Sınava yakın yapılır mıydı bu,stresten delirmek üzereyim!!

gamzeda

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2011
616
20
103FacebookTwitterGoogle+.
A+A-..Üniversite sınavında 'çok önemli' değişiklik!
Sınava yaklaşık 2 hafta kala, ÖSYM'den son dakika sürprizi geldi. 1.8 milyon genç etkilenecek...
30 Mayıs 2012 Çarşamba, 07:KK31:17

..HT GAZETE

LYS’lere yaklaşık 2 hafta kala üniversite yerleştirme puanlarının hesaplanma yöntemi değiştirildi. ÖSYM’nin dün yayımladığı kılavuza göre artık yerleştirme puanı hesabında okulların başarısı dikkate alınmayacak. Yalnızca bireysel başarı önemli olacak. Uzmanlar, “Bu uygulamayla en iyi okullar boşalır, parayla not satışı başlar” dedi ÖSYM’den bu yıl üniversiteli olacak gençlere son dakika sürprizi geldi.

Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) 2 hafta kala yapılan değişiklikle üniversite yerleştirme puanlarının hesaplanmasında yalnızca bireysel başarı dikkate alınacak. Okulun başarısına göre öğrencinin puanının ağırlıklandırılması yani AOBP uygulaması son buldu. Uzmanlar son dakika duyurulan değişikliğin “öğrencileri gafil avlandığını”, önümüzdeki yıllarda da fen ve Anadolu liselerinin boşalacağını, okulların sahte yüksek notlar vermeye başlayacağını söylüyor. ÖSYMdün eğitimsistemini 4+4+4 şeklinde değiştiren 6287 sayılı kanunda yer alan ve yükseköğretime yerleştirme puanlarının hesaplanmasında değişiklik getiren düzenlemeye göre yeni kılavuz yayımladı. Yeni hesaplama sistemi bu yıl YGS’ye giren ve önümüzdeki ay yapılacak LYS’ye katılacak öğrencileri etkiliyor.

AOBP ORTADAN KALKTI
Yeni değişikliğe göre artık okulların başarısı yerleştirme puanlarında etkili olmayacak. Çünkü okulun başarısını da dikkate alan Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) artık olmayacak. Bunun yerine Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) yani öğrencinin diploma notu dikkate alınacak. Bu notun da yüzde 12’si yerleştirme puanına eklenecek. YÖK’ten bir yetkili “Eşitsizlik giderildi” derken, eğitimciler uygulamanın başarılı fen ve Anadolu liselerinin sonu olacağını söylüyor.

YENİ HESAPLAMA SİSTEMİ
Yeni hesaplama yöntemine göre eskiden ortaöğretimbitirme başarı notlarının en küçüğü 100 en büyüğü 500 iken bu kez en düşüğü 250 en büyüğü de 500 olarak hesaplanacak. Bu puanın da yüzde 12’si öğrencininmerkezi sınavdan aldığı puana eklenecek. Böylece öğrenciler OBP’den en düşük 12, en yüksek 60 alırken, bu kez en düşük 30, en yüksek 60 alacak.

AĞIRLIKLANDIRMA NEDİR?
Ortaöğretim Başarı Puanı’nın ağırlıklandırılmasında bir okulun tüm öğrencilerinin YGS-1 ve 2 ortalamaları alınıyor ve okulun sayısal, YGS-3 ve 4 ortalamalarından sözel, YGS-5 ve 6 ortalamalarından da eşit ağırlık ortalaması bulunuyordu. Bireysel OrtaöğretimBaşarı Puanı da buna göre ağırlıklandırılarak, öğrencinin yerleştime puanları için kullanılacak Ağırlıklı OrtaöğretimBaşarı Puanı oluşturuluyordu. Uzmanlar bu uygulamanın özellikle sınav başarıları yüksek okullarda okuyan “ortalama” öğrencileri etkileyeceğini vurguluyor
Kızlar çok üzgünüm ne olduğunu anlamadım komşumuz telefon açtı gamze yazık ettin kendine geçen sene girmeyerek dedi.Bu sene çok düşük alırsın sistem çok değiişmiş dedi.Kızlar sinirden ağlıyorum ne olduğunu da tam anlamadım benim şimdi tüm emeklerim boşuna mı gitti okuldan bana hiç puan gelmeyecek mi ,o kadar gece uykusuz kalıp sabaha kadar ders çalıştım ,bu sene gözlerim gece ders çalışmaktan ameliyatlık oldu hepsi boşuna mıydı ,komşu kadının dedikleri doğru muydu haberi de tam anlamadım zaten stresten.Kızlar nolur açıklayın bi bana ben fen lisesi mezunuyum ama bu sene kararsız kaldım hiç görmediğim edebiyat coğrafyayaada çalıştım psikoloji gelir belki diye.Kızlar lütfen bilen biri açıklasın stersten sinirden ölmek üzereyim kalbim sıkışıyor sınava 2 hafata kala yapılırımıydı bu?

