı yerde yetıstırmek musaıt ise bahce bolkon vb. Ben katlanamazdım sanırım

Ben de geçen hafta abimlere annemlere kayınvalideme gittim ve onların da evinde bir sürü küçücük sinekler vardı. Ne yaptıysak gitmedi diyorlar. Nerden geliyor bilmiyorlar. Süpürgeyle çektik ama yine aynı. Herkeste var dediler de bende yok. Demekki çiçeklerden geliyor. Evleri çiçek bahçesi gibi çünkü. Benim evimde hiç çiçek yoktur.
Çiçekleri balkona koysanız?

Hiç anlamıyorum ben Çiçek’ten bitkiden ama aklıma direkt bitkinin hastalanmış olacağı aklıma geldi . Var mı böyle birşey ? Yani sonuçta toprak kaynaklı olsaydı , toprağı değiştirdikten sonra neden yine çıksın ? Şimdiye kadar yoksa ? Acaba bitki mi hastalandı ¿ :/
Aksine maşallah sağlıklı

Biber var mı bitkiler arasında? Biberler ne yaparsan yap böcekleniyor çünkü.
Şu anda biber yok aloevera havuç ve fidanım var bir tane

Bencede tek cozum toptan atmak yada ev dısında bı yerde yetıstırmek musaıt ise bahce bolkon vb. Ben katlanamazdım sanırım
Ben de geçen hafta abimlere annemlere kayınvalideme gittim ve onların da evinde bir sürü küçücük sinekler vardı. Ne yaptıysak gitmedi diyorlar. Nerden geliyor bilmiyorlar. Süpürgeyle çektik ama yine aynı. Herkeste var dediler de bende yok. Demekki çiçeklerden geliyor. Evleri çiçek bahçesi gibi çünkü. Benim evimde hiç çiçek yoktur.
Çiçekleri balkona koysanız?
Balkonum yok pencere kenarına bırakmayada cesaret edemiyorum düşse vs birine gelse büyük sorun :/

Çiçekleri bende attım zaten tutmamışlardı ama bu diğer şeyler sağlıklı ondan garip geliyor. İnternette araştırdım gübreli toprakta olur diyor ama bu toprakta gübre ne arar kahve hariç ama o da sinek böcek önlesin diye bahçelerde de kullanılırki :/

İlk sefer attım topraktan kaynaklı diye düşünüp yeni aldığım toprakta da aynı sorunu yaşadım başta hatta o sinek böcek olmasın diye köpüklerden koymuştum, neden çıktıklarınıda anlayamıyorum hiç olmamıştı bugüne kadar.
Tekrar atmaya kıyamıyorum valla aloeverayı özenle büyüttüm kıymetli benim için :anne:
Aloe Vera çok önemli aman atmayın =) elektrikli sinek kovuvular var bizim evimizde hep prizde takılıdır. Bunun dışında limon kabuğu ve sirke genelde etkilidir Die biliyorum.

Birtane de fesleğen yetiştirin,feslegen saksisiyla digerleri yanyana olsun
Hem guzel kokar hemde sinegi böceği yok eder ;)

Aloe Vera çok önemli aman atmayın =) elektrikli sinek kovuvular var bizim evimizde hep prizde takılıdır. Bunun dışında limon kabuğu ve sirke genelde etkilidir Die biliyorum.
Evet benimde göz bebeğim yeni bir dal çıkarsın diye her gün sevdim diyebilirim valla :D
Elektrikli şeyleri kullanmayı sevmiyorum yani ilaçların bize zararlı olduğunu düşünüyorumda limon kabuğunu buradan okumuştum sanırım denedim bir iki tanesi içine girdi diğerlerini izledim toprağın altına gizlendiler iyice, sirkeyi birazdan deneyeceğim. :)

