• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinava hazirlaniyorum ailem kitap almiyor ben delirmeyim de kim delirsin?

Canım bende sözel birkaç kitap var mesaj attım sana özelden. Gönderebilirim. İstanbul'da mi yaşıyorsun? Ben tarihciyim ve ısı bıraktım evde bebeğime bakıyorum çok bir şey değil belki ama yakın oturuyorsak sözel derslerde yardımcı olabilirim ücret istemem. Hayrim dokunsun. Yada cozemedigin soruları anlatabilirim. Bana WhatsApp dan gönderirsen soruları.

benim kendi rızalarıyla mezuna kalan arkadaşlarımın hepsi ailelerine yük olmamak için işe girip çalışıp öyle hazırlandı.En basiti biri meşhur giyim mağazası l..w de full time işe girdi (lw öğrenci çalıştırmayı çok sever) haftalık 2 günlük izinde de kendini dershaneye yazdırmıştı oraya gitti.Ailesinden kuruş para almadı, istanbulda teknik üniversitede uçak mühendisliğinden mezun oldu geçen yaz da.İstersen yaparsın zor değil imkansız değil.Hem ailemin durumu iyi falan demişsin de ailenin durumu iyi olsa baban 2 işte birden çalışmak zorunda kalmaz.Belki de sende ders çalışma ışığı göremediler.Bu sene kazanamamışsın mesela.O yüzden kendi borçlarına, geçim dertlerine para yettiriyorlar anca.Seni tanımıyoruz sonuçta bunları bir de karşıdan dinlemek lazım.

Benim ailem de sağolsunlar(!) okuma konusunda tam köstektiler. Liseye kayıt olmak için babamı işe gider gitmez defalarca arar taciz ederdim. Kapat şu teli eş.eşşek der her seferinde teli yüzüme kapatır, ben yılmadan tacize devam ederdim. Tehdit ettim, başınıza çok kötü işler açarım diye. En son köyden bir kız daha liseye kayıt olduğu için beni de lütfedip kayıt ettiler. Onların zihniyete göre okuyan kız kesin o. olurdu. Annem desen lise hayatım boyunca ev işi, ütü ve yemek hep üstüme yıktı. Ha okurken bana da kitap alınmadı. Anneme ne zaman yalvarsam “bu sene son, üniv kazanayım çalışayım da benim üzerimden iş yükünü biraz al diye” ..sağlam bir küfür silsilesi yerdim. Liseyi bitirdiğim yıl iyi bir puan alamadım, eniştem sağolsun, düğüne gidiyoruz diye beni yaşadıkları şehre götürüp dersaneye yazdırdı. O zaman mecbur kaldılar. Babamın bir akrabasının evinde kaldım. Orda da zaten çok çok az olan harçlıklarıma el konuldu, temizlik işine mecbur kaldım yine. Sınava az bir zaman kala babam vefat etti. Bütün bu olumsuzluklara rağmen iyi bir yer kazandım, sonra daha iyi bir üniv ye geçiş yaptım. Şu an devlette memurum.
Sen pes edersen emin ol onların işine gelecek, sonra dırdırını da yaparlar. En sonunda seni olmadık biriyle evlendirip başlarından savmaya bakarlar. Onları dize getirecek yol neyse ona başvur. Kitaplar vs için bikaç günlük işte çalış para biriktir al. Gerçekten okumak, geleceğini kurtarmak istiyorsan yaparsın.
Ben de benzer şeyler yaşadım ama başımda üvey anne vardı. Demek bu şekilde davranan öz anneler de varmış.

Ben de benzer şeyler yaşadım ama başımda üvey anne vardı. Demek bu şekilde davranan öz anneler de varmış.
Maalesef, annem tam bir zalimdi. Üniversiteyi babamdan kalan yetim maaşıyla okudum, çalıştım. Hocam kredi kartını verdi, ona taksit yapıp kendime pc alabildim. Arada babamdan gelen yetim maaşıma paralar falan olmuş yüklü miktarda, onlarla da annem oğullarına altın almış. Bana da bilgisayar fuzuli masraf ne gerek var dediler hep. Kız çocuğuna verilen değer(sizlik) bizdeki. Ailedeki tembel oğlanlar okusun diye de yapmadıklarını bırakmadı bizimkiler bir de. Hoş okuyamadılar onlar da yine ama.

Millet cocugunun onune dunyalari serer heveslensin diye her seyini alir destek olur. Ben de universiteye hazirlaniyorum kitap istedim hic umursamiyorlar. Durumlri bence gayet iyi babam iki isde calisiyor annem de asci. Test kitaplarimi almiyorlar ama sinava hazirlanmami bekliyorlar. Inanin icimde calismak icin heves bile kalmiyor. Bir sey aldirmak icin savasiyorum mucadele ediyorum resmen. Ben cocuklarima boyle seyler yasatmak istemiyorum siz de yasatmayin cok zor. Ise girdim bulasikcilik garsonluk, temizlikcilik, getir goturculuk her seyi yaptirdilar elimden gelen her seyi yaptim ama ise kabul edilemedim. Ustune bel agrim da cabasi kipirdayamiyorum bile. Diyelim ki bir sekilde kazandim daha bunun universitesi var babam benim masraflarimi asla karsilamaz. Okul cantam bile yok yirtik.. Acikdan okumak istiyorum. Sizce acikdan okumam mantikli mi? Az once babama dedim yine test alir misin diye sanki okuyup basimiza muhendis olucan dedi. Anneme diyorum ben sana parami vermem senin benim paramda ne emegin var diyor. Bir de diyorlar biz senin icin calisiyoruz. Bana bir akil verin ne olur😢😭(18 yasindayim)

ailem test kitaplarımı aldı.Biraz ısrar ettim ama tüm istediğim kitapları aldı.Ben ailemi çok seviyorum canım ailem.