emeklerin heba olmadı..aöbp de okulun sınavdaki başarısı da dikkate alınıyordu artık sadece kendi başarın dikkate lalınacak

adaletli bir düzenleme olmuş..Düzenleyenlerden Allah razı olsun...

Okulun başarısız bir okulsa bu durum işine bile gelebilir bence,ama gözünü seveyim o komşu teyzeden uzak dur,her gün yeni nanelerle gelip canını sıkar yoksa :KK43:

bu arada iyi ya da kötü olmuş,buna birşey diyemem ama SON SANİYE GOLÜ atmak öğrencilerin psikolojisini bozmaktır,edepsizliktir ayıptır ve saygısızlıktır,siz benim bilmemneremde bile değilsiniz-paşa gönlüm ne isterse onu yaparımdır!!Ellerinden öperim bizim devlet de aynen bunu yapıyor :KK47::KK47:

benim sırf okul puanı yükselsin diye son sene koleje yazılan arkadaşlarım vardı,orta halli oldukları halde..yazık değil mi onlara?Ya da az-çok bu durumdan etkilenecek gençlere.Uygulama güzel olsa ne olur,zamanlama tutmadıktan sonra...

kızlar ben sayısal çıkışlı mezunum ama edebiyat coğrafyada çalıştım boşuna mı gitti şimdi ne oldu halen anlamadım arkadaşlarım arka arkaya aradılar hepsi farklı birşey söylüyor kimse ne olduğunu anlamadı şimdi hiç mi okul puanı gelmeyecek bize benim okulum çok ahım şahım bir okul deildi fen lisesisydi ama sadece adı fen lisesiydi geçen sene 120 öğrenciden 80 i kazandı üniversiteyi yani diğer fenlere göre çok düşük bende ortalama bir öğrenciydim şimdi beni çok sarsmaz mı?

Gerçekten zamanlama çok kötü, umarım hiç değilse bu yıl için kararın iptali mümkün olur. Ama canınızı sıkmayın , hala şansınız var.
Aslında ben bu kararı sakıncalı buldum , tamamen dershane odaklı hale getirecektir eğitim sistemini.

emeklerin heba olmadı..aöbp de okulun sınavdaki başarısı da dikkate alınıyordu artık sadece kendi başarın dikkate lalınacak

adaletli bir düzenleme olmuş..Düzenleyenlerden Allah razı olsun...

emekleri biraz heba olmus oluyor arkadasin malesef
hic de adaletli degil
ozellikle boyle son dakikada karar cikarsa
zor bir fen lisesi ya da anadolu lisesinda ortalama yapmakla
oylesine bir lisede ortalama yapmak ayni sey degil

sen oyle bir noktaya getiriyorsun ki
fen lisesindeki 3.5 ortalama yapan herhangi bir lisede 4.5 ortalama yapanin gerisinde kaliyor
oysaki muhtemelen o 3.5 ortalamali cocuk 4.5 ortalamalinin belki 5 kati calismistir
hos aradaki farki fen lisesi lys de her turlu kapatir ayri mesele
ama daha adaletli olmadigi da acik

