Sınava yakın yapılır mıydı bu,stresten delirmek üzereyim!!

İyi ya da kötü olduğu hakkında yorum yapamayacağım ama sınavlara 2 hafta kala ortaya böyle birşey çıkarılmasının kötü olduğu tartışılamaz...

siz hala vatandaş olarak bu ülkede bir değeriniz olduğunu mu düşünüyorsunuz.Ne kadar acı ya ,gencecik insanlar daha yolun başındayken kazığı yiyorlar.Ondan sonra da aman hiçbir yerde siyaset tartışmayalım diye tartışamıyorlar.Yapılanlar hep siyasi ama.Hiçbir yerde sesimizi çıkartamıyoruz.En basitinden bir forumda bile.Tabi forum yöneticilerine kızmamak lazım ,boşuna demiyoruz korku imparatorluğu oldu artık bu ülke.Sokağa çıksan biber gazı yiyeceksin.Daha dün biri öldü biber gazından ama biz tartışmayalım .Niye ??siyasete bulaşmayalım.İşte yozlaşan topluma en güzel örnek.Tamamen yoz bir toplum olmuşuz.Dibe vurmuşuz haberimiz yok.Tükürseler yarabbi şükür diyeceğiz.
Sen de şimdi hiç kendini üzme arkadaşım,en iyi yeri kazanıp en iyi okulda okusan en iyi işe bile girsen hele bir de kadınsan bu ülkede sıfırsın yoksun zaten.

Bir şey sorucam ben seneye tekrar sınava girmeyi düşünüyordum, okul puanım tekrar hesaba katılabilsin diye, şimdi benim anadolu lisesinden mezun olmam birşeyi değiştirmeyecek sadece diploma notum mu hesaba katılmış olucak?

Buarada bence sistem adaletsiz olmuş, sonuçta o kolejlere, ya da iyi fen anadolu lisesine gidenleri, düz liselerden daha fazla zorluyorlar herhangi başarısız bir düz lisedekine göre daha sıkı sınavları oluyor, not ortalamalarıda daha düşük oluyor böylece.

Bir de komşu teyzenin sana gıcığı var bence hayatım, yaşıt çocuklarınız mı var koşa koşa seni aramış moral bozma timi gibi

Son düzenleme:
Bir şey sorucam ben seneye tekrar sınava girmeyi düşünüyordum, okul puanım tekrar hesaba katılabilsin diye, şimdi benim anadolu lisesinden mezun olmam birşeyi değiştirmeyecek sadece diploma notum mu hesaba katılmış olucak?

Buarada bence sistem adaletsiz olmuş, sonuçta o kolejlere, ya da iyi fen anadolu lisesine gidenleri, düz liselerden daha fazla zorluyorlar herhangi başarısız bir düz lisedekine göre daha sıkı sınavları oluyor, not ortalamalarıda daha düşük oluyor böylece.

Bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz....

Canlarim hic uzulmeyin. calisan hak eden iyi yerlere elbet geliyo. Belki sistemde adalet yok ama allahin adaleti var. O sizi goruyo.
Size sonuna kadar katiliyorum. Anadolu ve fen liselerinde okuyanlarin onune hickimse gecemez. Yine siz iyi yerlere geleceksiniz. Hakettiginiz icin. simdi uzulup herseyi bi kenara atip caresizlige duserseniz sizde kendinize haksizlik etmis olursunuz!
Kendinizi dusunun biraz .

Arkadaslar sizin yaristiginiz kisiler de yine sizin gibi madur olanlar. O yuzden onunuze gecen sizin tahmin ettiginiz kadar cok olmaz:) moral bozmak yok sinav oncesi.

fen lisesi mezunu bir arkadaşımız düz liselilerin 70puanıyla bizim 70puanımız bir oluyordu, bu uygulama iyi olmuş demiş ama öyle değildi işte.. sen fen lisesi okuduğun için senin okulun başarılı olduğundan sana okul başarı puanı geliyordu, haliyle düz lise öğrencilerinden daha yüksek puan alıyordun okuldan AOBP haricinde..

bu uygulama bunu kaldırdı, esas şimdi fen lisesinden 70alan da bir düz liseden 70 alanda..

fen lisesi mezunu bir arkadaşımız düz liselilerin 70puanıyla bizim 70puanımız bir oluyordu, bu uygulama iyi olmuş demiş ama öyle değildi işte.. sen fen lisesi okuduğun için senin okulun başarılı olduğundan sana okul başarı puanı geliyordu, haliyle düz lise öğrencilerinden daha yüksek puan alıyordun okuldan AOBP haricinde..

bu uygulama bunu kaldırdı, esas şimdi fen lisesinden 70alan da bir düz liseden 70 alanda..

Sanırım bahsettiğin benim, ben aslında ironi yapmaya çalışmıştım iyi olmuş diyerek anlaşılmamış sanırım

eğitim sistemi çökmüş herşey karman çorman yazık bu cocuklara sanki hayata değilde yarışa hazırlıyoruz allah kolaylık versın öğrencilere

Geçmiş olsun, ne diyelim. Ben de geçen sene tekrar sınava girmiştim, son anda kurtulmuşum diye seviniyorum şimdi.

