Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bir şey sorucam ben seneye tekrar sınava girmeyi düşünüyordum, okul puanım tekrar hesaba katılabilsin diye, şimdi benim anadolu lisesinden mezun olmam birşeyi değiştirmeyecek sadece diploma notum mu hesaba katılmış olucak?
Buarada bence sistem adaletsiz olmuş, sonuçta o kolejlere, ya da iyi fen anadolu lisesine gidenleri, düz liselerden daha fazla zorluyorlar herhangi başarısız bir düz lisedekine göre daha sıkı sınavları oluyor, not ortalamalarıda daha düşük oluyor böylece.
Bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz....
fen lisesi mezunu bir arkadaşımız düz liselilerin 70puanıyla bizim 70puanımız bir oluyordu, bu uygulama iyi olmuş demiş ama öyle değildi işte.. sen fen lisesi okuduğun için senin okulun başarılı olduğundan sana okul başarı puanı geliyordu, haliyle düz lise öğrencilerinden daha yüksek puan alıyordun okuldan AOBP haricinde..
bu uygulama bunu kaldırdı, esas şimdi fen lisesinden 70alan da bir düz liseden 70 alanda..
siz hala vatandaş olarak bu ülkede bir değeriniz olduğunu mu düşünüyorsunuz.Ne kadar acı ya ,gencecik insanlar daha yolun başındayken kazığı yiyorlar.Ondan sonra da aman hiçbir yerde siyaset tartışmayalım diye tartışamıyorlar.Yapılanlar hep siyasi ama.Hiçbir yerde sesimizi çıkartamıyoruz.En basitinden bir forumda bile.Tabi forum yöneticilerine kızmamak lazım ,boşuna demiyoruz korku imparatorluğu oldu artık bu ülke.Sokağa çıksan biber gazı yiyeceksin.Daha dün biri öldü biber gazından ama biz tartışmayalım .Niye ??siyasete bulaşmayalım.İşte yozlaşan topluma en güzel örnek.Tamamen yoz bir toplum olmuşuz.Dibe vurmuşuz haberimiz yok.Tükürseler yarabbi şükür diyeceğiz.
Sen de şimdi hiç kendini üzme arkadaşım,en iyi yeri kazanıp en iyi okulda okusan en iyi işe bile girsen hele bir de kadınsan bu ülkede sıfırsın yoksun zaten.
Sanırım bahsettiğin benim, ben aslında ironi yapmaya çalışmıştım iyi olmuş diyerek anlaşılmamış sanırım
emeklerin heba olmadı..aöbp de okulun sınavdaki başarısı da dikkate alınıyordu artık sadece kendi başarın dikkate lalınacak
adaletli bir düzenleme olmuş..Düzenleyenlerden Allah razı olsun...