Sinava hazirlaniyorum ailem kitap almiyor ben delirmeyim de kim delirsin?

işte o bir aylık işi bulamıyorum üsteli deneme süresi falan da var üstelik tecrübesizim üstelik bir aylık eleman aramıyorlar devamlı çalışacak eleman arıyorlar

Kusura bakmayın biraz bilmişlik yapmışsınız da evet herkese ailesi destek oluyor o konuda haklısınız ama
işte o bir aylık işi bulamıyorum üsteli deneme süresi falan da var üstelik tecrübesizim
sanırım kurumsal bi yere başvuru yapmışsınız deneme sürecinde ücretsiz çalıştırıyorlar diye biliyorum daha küçük, şahıs işletmelerine başvurursanız deneme sürecinde bile olsanız ücretinizi alırsınız üstelik böyle yerler günlük yevmiye verirler akşam paranı alır çıkarsın işten çıkarılsan bile paranı alamama gibi bi durum olmaz

İş bul öncelikle kardeşim anne ve babana da diyecek bsy bulamadım doğrusu yazık valla ama bu azmini yitirme olurmu istersen yaparsın Allah yardımcın olsun

işte o bir aylık işi bulamıyorum üsteli deneme süresi falan da var üstelik tecrübesizim üstelik bir aylık eleman aramıyorlar devamlı çalışacak eleman arıyorlar

Anketörler, promosyon elemanları, stand hostesleri aylık çalışır. Bazı tekstil firmaları kısa süreli yedek eleman alır, kafeler barlar yedek garson çalıştırır günlük yevmiye ile. Tecrübe de aramaz bu işlerin hiç biri. Kurumsal firmalara, iyi pozisyonlara başvurursan almazlar tabi ki.

lokantaya başvurdum denediler beni köpek gibi çalıştırdılar bel ağrımdan yürüyemiyorum ama beğenmemiler

yok ya esnaf lokantasıydı

Dünyaya sadece getirmekle yetinmisler heralde almıyorsa sizde artık bı şekilde öğretmnlernzden falan isteyn ne bilim aciktanda bı bölüm tercih edin.

lokantaya başvurdum denediler beni köpek gibi çalıştırdılar bel ağrımdan yürüyemiyorum ama beğenmemiler
Güzel kardeşim, test kitabı almıyorlar diye hemen su koyvermek en kolayı. Belediye kütüphaneleri oluyor, 2. El kitapçılar oluyor. Kitaplara ulaşmak o kadar imkansız değil. Siz yeter ki isteyin. Online kitaplar bile bulunabilir.

Zaten geçici çalışacağını söylemiyceksin devamlı çalışcam diyeceksin üniversiteye hazırlandığını falan da söyleme muhtemelen yine de sorarlar ‘yarın öbür gün okula gidiyorum diyip işi bırakırsan’ diye açıköğretime kayıt yaptırdım okul sorunum yok dersin yeterli parayı biriktirdikten sonra da bırakırsın zaten küçük bi yerde çalışırsan hemen sigorta hemen yapmazlar sözleşme imzalamazsın böylelikle istifanı kabul etmeme paranı vermeme gibi bir sorun da olmaz zaten maaşı alınca çıkarsın biliyorum etik değil ama işverenlerin yaptığı üç kağıtçılıkları anlatsam ansiklopedi olur deveye diken hesabı

Test kitabı mi kaldı yahu.
Kadınlar kulübüne girebildigine göre internet kullanabiliyorsun.
Yığınla doküman var. Onlardan faydalan.
Ilçe kütüphanelerinde test kitapları var.
Onları da kullanabilirsin.
E bu senenin mezunusun. Arkadaşlarından rica et versinler.
Yani şu devirde de kitapsız kaldım okuyamadim demeyin..
Millet yabancı dil, programlama falan öğreniyor internetteki dokümanlarla.

Neyi bilmişlik? Ay bu nasıl anne baba, tü kaka demedim diye mi? Söylediklerimin hangisi yanlış? Ailesinin durumu uygun olmayan gençler nasıl okuyor sanıyorsunuz?
Hanımefendi kim 18 yaşında tecrübesiz mesleği olmayan birini hoop diye işe alıyor üstelikte 2000 maaş veriyor? En basit işte bile daha önce yaptın mı diye soruyolar buna anketörlük de dahil.

Hanımefendi kim 18 yaşında tecrübesiz mesleği olmayan birini hoop diye işe alıyor üstelikte 2000 maaş veriyor? En basit işte bile daha önce yaptın mı diye soruyolar buna anketörlük de dahil.

Ben 16 yaşımdayken pat diye bulmuştum yaz tatilinde promısyon işi. Yeğenlerimi de her sene mutlaka teşvik ediyorum her yaz en az bir ay çalışmaya. Yani isteyen buluyor, anketörlük de tecrübe falan istemiyor. Kaç kez başvuru yaptınız anketör olmak için mesela? Genelde asgari ücret veriyorlar, o da 2020 lira. Vermeyen yerler de vardır muhakkak ama hiç yoktan iyidir değil mi?

Geçenlerde sezonluk montaj elemanı arıyordu üretim işletmesi olan bir arkadaşım. 2200 lira verecekti, sigorta yapılacaktı. 25 kişi bulana kadar canı çıktı adamın. Halbuki lise ve üniversite öğrencilerine çok uygun bir işti. Yani tekrar ediyorum, isteyen bulur. Ülkemizde kalıcı ve ideal bir iş bulmak çok zor ama bu tip sezonluk, günlük işler bulmak kolay.

Benim ailem de sağolsunlar(!) okuma konusunda tam köstektiler. Liseye kayıt olmak için babamı işe gider gitmez defalarca arar taciz ederdim. Kapat şu teli eş.eşşek der her seferinde teli yüzüme kapatır, ben yılmadan tacize devam ederdim. Tehdit ettim, başınıza çok kötü işler açarım diye. En son köyden bir kız daha liseye kayıt olduğu için beni de lütfedip kayıt ettiler. Onların zihniyete göre okuyan kız kesin o. olurdu. Annem desen lise hayatım boyunca ev işi, ütü ve yemek hep üstüme yıktı. Ha okurken bana da kitap alınmadı. Anneme ne zaman yalvarsam “bu sene son, üniv kazanayım çalışayım da benim üzerimden iş yükünü biraz al diye” ..sağlam bir küfür silsilesi yerdim. Liseyi bitirdiğim yıl iyi bir puan alamadım, eniştem sağolsun, düğüne gidiyoruz diye beni yaşadıkları şehre götürüp dersaneye yazdırdı. O zaman mecbur kaldılar. Babamın bir akrabasının evinde kaldım. Orda da zaten çok çok az olan harçlıklarıma el konuldu, temizlik işine mecbur kaldım yine. Sınava az bir zaman kala babam vefat etti. Bütün bu olumsuzluklara rağmen iyi bir yer kazandım, sonra daha iyi bir üniv ye geçiş yaptım. Şu an devlette memurum.
Sen pes edersen emin ol onların işine gelecek, sonra dırdırını da yaparlar. En sonunda seni olmadık biriyle evlendirip başlarından savmaya bakarlar. Onları dize getirecek yol neyse ona başvur. Kitaplar vs için bikaç günlük işte çalış para biriktir al. Gerçekten okumak, geleceğini kurtarmak istiyorsan yaparsın.

1 yil calis ve sana gereken parayi biriktir.sonra bir dershaneye git,calisma bir yerde sadece dersebiraklan.hem okuyup hem calismak zorlar seni.

Bu kafakar hala var mi ya.sizi tebrik ederim.

Gerçekten helal olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…