bak benim lise hocam ne yazmış;aynen kopyalıyorum

Bugün yapılan YGS ve LYS'e eklenecek okul başarı puanı değişikliği önem arz ediyor. Artık bundan böyle okulun LYS ve YGS başarısı öğrenciye katkı sunmayacak. Durum şu: Diploma notunuzu 5 ile çarpıyorsunuz, çıkan sonucu da 0,12 ile çarpıyorsunuz ve çıkan sonuç sınav puanına ekleniyor. Önceden okul birincisi en yüksek puan neyse onu alıyordu. Geçen yıl 75'ti mesela okul birincisi de 75 alıyordu dipl...ıma notu ne olursa olsun. Bu yıldan itibaren en yüksek puan 60. Diyelim ki okul birincisinin diploma notu 80, 5.80= 400 400.0,12= 48 puan yapıyor. Okul birincisi de olsa en yüksek puanı değil de 48 puan alıyor. Bundan böyle okuldaki 1 puan bile çok önemli. Okuldaki sıralama devre dışı kalmış. Bu yıl diploma notu düşük olan Fen ve Anadolu lisesi öğrencileri hayal kırıklığı yaşayacak... Bu değişiklik gelecek yıl uygulanacaktı ama ne hikmetse bu yıl uygulamaya başlayacaklar.

Aa evet çok iyi yaptılar ; ben fen lisesi mezunuyum.Bize abuk subuk o kadar zor sorular sordular ki ilk geldiğimizde neye uğradığımızı şaşırdık 50 alana ooo ne güzelmiş dediğimiz sınavlar oluyordu.-hepimiz geçen sene gayet güzel üniversiteler kazandık-Üniversite kitabından soru mu ararsın, tubitaktan soru mu..Arkadaşların bu çok ayrıntı diye görmedikleri şeylerden sınav oldum ben.Eşek gibi çalıştım o sınavlara.Düz lise yada daha düşük anadolu lisesindeki soruları da gördüm kardeşim ve arkadaşlarım dolayısıyla.Bizim en başta örnek 2+2 niyetine çözdüğümüz sorular gibiydi.
vee şu an ne yaptılar biliyor musunuz ; o düz lisedeki öğrencinin ortalaması 70 atıyorum benimki de 70.Bize okuldan gelen puanlar eşit olacak.(ben geçen sene kazandım sadece örnek vermek için bunu söylüyorum ) Okulun öss başarısının da, okulun not ortalamasının da nokta kadar önemi yok.Benim olduğum sınavlarla onun olduğu sınavlar arasında dağlar kadar fark var ve sonuç; eşitiz aslında ! :KK36:
Bütün okullarda aynı sınavları yapsınlar amenna kabul edelim.ama biz bu okullara gelebilmek için o ufacık yaşımızda tonlarca kitap bitirdik.Emeklerimize ne olucak ne anlamı kaldı? keşke çocukluğumuzu heba etmeseymişiz
Bu kadar sinirli olmamın sebebi ise sevgilim ve diğer ikinci seneye kalan arkadaşlarım için.Dün gece sinirden oturup ağladım resmen.Sevgilimin 14 puanını yediler, çok büyük bir puan gibi görmeseniz de kendisi derece istiyor.Ygsde ilk 200 deydi.Boğaziçi istiyor, biz oraya garanti gözüyle bakarken alternatif düşünüyoruz.Ki gece gündüz nasıl çalışıp yorulduğunu ben biliyorum.Dün telefonda ağladı resmen ve elimden hiç bir şey gelmedi.
Yaptıklarının en kibar açıklaması şerefsizlik başka bir şey değil, sınava iki hafta kala kural değiştirip bu kadar insanın hayalleriyle oynadılar ya hakkımın zerresi helal olmasın onlara.Geçen sene de şifre davası vardı zaten.Yazdıkça sinirlerim tepeme çıkıyor kusuruma bakmayın. :KK14:
.

Ne yalan söyleyeyim bu duruma sevindim
Okul puanlarını herzaman adaletsiz buluyodum zaten
Katsayı kalktıktan sonra imamhatip ve mesleklerin okul başarı puanı çok yüksek geliyodu,iyi oldu
İmamhatip çıkışlı bi arakadaşıma 70küsür geliyodu hiç mat-fen-edebiyat görmeden
İçim cız ediyodu her duyduğumda

Sınava 2 hafta kala psikolojimizi bozmak için yaptılar herhalde.. Baştan aşağı saçmalık, adaletsizlik .. Artık neyin önünü açmaya çalışıyorlarsa.. Not ortalaman iyiyse çok da kafana takma derim boş yere kendini üzme yapıcak bişey yok..