Birtane de fesleğen yetiştirin,feslegen saksisiyla digerleri yanyana olsun
Hem guzel kokar hemde sinegi böceği yok eder :KK66:
Haftasonu bakayım bari birde fesleğenim olsun o halde, teşekkürler :)

ya tavanda dolaşan küçük siyah sineklerden mi bahsediyorsunuz? kışın ne yaparsanız yapın gitmiyorlar bu iki yıldır dikkatimi çekiyor geçen sene yoktu evde bitki yine tavanda 30 40 sinek olurdu meyve sineği gibi böyle. böcek iacı sıkıp bekleyeceksiniz sonra havalndırıp temizlersiniz birkaç kere tekrarlamak gerekiyor gitmiyorlar diğer türlü bu ara birçok kişiden aynı şikayeti duyuyorum değişik bir durum

Topraktan geliyorlar bence yumurtalari vardir

Hayvan ayırt etmem, sinek de bir can;) Onların da çok büyük yararları var... Hiçbir canlı boşu boşuna yaratılmamıştır. Keşke hepsiyle iç içe olsak. Köylerdeki gibi :) Ama tabii ki çok fazla sinek rahatsızlık verebilir sizi anlıyorum.

Aynı sorunu bende yaşadım kış günü bu kadar sinek nerden geliyor diye delirecektim bikaç gün takip ettim ki bitkilerde hiçbir şey yok ama resmen o topraktan üreyip çıkıyorlar artık ne varsa içinde anlamadım. Birçok çiçekçiden toprak alarak değişim yaptım yine oldu en son aldığım toprakta adam garanti vermişti benim toprağımı başka toprakla karıştırma sakın dedi ve çözüm oldu. Bu arada sirke kesinlikle sıkma çünkü bu sinekler sirkeye daha çok geliyorlar. Hatta ben eve giren sinekleri çekmek için bir kaba sirke koyup bekletiyorum bi kenarda hepsi içine düşüp ölüyorlar. Hazır satılan toprakların hepsinde aynı sorun var malesef

ya tavanda dolaşan küçük siyah sineklerden mi bahsediyorsunuz? kışın ne yaparsanız yapın gitmiyorlar bu iki yıldır dikkatimi çekiyor geçen sene yoktu evde bitki yine tavanda 30 40 sinek olurdu meyve sineği gibi böyle. böcek iacı sıkıp bekleyeceksiniz sonra havalndırıp temizlersiniz birkaç kere tekrarlamak gerekiyor gitmiyorlar diğer türlü bu ara birçok kişiden aynı şikayeti duyuyorum değişik bir durum
Yok tavanda değil toprağa saklanıyorlad gözlemlediğim kadarıyla

Topraktan geliyorlar bence yumurtalari vardir
Galiba evet :(
Hayvan ayırt etmem, sinek de bir can:KK66: Onların da çok büyük yararları var... Hiçbir canlı boşu boşuna yaratılmamıştır. Keşke hepsiyle iç içe olsak. Köylerdeki gibi :) Ama tabii ki çok fazla sinek rahatsızlık verebilir sizi anlıyorum.
Öldürmemek için elimden geldiğince camdan cıkmalarını denedim ama en son içtiğim kahveye düşmesiyle ayarlarım oynadı yani hoş olmuyor evin içinde mümkünse dışarda yaşasınlar :)
Aynı sorunu bende yaşadım kış günü bu kadar sinek nerden geliyor diye delirecektim bikaç gün takip ettim ki bitkilerde hiçbir şey yok ama resmen o topraktan üreyip çıkıyorlar artık ne varsa içinde anlamadım. Birçok çiçekçiden toprak alarak değişim yaptım yine oldu en son aldığım toprakta adam garanti vermişti benim toprağımı başka toprakla karıştırma sakın dedi ve çözüm oldu. Bu arada sirke kesinlikle sıkma çünkü bu sinekler sirkeye daha çok geliyorlar. Hatta ben eve giren sinekleri çekmek için bir kaba sirke koyup bekletiyorum bi kenarda hepsi içine düşüp ölüyorlar. Hazır satılan toprakların hepsinde aynı sorun var malesef
Evet evet topraktan cıkıyorlar, cok ilginc, sirkeden kaçmamalarına iyice şaşırdım

Ne yaptıysam olmadı kızlar, kurtulamadım aloeyı kullanıp evdeki tüm toprakları uğurladım...
Ev içerisindeki sıcaklık toprağı nemlendiriyormuş bu yüzden ürüyorlarmış sürekli, balkon ya da cam kenarında tutmalıymış

Back
X