Sinava hazirlaniyorum ailem kitap almiyor ben delirmeyim de kim delirsin?

Ashleyyyyyyyy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2019
67
18
3
Millet cocugunun onune dunyalari serer heveslensin diye her seyini alir destek olur. Ben de universiteye hazirlaniyorum kitap istedim hic umursamiyorlar. Durumlri bence gayet iyi babam iki isde calisiyor annem de asci. Test kitaplarimi almiyorlar ama sinava hazirlanmami bekliyorlar. Inanin icimde calismak icin heves bile kalmiyor. Bir sey aldirmak icin savasiyorum mucadele ediyorum resmen. Ben cocuklarima boyle seyler yasatmak istemiyorum siz de yasatmayin cok zor. Ise girdim bulasikcilik garsonluk, temizlikcilik, getir goturculuk her seyi yaptirdilar elimden gelen her seyi yaptim ama ise kabul edilemedim. Ustune bel agrim da cabasi kipirdayamiyorum bile. Diyelim ki bir sekilde kazandim daha bunun universitesi var babam benim masraflarimi asla karsilamaz. Okul cantam bile yok yirtik.. Acikdan okumak istiyorum. Sizce acikdan okumam mantikli mi? Az once babama dedim yine test alir misin diye sanki okuyup basimiza muhendis olucan dedi. Anneme diyorum ben sana parami vermem senin benim paramda ne emegin var diyor. Bir de diyorlar biz senin icin calisiyoruz. Bana bir akil verin ne olur(18 yasindayim)

Ailem bütün istediğim test kitaplarını aldı.Biraz ısrar ettim ama aldılar.Ben ailemi çok seviyorum.Hem de birsürü test kitabı aldılar.Canım ailem.Sadece biraz huylarına gitmem gerekiyormuş.Ben evlatlarıyım sonuçta benim kötülüğümü istemezler.

Son düzenleme:
Nasil bi bencillik bu yani annen baban belli ki okuma evi temizle yemek yap istiyor sonra da evde kaldin evlen derler git diye evden.Israr et test kitabi vb icin ayda duzenli para al.
Elaleme rezil et anlat önce tehdit et almazsaniz boyle boyle de..Üzgünüm başka sekilde nasihat edemedim.Cahillik iclerine işlemiş anca bu dilden..

Zannediyoruz ki biz anneler babalar cocuklarimiza ev birakmak gelecek getirecek.simdi okuyunca sorguladim biz onlar icin en iyi gelecegi okutarak yapariz ,ev mal mulk bunlar malesef yeterli degil.Ailen belli ki bu zihiniyetle buyutulmus onlardan vazgececek degiliz ama baska part time isler bak guzelim ufak tefek ihtiyaclarini al en azindan ilerde okulun bittiginde meslek sahibi oldugunda isler degisir herkesi kendi gucunle sasirt malesef annemin de soyle bi lafi vardi okuyacak cocuk her sartta okur diyip ustune dusmemek yanlis ama boyle takma kafana ve aciktanda olsa oku internetten testler coz

Ben birinci üniversitemi örgün okudum is bulmada sıkıntı çekiyorum is bulamadığım gibi birde kyk kredi borcum geldi şimdi ikinci üniversite için aciktan okumayı düşünüyorum aciktan okumak mantıklı mi bilmiyorum ama birde bu şekilde şansımı deneyeceğim aciktan okuma hususunda burda bilgisi olan arkadaslardan bilgi almak istiyorum sana tavsiyem ister acik ya da orgun okuyacaksan bile onu acik bir bölüm oku ne güzel içinde azim var zaten bu azmin sana başarı getirir insallah

Burda onları eleştirmek bi fayda getirmez. Madem bakış açıları bu, yarı zamanlı çalışıp bi yandan okumalısın. Kendi harçlığını çıkarırsın. Demek ki onlardan sana fayda yok yolunu çiz. Bana kalırsa açıktan okuma, üniversitenin sosyal ortamını yaşamak sana çok şey katacak. Yaşadığınız şehirde bi okul kazan ve işe gir derim.

Hmm zaten mezunmuşsun. O zaman yaşın da küçük değil. Çalışıp açıktan ikinci üniversiteye gitmelisin. Artık paranı kazanmalısın, ailen de sana sürkli bakım sağlayamaz.

Üniversitede hem kykdan yararlanırsın hem de part time işlerde çalışabilirsin onu dert etme. Aslında dershaneye gitmek senin için daha iyi olurdu, aklı başında bir aile büyüğünüz varsa ona söyleyip annenlerle konuşmasını isteyebilirsin

Madem maddi açıdan zor durumda değiller, öyleyse sana bakmak zorundalar. Üstelik yapmaya çalıştığın şey günümüzde 'olsa da olur olmasa da olur' bi durum değil. Senden büyük üniversiteyi kazanmış yakınların varsa onların kitaplarını alabilirsin belki ya da aile büyüklerin, anneanne dede gibi, onlara durumdan bahsedip yardım isteyebilirsin. Kardeşim iki yıl üst üste denedi ama olmadı, evde yığınla kitabı vardı hiç kullanılmamış. Bütün kitaplarını bağışladı, haberim olsa sana yollardık... işte böyle okumak isteyene imkan yok, imkanı olan okumuyor..

bulunduğun yerde Çağdaş Yaşamı destekleme derneği, Türk Eğitim Vakfı gibi yerlere başvur .Hep sana burs sağlarlar hep kitap desteği yaparlar . Ayrıca sahaflarda ucuz kitap bulabilirsin

Seni o kadar iyi anlıyorum ki ben de aynı şeyleri yaşadım harçlığımı biriktirip okulda yemek yemeyip kitap alırdım üniversiteyi yine aynı zorluklarla okudum şu an çalışıyorum ve kimseye beş kuruş vermiyorum sana tavsiyem eğer iyi bir puanın olursa açıktan okumayı düşünme gerekirse okulun uzasın ama eninde sonunda biter köprüyü geçene kadar ayıya dayı de mesleğini eline alınca da kimseye zırnık koklatma

anneannem dedem bana asla yardımcı olmaz nedeni ise annem birisiyle mesajlaşıyordu unu söyledim.Annem dedi ki o iftira atıyor diye diye ağladı hiç biri konuşmuyor benimle

anneannem dedem bana asla yardımcı olmaz nedeni ise annem birisiyle mesajlaşıyordu unu söyledim.Annem dedi ki o iftira atıyor diye diye ağladı hiç biri konuşmuyor benimle
Allahım al birini vur ötekine. Ne diyeceğimi bilemedim. Dersaneleri mi dolaşsan acaba? Bilmem ki "zor durumdayım dönemlik artan kitaplarınızı verir misiniz?" desen işe yarar acaba..

Kitaplarimi bile almiyorlar dershaneye kesin gonderirler

Test kitabı dediğin kaç para? Bir ay çalışsan 2000 lira kazanırsın. 300-500 liraya istemediğin kadar kitap alırsın. Evden çıkmadan bütün kış ders çalışırsın. Üniversiteyi kazanırsan da öğrenim kredisiyle part time çalışarak okursun. İnsanlar ne şartlarda okuyor sanıyorsun ki? Herkese ailesi mi destek oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…