bir fen lisesi mezunu mağdur da benim :KK43: bugün o kadar kötü oldum ki derece istiyorum gitmek istediğim yer ilk 600 ama diploma puanım iyi değil derece olarak okul sıralamasında iyi ama türkiyeye vurduğumuzda kötü bir sey gelcek hala inanamıyorum o kadar basit ki insanların hayatlarıyla oynamak çok haklılar geometri sınavları10 soru üzerinden 5i en az olimpiyat gelirdi dönemin en yüksek notu 47 ydi net hatırlıyorum ne şimdi bu adamlar geometri mi yapamıyo hayır lise düzeyinin kat kat üstünde yapıyorduk hem de hocalara neden bu kadar zor dediğimizde beğenmeyen gitsin derlerdi o kadar kolay yediler ki hakkımızı hala iptal lur uygulanamaz gibi geliyor uygulanırsa da hangi mantıkla kimin için böyle bir şeyi yaptılar mümkün değil özel liseler mevzusuna girmiyorum bile çok çok üzgünüm gerçekten

Okul puanı kalkıyorsa bir yönden iyi aslında:S
ben öncelikle liseye ilçede başladım sonra il'e gittim.. ama gördüm ki ildeki çalışma ile ilçedeki aynı değildi..İlde çok zorlandım..
Ama o zaman ben hala ilçede olsaydım sınavlardan yüksek geçicektim..diploma notum yükselecekti ..
İlçede ilde hatta okullar arasında not verme soruların zorluğu kolaylığı değişiyor...
Önceki sistemde öğretmenlerin de az çok etkisi oluyordu.. Sınavlara verdiği puanlar zor ve kolay sorması..Bazen duyuyordum ortalama yükselsin diye kolay sormuyormuş falan diye..
Bende lisede çok zorlanmıştım..Yükseltmek için..
Şimdi sadece öğrenci odaklı... bence daha adil..

Son düzenleme:
biz zaten enayiydik laf olsun diye kazandık anadolu lisesini yasitlarimiz gezerken biz çalıştık ama şimdi noldu herkes eşit oldu.madem herkes eşit olacaktı niye farklı lise türleri vardı neden sınav ve puanla görülüyordu o liselere.ve en önemlisi lise öğrencileri 4 sene boyunca bunu bilerek hazirlanilar son 2 hafta da öyle degil boyle. Ne desem boş yazıklar olsun kendimi zor tutuyorum :KK47:
Kolejdekiler artık kolay sinavlariyla aldıkları yüksek notlarla önümüze gecerler biz zavallilar da 4 sene boyunca ugraatigimiz kazik sinavlarla dusuk okul puanimizla kalalım
Imam hatiplerin önünü açmak için bizi harcadılar çok yazik :KK47:

İyide katsayı kalktıktan sonra anadolu-düz-fen-imamhatip-meslek farkı kalmadı ki zaten
Okul puanlarının düşmesi iyi oldu
Bu arada resmi gazetede yayınlandı mı,burda boşuna boğaz patlatmayalım :KK14:

bir fen lisesi mezunu mağdur da benim :KK43: bugün o kadar kötü oldum ki derece istiyorum gitmek istediğim yer ilk 600 ama diploma puanım iyi değil derece olarak okul sıralamasında iyi ama türkiyeye vurduğumuzda kötü bir sey gelcek hala inanamıyorum o kadar basit ki insanların hayatlarıyla oynamak çok haklılar geometri sınavları10 soru üzerinden 5i en az olimpiyat gelirdi dönemin en yüksek notu 47 ydi net hatırlıyorum ne şimdi bu adamlar geometri mi yapamıyo hayır lise düzeyinin kat kat üstünde yapıyorduk hem de hocalara neden bu kadar zor dediğimizde beğenmeyen gitsin derlerdi o kadar kolay yediler ki hakkımızı hala iptal lur uygulanamaz gibi geliyor uygulanırsa da hangi mantıkla kimin için böyle bir şeyi yaptılar mümkün değil özel liseler mevzusuna girmiyorum bile çok çok üzgünüm gerçekten