yaw ne merhametli bişeysin. Herşey gönlünce olsun inşallah. Başarılar. :KK66: Keşke biraz daha ısrar etseydin kursa yazdırmazlar mıydı acaba?
ben kendim istemiyorum kursa gitmeyi canım.Kendim çalışınca daha çok verim alıyorum.Siz de çok iyi kalplisinizdir kesin.İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim umarım iyilik ve güzellikler sizi bulur

ben kendim istemiyorum kursa gitmeyi canım.Kendim çalışınca daha çok verim alıyorum.Siz de çok iyi kalplisinizdir kesin.İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim umarım iyilik ve güzellikler sizi bulur
Teşekkür ederim canım. Baştan planını programını iyi yap o zaman, hergün ne kadar saat çalışacağını, konuları ne zaman bitireceğini vs ayarla ki, daha çok vakit var diye rehavet çökmesin hiç. İstediğim bölümü kazandım diye güzel haberini de alırız inşallah :sampiyon:

Teşekkür ederim canım. Baştan planını programını iyi yap o zaman, hergün ne kadar saat çalışacağını, konuları ne zaman bitireceğini vs ayarla ki, daha çok vakit var diye rehavet çökmesin hiç. İstediğim bölümü kazandım diye güzel haberini de alırız inşallah :sampiyon:
İnşallah özel ders falan da almayı düşünüyorum hem özel ders kurstan daha iyi.Hem de yeni telefon alıcaklarmış.

Millet cocugunun onune dunyalari serer heveslensin diye her seyini alir destek olur. Ben de universiteye hazirlaniyorum kitap istedim hic umursamiyorlar. Durumlri bence gayet iyi babam iki isde calisiyor annem de asci. Test kitaplarimi almiyorlar ama sinava hazirlanmami bekliyorlar. Inanin icimde calismak icin heves bile kalmiyor. Bir sey aldirmak icin savasiyorum mucadele ediyorum resmen. Ben cocuklarima boyle seyler yasatmak istemiyorum siz de yasatmayin cok zor. Ise girdim bulasikcilik garsonluk, temizlikcilik, getir goturculuk her seyi yaptirdilar elimden gelen her seyi yaptim ama ise kabul edilemedim. Ustune bel agrim da cabasi kipirdayamiyorum bile. Diyelim ki bir sekilde kazandim daha bunun universitesi var babam benim masraflarimi asla karsilamaz. Okul cantam bile yok yirtik.. Acikdan okumak istiyorum. Sizce acikdan okumam mantikli mi? Az once babama dedim yine test alir misin diye sanki okuyup basimiza muhendis olucan dedi. Anneme diyorum ben sana parami vermem senin benim paramda ne emegin var diyor. Bir de diyorlar biz senin icin calisiyoruz. Bana bir akil verin ne olur😢😭(18 yasindayim)

Ailem bütün istediğim test kitaplarını aldı.Biraz ısrar ettim ama aldılar.Ben ailemi çok seviyorum.Hem de birsürü test kitabı aldılar.Canım ailem

Bu konunun gerçek olduğuna inanmak istemiyorum. Hiç bi anne test kitabı için para isteyen çocuğuna senin benim paramda ne emeğin var ki diyerek cevap vermez. Eğer böyleyse ailenizden gizli burs başvurusunda bulunun.

Bu konunun gerçek olduğuna inanmak istemiyorum. Hiç bi anne test kitabı için para isteyen çocuğuna senin benim paramda ne emeğin var ki diyerek cevap vermez. Eğer böyleyse ailenizden gizli burs başvurusunda bulunun.
Test kitabı için demedi onu telefon istiyodum onun için dedi.Ama geride kaldı ailem tüm istediğim kitaplarımı aldı ve okul alışverişi de yaptık.Ben ailemi çok seviyorum ama test kitabını aldıkları için değil benim onlardan başka kimim var ki sadece biraz huylarına gitmem gerekiyormuş.Bu arada inanırsınız inanmazsınız orası size kalmış.

Test kitabı için demedi onu telefon istiyodum onun için dedi.Ama geride kaldı ailem tüm istediğim kitaplarımı aldı ve okul alışverişi de yaptık.Ben ailemi çok seviyorum ama test kitabını aldıkları için değil benim onlardan başka kimim var ki sadece biraz huylarına gitmem gerekiyormuş.Bu arada inanırsınız inanmazsınız orası size kalmış.

ilk konuyu okurken yukarda yazdığım gibi algılama sebep oldu yazının akışı, doğal olarak saçma geldi test kitabı isteyen çocuğunu o şekilde reddeden anne. Ama açıklamanızı yapmışsınız. Sonuçta yardımcı olmak için yazıyoruz burda ve yaş olarak sizden epeyce büyüğüm. Orası size kalmış gibi terslemeniz hoş değil. Ama yine de çözülmesine sevindim sorunlarınızın.

ilk konuyu okurken yukarda yazdığım gibi algılama sebep oldu yazının akışı, doğal olarak saçma geldi test kitabı isteyen çocuğunu o şekilde reddeden anne. Ama açıklamanızı yapmışsınız. Sonuçta yardımcı olmak için yazıyoruz burda ve yaş olarak sizden epeyce büyüğüm. Orası size kalmış gibi terslemeniz hoş değil. Ama yine de çözülmesine sevindim sorunlarınızın.
yok inanmazsınız saygı duyarım.Terslemek istememiştim kelimelerimi dikkatli seçmeye özen göstermiştim harbuki.Ama affınıza sığınırım.Her şey gönlünüzce olsun.

Back