Sınava 2 hafta kala açıklamalarındaki sebep de şu bence, eğer daha önce açıklasalardı iyi okullardaki öğrenciler nakil yapacaktı diğer okullara ama şimdi zaman kalmadı. Çok zeki valla yöneticilerimiz, her şeyi düşünüyorlar, haklarını yemeyelim.

Sana da başarılar arkadaşım, umarım hakettiğin puanı alırsın, daha da acayip değişiklikler gelmeden kurtarırsın kendini.

siz hala vatandaş olarak bu ülkede bir değeriniz olduğunu mu düşünüyorsunuz.Ne kadar acı ya ,gencecik insanlar daha yolun başındayken kazığı yiyorlar.Ondan sonra da aman hiçbir yerde siyaset tartışmayalım diye tartışamıyorlar.Yapılanlar hep siyasi ama.Hiçbir yerde sesimizi çıkartamıyoruz.En basitinden bir forumda bile.Tabi forum yöneticilerine kızmamak lazım ,boşuna demiyoruz korku imparatorluğu oldu artık bu ülke.Sokağa çıksan biber gazı yiyeceksin.Daha dün biri öldü biber gazından ama biz tartışmayalım .Niye ??siyasete bulaşmayalım.İşte yozlaşan topluma en güzel örnek.Tamamen yoz bir toplum olmuşuz.Dibe vurmuşuz haberimiz yok.Tükürseler yarabbi şükür diyeceğiz.
Sen de şimdi hiç kendini üzme arkadaşım,en iyi yeri kazanıp en iyi okulda okusan en iyi işe bile girsen hele bir de kadınsan bu ülkede sıfırsın yoksun zaten.

Çok haklısnız bizim ülkemizde maalesef torpilimiz olmadığı sürece okumamızın pek bir anlamı yok.Kuzenim bu sene eczacılık son sınıfta kara kara neyapacağını düşünüyor.Nedenmi yeni yasa gelmiş eczane açmak zorlaşıyormş örneğin kendi bulunduğu ilçede açmak istersebelli ecz.kontenjanı varmış açamıyormş diğerlerininn kapatmasını bekleyecek.Bir başka kuzenim sırf bayan diye işe alınmadı(mühendis) .
Boşna okuyorz biz,bizim ülkemizde ne doktora,ne eczacıya,öğretmene, mühendise hiçbir mesleğe değer verilmiyor.
Gün geçtikçe ilerlememiz gerekirken gerileyen oluyorz.

anayasa makhemesinden 4 4 4 sistemiyle beraber geçmiş artık uygulanacak yani. bir ülke başarılı öğrencilerini resmen cezalandırıyor fen ve anadolu liselerini bitirdiler resmen ben türkiyede ilk bine girip gittiğim lisesinin cezasını çekiyorum şimdi.

şöyle örnek veriyim okul birincimiz türkiye ygs 15 . si onun bile okuldaki sınavlar zor olduğu için diploma notu düşük tam puan alacakken beş puan geriye düştü ama özel okullarda şişirmeyle elde edilen çok güzel diploma notları var siz tahmin edin hakkı yenen binlerce insanı

ve benim asıl sinir olduğum da hiçbir şey yapılmadı ne bir eylem ne bir karşı çıkma tek duyduğum sms hattı oluşturulmuş galiba ama numara vs hiçbir şey öğrenemedim bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen herkes karşı çıksın. insanların hayatlarıyla böyle kolay oynanmamalı .

emeklerin heba olmadı..aöbp de okulun sınavdaki başarısı da dikkate alınıyordu artık sadece kendi başarın dikkate lalınacak

adaletli bir düzenleme olmuş..Düzenleyenlerden Allah razı olsun...

Ne diyorsun arkadaşım sen? Ne adaletinden bahsediyorsun? Adaletin ne olduğundan haberin var mı senin?

Fen lisesi, anadolu lisesi öğrencileri göbeklerini çatlata çatlata not alırken, diğer liselerde bol keseden not dağıtılması mı adalet? Millet kolejlerde parayla not satın alıyor senin haberin var mı?

Madem herkesin okul puanı aynı etkide olacak, o zaman okul sınavları da aynı olacak ya da okul puanı diye bir şey olmayacak, işte o zaman eşitlik olur. Sen nasıl bir tutuyorsun tüm okulları, akıl karı mı bu?Benim kardeşimin göbeği çatladı okuluna girene kadar, bilsek en yakındaki düz liseye yollardık. Düz lisa hocaların beklentileri her zaman daha düşüktür, öğrenciyi de zorlamazlar. Benim kardeşim kafadan okul birincisi olurdu bile.

Günlerdir bu yasayı çıkaranlara beddualar ediyorduk bir de "allah razı olsun" diyeni gördüm ya ne diyeyim. Allah bu yasayı çıkaranı da bile bile bunları destekleyip milletin hakkkının gaspedilmesine göz yumanları da bildiği gibi etsin inşallah.

Hak edenlerin hakkı yendi her zmanki gibi. Yatıp sınıfı geçenler sevinecek tabi. Hak yediklerini dusunmeyecekler yapanlara dua edeceklerN.eden cunku işlerine öyle geliyor da ondan yazıklar olsun böyle insanlara böyle eğitim sistemine.

X