evet çok iyi yaptılar ; ben fen lisesi mezunuyum.Bize abuk subuk o kadar zor sorular sordular ki ilk geldiğimizde neye uğradığımızı şaşırdık 50 alana ooo ne güzelmiş dediğimiz sınavlar oluyordu.-hepimiz geçen sene gayet güzel üniversiteler kazandık-Üniversite kitabından soru mu ararsın, tubitaktan soru mu..Arkadaşların bu çok ayrıntı diye görmedikleri şeylerden sınav oldum ben.Eşek gibi çalıştım o sınavlara.Düz lise yada daha düşük anadolu lisesindeki soruları da gördüm kardeşim ve arkadaşlarım dolayısıyla.Bizim en başta örnek 2+2 niyetine çözdüğümüz sorular gibiydi.
vee şu an ne yaptılar biliyor musunuz ; o düz lisedeki öğrencinin ortalaması 70 atıyorum benimki de 70.Bize okuldan gelen puanlar eşit olacak.(ben geçen sene kazandım sadece örnek vermek için bunu söylüyorum ) Okulun öss başarısının da, okulun not ortalamasının da nokta kadar önemi yok.Benim olduğum sınavlarla onun olduğu sınavlar arasında dağlar kadar fark var ve sonuç; eşitiz aslında !
Bütün okullarda aynı sınavları yapsınlar amenna kabul edelim.ama biz bu okullara gelebilmek için o ufacık yaşımızda tonlarca kitap bitirdik.Emeklerimize ne olucak ne anlamı kaldı? keşke çocukluğumuzu heba etmeseymişiz
Bu kadar sinirli olmamın sebebi ise sevgilim ve diğer ikinci seneye kalan arkadaşlarım için.Dün gece sinirden oturup ağladım resmen.Sevgilimin 14 puanını yediler, çok büyük bir puan gibi görmeseniz de kendisi derece istiyor.Ygsde ilk 200 deydi.Boğaziçi istiyor, biz oraya garanti gözüyle bakarken alternatif düşünüyoruz.Ki gece gündüz nasıl çalışıp yorulduğunu ben biliyorum.Dün telefonda ağladı resmen ve elimden hiç bir şey gelmedi.
Yaptıklarının en kibar açıklaması şerefsizlik başka bir şey değil, sınava iki hafta kala kural değiştirip bu kadar insanın hayalleriyle oynadılar ya hakkımın zerresi helal olmasın onlara.Geçen sene de şifre davası vardı zaten.Yazdıkça sinirlerim tepeme çıkıyor kusuruma bakmayın. . .

Kızlar çok haklısınız tüm emeklerimin ziyan olduğunu hissettim.Ben lise 2 de matematikten 23 puan aldığıma sevindiğimi hatırlıyorum aynı şekilde lise 3 te geometriden 25 almıştımda iyi bari sıfır almadım demiştim arkalaşlarım tebrik etmişti geçen sene lys mateamtikte 80 soruda sadec 7 boşum vardı yanlışım yoktu şuan tek tesellim bu benim diğer liselerde bu puanları alanlarda aramda lys mat. çok fazla fark vardı.Ama olan çocukluğuma oldu ben okulada erken yazıldım mezunum ama 94 doğumluyum o yaşımda ailemden uzakta yatılı boşuna mı okudum şimdi.9 sınıf hergün ağlamayla geçmişti babamı özledim diye kaç gece uyumadan ağladığımı bilirim hepsi boşunaymış şimdi üzüldüğümle kaldım.Boşuna okumuşum o yılları ben böyle olacağını bilseydim anadolu öğretmen lisesine giderdim arkadaşlarım hep yata yata okul geçti çok da ahım şahım olmayan puanlar aldılar sonuçta okul onlara eğitim fak.için ek puan verdi hepsi de atanması kolay öğretmenlikleri seçti hem de hiç yorulmadan .:KK47::KK47:

İyide katsayı kalktıktan sonra anadolu-düz-fen-imamhatip-meslek farkı kalmadı ki zaten
Okul puanlarının düşmesi iyi oldu
Bu arada resmi gazetede yayınlandı mı,burda boşuna boğaz patlatmayalım :KK14:

Evet canım ya maalesef resmi açıklama habertürkten buldum

X