Sınava hazırlanıyorum ve gündüz ders çalışamıyorum

Pembepegasus

Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2015
133
15
Merhaba Kpss sınavlarına hazırlanıyorum ama gündüzleri bir türlü ders çalışmayı huy edinemedim lise zamanlarından kalma alışkanlıkla akşam 9 gibi oturup sabaha kadar çalışıyorum böyle olunca da geç uyanıyorum bütün gündüz de boş boş oturuyorum var mı önerileriniz sınava hazırlananlar iyi bilir boş oturunca oluşan vicdan sızlamasını :)

Ben de gece çalışmayi severdim ama Gündüzleri bazen sakin bi kafeye falan giderdim özellikle özgün müzik çalan ve orada test çözerdim.

hangisi sizin için verimliyse öyle çalışın, ben de aynı bu stili kullanırım gece sessizliği el ayak çekilince iyi geliyo bana da, gündüz sürekli aklımda bişeyler oluyo. boş oturmak vicdan yaptırıyosa size, konu özetleri ders özetleri kitapları var onları okuyun uzanıp koltuğa. tarih okuyun sürekli çünkü ne kadar ezberleseniz yetmiyo.

En yakın kütüphaneye gitt :KK52: hatta kütüphane görevlisine de telefonunu bırak Sonra istemesen de çalışırsın :KK48:

Evet ama uyanamıyorum çünkü zorunluluğum yok erken uyanmaya da alışkın değilim kütüphanede 5te kapanıyor ben öğleden sonra falan anca uyanıyorum

Geç yattığın için erken kalkamazsın tabi

Bir iki gün sabah 7 de kalk vücut düzene girer gün içinde kütüphanede çalışır akşam da evde çalışır 12 gibi de yatarsın

Bir de inkanın varsa dershaneye git motive olmanı ve düzenli olmanı sağlar

Evet ama uyanamıyorum çünkü zorunluluğum yok erken uyanmaya da alışkın değilim kütüphanede 5te kapanıyor ben öğleden sonra falan anca uyanıyorum
Sabahtan gece 11 kadarmış taksim kutuphanesi. Sen gece çalış öğleden sonraya kadar uyu uyanınca güzel bi kahvaltı et 3 gibi tekrar başla çalışmays

Aynen ben de öyleyim. Üniversite falan da bitti gerçi ama hala bir iş yapacaksam durur durur gece yaparım. Çevirilerim oluyor mesela gece 12 de başına oturuyorum. Geç kalkıyorum dediğine göre çalışmıyorsun. E süper o zaman. Nasıl verimli oluyorsa öyle yap. Sırf "normal saatlere" girmek için kendine baskı uygulama. İşe başlayınca zaten mecbur erken yatıp erken kalacaksın.

Ya benim oturdugm yerde kütüphane vs. bişe yok malesef evde çalışmam lazım. aynen gündüzleri boş olmama ragmen bi türlü ders çalışamıyorum kendmi nasıl alıştırırım ders çalışmaya işin garibi ben gece de ders çalışamıyorum. kısaca ben nasıl derse adapte olabilirim

Ya benim oturdugm yerde kütüphane vs. bişe yok malesef evde çalışmam lazım. aynen gündüzleri boş olmama ragmen bi türlü ders çalışamıyorum kendmi nasıl alıştırırım ders çalışmaya işin garibi ben gece de ders çalışamıyorum. kısaca ben nasıl derse adapte olabilirim

Ne için çalışıyorsun üniversite sınavı falan mı? Öncelikle önüne bi hedef kpy hayatını gözden geçir çalışmazsan kazanamazsan neler olacağını düşün gerçekçi ol odanı veya çalıştığın yeri kendine göre düzenle

Biz de 24 saat calismiyoruz ki bacim.
Gece uyuyoruz, gunduz calisiyoruz.
Sen de gece calis gunduz uyu. Bu kadar basit degil mi?

kış geldi bu dönemde alışman daha kolay olur. sabahları erken kalk. bi kral kahvaltısı çek kendine. ver elini kütüphane. 21 gün sık dişini. ondan sonra alıştın demektir :))

X