Benim ailem de sağolsunlar(!) okuma konusunda tam köstektiler. Liseye kayıt olmak için babamı işe gider gitmez defalarca arar taciz ederdim. Kapat şu teli eş.eşşek der her seferinde teli yüzüme kapatır, ben yılmadan tacize devam ederdim. Tehdit ettim, başınıza çok kötü işler açarım diye. En son köyden bir kız daha liseye kayıt olduğu için beni de lütfedip kayıt ettiler. Onların zihniyete göre okuyan kız kesin o. olurdu. Annem desen lise hayatım boyunca ev işi, ütü ve yemek hep üstüme yıktı. Ha okurken bana da kitap alınmadı. Anneme ne zaman yalvarsam “bu sene son, üniv kazanayım çalışayım da benim üzerimden iş yükünü biraz al diye” ..sağlam bir küfür silsilesi yerdim. Liseyi bitirdiğim yıl iyi bir puan alamadım, eniştem sağolsun, düğüne gidiyoruz diye beni yaşadıkları şehre götürüp dersaneye yazdırdı. O zaman mecbur kaldılar. Babamın bir akrabasının evinde kaldım. Orda da zaten çok çok az olan harçlıklarıma el konuldu, temizlik işine mecbur kaldım yine. Sınava az bir zaman kala babam vefat etti. Bütün bu olumsuzluklara rağmen iyi bir yer kazandım, sonra daha iyi bir üniv ye geçiş yaptım. Şu an devlette memurum.
Sen pes edersen emin ol onların işine gelecek, sonra dırdırını da yaparlar. En sonunda seni olmadık biriyle evlendirip başlarından savmaya bakarlar. Onları dize getirecek yol neyse ona başvur. Kitaplar vs için bikaç günlük işte çalış para biriktir al. Gerçekten okumak, geleceğini kurtarmak istiyorsan yaparsın.